Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce parere aveti depre MATIZ ?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
just99573
Salutare! Vreau sa-mi cumpar un Matiz SH cam la 3000 de euro (doar de asta am bani wallbash.gif ) asa ca miar prinde bine parerea celor care au, au avut sau cel putin au condus un Matiz!
ncristi
Fiabil, super ieftin de intretinut, consum OK (in oras mai ales) nu este recomandat sa faci drumuri lungi cu el dar pentru oras este OK smile.gif

Daca este pt sotie cauta unul cu servodirectie si mai ales unul fabricat in corea...este diferenta mare intre cele aduse din corea (sau facute atunci cand la craiova stateau cu bata asiaticii) si ce a iesit de pe poarta uzinii dupa aia.
_Theo_
o masina foarte buna pt oras. piese extreeeem de ieftine. consum mic. daca nu mergi mult e foarte bun.
Vlad95335
si eu sunt pentru matiz sa stii. este adevarat,piesele sunt foarte ieftine,si nici nu e o masina care sa se strice prea repede (din experienta pe care am avut-o eu cu matiz ul) consumul..relativ mic. iti faci treaba cu el, so go 4 it wink.gif
zzeus87870
Salut.Am auzit numai lucruri bune despre matiz(consum, fiabilitate, cost intretinere etc).
Dar de Matiz pe gaz ce parere aveti?Cu AC si lpg costa nou 6599 E.
Mi se pare o optiune foarte buna datorita economicitatii.
Cso96419
Matizul si AC-ul nu prea se impaca. am condus unul si e vaaaaaaaaaaai.
in oras e ok, dar la drum lung cand vrei sa faci o depasire trebuie sa opresti AC-ul sa faci depasirea in siguranta. consuma foarta multa energie.
dar cum am zis in oras e ok. cat despre varianta cu gpl, nu stiu cat portbagaj ramane, pt ca si asha este destul de mic.

NU am nimic cu Matizul, este o masina foarte buna pt oras, este Foarte spatioasa, si confortabila. consumul e mic, intretinerea ieftina. are un demaraj foarte bun in treptele 1.2.3!

afara apar problemele, unde atunci cand trece un camion se simte foarte tare, face un balans mare, si nu prea sta pe curbe, mai ales pe cele inchise, sa nu te mire faptul ca ai putea lua o curba pe trei, sau poate chiar in cazuri extreme pe 2 roti.
nu vreau sa te sperii, doar iti spun ca trebuie sa ai grija la drumuri lungi, dar pt oras nu exista alternativa mai buna de banii aceia.
zzeus87870
rezervorul de gpl am inteles ca este in locul rotii de rezerva.Da roata de rezerva unde o fi?E obligatorie nu?
James Kilowatt
Nu e obligatorie.
Teoretic e inlocuita cu un kit pentru reparat pene.
Practic cred ca e mai sanatos sa fie tinuta pe undeva prin portbagaj, o spun din proprie experienta. Eu am avut o pana pe la 80 la ora si pneul s-a facut praf pana am oprit. Nu mai era nimic de reparat la el.
cody-man
Totul este ft. adevarat inafara de citez :
"afara apar problemele, unde atunci cand trece un camion se simte foarte tare, face un balans mare, si nu prea sta pe curbe, mai ales pe cele inchise, sa nu te mire faptul ca ai putea lua o curba pe trei, sau poate chiar in cazuri extreme pe 2 roti. "
Nu zic ca e un campion al stabilitatii sau se compara cu Golful , dar chiar daca e mic are suspensia rigida si oricum sta mai bine pe drum decat o dacie , nu vorbesc din auzite eu il am de 3 ani .
Bineinteles trebuie sa aiba si o stare tehnica buna , nu poti sa ai pretentii la stabilitate daca nu ai amortizoare bune sau daca ai jocuri pe la bielete ,bucse , rulmenti .... etc !
Cso96419
c-tin, tu sigur ai dreptate daca ai masina de 3 ani. eu am avut nefericita experineta de a conduce un exemplar care obisnuia sa ridice roata din interior in curbe. masina nu era a mea, si nu bag mana in foc daca starea de functionare era in parametrii.
zic ce am simtit pe pielea mea. nu sunt vitezoman, dar in unele curbe pe serpentine simteam cum se ridica roata. mergeam normal, pt acea perioda cand eu aveam Mondeo. poate si de aici si termenul de comparatie prea mare.

