Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mitsubishi Colt vs Peugeot 206 benzina
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
COSMIN74662
Salut tututor posesorilor de masini.
Vreau sa devin si eu unul dintre voi si am urmatoarea dilema care reiese din titlu. Bugetul e maxim 9300.

De ce am ales cele 2:
206-le au Eurialul second-hand aduse din Franta cu vechime maxima de 1 an si pana in 23 de mii km care sunt 8800-9200 euro, cu garantie ramasa de inca 1 an.
Colt am gasit in Germania modelul CZ3 1.1 pana in 20 de mii sau 2 chiar noi dar atat ca e in 3 usi si nu sunt asa dotate la un pret de pana in 8500. Am un prieten care vine cu mine si are platforma pt al aduce. Cat s-ar mai adauga costurile(transport, acte acolo) ca taxa stiu cat e.

Preoblema mea cea mare e ca nu stiu care e mai fiabila, care sa nu imi dea multe batai de cap cu diferite peobleme. Am intrat pe forumul peugeot si am citit multe dar nu cred ca acolo e cel mai bine de a afla informatii obiective. La 206 ma cam ingrijoreaza Trenul de rulare in special puntea spate.
De Colt aici pe forum am auzit numai de bine. Din targ mi-e cam teama sa iau o masina, ca nu stiu ce iau, de aceea m-am gandit la aceste varinate.
Va multumesc mult pentru rabdare.
alina100434
Eu zic sa alegi Peugeot-ul. Si eu vroiam sa-mi iau Colt , am fost la un drive test si m-am razgandit. Frumos la exterior, dar interior ieftin si mie cel mai tare nu mi-a placut ca zdroncane. Am avut senzatia ca merg cu o Dacie din '70. Plus problemele de vizibilitate cauzate de forma parbrizului. Dar cel mai bine ar fi sa te duci si tu la un drive test, la ambele, sa te convingi, chiar daca vrei sa-ti iei la mana a doua.
Succes!
anton87190
Salut Cosmin!
Te rog să postezi aici răspunsul pe care ți l-am trimis în particular ca să nu-l mai scriu odată...
Merci! beer.gif
Și Da! Alina are dreptate fă un drive test cu amândouă (chiar de două ori, cum am făcut eu).
COSMIN74662
De la: anton87190
La: COSMIN74662
Trimis: Mar 27 Mar, 2007 14:06
Subiect: Re: Informatii motor 1.1 Colt
Salut!
Trebuie să-ți spun că sunt foarte mulțumit de felul cum merge motorul, cum trage, cum merge în depășiri... am prins și 160 km/h, de probă, și cred că mai mergea chiar dacă în carte viteza maximă e 165....motorul chiar dacă este în 3 cilindri (cel cu 4 cilindri este de 1300 cmc) este peste toate "colegele din aceeași clasă" la capitolul putere, este în fond același motor cu care sunt echipate Mercedes A Classe. Eu îl simt puternic dar comparat cu ce am condus eu adică: Dacia 1310, Dacia Papuc cu motor cu injecție, Citroen Berlingo... dar poate dacă tu ai avut mașini mai puternice de 75 Cai Putere s-ar putea să nu ți se pară la fel de tare cum mi se pare mie și atunci poate ar trebui să cauți un Colt de 1,3 de 90 CP.
Din alt punct de vedere ceea ce se spune și de către posesori și de către concurență (ca minus) despre amortizoarele cam rigide este adevărat, doar că cei care critică mașina pentru că nu le place spun că amortizoarele rigide sunt un minus pentru confort iar eu și alții spunem, pe drept cuvânt că amortizoarele mai rigide ajută mașina să stea foarte bine pe curbe. În curbe se comportă fantastic, stă pe curbă, nu are câtuși de puțin tendința să derapeze, ceea ce pentru mine contează mai mult decât confortul oferit de suspensiile moi...
Alegerea unuia în 3 sau 5 uși o poți face în funcție de mărimea familiei. Dacă ai copii pe care să-i duci zilnic cu mașina sau adulți, e recomandat să-ți iei în 5 uși pt că scaunul din față care se rabatează pt accesul în spate nu este cu memoria poziției ceea ce poate deranja la utilizare frecventă.
Consumul e ok până acum, adică mediu 6 la sută și mai mult în oraș cam 7.
O altă chestie care m-a atras la el (la COLT) e că sunt relativ puține în circulație comparativ cu alte mărci ceea ce o scoate cumva din anonimat. Acest plus la imagine și inedit oarecum înseamnă un minus pentru alții d.p.d.v al serviceului adică nu în toate orașele sunt reprezentanțe de service și dacă are cineva ghinionul să aibă nevoie de piese e posibil să dureze... plus că trebuie să te deplasezi în orașul vecin...
Saltare și mai vorbim!

_________________
Mitsubishi Colt 1,1 75CP (2005)
Dacia 1310 (1983)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.