Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cu rusoaica la doctor....
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Lada
Pages: 1, 2
CRISTI91516
Dragi ladisti.Asa cum am promis unora dintre dumneavoastra ma tin de cuvant.De dimineatza mi-am luat rusoaica cu pricina si am plecat spre mester.Trebuie sa reamintesc ca motivul pentru car m-am dus erau acele bujii negre care se afumau imediat dupa ce le curatzam,carburatorul acela pe care Horica s-a chinuit sa-l regleze(multumesc),o balta mare de ulei undeva la baza motorului si muuuult fum.
Pe la 11 am fost la mester.S-a apucat intai de carburator,a zis din prima ca are ceva.L-a desfacut de tot si a observat ca partile acele metalice care se imbina (unde se vad cele 2 camere)nu sunt drepete.S-a chinuit mesterul cu pila si le-a indreptat.Pot sa va spun ca acum cateva luni un tip pe care il stiam mai priceput la masini s-a uitat la carburator si am aflat de la mester ca multe jiglere erau puse aiurea(incurcate) si dadea mult mai multa benzina si imi ineca motorul.In fine acum masina toarce.Fumul este foarte putin si alb,bujiile deja au inceput sa se curetze singure si sunt caramizii,masina trage mult mai bine,porneste la sfert.Becul de la ulei palpaie.Mi-a spus ca a intrat benzina in ulei si l-a subtiat mult,si-a pierdut vascozitatea.Becul de la bateria zice ca sta aprins ptr ca bateria e buna si releul da inapoi curent.
In concluzie masina toarce iar peste 2 saptamani mai am de facut urmatoarele:
schimbat garnitura din fata de la paleta (semering transmisie parca ii zice)
schimbat garnitura capac motor
schimbat filtru de aer
schimbat filtru ulei
schimbat filtru benzina
schimbat ulei
Abia astept sa o termin si sa ii vad consumul in afara orasului. beer.gif
Popescu91011
Foarte bine! Dai un ban, o pui la punct și apoi te bucuri de ea! Ei, și apoi piesele de Lada nu-s chiar așa de scumpe! Apropo de consum, are cineva habar: e adevărat că o o Niva consumă chiar și 18%, fără defecțiuni?
tzo99516
asa am auzit si eu ca ar consuma tare mult,dar acum depinde ca daca e sa mergi tare cu ea,consuma(consuma ea si lada mica,dapai niva)sau daca esti pe teren accidentat sau ceva,nustu ce sa-ti zic ca nu am mers cu ea si nici nu am prieteni care sa aiba niva
Cosmin65397
Bravos Cristi....sunt curios sa aud cum iti merge motorul, poate la o viitoare intalnire voi avea prileju sa dau si eu o tura mica cu ea blush.gif ! bafta si sa ne tii la curent!
Dragos56563
Salutare !

Cred si eu ca vrei sa dai o tura cu ea ! Dupa ce ti-a facut... biggrin.gif

In orice caz, o bine ca ai reusit sa-i dai de cap, Cristi. Fa-o cum trebuie !


:wave:
Cosmin65397
[quote="Dragos56563"]Salutare !

Cred si eu ca vrei sa dai o tura cu ea ! Dupa ce ti-a facut... biggrin.gif

E nu zi asa blush.gif.. ca ma rusinez.... a fost mai bun si mai concentrat bravo lui ,a fost curajos smile.gif) eu mai putin cu initiativa ...deh...! sa o faca mai repede sa ma plimb si eu cu invingatoarea ...de-abia astept sa merg cu ea!
CRISTI91516
Am patit azi ceva naspa.M-a zgariat un dobitoc cu un Megane.A dat cu spatele fara sa se asigure si m-a zgariat putin.Si pe deasupra m-am trezit ca am si farul dreapta crapat (nush in ce imprejurari) . sad.gif
Daniel82595
pai sa-ti dea asigurarea ca sa-ti faci rusoaica noua devil.gif
Horia49540
sad.gif(((((((((((
si nu l-ai zgariat si tu? pe dobitoc, nu pe masina biggrin.gif :bandit:
si ce-ati facut? ti fost la politie? sau e usoara urma?
offtopic.gif bre, a propos de urma, cand ne vedem sa-mi aduceti aminte sa va spun bancul cu urma si php, e bun rau de tot ha ha
n-are legatura cu masinile, ci cu fetele ha ha

