Help - Search - Members - Calendar
Full Version: AJUTOR:BUJIE RUPTA SI BLOCATA!
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Marius98806
Am un audi a6,2.5tdi,2002 si m am hot sa ii schimb bujiile!!Una dintre ele s a rupt si se invarte in gol si nu iese!Cum o pot scoate de acolo fara sa dau chiulasa ?Stie cineva,banuiesc ca exista solutii!Ofer recompensa!
marius96537
este foarte simplu sa o scoti daca ai un extractor:un fel de burghiu dar pe invers!!se introduce si rotesti si se prinde si gata treaba!!arata cam ca un burghiu dar se intepeneste cand il rasucesti si scoate piesa prin rotire!!bafta!!
Marius98806
pai si nu stii unde gasesc pe cineva cu un astfel de device?sau pe cineva care sa ma ajute sa o scot de acolo?
adrian47392
Mda, este o problema curenta a motoarelor cu injectie directa, adica bujii lungi care au prostul obicei sa gripeze in chiulasa in zona filetului si se intepeneasca cu zgura in zona calda.
Nu esti primul care o pateste. Din pacate orice solutie conventionala nu va da tezultate, adica scule de genul amintit de tizul tau mai sus.
Sprinter, VW, Renault, Ford, am vazut frecvent beleaua asta. Nu vreau sa te ingrijorez, solutia e una , electroeroziune.
Partea buna este ca tu ai 6 cilindrii, nici nu vei simti ca unul nu mai are bujie.
Si trebuia sa le verifici inainte de a lua decizia sa le schimbi, cu un ohm-metru, 0,9 ohm are rezistenta interna.
Concluzia : cel mai mare dusman al binelui e mai binele! Sunt sigur ca pornea bine masina te-a mincat undeva sa zgirmi acolo biggrin.gif
malin34426
Oricum ajungeai sa umbli la ea caci din moment ce sa blocat inseamna ca virful incandescent este inflorit sau umflat si urma sa se arda. Eu am aplicat candva alta variata , am pornit motorul punand ceva in dreptul ei si a aruncat-o afara. poate nu ai norocul asta dar oricum cu chiulasa bine incalzita ai mai multe sanse pt ca aluminiul are coeficient de dilatare mai mare. Totusi, nu uita ca oricum va trebui sa refaci filetul.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.