Help - Search - Members - Calendar
Full Version: PDA/GPS/GSM
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Tuning > Interior
Pages: 1, 2
Andreas93471
Salutare.
Ma gandesc serios sa imi iau un PDA Smartphone GPS. M-am interesat si am ajuns la 3 aparate:
1. ETEN Glofiish X500
2. HTC P3300
3. Mio A701

Are cineva asa ceva?
Softul pentru full Europe costa 11 milioane. Pot sa iau de pe net acest soft, fara sa dau atatia bani?
Se merita sa ai all in 1?

:cheers:
Marius43590
din auzite nu se merita sa ai all in one.

firma cu istoric in telefonie va avea partea de pda cu probleme, si invers
HalbaSus
De acord, cu atat mai mult cu cat presupun ca ai deja un telefon mobil... ce rost are sa mai iei un telefon mobil care sa aiba si functii de PDA ? Va fi mai scump si mai prost decat un PDA clasic (care e doar PDA).
Andreas93471
Nu stiu ce sa zic, dar mi se pare un super gadget. Ar fi bine sa nu aiba probleme la GSM sau GPS. Nu ma prea intereseaza functiile PDA-ului. Pretul totusi e cam ridicat. O sa mai caut si alte GPS-uri simple.
Kun95299
si eu is de parere ca telefonu sa fie telefon si PDA ul PDA. Nu cred ca vrei sa cari cu tine in buzunar tot timpul o caramida...da PDA ii cat o caramida din cauza ecranului mare. Asa ca mai bine iei telefon separat, micut, destept si PDA separat...si-l iei cu tine cand ai nevoie. Pe cand un PDA smartfone tre sa-l cari cam tot timpu.
Legat de soft, se gaseste e net, nu pot sa-ti zic unde. Cauta cu google.
Cso96419
Acum depinde la ce ai novoie, doar gps sau si de PDA. sunt unele modele de GPS care NU au functie de PDA chiar daca arata ca atare. diferenta de pret la cele doua este undeva la 2-300 Ron. zic ca merita. poate nu ai nevoie acum de functii PDA dar in viitor nu se stie, mai ales ca PDA-urile au WI-FI si acoperirea creste foarte repede pt ca tot mai multi au nevoie de el. si e mai simplu sa scrii un tabel in Xcel pe un PDA de cat sa cari Laptop-ul dupa tine.
Cu functiile GSM nu ai probleme pt ca acoperirea este mare in Rom, deci slabe sanse sa nu mearga.
mai exista o categorie de GSM-PDA fara GPS integrat dar la care se pot lega emitatoare GPS. se leaga prin USB e cu plug&play. softul se tine pe PDA, doar antena e separata. asa aceea o lasi in masina, iei cu tine doar telefonul destept.
pt cei care au idei preconcepute de dimensiunu, tin sa le amintesc faptul ca binecunoscutul NOKIA 5110 avea 170 de grame, iar pda-urile moderne au in jur de 150g. la volum sigur PDA-ul este mai mic. daca puteau umbla cu 5110 in buzuner nu vad de ce nu ar putea si cu un MIO de ex.
eu acum adun bani pt un Qtek 9600 cu tastatura qwerty culisanta care nu are gps integrat dar adaptor am gasit la 150 ron.
Andreas93471
Am mai studiat problema si nu cred ca o sa imi iau all in 1. Totusi, telefon am, doar de GPS as avea nevoie. O sa ma mai interesez de Mio P550 si de Asus A636, care vad ca sunt foarte apreciate.
Cristi86127
PocketPC-urile Phone Edition au probleme pe partea de GSM, de la semnal pana la volum plus ca interfetele phone sunt implementate software si uneori nu raspund la comenzi asa cum ar trebui, fie trebuie sa ai rabdare, fie este necesar un reset...nu toate aplicatiile sunt eliminate din memorie la inchidere, ele raman in memoria de program....
Cand soarele este puternic este destul de greu de vizualizat, utlizat aceste interfete samd.
Bogdan54824
Cele mai mari probleme cu PDA/GSM/GPS sunt bateria și dimensiunile. Există totuși telefoane Windows Mobile de dimensiuni chiar rezonabile, dar rabatul la capitolul baterie este si mai mare, dar eu unul m-am obișnuit. Cât sunt la birou se încarcă din USB, noaptea stă în încărcător și în caz de urgența am și încărcător de mașină, plus că a venit și cu al doilea acumulator care se poate încărca separat. Nu mă deranjează, nu mi s-a întâmplat să rămân fără baterie, deși inițial am crezut că o să fie o problemă.
Un PDA îți oferă unele avantaje față de un telefon normal, dar nu o să-l folosești ca PDA atât de mult cât te aștepți. Eu chiar sunt dependent de gadget-uri, dar îți garantez că nu o să scrii în viața ta un Excel, Word sau orice altceva pe PDA, poate cel mult o să vezi unul sau două. E bun când vrei să găsești ceva pe net și nu ai alte posibilități, există jdemii de aplicații care fac toate chestiile imaginabile, există clienți de email foarte buni, etc. A... da, și merge și ca GPS foarte bine.
Dacă poți să te lipsești de banii ăia fără regrete, ai microbul și poți să trăiești cu problemele enumerate mai sus go for it. Eu îți recomand X500, sau dacă mai aștepți până la sfârșitul lunii apare X500+ care are ecran VGA (640x480) și WM6. Și P3300/P3350 sunt cool, dar procesorul este mai slab.
BTW, momentan am un WM5 Smartphone și nu are nici o problemă cu partea GSM, pot să spun chiar că este excelentă. Se aude foarte bine, clar și tare. Singura comandă la care răspunde cu întârziere este întreruperea unui apel, nu știu de ce. În rest este extrem de rapid, având un procesor la 400MHz. Partea proastă cu WM5 Smartphone este că nu merge iGo. Este incredibil de stupid de fapt, singura problemă fiind ca iGo nu știe să meargă doar din taste, are nevoie de touchscreen, pentru că altfel pornește și funcționează.
Cristi86127
Bateria si dimensiunile probleme ? Nu mi s-a parut...
Atentie ca e o diferenta intre PocketPC Phone Edition si Smartphone...smartphone-urile sunt ok ca GSM.

