Help - Search - Members - Calendar
Full Version: discuri de frana avensis: santuri pe TOATE dupa 1.000 km
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Toyota
HORIA100213
Salutari tuturor. De doua zile, sunt proprietarul unui Avensis 1.8 Luna. Am facut rapid rodajul cu un drum pana la Sinaia. Dupa drum, am sesizat ca TOATE discurile de frana prezinta santulete. Am spalat masina si, coincidenta sau nu, au inceput sa scartaie si franele. Destul de tare si, culmea, doar cand franez usor la viteza mica. Santuletele sunt periculoase pentru sanatatea sistemului de franare sau fac parte din categoria "asa fac toate"?! Mentionez ca nu am sesizat vreo scadere a eficientei franarii. Stiu ca problema a mai fost dezbatuta pe forum, dar nu prea imi vine sa cred ca o Toyota nou-nouta poate avea o problema majora la TOARE cele patru discuri de frana. In speranta unui raspuns obiectiv, va multumesc si va doresc drumuri multe si fara necazuri.
danmatyas
nu te impacienta..sentuletele mici apare la toate discurile.
vio
io zic ca nu e normal sa faca shanturi .. dupa cate stiu unele avensissuri au avut aceasta prb la discurile de spate pe care le au schimbat pe garantie cui au avut asemenea prb ( def de fabric ) io zis sa te duci sa intrebi la ei
Legionaru'
Nasoala treaba!
"Sentuletele" sunt mici iregularitati sau poti baga unghia in ele?Pe spate la unul din discuri am si eu dar foarte,foarte putin se observa.Sorin le-a avut mai pronuntate si le-a schimbat pe garantie impreuna cu placutele.
Pe fata nu am auzit la nimeni si ma indoiesc sa fie.Pe fata sunt ventilate discurile.
BogdanS
De scârțâit mi-au scârțâit și mie la Corolla timp de vreo lună după ce am luat-o, și tot la viteză mică cu frâna apăsată ușor (în condițiile în care am mers puțin cu mașina); acum (după un an și ceva) merg la fel de rar cu ea și nu am mai auzit să scârțâie (deci nu era de la ritmul de exploatare ci probabil că așa face la început). Însă șănțulețe n-am văzut niciodată.

Deci scârțâitul poate îl poți trece la "așa fac toate", însă judecând după răspunsurile de până acum șănțulețele nu sunt normale.
HORIA100213
Am fost la service la revizia de 1.000 de km. Bineinteles, problema cu discurile de frana exista doar in imaginatia mea. Zgarieturile erau, de fapt, urmele normale care apar in cazul unei utilizari cotidiene. Seful service-ului Toyota din Oradea mi-a aratat, spre exemplificare, alte doua masini parcate in curte: o Toyota Corolla si un Audi. Ambele prezentau urme fine pe discuri. Inginerul mi-a mai spus ca e suficient sa prinzi cateva graunte de nisip la placutele de frana si apar imediat urme pe discuri, dar ca acestea se estompeaza dupa un timp. Nu stiu daca mai e cazul sa precizez, dar nu mai exista scartaieli la franare. Se pare ca acestea apar dupa spalare sau cand intra ceva nisip in zona placutelor.
Legionaru'
Acum ca te-ai linistit la cat mai multi km fara probleme. :wave:
HORIA100213
Multumesc, Legionarule. De altfel, va multumesc tuturor pt. raspunsuri.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.