Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Incuietoare portbagaj blocata !!
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
grenouille
salut!
In weekend am patit-o cu masina- s-a blocat portbagajul, nu se mai deschide, am senzatia ca e sarit vreun resort la el (inainte "bazaia" cand il apasam sa se deschida, acum nu face nimic)
am reusit sa-l deschidem pe dinaintru (deblocare mecanica) dar... nu mergeeeeeeeeeeee :evil:
ce poate avea?
DORU
Ai incercat o vizita la service-ul autorizat? Incuietoarea se inchide/deschide odata cu alarma ? (pe inchidere centralizata sigur e)
grenouille
masina e la service acum. cica e o problema comuna la octavia tour.
nu, inchizatoarea nu avea nici o reactie de la inchiderea centralizata.
ma intreb cat de des o sa se intample asta dupa ce iese masina din garantie si care sunt solutiile.
DORU
Eu nu am avut acesta problema la nici una din cele 3 Octavia 1 aflate in posesie. Iti doresc sa nu afli pretul dupa iesirea din garantie...
CORINA78858
Este o problema minora care se intalneste la unele tour-uri. Exista o clamita sa zic asa care datorita frecarii sare de la locul ei si nu se mai face contact. Solutia este simpla: se da cu un spray sau cu putina vaselina si nu mai apar probleme. Nu se intampla foarte des si de aceea a fost trecuta cu vederea :wave:
grenouille
QUOTE(DORU)
Eu nu am avut acesta problema la nici una din cele 3 Octavia 1 aflate in posesie. Iti doresc sa nu afli pretul dupa iesirea din garantie...


mda. mi s-a atras atentia de la service sa nu mai trantesc violent portbagajul ca din cauza asta e. e drept, in weekend am fost la pescuit cu niste prieteni si au tot umblat prin el si da, l-au trantit in ciuda cererilor mele repetate de a nu tranti usi si alte alea ca nu e caruta si ca merg si asa.
sa imi fie invatatura de minte... si sa nu mai las pe nimeni la usi/portbagaj etc. ca doar familia imi respecta rugamintile, restul trantesc usile alea parca ar fi de camion. m-am lecuit de pasageri pentru o foaaaaaaarte mare perioada de timp

@corina- cum se numeste spray-ul?
CORINA78858
Exiata spray-uri speciale de la Wurtz dar in principiu merge orice spray de intretinere care face ungere. Dar daca ti-a rezolvat problema nu mai apare.
grenouille
iar da semne de oboseala :evil: adica se "impiedica" cand in inchid/deschid.
ma duc la service sa fac scandal- sunt doar doua saptamani de cand l-am reparat si aproape ca nu am folosit portbagajul masinii.
j o k e r
Mi se intampla si mie. Nu e masina din semnatura, e o Octavia Tour fara posibilitatea de a deschide portbagajul cu cheia.
1. Cum pot sa-l deblochez mecanic din interior ? (am inteles ca se poate).
2. Unde trebuie sa dau cu spray?
3. Trebuie neaparat sa ma duc la service sa pun "clamita" aia la loc sau pot s-o fac si eu (cartea service e in provincie si doar drumul s-o iau ma costa un milion). Masina e in garantie, dar presupun ca nu ma primeste in service fara carte, si vad ca fortelady a fost cam degeaba...

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

:wave:
grenouille
"1. Cum pot sa-l deblochez mecanic din interior ? (am inteles ca se poate). "
noi am facut asa:
- am rabatat bancheta din spate
- am ridicat "suportul" ala de plastic care acopera portbagajul din spatele banchetei
- sor-mea care e mai subtirica s-a bagat in portbagaj prin interior (adica peste banchete) cu fata in sus pana a ajuns in zona incuietorii blocate. din ce am inteles de la ea, se pot introduce degetele pe acolo (sunt niste gaurele )
- in timp ce cineva din exterior incearca sa deschida (io adica, la noi) sora mea dibuia clamitza buclucasa si o dadea la o parte.
prima data a durat mai mult, datile urmatoare cam 5 minute cu rabatat banchete cu tot.

noua nu ne-au marcat in cartea de service interventia.
pentru 2) astept si eu un raspuns.
iar 3- eu fiind femeie sunt zero la mecanica si chiar daca nu as fi, mi-ar fi teama ca pied garantia pentru o prostie din asta. asa ca am fost la service... de fapt, am trimis un coleg cu ea.

