Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Indicator ABS/frana de mana
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
Cristian57688
Salutare.
Ieri si azi mi s-a intamplat urmatorul lucru: cand am trecut peste niste denivelari/gropi cu viteza de 40-45 km/h mi s-au aprins in bord becul de semnalizare al ABS si al franei de mana. Au staat asa cateva secunde apoi s-au stins. Alte probleme nu au fost dar ma intriga faptul ca nu s-a mai intamplat pana acum.
Daca aveti idee ce este va sunt recunoscator.

P.S. E vorba de un Focus, 1.6l, benzina, 1999

Cristi
Cso96419
la masinile de generatie mai noua sunt senzori in sistemul de franare. unele pt ABS, ESP, si alte sisteme electronice.
acei senzori sunt legati cu niste sarmulite foarte firave, care se pot taia/rupe/uza un gropile autohtone. nu o fi facut contact si a luat-o razna putin, poate.
sau daca placuta de frana este roasa, ajunge metalul la senzor si pur si simplu o prajeste. in cazul acesta deobicei ramane aprins martorul.

la tine nu cred ca este vorba de asha ceva.

eu nu sunt specialist, am dat cu presupusul din cele zise de tine, si ce am mai vazut prin service-uri.

sa mergi la un specialist sa vada ce si cum pe acolo, probabil ca e ceva minor, daca mai face figuri, si ramane aprins atunci te poti gandi mai serios sa mergi la mecanic/electrician.
Florin67056
Din cate stiu eu la Focus nu ai senzor pt uzura placutelor. Verifica insa nivelul lichidului de frana, ca s-ar putea sa nu fie suficient.
Mariustom
Perfect de acord cu Florin smile.gif. Ai dreptate 100 %. Nu că n-ar avea și Cso dreptate, dar șansele sunt mai mici.
Trebuie verificate cauzele probabile mai uzuale și simpliste, apoi, din treaptă în treaptă și celelalte. Deci, prima verificare = nivelul lichidului de frână.
În cazul în care problema recidivează recomand verificarea amănunțită (eventual o diagnosticare computerizată) a sistemelor afectate. Dacă te pricepi, bagă-te, dacă nu du-te la cineva care știe (gen Service, reprezentanță).
Nu te/vă jucați cu sistemele de siguranță ale autoturismului blush.gif
Cso96419
asha e poate fi si lichidul. io am sarit peste chestiile minore, sorry......... biggrin.gif wallbash.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.