reamintesc faptul ca cu aceeasi masina m-am dus si prin oras, si e poveste cum te strecori prin trafic, sigur gasesti loc de parcare, si ai loc suficient in interior.
sorin37756
E o masina buna dar proasta... tabla e subtire si rugineste ca la Daciile fabricate dupa 1996. Si cine stie daca vor mai fi piese "ieftine", daca se potrivesc cele de Spark...?
carmine galante
Proasta, f. urata si nesigura. Parca e rupta din flinstones. Ca si tico e un cosciug pe roti, iar usile sunt de grosimea unei foi de ceapa. Sa te fereasca sfantu' de un impact lateral. De banii aia mai bine iti iei o nemteasca mai veche sau mai astepti sa strangi, ma rog, treaba ta.
Adrian81432
zeus8787... LA banii aia 6500 sau cat ai zis iti iei o super Corsa sh nu ultimu model si consuma super putin 3-4 litri motorina.
zzeus87870
adriane ai dreptate 6500 e cam mult.
Oricum cred ca zilele astea o sa mi cumpar un matiz e/ac din 2005, are 8000 km si costa 4500 E.
Sper sa fac o alegere buna blush.gif
Cristi86127
parerea mea e ca matizul e o masina extrem de fiabila ca motor, cunosc persoane/firme care au matiz, unlele au peste 250.000 km si nu au avut nici o problema la motor, ba chiar pot sa spun ca nu au fost intretinute prea bine samd...masini de firma....

un daewoo coreean (original), fie ca e cielo, matiz sau alt model, ca fiabilitate este peste marea majoritate a masinilor din noua generatie...chiar si japoneze...tare as vrea sa vad cum se prezinta coltul meu la 300.000 de km... biggrin.gif
Dorin90075
Am avut ocazia sa conduc si eu un Matiz (al lui socru-meu) si in oras si in afara. Parerea mea e ca e o masina ok daca nu te deranjeaza prea tare sa-i schimbi amortizoarele de fata anual. Gropile din Timisoara au si ele contributia lor la frecventa schimbarii telescoapelor. E adevarat ca piesele si manopera sint ieftine, dar si tin pe masura. Matizul ce l-am condus eu avea si ceva probleme cu cutia de viteze la numai 30.000 km (intra mai greu in viteze - cred ca s-au dus sincroanele). Conusm foarte multumitor de 6% in oras.
In ce priveste afirmatia de mai sus cum ca masinile coreene sint mai bune chiar decit japonezele... e funny... Spun doar atit: la un moment dat am auzit o reclama la radio care spunea ca daca cumperi o masina Kia noua, primesti una gratis... blink.gif
P.S. A6-le din poza are aproape 8 ani peste 250.000km dar nu l-as da nici pe doua Daewoo noi noute!
Tarabostes
QUOTE(Dorin90075)
P.S. A6-le din poza are aproape 8 ani peste 250.000km dar nu l-as da nici pe doua Daewoo noi noute!


Nici eu nu l-as da in locul tau, dar spune si cat e o polita full Casco, si cat costa un schimb de anvelope, un kit de distributie ...
Daniel65671
Daewoo Automobile România a lansat pe piață, începând cu data de 13 martie, vehiculele Matiz în variantă Euro 4, se arată într-un comunicat al companiei. Noile Matiz sunt disponibile în 4 variante de echipare, la prețuri pornind de la 5.350 Euro (TVA inclus). Taxa de înmatriculare se ridică la 91,2 euro. 'Matiz Euro 4 îndeplinește toate condițiile impuse de Directiva CE nr. 98/69 cu referire la limitele maxime ale emisiilor poluante pentru nivelul Euro 4', se precizează în comunicatul citat.
Sandu82940
Depinde acum cu cine facem comparatiile sau ce vrem de la o masina. Si sa nu uitam si pretul. Oricum, Matizul este o masina la un pret corect, raportul pret-calitate bun si mi se pare o excelenta masina de oras, mai ales pentru o persoana de sex feminin.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.