Help - Search - Members - Calendar
Full Version: intrerupere faza scurta in mers
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
ali6863674
Va rog sa ma ajutati daca aveti vreo idee , de o saptamina , in timpul mersului mi se sting luminile de faza scurta si pt reaprindere tb sa tai contactul si apoi sa-l repornesc.
Farurile sint cu xenon
Daca aveti vreo idee ce ar putea fi va multumesc
robert92637
Verifica intai sigurantele desi putin probabil sa fie ele cauza intreruperilor ci mai degraba un contact oxidat sau cablajul intrerupt pe undeva.
DORU
Verifica cablajul, insa apeleaza la service Skoda. S-ar putea sa fie de la baterie (slaba!) sau poate o eroare la o expertiza cu VAS. Iti fac probleme numai in mers? Sunt OEM? Testul de auto-leveling il fac la initializare?
ali6863674
Nu e sigur baterie slaba, simbata au fost in iasi -21 de grade si a pornit la prima cheie.Pur si simplu la pornirea masinii luminile se aprind normal si apoi in mers se intrerupe faza scurta(pozitia raminind aprinsa).Miine am programare in service si sa vad ce-mi spun ei.Ce inseamna OEM si cum se face testul de auto-leveling recunosc ca nu am habar.
DORU
OEM inseamna ca produsul este montat pe masina din fabrica!

Auto-leveling = farurile cu xenon, la pornire, fac o cursa sus-jos pt a-si stabiliza linia finala pt iluminare. Acelasi mecanism intervine si cand urci si cobori pante, pt ca farurile sa nu lumineze in ceruri, ci drumul.
ali6863674
M-am dus in service si la ambele faruri acelasi mesaj de eroare,


01344 027(far stinga) respectiv 037(far dreapta)

Gas discharge lamp
faulty
sporadic


au fost sterse erorile , am plecat si la prima denivelare peste care am trecut s-au stins din nou.
Am sters din nou erorile si a reaparut problema doar la farul din dreapta.
A demontat si schimbat fiecare componenta (respectiv lampa xenon, igniter,electronic control unit) pt a depista care din ele imi produce necazuri.
In final, am rezolvat problema schimbind atit becul cu xenon cit si piesuta in care se monteaza acesta "igniter for gas discharge bulb" luate la pachet de la dezmembrari cu 5 milioane.
Pretul pt aceste piese noi probabil il stiti , e prohibitiv la service mi-au cerut 8,2 pt igniter si 6 becul.
robert92637
Ai scapat destul de ieftin. Asta-i dezavantajul xenoanelor ,pretul enorm al orcarei componente.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.