Help - Search - Members - Calendar
Full Version: soc automat la Opel Corsa
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Andrei43579
Salutare,
am un Opel corsa-C din 2001 cu motor de 1.0. De fiecare data cand pornesc masina la rece intra in functiune socul automat - cred ca asa se numeste. Adica masina este putin turata, cam la 1200 rpm la relanti. Sta asa timp de 1-2 minute in functie de cat de frig este afara. Am inteles de la niste "meseriashi" auto ca este bine sa astept pana acel soc se decupleaza singur, 1-2 minute. Nu ma deranjeaza, dar vreau sa stiu daca este intradevar adevarat ca este bine sa astepti. Unii pleaca de pe loc la 5-10 sec dupa pornire, dupa ce se sting becurile de pe bord.

Cum e corect sa fac? Fiind o masina care are deja 130k km din 2001 vreau sa am grija de ea si sa fac cum este mai bine ca sa ma tina cat mai mult.

Ce ziceti, cum e bine sa fac?

Multumesc,
Andrei
marius96537
corect este sa astepti un pic pana temperatura uleiul-ui ajunge la 50-60 grade!cam 10 min!asta pentru ca la temp. asta este mai fluid si unge mai bine!daca vrei sa ai parte de masina cat mai mult timp stai un pic si asteapta ca relantiul sa se opreasca sau ruleaza calm,incet pana ajungi la temperatura de lucru!!bafta!!
stelian61244
in principiu e bine sa mai stai citeva minute sa intre un pic in regimul de functionare , dar daca esti grabit poti sa pleci imediat ,nu este nici o problema .
Andrei43579
Ok, deci mai bine astept cele 2 minute. Totusi, 10 minute sa aspteti la fiecare plecare mi se pare cam mult, nu stiu cati fac asa ceva...

Multumesc de raspunsuri, numai bine!

Andrei
A K U
Nu trebuie sa stai pe loc 10 minute la fiecare plecare. Sa fim seriosi! Este indicat insa ca, pana cand motorul atinge temperatura optima de functionare, sa n-o duci peste 2500 rpm.
Virgil47474
tu ai masina pe benzina, porneste, baga viteza intai si calc-o.... e o masina desteapta si d-aia are soc automat, sa se incalzeasca singura si sa functioneze motorul corect pana ajunge la temperatura normala ...

la dacie era de inteles asteptatul, altfel puteai avea surpriza sa ti se inece sau sa-ti moara motorul...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.