Odata cu versiunea 6.0
Windows Mobile for Pocket PC a devenit Windows Mobile Classic

Windows Mobile for Pocket PC Phone Edition a devenit Windows Mobile Professional

Windows Mobile for Smartphone a devenit Windows Mobile Standard
F L O R i N
QUOTE(Andreas93471)
Am mai studiat problema si nu cred ca o sa imi iau all in 1. Totusi, telefon am, doar de GPS as avea nevoie. O sa ma mai interesez de Mio P550 si de Asus A636, care vad ca sunt foarte apreciate.


Iti recomand Asus A636N de care sunt foarte multumit.Iti dau un Mp cu un link de unde ti l poti achizitiona mai ieftin. :angel:
M A R I A N
Am un Pocket PC Mio A 201 care are si functie de internet.
Problema este ca n-am nici cea mai mica idee cum sa intru pe net din moment ce are doar slot pentru card SD si un port USB. Recunosc, sunt "la furat" cu acest tip de conexiuni.
Daca poate cineva sa ma ajute.... arigato.gif
HalbaSus
Pai ai 2 variante:
1. Il conectezi la un calculator care e conectat la internet, pornesti ActiveSyncul si gata, ai internet si pe PDA.
2. Daca ai un telefon cu acces de date (GPRS, EDGE, etc..) si bluetooth atunci poti sa faci conexiunea prin intermediul telefonului (pentru detalii mai exacte suna la operatorul tau de telefonie mobila si iti spun ei ce si cum)
drabisan
Sau mai bine, cel mai bine, nu te gindi la ideea asta.
Sint atit de complicate setarile pentru asta si atit de mici beneficiile incit, daca nu este cel putin om-tehnic, o sa albesti setind la el si o sa fi absolut nemultumit de rezultat (rezolutie mica pentru lucruri non-tehnice,
viteza cu 3G buna, dar scumpa - iar ca sa te dai pe internet de pe ipaqul conectat la pc...).
M A R I A N
Multumesc pentru raspunsuri.
Chestia este ca de obicei cand merg prin strainatate sunt unele locuri unde au internet wireless si la care as putea teoretic sa ma conectez daca n-as fi atat de afon cu setarile pocket pc-ului... blush.gif
De asemenea, am mai vazut prin setarile aparatului ceva de genul "ethernet card". Asta ce-o mai fi?
Cristi86127
Marian,

device-ul tau a fost conceput, pentru a fi folosit mai mult ca sistem de navigatie, si nu iti ofera prea multe posibilitati pentru a realiza o conexiune wireless la Internet.

