Help - Search - Members - Calendar
Full Version: dacia logan 1.4 mpi.......da sau nu?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia > Logan Berlina/MCV/Pick-up
stefan-dode95949
salutare!in maxim doua luni am sa mi iau si eu un logan in leasing. ma gandeam la un motor 1.4 mpi.nu sunt vitezoman,conduc batraneste....si.... nu mi-as lua logan daca as avea bani de altceva, insa m-am gandit ca este masina noua, are garantie si stiu numai eu in ce gropi dau cu ea.as avea nevoie de niste sfaturi de la posesorii unei astfel de versiuni dacia logan si daca sunt pro sau contra.va multumesc.
Meditatorul
ce sa iti spun, masina fara pretentii, daca vrei ceva de la ea trebuie sa o duce in plaja superioara de turatie, un pic cam puturoasa, destul de economica in extraurban!

ce nu imi place mie : foarte puturoasa cand este pornit si aerul conditionat!
ionut91746
Daca tu zici ca esti pe stilul batranesc...ce sa zic, si eu credeam ca sunt dar ma scoate din sanatate cand vad ca nu se infinge cum trebuie la o depasire, sau pur si simplu tre sa trag de ea la drum intins :bash: Eu am logan 1.4 de aproape 2 ani, nu am avut nicio problema majora cu el, am 27000km aku, doar greierii se inmultesc necontrolat bicycle.gif
mihai83654
ce greieri? ca scartaie din toate cele?? scuzati-mi ignoranta
adi96187
Grabestete sa o cumperi cit mai repede sa nu o retraga astia de pe piata ca este un super model de motorizare demaraj de MOSVICH si consum de BMW fii mai cu capul pe umeri pe ce arunci banii,mai pune ceva daca esti benzinar si ia de 1,6mpi ca cel de 1,4mpi lasa de dorit am avut si mam ars cu el l-am vindut pe lucru de nimic sa scap de el
Mircea100431
QUOTE(stefan-dode95949)
salutare!in maxim doua luni am sa mi iau si eu un logan in leasing. ma gandeam la un motor 1.4 mpi.nu sunt vitezoman,conduc batraneste....si.... nu mi-as lua logan daca as avea bani de altceva, insa m-am gandit ca este masina noua, are garantie si stiu numai eu in ce gropi dau cu ea.as avea nevoie de niste sfaturi de la posesorii unei astfel de versiuni dacia logan si daca sunt pro sau contra.va multumesc.


Salut

Eu am un logan 1.4 MPI, Preference.

Eu sunt multumit de el. Am pana in prezent 30200 km parcursi. Consum intre 5.35 si 10.5 litri/100km, depinde de starea conducatorului. Din pacate eu i-am testat si rezistentza la impact, anul trecut in ianuarie m-am infipt cu el sub remorca unui tir, dar am supravietzuit. Eu nu am patzit absolut nimik si masina s-a avariat putzin zic eu. Dar in concluzie e masina buna. Ce-i drept ca dupa aproape 2 ani cam incep sa terpideze plasticaraiele pe ea, dar asta se datoreaza si instalatiei audio pe care am pus-o.
Ma rog, eu sunt foarte multumit de el si circul cu placere. Plaja de viteze, pana in prezent, 0-167 km/h.

La banii astia nu gasesti nici o alta masina cu volumul pe care il ofera Loganul si pe langa asta nu mai e in el vechea tehnologie de la Dacia 1xxx ci s-a cam trecut pe renault. Piesele pe original au preturi de renault, dar daca stii unde sa cauti gasesti cu mult mai ieftine si poate chiar mai bune.
RAV
Salut! Ca masina e decenta, dar plasticul de la interior e infiorator (parerea mea, nu mai injurati :angel: ). Motorul de 1,4 - consum decent extraurban daca mergi lejer, cam puturos la depasiri, criminal cu AC pornit. Motorul de 1,6 - se infige binisor la depasiri, consum decent extraurban, dar consumul in oras e cam nasol wallbash.gif . Succes! :wave:
RUE
nici nu vreau sa ma gandesc ce matiz full options luam la 7500 euro daca putea sa aiba abs, ac, servo, airbag... deci la pret a fost betooon

ca sa nu spun de motoare care se vand si masini de 1200 cmc de aceiasi greutate cu loganul si sa uit de 800 cmc la matiz.

daca ne luam de fiat sau aveo care se pretind mai de calitate o sa ti lipseasca dotarile in plaja asta de pret chiar si la 8000.

depinde unde o folosesti, e utila si in oras si la drum.

in oras 80 % din drum, nici nu ai nevoie sa te gandesti la putere ca e suficient.
daca mergi muuuult afara e util si motorul de 1,6 daca ai un stil mai grabit.

mergi la drivetest si insista sa l faci cat sa te convingi.
problema era ca nu aveau la dacia pt drivetest masini de 1,4 .. asca ca roaga un prieten.

