Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ignis DIESEL sau BENZINA
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Suzuki > Ignis
Bogdan101352
Salut,

Sunt in dubiu...nu stiu ce sa iau, data fiind diferenta infima intre cele doua modele in ceea ce priveste pretul. Dotarile sunt la fel, difera doar motorul, iar despre Fiat (motorul de pe modelul diesel) nu am o parere prea buna. Pe de alta parte, dupa ce am condus Tico 3 ani, parca sa am un consum de 8 litri la suta in oras...nu prea-mi convine.

Fac cam 1000 km / luna, cam un drum pana la munte (~300km) la doua luni...stil de condus - potolit, cu tente de sportiv smile.gif uneori.

Deci?!...
Andrei Suzuki
Ignisu benzina nu o sa iti consume niciodata 8 in oras. laugh.gif Cel putin 9..
Motoru 1.3 pe benzina e net superior la performante celui pe motorina.Atat la acceleratii (chestie incercata de mine si de colegul GST de pe forum) cat si la top speed. In schimb la consum..evident ca dieselul sta mult mai bine.
Nu stiu de ce zici ca nu ai o impresie f buna despre motor. E un super diesel,asta de la Fiat (care daca nu ma insel sunt nr 1 la motoare diesel).
Daca zici ca nu ai un stil de condus f sportiv,cu un chip il ridici pe la 90Cp,ceea ce e f ok.
Bogdan101352
Aham....

Diesel are cineva?
Fiat-ul ca firma nu-mi inspira incredere, poate ca au reusit sa faca un motor foarte bun.

Chip?! ....ummm....dar garantia?! smile.gif
Mihai 36955
DIESEL rulez atat zic biggrin.gif.
Am fost posesor de IGNIS ai am fost foarte multumit de ea; vezi ca am mai postat niste pareri despre masina, si despre performantele

Avem foarte mult in comun, inainte de IGNIS, tot TICO am avut .
Daca ai ceva in mod special de intrebat SHOOT :minigun:
Bafta!

PS: Motorul 1.3 DDiS, e BELEA
PS2: Nici eu nu sunt fan FIAT, dar motorul e BELEA
Sorin71828
La nivel de consum ... clar Diesel, motorul Multijet de la Fiat este un motor f. apreciat de specialisti ( se afla pe Panda si Punto )
Daca vrei o masina mult mai vioaie si nu faci mai mult de 25 - 30.000 km / an atunci economia la carburant nu conteaza fiindca se anuleaza cu costurile reviziilor si consumabilelor - care pentru motorina sint mult mult mai scumpe.

La un parcurs de aprox. 1000 km / luna eu personal as opta pt. 1.5 benzina 4WD.
Arheopterix
Care e diferenta de pret?
Florin50070
La vremea cand am luat eu masina diferenta de pret era de vreo 2700 Euro. Si eu as fi vrut diesel dar nu mi-am permis. Nu mi s-a parut o diferenta infima
Bogdan101352
Acum diferenta e "infima" (12200 - 10600 ~ 1600 euro). Facand procentual o diferentiere de pret, se poate zice ca mai dai putini bani in plus.
@Mihai 36955: pe mine ma inspaimanteaza smile.gif faptul ca trec de la o super masinuta la ceva mai mare (nu cu mult...dar mai mare), care consuma infiorator - dupa parerea mea de posesor de tico! 9 litri / 100km in oras e MUUULT, pentru unul obisnuit cu 6(iarna).

Ce vreau este o masina care sa ma tina mult timp, sa aiba loc si viitoarea familie..sa nu dau multi bani pe piese, si cam orice vrea orice om normal pentru care masina nu e o pasiune majora.

La 1000km/luna mai merita (strict economic vorbind!) diferenta de consum?! Sunt 20 de litri de benzina (motorina) diferenta (cel putin dupa datele tehnice ale masinilor)-> ~ 700.000 lei vechi. Destul de mult, in conditiile in care - acum - fac 75% din plinul rezervorului cu banii astia!smile.gif Sper ca ma intelegeti.
Bogdan101352
...chiar, exista pe undeva o lista de preturi ale reviziilor pentru Ignis?! Stiu ca am vazut o asemenea lista afisata la B&S pe soseaua de centura, ar fi chiar folositoare si postata online...

Daca as stii cat costa reviziile & consumabilele la diesel, as putea face un calcul strict economic.
Sorin71828
Pe acest forum gasesti un topic DIESEL vs BENZINA unde f. multi posesori de masini pe motorina sau benzina isi spun parerea in mod obiectiv. Poate te ajuta.
Sorin71828
Am facut de curind revizia la Ignisul meu 1.3 benzina ( 30.000 km )
filtru ulei : 26.13 ron
filtru aer : 48.09
ulei havoline sintetic 5W40 : 117.15
placute frina : 165.58
manopara : 95.8
total : 452.65 plus tva

Pentru comparatie aceeasi revizie la Renault pe motorina ( masina de serv. )
filtru ulei : 15.19
filtru aer : 65.88
filtru polen : 85.06
filtru motorina : 259.09
ulei castrol 10W40 : 150.25
placute frina : 224.69
manopera : 159.27
total : 959.43 plus tva

Din pacate comparatia e un pic fortata - sint doua marci diferite ... dar cu aceasta informatie te pot ajuta.
Mihai 36955
Daca-mi aduc aminte bine, prima revizie a fost ~400RON (la 10.000KM), a 2-a fost tot cam asa, la a 3-a a fost undeva mai mult dar am schimbat si placutele, oricum per total nu mi se parea chiar asa mult
GST
Salutare !
Andrei... nu e net superior...sa nu exageram biggrin.gif.... la plecare de pe loc am plecat inaintea ta tongue.gif ca m-ai ajuns tu pe urma in a 3-a asta e alta mancare de peste... viteza maxima am prins 176 km/h smile.gif deci a ta pe benzina e un pic peste diesel.
Bogdan, reviziile m-au dus si pe mine cam cat pe Mihai. primele intre 3, 4 mil iar ultima peste 4...masina are ~ 48.000 km.
Sincer daca ar fi sa imi iau acum alt ignis tot pe motorina mi-as lua wink.gif
Dar dupa cum observi cei care au pe benzina recomanda acest tip de motor iar cei cu DDIS recomanda diesel smile.gif
daca vrei punem de o intalnire intr-un weekend daca ai drum prin bucuresti si o sa ai ocazia sa testezi si un diesel si una pe benzina (daca vine si Andrei).
Andrei Suzuki
Stai asa ca eu nu am recomandat benzina in defavoarea dieselului. Doar am zis ca depinde de preferinte. Oricum,sunt de parere ca ambele sunt 2 motoare reusite.
GST
dap arigato.gif
Bogdan101352
...eh. si eu mi-as fi luat tot diesel, DAAARRR....B&S mi-a zis ca NU se mai fabrica pana in iunie, si nici nu au pe stoc. Deci benzina.

Multumesc tuturor pentru sfaturi si indicatii. Ce mi-a placut la Ignis e ca, peste tot in forumu' asta unde am citit la masina pe care mi le-as fi putut permite, la mai toate scriau ca au avut probleme. La Ignis - doar ca scartaie plasticu' si ca e cutia cam ciudata. Suportabil, tinand cont ca vin de pe un TICO. Oricum TICO ramane prima dragoste! (prietenii stiu de ce)
GST
Urata treaba...sad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.