Nu are GSM, deci nu poti starta o conexiune GPRS,EDGE sau dupa caz, 3G, WIFI de asemenea este lipsa din cate am citit pe net despre el, deci nu te poti conecta la o retea wireless pentru a avea acces la net...

Nu are decat bluetooth si singurul lucru pe care ti-l permite e sa te conectezi la telefon (nici asta nu merge cu orice telefon) pe care il va folosi pe post de modem, insa simul trebuie sa aiba activata extraoptiunea de GPRS sau 3G, telefonul trebuie sa aiba capabilitatile necesare pentru a realiza o astfel de conexiune, pocketpc-ul trebuie setat corespunzator.

Setari pentru PocketPC
Start/Settings/Connections
In My ISP click on Add a new modem connection
Select a modem : Bluetooth
Next
Click on New Partnership...
De aici va cauta sa gaseasca un device bluetooth enabled si sa se conecteze la el...ai grija ca s-ar putea sa gaseasca telefoanele vecinilor smile.gif)...eu cand am probat ce ti-am scris tie aici, mi-a gasit-o pe "Charlotte"...tare m-am mirat pentru ca vecinele mele sunt cam trecute de 60 ani. smile.gif)) ...Charlotte

Sau mai bine, aici gasesti niste explicatii despre modul de conectare cu un mobil
http://www.gpsmore.ro/mio_201.html
Baby Blues
D-lor am o mare problema. Am primit de la un prieten sa folosesc un "Mio Digiwalker" ( GPS si PDA) fara cd si am incercat sa ma conectez la computer-ul personal, lucru care nu mi-a reusit. Pe site-ul Mio nu aparare aparatul meu care, se pare ca este Mio 180 dupa imaginile pe care le-am vizualizat eu pe net. Ce pot face?Daca trebuie mai multe date o sa dau.
Pe calc am Windows xp.
Sa nu-mi spuneti sa dau de prieten si sa- i cer cd-ul pt ca e plecat afara din tara. biggrin.gif.
G e o r g e
ce exact incerci sa faci ? ca daca vrei sa instalezi vreun soft pe el nu trebuie sa-l conectezi smile.gif pui softul pe card bagi card in aparat , rulezi install de acolo.
Baby Blues
Pai eu vreau sa-l conectez la pc ca sa pot copia melodii, jocuri pe el, etc
Hoinar
Incearca sa copii melodiile si jocurile direct pe card (asta daca ai vreun card reader), altfel conecteaza pda-ul de pc cu un cablu usb (banuiesc ca e de fapt mini usb), si daca nu ti-l recunoaste windows-ul, cauta pe net software de conectare/drivere pt acel pda.
Baby Blues
Nu am card reader, am cablu usb si nu am gasit driver pe net. Astept driver! biggrin.gif.
Tiberiu61940
Banui eu ca Mio are Windows Mobile; in cazul asta instaleaza pe PC ActiveSync de la Microsoft, si dupa aia poti copia prin cablul USB in ce director vrei tu (in memoria interna a Mio sau pe card)
Baby Blues
Am dat conectare pe active sync dar imi spune: "You must establish a partenership with a PC before you can synchronize information". Banuiesc ca am nevoie de driver pe care nu-l gasesc.
Hoinar
Instaleaza-ti ultima versiune de ActiveSync de la ms de pe site (fa-ti si update-uri la windows daca e cazul) si incearca din nou. Da disable pe moment la antivirus si firewall (inclusiv ala de la windows), si incearca sa muti device-ul pe mai multe mufe usb. Pe net am citit ca ActiveSync ar trebui sa aiba tot ce e necesar pt Mio asta.