sincer, eu nu consider asta o "problema minora" intrucat nu se poate monta inchizatoare cu cheie (service-ul a zis) si e foarte frustrant mai ales daca vrei sa pleci undeva ca nu poti beneficia de portbagaj.
TLS-09
Faptul ca ti-au efectuat interventia si ca nu au marcat-o in caretae de service nu este ciar asa rea. Cind ai sa revinzi masina nu o sa apara o interventie si o sa poti sa-i spui cumparatorului ca nu ai avut nici o problema. Cu cit apar mai putine in service plan cu atat ma bine. Vezi partea plina a paharului.
Eu la service am fost fara caretea tehnica ,drept e ca tot pentru maruntisuri, si cred ca efectueaza reparatia daca cartea alta data. Mie mi-au spus ca pot sa o duc si ulterior ca ei noteaza in calculator interventia si nu sint probleme.
grenouille
tocmai am fost la service pt revizia de 10k.
i-am intrebat de inchizatoarea buclucasa - cica "era defecta din fabrica, v-am inlocuit-o noi".
eu nu m-am legat de faptul ca nu au marcat interventia in cartea de service, ci de afirmatia facuta de corina mai sus- ca e un defect minor. o fi un defect minor, dar e al naiba de suparator. si parca nu ma vad o data la 6 luni facand pe femeia pisica prin portbagaj (eu sau cine se mai nimereste in masina cu mine)
Ady1
Bai , cine a spus treaba cu clemita are dreptate . Lasati sprayurile ca nua au efect , nu trantiti portbagajul sau mergeti in service ca rezolvarea e simpla si ieftina !
j o k e r
O fi simpla si ieftina, dar am sunat la Brady si fara cartea service nu ma primeste, ca sa ma duc sa iau cartea din provincie ma costa benzina un milion, deci pana la remedierea pe calea cea mai simpla insist:

1. La care service ma primeste fara carte pt. o asemenea problema?

2. Am deschis-o pe dinauntru. Problema e ca "legatura" dintre manerul pe care apesi ca sa deschizi portbagajul si incuietoarea din pozele de mai jos e inca inexistenta.

In pozitia inchis arata asa:

Prin deplasarea acelei manetute spre dreapta se deschide si arata asa:

Acum unde e clemita cu pricina?
Aici pe undeva?

sau chiar pe aici pe unde se deschide portbagajul:
pe aici pare cam greu de desfacut... blush.gif
Nu de alta, dar pana ma duc eu sa iau cartea mai am de carat...
Daca e asa simplu m-as baga la o interventie temporara DIY daca la service e musai cu cartea masinii.

P.S. Masina e cumparata in luna mai 2006 de la Brady, deci in garantie.

Solutii? :wave:
grenouille
tot la brady am fost si eu - am avut cartea de service, dar nu au marcat interventia in ea.


solutie pentru cartea de service: [eu transport destul de multe chestii asa, si acte, si bagaje; ba chiar si niste medicamente am trimis]- daca sunt microbuze din orasul unde e cartea spre Bucuresti, roaga pe cineva sa ia cartea, sa o puna intr-un plic sigilat, sa dea plicul unui sofer de microbuz (+ 5 -10 roni), noteaza numarul microbuzului si ora la care ajunge in bucuresti si te duci frumusel sa iti recuperezi plicul.
eventual cereti numarul de telefon al soferului ca sa tii legatura pe parcurs cu el.

solutie pentru bagajele de carat- rabatezi banchetele si scoti suportul ala de plastic care protejeaza portbagajul. si bagi bagajele de carat pe acolo, peste banchete.
ady, crede-ma ca eu nu am trantit portbagajul (nu sunt atat de inconstienta sa-mi distrug masina, ca doar eu o platesc... cu bani munciti) - mi-a fost trantit de maxim 4 ori cand am fost la pescuit cu niste amici.
de cand m-am intors de la service, clamita buclucasa imi da senzatia ca iar va ceda; si chiar nu am trantit nenorocita aia de usa
j o k e r
voiam sa zic solutii pentru remediat defectiunea. cartea nu o poate trimite nimeni, toata lumea e la bucuresti. cat pentru partea cu bagatul bagajelor pe la bancheta... blush.gif mersi oricum. :wave:
TLS-09
Cred ca ar trebui sa faci un pic de scandal la service-ul ala. Nu-i frumos sa instig la asa ceva dar nici ce fac ei nu-i frumos.
Incearca sa faci un pic de taraboi ca nu ai de pierdut nimic. Ce ai de zis banuiesc ca stii.
Nu ma critica deoarece nu ti-am dat alta solutia, dar nu mi s-a intimplat sa nu-l deschid. Du-te la service si :argue: :bash: doar asa vei putea biggrin.gif .
Bafta.
Cipicanu`
Au multe Tour-uri problemele astea. Am inteles ca sunt niste lamele acolo care sunt de proasta calitate. Dar problema o rezolva repede un mecanic bun.
grenouille
QUOTE(Cipicanu`)
Au multe Tour-uri problemele astea. Am inteles ca sunt niste lamele acolo care sunt de proasta calitate. Dar problema o rezolva repede un mecanic bun.