bafta
Eduard46373
Bucuresti-Brasov-Gheorghieni-Cheile Bicazului-Pasul Prislop-Borsa-Singeorz Bai-Nasaud-Reghin-Sibiu-Valea Oltului-Pitesti-Bucuresti
1500 Km in total,consum 7.5% cu Logan 1.6 MPI-90 cp cu 4 pesoane,facut bataturi in palma de la volan,acelasi drum in acelasi timp cu Suzuki Ignis 1.3-93Cp tot 4 pesoane consum 7.2 in aceleasi conditii.S-a folosit benzina de 95 si 98 de la Mol Eur 5 (Mol Tempo nu EVO) si de la Luk OIL Euro 4.S-a mers cu farurile aprinse si luminile de ceata aprinse,la dus dupa ora 9 seara forjat pe serpentine cat permitea drumul 80-120 Km/ora.
T u d o r
Eduard, o intrebare off-topic... biggrin.gif

De ce mergi frate cu proiectoarele aprinse? blink.gif Legea zice de faza scurta sa fie aprinsa, iar proiectoarele ii orbesc pe ceilalti noaptea, iar ziua sunt in plus oricum. smile.gif
Nu e o intrebare tendentioasa, sa nu te superi, vreau doar sa inteleg de ce mergi cu ele aprinse, pentru ca foarte multi fac asta si e deranjant in trafic. smile.gif
adi96187
Mai datel dracu de cotet de gaini nu-l mai laudati atit reveniti-va la realitate CEAUSISTILOR care stateati la coada la 5 litri de benzina si acum va vedeti mari democrati in niste oribile caroserii cu niste jeguri de motoare neputincioase cre perturba acest trafic sufocant inbicsit de aciulati pe aici prin micul nostru Paris Domnule moderator stiu ca in aceasta tara de nimic adevarul doare si am toate sansele sa i-mi restrictionati accesul dar nu-i bai sunt sali de net la greu si mai am replici de unde sa va scriu
Mariustom
QUOTE(adi96187)
Mai datel dracu de cotet de gaini nu-l mai laudati atit reveniti-va la realitate CEAUSISTILOR care stateati la coada la 5 litri de benzina si acum va vedeti mari democrati in niste oribile caroserii cu niste jeguri de motoare neputincioase cre perturba acest trafic sufocant inbicsit de aciulati pe aici prin micul nostru Paris Domnule moderator stiu ca in aceasta tara de nimic adevarul doare si am toate sansele sa i-mi restrictionati accesul dar nu-i bai sunt sali de net la greu si mai am replici de unde sa va scriu


D-le Adi, v-am răspuns aici: http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?p...ghlight=#194749 la modul dvs de răspuns.
Dacă acestea sunt părerile dvs, sunteți direct răspunzător pentru ele.
Da, aveți dreptate, "în această țară de nimic adevărul doare", exemplul cel mai elocvent sunteți dvs. Chiar dacă părerea, zic eu, unanimă este că greșiți, dvs tot veți mai veni cu replici de acest gen. Așa procedează cei care nu cred că greșesc vreodată. :evil: :ban: :bash:
stefan-dode95949
tocmai am contractat un laureat plus, motor 1.4 mpi.masina imi trebuie pentru naveta....portiunea de drum=10 km zi de zi.eu va multumesc tuturor pentru sfaturi.celor mai rautaciosi la replici le raspund ca masinile se mai cumpara si in functie de puterea financiara a romanului si...nu cred ca la banii astia iti iei alta masina cu toate dotarile pe ea.maine ma duc sa ridic masina.sper sa nu am probleme cu ea.va salut!
stefan-dode95949
tot eu revin si va spun ca nu regret deloc alegerea facuta.masina arata si merge foarte bine.consuma f f putin si nu am avut nici macar o problema cu ea.in cartea tehnica scrie ca viteza maxima este de 162 km/h insa eu am mers cu 172 m/h si credeti-ma, nu era vale...cei care spun lucruri rele la adresa loganului sa stea in banca lor.sunt prea rautaciosi sau n-au condus niciodata o asemenea masina,ca sa nu mai spun altii rauvoitori nici nu au vreo amarata de dacia 1300 asa ca.....intai conduceti mai baieti...oricum cei care au fost m ghinionisti le transit condoleante si mult succes tuturor.multumesc ce care mi-au raspuns...bafta multa!
gabi4
sa o stapanesti sanatos si fara incidente

