Help - Search - Members - Calendar
Full Version: nu mai pleaca
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > BMW > Seria 5
dan102207
Buna ziua,
Sunt nou pe forum si va cer ajutorul cu niste sfaturi/pareri.
Am un BMW 520d 2001. De vreo luna, dimineata n-a mai plecat. Bateria descarcata, i-am dat curent de la o masina si in 5 min. a fost ok. Am vrut sa schimb bateria dar mecanicul mi-a aratat bonul ala cum ca bateria e OK.
Dupa 1 luna, din nou la fel. Dimineata, masina somn. La fel, i-am dat curent, bateria s-a incarcat, si nimic. A facut ckickclick de cateva ori cand dadeam cheie, da dup-aia nici asa nu mai facea. Somn vesnic. Luminile merg toate, bordul, muzica, senzorii aia de miscare, si atat.

Eu presupun ca o fi ceva la electromotor, ca nu primeste curent. Am incercat sa-l si vad, dar e ascuns al dracului, undeva langa pompa de injectie-poate ma insel. Ideea e ca as incerca s-o rezolv cumva acolo in fata blocului, sa n-o mai duc pe platf. la service. Asta initial, crezand ca n-are mare lucru si e bateria de vina, dar acum cred ca n-am altceva de facut.

Ce altceva credeti ca poate fi?
Va multumesc anticipat.
Mariacu
Ar putea sa fie si alternatorul. Se aprinde vreun bec, de la baterie sau ABS? De obicei cand bateria este descarcata se aprinde ABS-ul, care este un mare consumator.

Sau, poate ai vreo pierdere pe undeva care iti consuma bateria, acum cateva zile am avut si eu bateria descarcata si era de la alarma la una din usi. In 4 ore mi-a descarcat-o de tot!
stelian61244
mai poti face urmatorul test : aprinde luminile pe faza scurta si da la automat , daca luminile nu scad in intensitate brusc inseamna ca bateria e buna si ai probleme la electromotor.
incearca sa pui contact la demaror de mai multe ori consecutiv sa vezi daca reusesti sa pornesti , aceeasi problema am avut la un mercedes 2001, si pina la urma am schimbat electromotorul.
dan102207
Vine azi mecanicu pe partea electrica cu tot felul de scule si sculisoare, a facut nus ce la electromotor (ceva de automat zicea) si masina incerca sa porneasca, rezultand ca electromotorul e ok. A desfacut capacu ala de sub volan sa vada daca face contact, si de la cheie rezulta ca pleaca curent (sau ce-o fi). Ideea e ca nu ajunge la electromotor, (chestia cu incercatul de a porni o face numai cand tinea mana la el, fara sa dau cheie). A zis ca treaba e complicata, si mai bine s-o duc la reprezentanta. Asa o sa fac.
Dar mai zicea sa incerc sa iau o baterie noua - oricum am nevoie - si bujii si sa stau vreo 4-5 ore, apoi s-o pornesc pt. ca sigur sunt multe erori in calculator de cand s-a descarcat bateria si eu am tot incercat s-o pornesc si poate a ramas curent de 6V pe traseu. Sau sa se fi ars ceva, oricum e sigur ca e de la faptul ca mi s-a descarcat bateria si eu am tot incercat s-o pornesc si nus ce drac s-a intamplat......Asta este.
Maine sun la Cluj si ma programez. Stie cineva cum merg treburile la service? Ma astept sa coste o gramada de bani.

PS. Totusi ma gandesc sa pun si testerul pe ea, poate iese ceva - desi mecanicul zicea ca nu prea are rost. Oricum, va multumesc pt. raspunsuri.
Husam45488
am patit la fel, curent aveam,era de la pompa de injectie,a costat destul de mult...
ionut83652
daca spui ca ai auzit clikul ala in bord e de la releul de comanda pompa de injectie aluia ii trtebuie minim 10 v sa lucreze ceva se intampla cu incarcarea sau bateria no mai duce mult sau nu mai are electrolit suficient in ea!
dan102207
Ce chestie! Am facut masina. Stiti care a fost problema? Cheia. La tester a iesit ca nu citste cheia. Am adus-o pe cea de rezerva si am pornit masina.
Se poate intampla chestia asta asa subit?
Cat costa la reprezentanta sa o faca?

Oricum, mi-am rezolvat problema.
Multe multumiri pt. parerile voastre.
dan102207
A, si intr-adevar ceva imi consuma bateria. Sirocoul, care dupa ce opream masina mergea in continuare, sau ponea de la simpla deschidere a usii, ba se pornea aiurea, cand vroia el. Functiona, da dupa capu lui - si i-am intrerupt alimentarea.
ionut83652
poi are programare vezi cand apare un P micut insemna ca e programat sa porneasca!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.