Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ce pareri aveti despre marca Olcit?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
diana
Vreau sa-mi cumpar o masina . Sunt incepatoare si nu ma pricep la masini . Am gasit un olcit an de fabricatie dec.1994, 27.000km, tinut in garaj , un singur proprietar ,motor de citroen , bucse englezesti , fara sa fi suferit vreo lovitura , pret 700Euro . Masina arata foarte bine . Imi place foarte mult . Ce ma sfatuiti sa fac ?Am uitat sa mai adaug consum de benzina 6.5litri .
iulian3
Trebuie sa te gindesti bine!!!! Masina e 700$ e olcit..... merge e oky... o iei.... dar de vindut e f greu de vindut! Eu consider olcitul "masina pe veata" (odata cumparata ramii cu ia).E o masina complicata cu destule probleme! Mai bine ia DACIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
marius7
Nu merita atatia bani si spun asta nu ptr ca OLTCIT nu e o masina buna,dar eu am una super buna e din 1989 perfecta si o vand cu 400$ discutabil.Cu restul de 300$ o faci pe asta avion,in schimb la consum te pacaleste ptr ca are carburator dublu corp si nu exista OLTCIT sa consume sub 9% in oras Daca doresti sa te convingi da-mi un telefon la 0744.115.519 marius,sunt din Bucuresti si vino la mine acasa sa vezi masina pe care o vand eu si vei gandii altfel Plus ca i-ti dau toate reletiile despre intretinerea ei si de unde iei piese ieftine Uite tie ti-o vand cu 11.000.000 daca vii maine O vand ptr ca am un baietel de 10 luni si am mare nevoie de bani INCEARCA un telefon si nu vei regreta De vandut se vinde OLTCIT-ul Nu te lua dupa cel care ti-a trimis mesajul ptr ca se vede ca nu e priceput PA!
admin
Marius!!!!!!!!!! asa zic toti care au masina de vinzare ca masina ce o au de vindut e buna s.a.....))) In fine fiecare face cum vrea!Succes la vinzarea masini!
Gheorghe
am mai spus si ma repet....l-am vazut intr-o zi pe vecinul meu care venise din targ (autovit) unde reusise sa-si vanda Oltcit-ul....pai sa-l fi vazut si voi ce bucuros era ca gasise un prost sa il vanda, dadea palma cu toti pe care ii intalnea de bucurie
george5
daca tot vrei sa iti iei masina nu iti lua olcit ca am 2 si nici una nu buna1 sa imi scrii si cred ca am ceva pt tine
[addsig]
700$ ptr. un Olcit in starea pe care ai descriso ar merita, cu toate ca fabrica Olcit de la Craiova a fost inchisa in 1991-1992 asa ca in nici un caz nu putea sa fie fabricat in 1994, la consum te asigur ca nu consuma mai putin de 9-10%, dar in orice caz este mult mai puternic un model facut de dupa 1990 cu cutie in 5 trepte motor de 75-80 cai putere, 1300-1400 cm cubi , decat orice dacie sau masina produsa in Romania pana in 1994-1995.
[addsig]
Alex4
Diana daca o lasa pe la 600$ nu mai sta pe ganduri shi iao ! Shi eu am oltcit ! Intradevar consumul nu este 6.5 in oras.In oras itzi ia 9-10 % dar afara itzi ia 6.5-7%. Iar cine zice comenteaza de oltcit va rog comentatzi numai shi numai daca avetzi sau atzi avut plzzz. Apropo fabrica sa inchis in '96 ... astha pt necunoscatori. Diana apropo in oltcit nu bagi cum bagi in dacia (din luna in luna ). Shi in plus oltcitu este o mashina naravasa. Al meu este din 95 shi este f bun. Sunt f reusite asthea dupa 94. Sper ca tziam fost de folos.
Caragheorghiev
Draga mea, poate sa arate fff bine, eu tot nu as cumpara asa ceva. Nici dupa atatia ani nu se gasesc mecanici care sa stie intr-adevar sa o reparesi regleze, piese nu prea mai gasesti iar cand le gasesti au pret de masini straine, nu este fiabila si de consumat.....in Bucuresti nu scade sub 12 l/100km vara si 15 l;/100 iarna. Am avut (3 trei) buc. 12 TRS si-ti spun sigur caasa este
Salut!Ce-ti voi spune eu Diana despre marca Oltcit nu e o parere de mare specialist asa cum le place multora sa se creada, desi imi place mecanica, am o Dacie din '76, dar ideea e ca, mie, personal imi place aceasta masina la nebunie, e mica mea nebunie si daca as avea ocazia mi-as cumpara una!Intr-un timp, ma gandeam sa-mi cumpar si eu un Oltcit, dar, asa cum iti spun si tie majoritatea, mi-au si mie:ca e, ca nu e...Daca-ti place IA-O Domle, ca n-ai sa mori cu ea
FLORIN2
***** D I A N A ******* vezi ce faci ca intri intr-un cerc vicios. Nu baga mana in buzunar sa dai banii pe o asa marca proasta!!!!!! Mai verifica si parerile spuse anterior pt ca a mai fost cineva care a pus un asemenea anunt cu ceva timp in urma. Eu am un prieten si parintii lui au o DACIA si 2 OLTCIT, si acum citeste cu atentie: la cel mult 2 saptamani face drumuri la un sat din apropierea Timisoarei la CEL MAI BUN MECANIC DE OLTCITURI pe care-l stie, si nu doar asa ci azi merge cu unul pe care-l lasa la mecanic si il ia pe celalalt gata reparat, dupa ceva timp merge din nou si tot asa duce unul si-l ia pe cel de-al doilea si crede-ma cine a spus mai sus de consum de 12 litri vara si 15 iarna nu minte!!!!! Se poate si mai rau!! Decat sa merg cu prietenul meu undeva prefer sa iau BMW cu 8 cilindri a lui vecinu' Si inca ceva 9 !! mai gandeste ce spui cu muritu pt ca tocmai asta te poate pandi intr-un OLTCIT care se duce de rapa fara frane la cat de mic e saracu.
FLORIN2
Vrei o masina mai fara probleme pt femei?? Incearca FIAT UNO Diesel sau VW GOLF Diesel pt ca nu se pot duce asa multe la un DIESEL si cu motorul lor mic sa stii ca nu prea ai parte de probleme la pornire pe frig. Nu ai necazuri cu bujile, aprinderea sau carburatoarele la care trebuie intretinere si mai bine spus o constanta mana de barbat.
ALEGE O MASINA NU OLTCIT, IN ULTIMUL CAZ IA O DACIE.
?
Multe sfaturi, si mai adaug si eu unul.Depinde de cine conduce, daca e condusa ca o dacie consumul e mare, dar dupa o perioada de acomodare consumul poate scadea semnificativ, dar mai depinde si de intretinerea care o are(ulei, reglaj aprindere), iar reparareatile rebuie facute de un mecanic priceput (nu de mecanic de dacii). Am oltcit si nu ma plang, dar nu la-m intretinut cum trebuie, dar este superior din multe puncte de vedere daciei. Acum vreau sa-mi mai iau unul. Daca poti sa-l iei cu 600 nu ezita. Daca nu-l cumperi sint interesat eu si te rog sa ma anunti la e-mail-ul diaccos@yahoo.com
bark35485
olcit e o masina buna ,dar nu te aventura cu ea pe polei gheata etc. .
Ii si cedeaza motoru iarna (iesi din 2 in 2 ore afara si pornesti motoru sa se incalzeasca,sa-ti porneasca dup-aia).
Desi nu-mi plac daciile,te sfatuiesc sa-ti iei dacie mai bine(se gasesc pe la 700$)