succes Cristi la repartii, ma bucur ca iti faci carburatorul ala buclucas :wave:
Ionut45405
Daca ai benzina in ulei schimba-l repede (cu filtru cu tot)! Strici motorul (ungere deficitara) si risti sa se aprinda vaporii in carter si sa-ti scuipe bunatati de garnituri abia montate - apropo, simeringul ala de care ziceai cred ca e la distributie - !
Niva cu injectie consuma 10-12 l/100 km la drum (probat de mine la 90-100 km/h si fara incarcatura), cea cu carb pare-se mai putin... Nu e imposibil sa ajungi la 18 daca o calci rau, in teren, oras aglomerat sau cu reductorul pe "greu", poti scoate chiar si mai mult! Se pierde destul de mult din cauza tractiunii 4x4 permanente, probabil >1l/100 km.
CRISTI91516
Mda la faza cu distrusul garniturilor din pricina benzinei m-am gandit si eu.De aceea pana am sa-i fac tot schimbul i-am adaugat 2 litrii de ulei sa scada procentul de benzina.Sper sa fie bine.Multumesc ptr sfat.. :wave:
Ionut45405
Nu ma refer la distrugerea chimica ci la posibilitatea unei explozii in carter!
CRISTI91516
OK.....pana la urma ne-am inteles.Sper sa fie bine. beer.gif
tzo99516
pai dupan cate stiu eu masina lada merge cu 4 litri de ulei,cel putin asa merge a mea,si daca tu ai benzina in el(cam un litru)ca asa se strange si cu inca 2 de ulei,pai nu vreau sa stiu cat lichid e in masinutza ta,sa nu se acumuleze prea multa presiune in carter si dupa sa dai de alte belele,nu a inceput sa curga pe la joja?,mai bine ai grija sa n-o deteriorezi,ca dupa ni se rupe sufletelul,ca doar e una de-a noastra
CRISTI91516
Am uitat sa precizez ca acum vreo 2 luni m-am trezit la munca fara gramde ulei in motor...acesta cred scurgandu-se dupa spusele mesterului pela semeringul de distributie.Asadar am pus acum 2 luni 2 L de ulei....plus ce a mai intrat benzina si tinand cont ca de atunci s-a ma scurs am mai adaugat 2 L astazi.Sper sa fie bine.Oricum in 2 sapt o sa fie ca 9 ramanand doar pe la roti sa ma uit si tabla. beer.gif .Multumesc tzo ptr grija. :wave:
CRISTI91516
Dragi ladisti va rog sa-mi da-ti si mie un sfat ceva,cam ce ar mai trebuii sa schimb acum cand tot fac acest schimb de garnituri si ulei...Vreo curea ceva???Nush zic si eu..
tzo99516
pai nustu ce lada ai ca sa-ti zic ce pot sa-ti spun,dar si asa e greu de zis!,daca ai pe curea la disctributie,poti sa te uiti dar aia stiu ca se schimba pe la vro 50.000 de km, la cureaua de alternator sa te uiti in ce stare e,si cam atat.



sa nu uiti de filtru de ulei(uitete si la cel de aer)
CRISTI91516
Te omor...uita-te la primul post ce schimb.Am 1200.Cel cu liniutza sunt :wave:
Dragos56563
Am fost si eu cu rusoaica la doctor, sau ma rog... A venit doctoru la mine... Aseara, mi s-a inundat masina. Da...Ati citit bine. S-a busit robinetu de la calorifer si da-i tata... Balta.... Cam un kil, ca sa zic asa. Noroc cu al nostru brav camarad Cosmin, care, dupa o discutie avuta pe la ora 1 noaptea, s-a oferit sa ma ajute ( s-a dovedit ca s-a oferit sa-l schimbe singur ) sa-l schimb. Deocamata e foarte bine.

Nea' Cosmine, sa ne traiesti, multumesc mult de ajutor... Ramin dator... A doua oara !