Daca nu merge mai cautam solutii smile.gif.
Baby Blues
Pai cum instalez sync-ul daca nu am legatura cu calc-ul? blink.gif
Am inchis tot dar tot nu vrea.
Tiberiu61940
ActiveSync se instaleaza pe PC. Nu se poate instala pe PPC.
Pasii sunt cam asa: se deconcteaza PPC-ul de la PC.
Se instaleaza ActiveSync (http://www.microsoft.com/windowsmobile/act...nc/default.mspx)
Se reconecteaza PPC prin cablul USB; in momentul asta ActiveSync ar trebui sa il recunoasca, si sa vrea sincronizare; poti sa deselectezi tot (eu asa fac, nu vreau gunoaie pe PPC).
Dupa asta ai o optiune prin care poti sa ai un fel de windows explorer care "umbla" prin PPC, implicit in My documents parca din memoria interna.
Hoinar
http://www.microsoft.com/windowsmobile/act...tivesync45.mspx

Active sync-ul se instaleaza pe PC-ul tau de pe linkul de mai sus smile.gif.

ps: Observ ca n-am mai dat refresh inainte de reply smile.gif Ti-a dat Tiberiu informatii mai detaliate.
Baby Blues
Asa e cand nu e ! Imi SPuner: Error! Tehre is a problerm with windows installer package.A DLL required for this in stall to cdomplete could not be run. :minigun:
Imi vine sa dau cu calc-ul de pamant.
mai am vreo sansa?
Hoinar
Incearca installer-ul din linkul trimis de mine... eu acu 15 minute am instalat si mi-a mers fara probleme. Daca nu...repair/reinstall la windows biggrin.gif.
Baby Blues
Nu cred ca am sanse. Sa repar windows-ul?
Tiberiu61940
Banui eu ca n-ai licenta in regula la windows si iti lipseste Windows Installer 3.1... Cred ca de asta nu poate continua.
Cauta pe net si instaleaza-l intii pe asta.
Cristi86127
QUOTE(stefan_adrian)
Am dat conectare pe active sync dar imi spune: "You must establish a partenership with a PC before you can synchronize information". Banuiesc ca am nevoie de driver pe care nu-l gasesc.


Nu ai nevoie de driver, mesajul e corect si iti apare la prima conectare pocketpc - computer...pana aici nu e nici o problema...de ce nu ai mai continuat ? e vorba de ok-uri si next-uri, informatia poate fi sincronizata sau nu dar cu siguranta din explorer iti va da acces la sistemul de fisiere al device-ului unde poti copia orice.
Baby Blues
Pai ii dau ok si ramane neconectat.
Am incercat sa repar windows-ul dar degeaba. Am incercat sa reinstalez sync-ul si mi-a aratat acelasi mesaj ca si cel de mai sus.
Am incercat sa reinstalez usb-ul pe care imi arata ca s-a facut conexiunea cu pc-ul. Nu am reusit. Ce mai pot face? sad.gif
Daca nu v-ati saturat de mine!
G e o r g e
varianta rapida : mergi la colt , iei un card reader de 20-50ron , pui ce vrei pe card , bagi card in device smile.gif si gata
drabisan
Ca sa te convingi ca ai un Windows varza: mergi la vreun prieten, pune active-sync-ul si o sa-ti vada obiectul.
Daca nu-l vede nici asa, incearca sa schimbi cablul. Poti avea multe voodoo de la un cablu prost.
Daca nici asa nu merge, e groasa cu device-ul...dar nu cred...

Cel mai probabil ai un Windows zapacit total...
Hoinar
Si totusi cablul ala n-are cum sa fie eronat...ca totusi PC-ul primeste request de la PPC....da-o-ncolo de treaba doar nu are un cablu cu filtru...care fura 2 din fiecare 8 biti de pe canal? biggrin.gif

ps: eu mi-as face timp sa-mi reinstalez windowsu smile.gif parol.
Cristi86127
Da, cablul si device-ul sunt ok 100%...inainte de a reinstala windows-ul incearca sa conectezi device-ul la alt calculator nu inainte de a instala active sync-ul.

Mai incearca urmatoarele:

1. Opreste temporar firewall-ul de windows; daca merge il poti activa la loc. Am impresia ca active syncul incearca sa deschida o conexiune tcp-ip cu device-ul si ceva o blocheaza, oricum vede device-ul si incearca sa comunice cu el.
Dupa ce ai oprit firewall-ul conectezi device-ul la computer.
Daca nu merge, restartezi calculatorul si incerci sa conectezi device-ul la computer.