:cheers:
madalina
Si daca adaugam si sfatul ca mai bine itit iei cazan decat dacie...
bark35485
depinde ce fel de cazan de wcu sau masina smile.gif totusi olcitu a fost o masina f f buna la vremea ei insa calitatile ei iarna scad considerabil smile.gif
James Kilowatt
Si eu am avut Oltcit pe mana o perioada, si inca modelul cel mai prost, cu piese romanesti, modelul la care se paradea sistematic axa cu came.

Chestia cu 6.5% in oras e poveste.... daca o scoti sub 10-11 deja e bine, iar daca faci doar drumuri scurte iarna e posibil sa se duca spre 14%. Afara consuma foarte bine, la viteze mari (peste 110) mai economic decat dacia. Mie imi placea, era iute si avea tinuta de drum buna in comparatie cu Dacia.

Iti pot da un sfat.... daca nu ai probleme, nu atinge reglajele la carburator! Risti sa faci mai rau decat bine si nu prea sunt multi mecanici capabili sa le refaca.... In general ai mare grija pe mana cui il lasi pentru intretinere.
Da-i ulei sintetic daca poti pentru temperaturi inalte... xw45 sai xw50, pentru ca e motor racit cu aer si e gandit din start sa mearga la temperaturi inalte.

Daca ai noroc si pui mana pe unul bun de la mama lui s-ar putea sa nu fie o afacere rea, daca e vorba de modelul original si nu cel "imbunatatit" de meseriasii romani....
Nazareno Gabrielli
Fratilor, despre Oltcit as putea sa va povestesc zile-ntregi. Prima masina a familiei mele a fost un Oltcit, fabricat in 1992. Noi l-am luat prin 1998. A fost masina pe care mi-am facut ucenicia. Ne-a mancat zilele. mereu se strica ceva la el si trebuia sa-l reparam. La orice drum pe care l-am facut, pe la munte, pe la mare, a facut figuri. Ba nu pornea, ba se inneca, ba nu tregea, ba i se spargea o conducta si pierdea benzina, ba ii cadea geamul de la portiera, ba se oprea in mers............ Tata cand a trecut de la Oltcit la Hyundai a intinerit cu cativa ani.
Singurul avantaj pe care il avea Oltcit-ul nostru este ca nu consuma asa mult ca suratele ei. Nu sarea de 10 in oras si afara lua in jur de 7.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.