Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Problema cutie viteze
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
viorel97276
Ce am patit azi:intra greu in viteza iar in marsalier caraie cam rau.Daca a mai patit cineva ceva asemanator.Ce ar putea fi?Unii spun ca ar putea sa fie cablul slab,ca se poate sa fie placa de presiune si multe chestii nu stiu ce sa mai cred blush.gif .Ce as vrea sa precizez a mai facut o sigura data chestia asta dar si-a revenit asta a fost cam acum o luna de atunci nimic special.Atunci am crezut ca poate n-am apasat eu bine ambreiajul.Va multumesc.
stelian61244
da ,ambreiajul nu este suficient reglat sau ceva rupt la cablu ,dupa ce pleci de pe loc tot asa face ?
daca dupa plecare in momentul cind ii dai acceleratie mai tare simti ca patineaza ambreiajul atunci este placa de presiune sparta.
viorel97276
Nu,dupa ce plec dupa loc totul e normal.O sa mai incerc maine sa vad daca nu cumva patineaza abreiajul.Dar vitezele cand le schimb in mers se schimba mai greu dar nu se aud zgomote.Face urat doar in marsalier cand o bag intra greu.Ce am mai inteles eu cica s-ar putea sa aiba ambreiaj hidraulic si ca n-ar avea cablu.Masina e din 2002,motor de 1,2 de 60 cp.
Ciobanu45513
Salut,

Banuiesc ca e vorba de un Punto. Are ambreiaj hidraulic, nu are nici o treaba cu cablu...verifica nivelul lichidului hidraulic (e comun cu circuitul de frana, deci il gasesti in boracanul ala cu DOT4 pe el).
S-ar putea sa fi plesnit vreo garnitura, conducta si ai pierdut lichid...
Tine-ne la curent cu ce ai gasit, si multa bafta!
viorel97276
Da e un Punto.Mersi mult de sfat o sa ma uit sa vad si va zic ce am gasit.
viorel97276
Salut.M-am uitat la lichidul din borcanasul ala si e bine e putin mai jos de maxim.Am si testat-o sa vad daca patineaza abreiaju si chiar nu patineaza.In schimb am observat ca vitezele se schimba mai usor cand merg cu masina decat cand sta pe loc dar cu motorul pornit.E senzatia aia ca si cum ar agata ceva cand bag in viteza doar atat.Doar in marsalier caraie.Daca mai are cineva idee ce poate fi astept sfaturi.Mai este posibil sa fie placa sau discul de ambreiaj?Este posibil sa se fi miscat levierul de la schimbator?Multumesc.
C Z R
Pai nu stiu daca e sfat, dar asa procedez eu si nu mai caraie cand o bagi in marsarier: intai bag in trapta intai si apoi in marsarier, intra usor si fara probleme.
viorel97276
Nu cred ca merge ca si cand e motorul oprit cand incerc sa bag in marsalier merge greu se aude un zgomot acolo la cutie si cum am mai zis intra mai greu si in celelalte trepte dar nu caraie.Sa vedem ce-o fi ma duc cu ea luni la doctor.Mersi pentru pont asa mai faceam si eu la Dacie.
viorel97276
Am fost azi cu masina la service si diagnosticul a fost kitul de ambreiaj cica nu stiu ce probleme sunt pe acolo.Ma costa sase milioane si ceva toata treaba.Maine ma duc sa-l schimb.Va spun ce am facut.
Cipp
Ieftin! Pe mine, la solenza m-a costat 700ron fara disc, ca era aproape nou, avea 30k...
Sorin82761
Pe mine la Punto 1 luat din magazin disc , placa de presiune 700 000 lei
viorel97276
Am terminat toata treaba.Masina merge super acum.Baietii de la service super de treaba.Am stat langa ei pana au terminat circa 4 ore a fost gata.Au schimbat placa presiune,disc,rulment,toata treaba 620.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.