Multumesc !

drunk.gif :1: :help: :cheers:

:wave:
CRISTI91516
Mda...m-am uitat mai atent.E lovita si aripa dreapta asa ca o linie dar e stramba si s-a luat vopseaua sad.gif.Cam cat m-a costa o aripa??Poate in vara cand o vopsesc ii scimb si aripile ca in jurul farurilor sunt ruginite rauuu.... :puke:
CRISTI91516
Deci nu stie nimeni de unde pot sa iau 1 aripa dreapta si una stanga fata si cat costa?
Cosmin65397
Te costa maxim 300 Ron amadoua pret maxim,daca te duci pe la obor poate faci ceva reduceri cu cei de pe acolo si le scoti mai eftin! in magazine sunt 150 ron bucata.bafta
tzo99516
cristi ti-am dat eu pm dar nu cred ca ai vazut!wink.gif fi mai atent!
Andrei79789
Cristi, sfatul meu este sa lasi aripile originale si sa ti le faca un tinichiger bun.
Ideea e ca gasesti aripi dar sunt mult mai subtiri decat cele originale si pe deasupra nu se potrivesc tocmai bine, mai se da o gaura in ele sa prinzi bara fata ..... oricum nu sunt rusesti, mi se pare ca sunt facute la turci sau in polonia. Eu am avut o gaura cat palma in aripa stanga fata in partea de jos. Mi-au facut-o la tinichigerie brici, cu petice, nu se vede diferenta.
Dar cel mai bine, ti-am zis, vorbesti cu un tinichiger si iti zice ala daca e musai sa le schimbi.
La 300 Ron sunt ieftine fata de oricare alta masina, dar o sa ai mai multe belele sa le montezi cum trebuie.
Pe desupra trebuie sa iti puna autogenu la imbinari ca sa le scoata, iti dai sema ce maestru trebuie sa gasesti sa le sudeze asa cum au fost originale .....
Dragos a schimbat o aripa din cate imi amintesc, sa iti spuna el ca stie mai bine.
CRISTI91516
Mda asha ma gandeam si eu...Sa vad acum un tinichigiu bun.Daca tot dau un ban sa o faca brici.Sa vad ce fac la praguri ca si alea sunt varza. biggrin.gif .Eh pana in vara am timp sa caut tinichigiu si sa strang si banii de care am nevoie.
CRISTI91516
Deci azi am fost cu Cosmin pe la dezmembrari se ne-am luat una ...alta.Apoi am mers cu rusoaica spre sormea si.......broblem.Opresc masina pe dreapta ca vad ca nu prea mai tragea sau tragea greu.Ma uit sa vad ce are...nu parea nimic.Am observat ca se aprinde becul la ulei si pierdea din turatie.Trebua sa trag putin socul sa sa pot merge calumea.Mai merg vreo 20 minute in trafic si masina se opreste in mijlocul strazi...Dau sa o pornesc nimic.Incerc sa o pornesc de vreo cateva ori si nimic.O imping pe partea dreapta si ma uit sa vad ce are.Credeam ca iar am patit faza cu bujiile negre.Ma uit la ele...erau caramizii.Ma uit la furtunul de benzina intra benzina in pompa insa nu mai iesea....Ma apuc sa o desfac si dai si dai si apare un tip.Zice ca e ladist de 15 ani si sa il las pe el.Desface el pe acolo..ma rog o pune la loc si o ia.Am observat ca acum motoru mergea normal si nici becul de la ulei nu se mai aprindea deci am bagat socul la loc.In fine am mers asha pana acasa frumos.insa acasa i--am dat niste spritzuri pe loc sa vad daca mai face si brusc a inceput sa icneasca si sa dea in nas.DIn nou ca sa stea la relantiu trebuia sa trag socu.HELPPPP ce sa fac e pompa sa o schimb?????
Ionut45405
Mai degraba o picatura bagaboanta de apa care iti infunda jiglerul de ralenti! Mai ales daca e de 0.45 pe treapta 1, m-a chinuit si pe mine pe vremuri cand aveam "cufar".
tzo99516
scoate jigolrul electromagnetic (adica ala de ralanti)si sufla cu pompa de aer acolo si ar trebui sa iasa.am mai zis eu cuiva cu pompa asta de benzina,ea in interior mai are o sita mica,dar aia in cele mai grele situatii sa se infunde,ai mai putea sa incersi sa vezi daca nu cumva e un gunoi in camera cu plutitorul,care sa se plimbe el pe acolo ca asa am patit si eu si mama ce chinuri pe mine
CRISTI91516
Mersi ptr sfat baietzi dar se pare ca era pompa nenorocita.Baga benzina cand vroia ea.Am una ceva mai veche insa originala.Sa vad daca merge cu asta daca nu alta noua.Va tin la curent.Doamne ajuta.
Andrei79789
Chiar, cum verifici popmpa daca merge ?
Daca dai manual e posibil sa nu iasa benzina pt ca tija de metal sa fie in pozitia de apasat la maxim. Banuiesc ca o desurubezi din blocul motor si atunci dai manual si vezi in capatul furtunului ....
Zic bine ?
Horia49540
tzotzo, tu ai 75 de cazi-putere asa ca la revedere biggrin.gif
noi la lada 1200 avem doar 60 cai-putere, si nu avem nici jiclor electric de ralanti :bash: , asa ca nu te mai lauda sa ne faci in ciuda biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