2. punctul 1 + Opreste aplicatiile din taskbar cu exceptia active sync-ului apoi conectezi device-ul la computer.

3. punctul 1 + 2 + reset hardware device
Baby Blues
Cred ca raman la varianta cu card-reader-ul. V-am mai spus ca nici active sync-ul nu ma lasa sa-l instalez pe pc. Am plecat la colt biggrin.gif.
Hoinar
offff.....'tu-i papucii mamii ei de treaba! smile.gif ia-ti cateva beri si pune mana pe cd si-ti reinstaleaza tabla! lenesule... ( :angel: joke voice).
Cristi86127
QUOTE(stefan_adrian)
Cred ca raman la varianta cu card-reader-ul. V-am mai spus ca nici active sync-ul nu ma lasa sa-l instalez pe pc. Am plecat la colt biggrin.gif.


pai daca nu te lasa sa instalezi active sync-ul, atunci cum ai primit mesajul "You must establish a partenership with a PC before you can synchronize information" ?

Ok, si card readerul poate fi o solutie dar temporara. biggrin.gif
Baby Blues
QUOTE(Hoinar)
offff.....'tu-i papucii mamii ei de treaba! smile.gif ia-ti cateva beri si pune mana pe cd si-ti reinstaleaza tabla! lenesule... ( :angel: joke voice).

Pe beri am pus mana dar cd-ul se lasa asteptat! :bash: biggrin.gif
Daca tot am pus intrebari mai am doua:
1. Am descarcat de pe net o harta a Europei si mi-a dat-o sub forma de arhive si scrie s-o descarc pe GPS exact in forma aia. Asa trebuie sa fac?
2. Am un card SD la GPS. Pot sa iau altul mai mare si sa descarc dupa asta micul ce am pe el , chiar si harta si o sa mearga?
Cristi86127
QUOTE(stefan_adrian)
QUOTE(Hoinar)
offff.....'tu-i papucii mamii ei de treaba! smile.gif ia-ti cateva beri si pune mana pe cd si-ti reinstaleaza tabla! lenesule... ( :angel: joke voice).

Pe beri am pus mana dar cd-ul se lasa asteptat! :bash: biggrin.gif
Daca tot am pus intrebari mai am doua:
1. Am descarcat de pe net o harta a Europei si mi-a dat-o sub forma de arhive si scrie s-o descarc pe GPS exact in forma aia. Asa trebuie sa fac?
2. Am un card SD la GPS. Pot sa iau altul mai mare si sa descarc dupa asta micul ce am pe el , chiar si harta si o sa mearga?


1. Da, daca arhiva aia are extensia .cab
2. Da, poti sa pui altul mai mare, poti transfera date de pe un card pe celalalt, acum depinde cat de mare este harta ta...poate sa fie vorba de o harta care sa fie folosita de o aplicatie...ca numai cu harta nu ai ce face...sau poate sa fie aplicatia completa + ceva harti.
Baby Blues
Pai folder-ul cuprinde urmatoarele:
- un folder numit "2577" care cuprinde un autorun- "IGO"
- un foder IGO care cuprinde inca doua numite " lang " si "maps".
In "lang" sunt fisiere arhivate cu denumiri de tari, iar in "Maps" sunt fisiere care au extensia "FBL" cu denumiri de tari.
Habar-nu-am ce inseamna "FBL"! blink.gif
Cristi86127
QUOTE(stefan_adrian)
Pai folder-ul cuprinde urmatoarele:
- un folder numit "2577" care cuprinde un autorun- "IGO"
- un foder IGO care cuprinde inca doua numite " lang " si "maps".
In "lang" sunt fisiere arhivate cu denumiri de tari, iar in "Maps" sunt fisiere care au extensia "FBL" cu denumiri de tari.
Habar-nu-am ce inseamna "FBL"! blink.gif


Ee kitul de instalare pentru IGO, copiaza folderul pe card cu tot ce contine si daca nu lipseste nimic o sa se instaleze.

Il introduci in device...este posibil sa se lanseze autorun-ul si vei parcurge niste pasi de instalare foarte simpli.