e o tampenie cat casa- la o masina peste 10 000 de euro (de fapt nitel mai mult....) cat e octavia tour sa se scumpeasca la niste amarate de lamele?
Cipicanu`
Au si ei anumiti furnizori la piesa asta...nu ei le fabrica. Normal ar fi ca service-ul sa remedieze problema ca doar masina e in garantie. Partea neplacuta e ca ti se strica cand ti-e lumea mai draga. Stiu 2 cazuri (unul la Tour cumparat de Zentiva si altul de la Mediplus) care erau agenti si cand sa scoata medicamente, promotionale din portbagaj nu l-au mai putut deschide, dar s-a remediat in service.. biggrin.gif
j o k e r
M-au programat azi in service (Brady). Sun, le spun problema si foarte amabili imi spun:
- ah da cunoastem... va asteptam cu talonul si neaparat cu cartea service...
- dureaza mult?
- o jumatate de ora...
- imi schimbati mecanismul?
- eeee cum sa-l schimbam? punem clemita la loc.
- eu am cunostinta de cazuri in care dadea iar semne de oboseala (cazul fortelady); pai si daca sare iar?
- nu mai sare dom'ne... aia n-au fost la noi la service... va astept...

Sper sa nu fie cazul sa revin cu impresii... blush.gif
grenouille
QUOTE(Cipicanu`)
Au si ei anumiti furnizori la piesa asta...nu ei le fabrica.

ca in orice economie de piata, daca nu iti convin serviciile furnizorului, ori il schimbi, ori ii ceri sa faca controale de calitate mai amanuntite sau ii ceri daune.
joker... mie mi-au zis ca "e normal sa trosneasca de fapt, era stricata ea din fabrica"
astept cu interes si incantare sa crape iar (eu o "simt" la degete cum aluneca) sa ma duc iar peste ei.
joker, mie mi-au schimbat clamita aia cu totul (cel putin asa mi-au zis). nu am fost eu cu masina, a fost un coleg. asa ca nu stiu 100% cat e de corect ce au zis ei.
j o k e r
Am fost la service.

Desi ma programasem la telefon cu 4 ore inainte, cand ajung acolo mi se spune senin:
- nu apareti cu nici o programare, cu cine ati vorbit?
- pai am vorbit cu cine raspunde la telefonul asta de la receptie service si nu s-a recomandat, dar era un barbat...
- dom'ne nu apareti, dar daca ati venit pana aici se rezolva...

A durat 40 minute de cand am intrat pe usa la service si pana am iesit, timp de lucru efectiv 15 minute.

Diagnostic: A fost o clema montata gresit din fabrica. N-am inlocuit-o, am pus-o noi cum trebuie (asta insemnand, din ce-am vazut, ca au mesterit ceva la ea cu un patent). Acum, ca am reparat-o noi, n-o sa mai aveti probleme, sigur nu mai sare. blush.gif
Desi nu ma primeau fara cartea de service n-au facut nici o mentiune in ea. blink.gif twilligt zone blink.gif nu ca m-ar deranja aceasta "omisiune" a interventiei, dar parca am alergat dupa ea "degeaba"

La plecare, imi da cheile si talonul un alt domn care-mi spune: cu mine ati vorbit la telefon... blush.gif

Per ansamblu o experienta placuta, cu exceptia faptului ca m-au frecat cu cartea masinii (chiar nu puteau sa verifice in calculator ca am luat masina de la ei si e in garantie? asta avand in vedere ca n-au mentionat nimic in carte...) Una peste alta nu pot sa zic ca nu e de bun simt sa te duci la service cu cartea de service.