pompa de benzina se verifica fara sa o dai jos de pe masina:
scoti furtinul care merge spre carburator si dai la coada de cateva ori, cursa completa (daca e cama apasata dai la manivela putin); trebuie sa arunce jet serios de benzina, daca doar bolboroseste s-a perforat membrana...

mai poate fi o chestie: sa se fi stricat pastilele unidirectionale din pompa
asta se verifica asa: ori pe masina sufland prin furtine, ori mai bine scoti pompa si sufli tu cu gura direct in shtutsuri: la intrarea in pompa tre sa poti expira aer in pompa dar sa nu poti inspira aer din pompa
la stutul dinspre carburator invers: sa poti trage aer cu gura dar sa nu poti baga aer cu gura
deci pompa nu trebuie schimbata toata: daca e membrana se schimba, daca sunt pastilele se schimba doar corpul lor si atat
vezi ca e scris de asta si pe site-ul lui Georgian
succes :wave:
CRISTI91516
Dap Horica...asha e.Mai aveam o pompa veche insa originala si am lau tde la ea corpul cu pastilele.Merge perfect. :angel:
Horia49540
tot ce e vechi si neuzat e mai bun ca orice e nou din Rusia :bash:

ps - tzotzo, am vrut sa zic la tine "cai-putere", dar mi-a scapat mana pe "z", sa nu crezi cine stie ce sa ma calci cu bolidul dup-aia ha ha ciao biggrin.gif :wave:
tzo99516
horica daca vrei sa ai si tu jiglor electronic,puneti carb de 1500 si nu te mai oftica,nu am avut de unde sa stiu cum e cu carburatoru la 1200 tongue.gif si in plus eu am incercat sa ajut omu,raule :evil: down.gif
Horia49540
hai bre c-am glumit nu te supara biggrin.gif
asa suparacios ma stii? ar fi culmea sa ma supar de la o prostioara dintr-asta
beer.gif
ia zi mai bine ce mai face lada ta? ai reglat-o bine cu noua platina?
succes biggrin.gif :wave:
Horia49540
ps - daca nu stiai ca e 1200 inseamna ca n-ai fost atent la liniuta, na ca te-am prins ha ha ha biggrin.gif :wave:
tzo99516
ba am fost:D dar nu am tinut minte care si cum a fost:D,face bine lada mea,cred ca i-ar trebui o leaca de avans mai putin,merge super bine,maine o sa desfac etrierii sa-i deblochez si daca mai ramane timp sa fac schimb si tampoanele de la motor,cam asta tre sa fac!a ta ce face?
Horia49540
a mea face bine de tot biggrin.gif
am plimbat-o putin zilele astea si...cam atat
astept sa se faca mai calduts sa mai vad ce mai are...nu prea are ea nimic rau, dar vreau sa-mi spuna cu guritsa ei ca asa e:)))
ciao :wave:
dan54198
Am un vecin care a dat ladita la remat si are 4 aripi originale (CCCP) noi, cumparate de inainte de 1989. Sunt pt . Lada 1200, berlina si vrea 500 RON pe ele. Eu nu am nevoie dar daca cineva vrea ? ( 4 aripi= set complet fata-spate, stinga-dreapta). Mai are ceva elemente de tinichigerie dar nu prea stiu cim sa le zic.
CRISTI91516
