Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Zgomot ciudat motor Fiat
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Alin93635
Salutare tuturor..

Am si eu o problema..Am un Punto din 2001 1,2 60 de cai,benzina.
De cateva zile se aude un zgomot ciudat la o anumita turatie a motorului Si atunci cand sunt intr-o treapta de viteza(orice treapta) si atunci cand stationez. Cand stationez ..daca accelerez putin..1000-1500 de rotatii(asta dupa ureke ca nu am turometru) se aude un zumzet sau mai bine zis un "bazait" metalic as spune eu. Zgomotul se aude doar la o anumita turatie..daca trec peste acea turatie nu mai "bate" nimic. Si tot asa in fiecare treapta de viteza...accelerez putin de tot ..se aude acest bazait...trec peste acel moment x...nu se mai aude nimic ciudat.

Zilele astea o sa-mi skimb distributia la masina...cureaua si rola. Ma bate un gand ca poate este vreun joc de la rola..sau dintii de la curea nu nu-si fac treaba..ma rog..ce sa zic...poate zic numai prostii...Sa ma scuztai dar nu ma pricep.

Credeti ca ar putea fi altceva.???Precizez ca nu am schimabat distributia niciodata...iar masina are 85000 de km...ma rog...nu se stie daca sunt reali...eu am facut 15000 km de cand am luat-o.
Aa...si inca ceva...exact cu o seara inainte sa aud acest zgomot am turat masina mai tare in treapat a 2-a..cred ca am ajuns la 70-75km /h intr-a 2...Aveam muzica la maxim...vb cu cineva din masina si nu mi-am dat seama..De obicei eu merg destul de atent cu ea..dar atunci mi-a "scapat" putin piciorul..
Astept ceva sfaturi..
Va multumesc!!!
Ionut95379
Oricum cred ca ar trebui sa schimbi cureaua de distributie pentru ca a ta este cam veche (eu stiu ca pe la 60.000- 70.000 km se schimba)
Ai grija cu cureaua asta ca daca se rupe, e cam gata motorul, se buleste destul de grav.
r4mp
kitul de distributie se schimba la 60k sau la 3 ani ! deci nu ar fi rau sa o schimbi..
Ciobanu45513
Poa' sa fie suruburi slabite sau desprinse pe la motor, aparatori noroi roti etc.
Alin93635
Am fost astazi la un amic care este mecanic la un service si mi-a zis ca nu-si da seama exact ce ar putea fi.Oricum zgomotul nu vine dinspre cureaua de distributie..El a dat un pronostic ca e ceva din motor...ori vreun "tichet slabit", ori pe la supape ceva nu e ok.Mi-a zis sa mai merg o perioada asa iar daca zgomotul devine mai accentuat sa merg la fiat la reprezentanta. Adevarul e ca atunci cand m-am dus la el nu se mai auzea nimic..abia daca se mai auzea..Apropos...am observat ca daca este incalzit motorul bine....parca nu se mai aude.

Acum nu stiu ce sa fac.S-a mai intalnit cineva cu un astfel de zgomot..??Vine exact din locul in care porneste kiuloasa...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.