Daca nu se lanseaza, vezi ca trebuie sa fie un setup.exe si pornesti instalarea manual.

fbl...astea sunt hartile pe care le va folosi IGO-ul dupa ce il vei instala.

Bafta!
Baby Blues
Multumesc frumos pentru sfaturi! Inseamna ca am copiat bine harta si e buna. Sper! Asta inseamna ca trebuie sa mai imi iau doar un card mai mare si sa trec la treaba! arigato.gif
Cristi86127
QUOTE(stefan_adrian)
Multumesc frumos pentru sfaturi! Inseamna ca am copiat bine harta si e buna. Sper! Asta inseamna ca trebuie sa mai imi iau doar un card mai mare si sa trec la treaba! arigato.gif


Spor la instalare!
Hai ca o sa-i dai tu de cap pana la urma, nu te lasa.
Baby Blues
Nu ma las ,nu ma las! Cu toate ca mi se pare ca acum cuceresc Polul Nord. blush.gif
Baby Blues
Nuam gasit harti cu formatul "fbl" dar am gasit un alt gps care avea alt format , tot de la MIO. si am descarcat harta Italiei. A mers dar se mai "intepenea " pe traseu. ( in Italia).
Constantin89
A venit timpu sami procur un telefon nou. Am avut sony ericsson k750i de undeva 2 ani.. mia placut era foarte comod, dar vreu deja ceva mai proaspat esit. Mam gindit sa aleg intre aceste doua telefoane http://www.gsmpress.com/rom/phonedetail.ph...&addtc=1182 va rog acei care le au sau care leau avut, ce minusuri au si ce plusuri pe linga specificatiile lor!!!
HalbaSus
Te referi la N73 vs K810i ? Eu am N73 iar sotia mea are K810i. As spune ca telefoanele sunt oarecum egale, depinde ce vrei.

- La capitolul design ambele arata destul de bine... k810-le e mai "shinny" dar N73 are ecranul mai mare... Totusi parca K810-le mi se pare mai elegant.
- La capitolul performante N73 e clar in fata, are symbian si poti pune tot felul de aplicatii pe el, de asemenea daca vrei sa navighezi pe N73 chiar poti sa o faci... cu k810 e ceva mai greu, la fel si la capitolul mail-uri/comunicare (pe N73 poti pune messenger/MSN/etc). Dar daca nu esti genul care foloseste telefonul pentru browsing/aplicatii atunci s-ar putea sa nu beneficiezi de nici unul din avantajele symbianului... iar la anumite capitole nokia sta mai prost la aplicatiile instalate din fabrica, spre exemplu ceasul desteptator e o porcarie comparativ cu cel de pe sony-ericsson.
- La poze K810-le sta ceva mai bine in schimb N73-ul face filmari acceptabile (320x240) in timp ce sony-ericssonul face niste filmari minuscule (ceva in jur de 125xnushtiucat).
- N73-ul are o baterie absolut formidabila, nici K810-le nu sta prost la capitolul asta, dar N73 exceleaza, pe mine ma tine cam 4-5 zile, iar eu vorbesc in prostie.

In concluzie: daca te intereseaza mai mult partea "desteapta" a telefonului (vrei sa mai verifici cate o pagina pe net, e-mail, messenger, jocuri, office, etc) atunci N73 e telefonul perfect. Chiar poti sa-l folosesti ca un birou mobil, poti edita documente word, poti citi pdf-uri, poti trimite mail-uri cu attachmenturi, poti naviga pe net fara prea mari complicatii (si chiar si pe pagini care nu au fost adaptate pentru telefoane mobile)... browserul de pe telefon fiind absolut genial.

Daca nu te intereseaza sa navighezi pe net, sa intrii pe messenger, jocuri, office, etc... si vrei un telefon elegant si bun care mai poate face si niste poze relativ decente atunci k810-le e alegerea mai buna.

Oricum ambele telefoane sunt bune, si nu faci o greseala mare alegand vre-unul din ele.

P.S: La k810 daca iei telefonul din reteaua orange o sa primesti un meniu absolut oribil (comparativ cu cel original) de care nu poti sa scapi decat prin reflash (si implicit pierderea garantiei)... dar dupa o luna te poti obisnui cu el smile.gif.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.