Baieti am fost azi cu laditza pe Bd. Timisoara sa se uite mesterii de acolo la instalatia electrica si poate sa imi pun si avarii....Am intrebat pe cineva de la poarta si mi-a zis asha: "a pai nu stitzi ca s-a desfintat sectia de lada?" blink.gif ..cum adica....si m-a trimis peste drum la niste 'mesteri' de coltu blocului care habar nu aveau cum arata Lada sad.gif.pacat.A si am vrut sa va anunt ca Duminica, Cosmin m-a ajutat si mi-am montat becuri din acelea din usa ca la 1500.Arata splendid.Maine am sa pun si poze.Iar partea cu scursul uleiului o sa o fac saptamana asta la cineva aici langa mine ca D-nul Patru are treaba saptamana asta.Aste sa.Sa auzim de bine. beer.gif
Daniel82595
:evil: down.gif :bash: aoleu...asta nu-i o veste buna. Cum zicea Tzo "zilele Lada in Ro sunt numarate" biggrin.gif .
Adevarul e ca in afara de pasionati mai nimeni nu mai vrea lada si la laditzele noastre pe baza batranului Fiat 124 o sa se gasesaca piese ca la masinile de clasice, adica rar.....dar hei avem masini de clasice beer.gif
Horia49540
ceee? s-a desfiintat serviceul ala? pacat, mare pacat...
dar uleiul poti sa ti-l schimbi si singur, nu mai da banii la mesteri... :wave:
CRISTI91516
Nu era vb doar de schimbul de ulei,era vb si ca pierde ulei si ca trebuie sa schimb semeringul de distributie.L-am cumparat insa am inteles ca pentru a-l da jos imi trebuie o cheie speciala? blink.gif In rest nimic.A si cand mai trec peste o groapqa mai maricica si sunt si cu geamul deschis parca ar croncani ceva sub masina undeva pe stanga deci sub sofer...?!?!?!
CRISTI91516
Laditza mea a facut tot ce scria mai sus si acum se simte in forma.Abia asteapta intalnirea de duminica.O mai supara o mica scurgere cred la capacul de la motor.AM pus niste silicon auto si asteptam rezultatele.Maine daca mai curge mai bag o data silicon.Atat.Sa ne vedem cu bine.
Matei93575
Salut baieti!Laditza mea a ajuns la doctor!Am schimbat urmatoarele:cutia de viteze am montat o cutie de Lada de 5 viteze,sistem de esapament nou,rezervor schimbat pt ca era fisurat,schimbat etriere fata,schimbat scaune am pus scaunele si un volan sport dintr-un Lada 2107 adus din Ungaria plus am pus un bord de 1500.Dar ceasul nu vrea sa-mi functioneze.Mecanicul mi- zis ca e o boala a Laditzelor 1500 ati avut probleme cu el?In curand o sa fac si poze.Salut
Georgian40398
QUOTE(Matei93575)
plus am pus un bord de 1500.Dar ceasul nu vrea sa-mi functioneze.Mecanicul mi- zis ca e o boala a Laditzelor 1500 ati avut probleme cu el?


da, am oarecare probleme cu el, nu e bun de NIMIC biggrin.gif bicycle.gif Chiar daca s-ar misca, nu e deloc exact...
Mihai103235
ceasu ala e mai mult de decor ...ca daca te-ai lua dupa el ai fii bagat rau de tot in eroare :bash:
Horia49540
dar cum era fisurat rezervorul? ca e facut dintr-o tabla care se indoaie fara a se rupe...sau era ruginit?
de curiozitate intreb biggrin.gif :wave:
Sula103604
sincer la mine ceasu merge brici, nu am treaba, decat sa tot scot telefonu si sa ma uit la el tongue.gif...oricum felictari ptr treaba cu masina, asa frumos suna cutia de viteza cu 5 trepte band.gif
mihail81843
Ca idee cutia cu 5 merge fara modificari? Aceeasi lungime la cardan?
Am auzit doar ca nu sint asa fiabile ca cele clasice, asa e? blush.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.