Help - Search - Members - Calendar
Full Version: am probleme cu ESP cred...ma poate dumeri cineva ...?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Volkswagen
pop99577
am un golf IV 101 cp, PD , 150.000 km, 2003...de curand a aparut o problema . In viraje spre stanga ( atunci cand fortez virajul putin mai tare ), la roata dreapta fata se pare ca actioneaza in mod aiurea ESP ( cred ) ca si cand roata s-ar infrana pe moment, ceea ce pana acom nu s-a intamplat . Si asta doar in viraj stanga, la viraj dreaptta neavand nimic . Mai mult , se aude un zgomot ciudat la roata dreapta fata ca si cand s-ar freca fier pe fier ceva . E un sentiment ciudat si la volan, caci fiind in viraj simt la volan cum roata reapta fata are tendinta de a se infana . Deasemenea se aprinde la bord si beculetul acela pentru ESP ( cal galben cu un triunghi si un semnul exclamarii in interior ) . Am incercat sa fortez astfel de viraje cu ESP dezactivat din buton si se pare ca nu mai face asa . Poate cineva sa imi dea un sfat ? Multumesc anticipat ...
Salcianu94540
Cred ca cea mai buna solutie ar fi un test la service pe computer... nu prea ai ce ii face tu. La reprezentanta vw e cel mai indicat.
Cso96419
mie imi suna problema ta a ferodouri uzate. in etrierele de frana sunt mai multi senzori, cele pt ABS ESP, etc. daca se uzeaza prea tare ferodoul poate sa arda senzorii, iar apoi acelea fac contact aiurea, din aceasta cauza poate sa-ti palpaie ESP-ul
totusi cel mai bine e sa mergi la service, sa puna calculatorul pe masina, pt ca acolo se pot vedea toate codurile de eroare.
stefan100099
pararea mea, desi nu sunt specialist (am avut si eu o problema asemenatoare) este ca ai o defectiune la senzorul ABS de pe roata respectiva. problema poate aparea fie din cauza uzurii, fie datorita unei montari defectuoase, in cazul in care ai avut probleme cu placutele de frana sau cu suspensia. cel mai bine ar fi sa tragi o fuga la mecanic (ai mari sanse sa fie ceva simplu de remediat).
mie mi/a aparut problema asta in momentul in care am schimbat bratul inferior de la roata dreapta fata.
succes, si n/o lasa asa
stefan100099
revin, asta ca sa ma dau si mai destept blink.gif
zici ca ai un zgomot la roata, si ca simti ceva in volan. esti sigur ca etrierul e bine fixat ? dar discul de frana? s/ar putea ca una din ele sa aiba un joc, de aici si eroarea care o da in senzor
la mine datorita faptului ca senzorul asta nu era bine fixat, nu mai aveam ABS si imi statea aprins becul de ESP nonstop.
ai mare grija
stelian61244
nu cred ca esp are probleme , rolul lui este de a nu pierde aderenta in viraje si cind patineaza o roata , in momentul cind se pierde aderenta la una din roti el intra in functiune si nu iti mai da voie sa accelerezi motorul chiar daca esti cu pedala de acceleratie la maxim ;
pentru al testa cauta un teren mai moale si dai niste plecari bruste si ai sa vezi ca incepe sa se aprinda becul si nu mai poti accelera ,cind se restabileste aderenta ai sa vezi ca se accelereaza din nou.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.