Sa aveti drum bun... :wave:
laur71
In momentul in care tu (joker) erai la service (14 aug 2006) eu tocmai venisem sa ridic masina O Tour, si nu o gaseau, desi era platita cu 3 luni jumate inainte, timp in care ma plimbam pe acolo (Brady) si ma gindeam sa nu ajung prea curind in service, era un tip care se programase la o reparatie minora si nu il gaseau in lista...
Aceeasi problema am patit eu azi la portbagaj.Mai ti minte cit a costat reparatia?
grenouille
nu e in garantie?
"eu tocmai venisem sa ridic masina O Tour, si nu o gaseau, desi era platita cu 3 luni jumate inainte"
in cazul asta, zero smile.gif daca e in garantie.
laur71
Ba da e in garantie. E luata in august pe 14. Am intrebat telefonic la Craiova la Autec si am intrebat ce poate fi, daca e cumva de inchiderea de la alarma care au pus-o cei de la Brady cadou? Si au zis ca trebuie sa platesc o ora de constatare de 54ron cu tva si daca e de la alarma ma trimet la Brady ca ei i-mi asigura garantia la alarma Le-am zis ca e o alarma pusa ulterior si nu de fabrica. Si ce daca tot tre sa platiti, ca nu intra pe garantie. Si ma programau peste o saptamina.
Am insistat daca se poate sa platesc urgenta si nimic. Mi-ar fi fost mai usor sa mrg la Craiova ca e mai usor pt mine sa ajung. Pt Brady nu as fi avut timp sa ajung.
Acum nu mai trebuie sa ajung nicaieri ca am rezolvat singur problema. Nu as fi putut sa stau fara sa utilizez haionul, asa ca am incercat si am reusit. Era o chestie banala, o lamela cazuta, care e actionata de pirghia de la clapeta. Acea lamela apasa pe un buton de la un microcontact si porneste motorasul si deschide usa. Are o indoitura cam prea pronuntata si agata la apasarea clapetei. Am indreptat-o putin sa nu mai agate si e ok. Acum merge perfect. Mai greu a fost sa desfac capacul de plastic de la haion, si sa-l pun la loc.
Daca se mai intimpla acum stiu ce trebuie facut , sper sa nu mai fie cazul. Asa ca de 54 ron sa tot beau bere beer.gif biggrin.gif !
grenouille
nu avea sigur treaba cu alarma smile.gif
pofta buna la bere! :wave: (da cand conduci sa fie fara alcool da? blush.gif )
laur71
Multumesc frumos!...
In nici un caz cind conduc!
se intimpla ceva ciudat, acum 10 ani cam in aceeasi perioada i-mi reparam singur electromotorul de la prima mea Dacie second..., dupa ce am intrebat la service si i-mi cerusera o suma destul de mare de bani...
Un prieten tot cu O Tour, dupa ce i-am povestit, mi-a aratat ca si la el merge destul de greu clapeta, la fel ca la mine pina sa pice lamela. Si a propus sa remediem singuri problema cu lamela sa nu aiba surpriza sa cada cind i-e lumea mai draga....
E foarte simplu trebuie doar un pic atenuata o indoitura a lamelei de la microcontact sa nu mai agate la clapeta.
Desigur acord asistenta tehnica gratis, cu cea mai mare placere...nu ca cei de la Autec Craiova care ar fi in stare sa ia bani pt orice chestie banala la o masina care a costat mai mult de 16mii de euri...asa in treacat altadata am vrut sa schimb becurile cu altele mai bune si am cerut sa mi se arate cum se schimba...nu domnule numai contra cost ...o ora de manopera achitati...concluzia le-am schimbat singur...faruri plus proiectore...cel mult 10 min...la portbagaj cu deblocat pe dinauntru si demontat capac haion, constatat si pus lamela la loc si capac inapoi la loc...pentru prima data cel mult 40 min...
j o k e r
QUOTE(laur71)
Aceeasi problema am patit eu azi la portbagaj.Mai ti minte cit a costat reparatia?


Zero lei - masina e in garantie.
In alta ordine de idei, mi se pare absurd sa platesc o constatare a unei defectiuni certe la o masina in garantie.
laurica99059
Buna ziua,

Am si eu o problema legata de portbagaj la o Skoda octavia tour, nu pot sa mai deschid portbagajul , exista si alta varianta din interiorul masinii ? sa dau bancheta la oparte si sa deschis ? , ca ma gandesc ca s-a blocat pe acolo sistemul ala care facea click .. .. multumesc
laurica99059
chiar nu stie nimeni ? am nevoie urgettttttttt ... si e inchis la service
Radu97668
incearca sa ajungi din masina in portbagaj prin rabatarea banchetei. poate reusesti asa sa deblochezi mecanismul.
laurica99059
da , dar ma gandeam ca stie cineva la sigur .. ca asa poate se strica ceva pe acolo ..
bexa96300
daca poti sa intri in portbagaj, prin rabatarea banchetei, o sa gasesti acolo o prostie ,ca un fel de tragaci, care te va ajuta sa deschizi portbagajul.
daca nu poti cu ala, atunci singura varianta e sa mergi la service
nu uita sa iti iei o lanterna, iti va fi de folos!! blush.gif
TLS-09
Subiectul a mai fost abordat pe aria Skoda.S-ar impune o unire cu http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t...light=portbagaj si folosirea functiei de cautare inainte de toate. arigato.gif
fatu65850
si eu am patit aceeasi problema.....am fost la service.....o tija care a sarit de la locul ei
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.