Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fabia 1,9SDI - tuning posibil?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
george73315
Am Fabia 1,9SDI si nu prea ma ajuta cei 64CP.
V-ati facut remapare, cat v-a costat si ce putere aveti in plus?
Am invatat sa conduc prudent, dar totusi pana imi iau alta mai fortoasa mi-as dori mai mult daca se poate si merita efortul. Multumesc!

Topic edited by Doru
DORU
Fiind un motor diesel aspirat, caastigul de putere este de maxim 10%, adica vei atinge 70CP doar prin remapare. Preturile incep de la 150 euro.
Mai poti castiga putere printr-o evacuare schimbata. Cati km are masina?
george73315
Merci Doru
Ce e aia remapare?.Se simt cei 6cp in plus?(se merita?).Acum am 100k.Cat ar mai costa si o evacuare?La sfarsit as ajunge ca fabia 1.4 75 cp. E diferenta mare intre ele?Mi-ar afecta consumul,caci sunt multumit de el?
Cam multe intrebari deodata!Nu ma injurati
DORU
Sunt 2 metode prin care se castiga putere/cuplu:
- chiptuning (prin schimbare fizica a EPROM-ului)
- remapare (OBD) (prin mufa de diagnoza, se rescriu datele deja existente)

Avand in vedere costul redus in cazul motoarelor aspirate, consider ca modificarea merita, consumul nefiind afectat. In privinta evacuarii, castigul e acelasi, dar cu un pret usor mai mare. Te rog sa retii ca inainte de aceste modificari tb sa verifici ca masina ta este in stare perfecta dpdv tehnic (mecanica, motor, distributie, ambreiaj, frane, suspensii, anvelope)
onet_bogdan
Aceasta remapare nu duce in timp la o uzura mai accentuata. Eu fiind in domeniul calculatoarelor ma ghindesc ca e echivalentul over-clocking-ului la procesoare si asta stiu ca duce la o uzura si pot sa crape oricand.
DORU
Remaparea in versiune low sau normala (deci nu race) nu aduce prejudicii masinii, pt ca nu solicita nimic inafara rezervelor deja luate in calcul de fabricant. Un tuner cu experienta stie ce face, iar clientul tb sa stie ce cere. Eu recomand varianta normala din aceste considerente. Mergeti la fel si dupa remapare si nu veti avea nici o problema, in special la aspirate. Sigur ca tentatia este sa-i dai talpa dar daca n-o faceti zilnic sau in exces, riscurile sunt minime daca nu chiar zero.
Kun95299
Fabia 1,9SDI la 64CP prin chip tuning ajunge la maxim 70-72 CP...Nu cred ca merita investitia.
Daca sa zicem ai putea ajunge de la 64 la macar 90CP a-si zice sa incerci, dar asa nu vad motiv destul de intemeiat sa faci asa ceva. Investitia se ridica undeva pe la 250-300Euro, iar mare schimbare n-o sa vezi.
Mai bine iti vinzi masina si iti iei una care vine din start cu 130 CP. Din cate am citit aici pe forum Fabia RS ar fi o alegere ff. inspirata biggrin.gif
DORU
Pretul pt motoarele aspirate este de 150-200 euro pt remapare. Pretul dat de tine este pt motoare turbo !
Kun95299
OK Doru, dar tot nu vad sa renteze aia 6-8CP. Cine vrea tuning ii clar ca vrea deoarece nu e multumit de cum ii merge masina. Nu vad cum l-ar multumi 6 CP in plus.
DORU
Daca pe langa remapare face sialte modificari, gen evacuare, filtru, etc, caastigul se poate dubla. De el depinde ce isi doreste.
_Constantin_
Si eu credeam inainte ca diferente de 10-15 cp intre masini identice sunt foarte mici si de curand am ajuns la concluzia ca fiecare CP in plus se simte mai ales ca e masina ta, stii cum mergea inainte, ce limite avea. Daca investeste 500 euro si castiga 10-12 cp eu zic ca e bine.
Legionaru'
Costache,cand ti-ai dat seama ca diferentele de 10-15 cp nu sunt mici? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
george73315
Avand in vedere costul redus in cazul motoarelor aspirate, consider ca modificarea merita, consumul nefiind afectat. In privinta evacuarii, castigul e acelasi, dar cu un pret usor mai mare. Te rog sa retii ca inainte de aceste modificari tb sa verifici ca masina ta este in stare perfecta dpdv tehnic (mecanica, motor, distributie, ambreiaj, frane, suspensii, anvelope)
Merci Doru.In concluzie cu un 400euro as castiga cei 10-12cp.Se merita,ii simt?(mecanic:masina nu consuma nici un ml de ulei la 12500km,cand schimb uleiul,distributia am schimbat-o de 10k,anvelope mi-am luat asta vara-18,20k km cu ele,suspensiile nu le-am verificat).Intrebare:ce legatura au suspensiile,franele,ambreiaj,anvelope cu 10cp.
_Constantin_
QUOTE(Legionaru')
Costache,cand ti-ai dat seama ca diferentele de 10-15 cp nu sunt mici? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif


E stii tu bine, de cand am mers cu a ta, mai voiniceste.
DORU
QUOTE(george73315)
Intrebare: ce legatura au suspensiile, franele, ambreiaj, anvelope cu 10cp.


Fa un test de amortizoare. Toate subansamblele masinii resimt cresterea de performanta si tb sa o poata onora cu brio. E mai important decat tind sa creada oamenii in general !
george73315
Nu ma hotarasc intre cei 12cp sau un GPS (stiu ca era de versus,da` mai astept indicatii aici).Daca o fac ,gasesc la voi o idee,adresa unde pot sa o fac in conditii de siguranta(din esces de zel ,sa fiu eu incantat,sa nu-mi modifice prea mult parametrii si sa o bulesc)?Multam
P.S.Pentru RS nu optez ca am sedan si imi plac sedanurile si oricum nu mi-as lua o masina de 130cp si la dimensiunile si comfortul Fabiei,as prefera ceva mai stabil si mai placut in interior,bord spatiu,etc.Puterea e un factor secundar in alegerea masinii pt. mine.Fara suparare pt.fanii fabiei
DORU
Iti pot sugera unde poti apela cu incredere, dar in Galati nu stiu pe nimeni, ramane sa faci o vizita in Bucuresti... Dar mai intai decide-te ce vrei sa faci.
bebeko
Scuze de off-topic, dar se poate face ceva si la motorul de 1,2l si 64 CP ? Adica , ma refer la remapare , nu sa-l schimb cu unul mai mare ... biggrin.gif
robert92637
Incearca AICI[/url]
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.