s-a vorbit si s-a tot vorbit despre logan. ideea e ca a devenit un pic cam scumpa la ce ofera. ce ma deranjeaza pe mine la masina asta e senzatia de masina ieftina in interior.
X5
Sa o stapanesti sanatos smile.gif
Au si parinti mei un logan cu motor 1.4 de vreo 2 ani si vad ca merge perfect pana acum,are 22 000 km parcursi si nu a bagat in el decat consumabile,la 15 000 km sa facut revizia si am bagat ulei Elf Excelium 5W-40 si parca merge ceva mai bine motorul fata de uleiul care til baga ei la revizii.
Eu mi-am luat tot un logan dar dci de care sunt super multumit de consum mai ales la oras smile.gif
gabi4
super. 22000km fara probleme. :proud:
Dan102455
30.ooo km, l-am pus pe GPL, la iesirea din garantie, e economicos si bun, nu am avut probleme!
mihai105785
parerea mea tot cel de 1,4 mpi este o alegere mai buna chiar daca este super puturos ce sa mai vb. daca are si a.c este riscant sa te bagi la o depasire cu el ceva mai nerabdatoare dar este la un pret fara concurenta cit despre dci este super OK dar este mult mai scump si nu ai cind sa-ti mai amortizezi banii ca diferenta la pompa este simbolica,parerea mea ca este mai potrivit un 1,4 mpi cu gpl
X5
daca tot iti iei ia-ti una ABS Plus care e in oferta acuma ca eu zic ca e destul de bun mai ales la oras smile.gif
mircea103701
Am un Logan de 1,4 (cel mai desbracat plus servodirectie) de aproape 2 ani, consumul este super rezonabil , la un parcurs de cca. 16.000 km am realizat un consum mediu de 6,2 (sase si doi) la suta jumate oras jumate afara (autostrada cu 140 la ora)
Am avut ocazia sa testez stabilitatea masini atunci cand un cal liber pe strada mi-a iesit brusc in fata la cca 80 la ora, volan stanga dreapta si frana, masina parca mergea pe sine .
Parerea mea ? - este o masina excelenta la bani pe care i-am dat
Iar parerile celor care o critica consider ca sunt sau rau intentionate sau adunate " din auzite "
Fata de ce aveam pana acum noi toti romanii, cate o 1300, saltul calitativ este incomparabil.
Recomandarea mea este ca Loganul merita banii si vine din partea unui inginer mecanic si inca auto.
mihai105785
Da tot cel de 1,4 mpi ramine campionul,pentru oras ce sa mai vorbim de varianta noua cu acel modern si de ultima ora abs,mai ales daca ai pui si o instalatie gpl te-ai scos bine,super masina la acest pret,a spart mapamondul,daca si pe nemti ia indoit biggrin.gif
X5
e bun motorul asta pentru oras este ideal,dar tot mai bun este un dci,consumul e mult mai mic smile.gif
mihai105785
da este super ok dci-ul dar la un litru doi diferenta de consum fata de cel de 1,4mpi mai ales ca la diesel nu mai este nici o diferenta de pret la pompa cit la costuri de intretinere la diesel sunt foarte costisitoare tot mai buna zic eu ar fii varianta cu gpl :wave: biggrin.gif
stefan-dode95949
va multumesc tuturor pentru raspunsuri. in sfarsit am citit si eu ceva bun despre Logan. si eu am reusit un consum de 6,3/100 km si am numai 2700 de km parcursi. in cartea tehnica a ei scrie ca dupa cca 6000 ajunge consume la standardele mentionate acolo. inca o data va spun ca nu regret ca am luat-o.mult succes tuturor!
Dan102455
Acum Dacia scoate un nou model cu GPL, deci Logan 1,4MPi la nivelul de echipare Lauteate Plus cu GPL e ideal pentru romani incepand cu efortul pentru achizitionare, nivel de chipare, costuri ulterioare, cheltuielile cu combustibilul scad la 10 bani pe km in afara orasului, ceea ce inseamna ca doar combustibilul pentru 1000 km costa 100 lei. E prea bine parca, nu e asa?!
florin55503
172 km/h sunt de fapt fix 162 reali stefan-dode95949. serios

si la fel de serios dci-ul e mult mai placut la mersul in oras decat 1.4.

eu nu inteleg cum puteti sa obtineti 6.2% in buc. hai sa fim seriosi, ori mergeti doar duminica sau seara, ori... prietena mea cu dci-ul de la serv tot consuma 7.5 cel putin.

si diferenta intre dci si motorul de 1.4 se simte la buzunar. cel putin la stilul meu de mers. acum aproape 2 ani am mers cu o solenza pana la galati si retur si mi-a consumat la momentul ala(intr-un stil de mers extrem de grabit) benzina de 180 ron. la 2 saptamani am facut acelasi drum cu un clio dci de 80 CP in acelasi stil. mi-a luat motorina de 120 ron.

am avut supernova vanduta celui mai bun prieten si apoi astra F de 1.7 TDS. diferenta la consum era evidenta.
X5
dci-ul este ideal pentru cineva care are un mers mai sportiv si sa nu il coste nici prea carburanti.
mihai105785
ideal este si cel de4 1,4 mpi cu gpl mai ales la 1,6 ron litrul tot sa te plimbi,si duce si el la talpa destul
iris_anca82
sunt tot eu stefan-dode insa mi-am uitat parola.am ajuns cu loganul meu 1.4 mpi la 10100 de km si nu am avut nici macar cea mai mica problema. cu parere de rau va spun ca am s-o vand in curand, nu pt ca ar avea vreo problema sau ca sunt nemultumit de ea dar am strans ceva banuti si imi iau Octavia II 1.6 MPI. cat despre loganul 1.4 MPI laureate plus pe care-l am ce pot sa va spun: este prima mea masina si cred ca am sa plang cand ma voi desparti de ea.nu m-a dezamagit cu absolut nimic si ce pot sa zic:face toti banii pe care i-am dat pe ea, sincer!va salut inco o data si va spun mult succes ...!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.