Help - Search - Members - Calendar
Full Version: AJUTOR - contact pedala frana !
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
Radu97668
azi, in timp ce mergeam cu masina, a inceput sa clipeasca martorul de la bujii. am oprit motorul, l-am pornit, insa problema persista. din pacate am uitat cartea la birou, care acum este incuiat iar service-urile skoda sunt toate inchise. imi poate spune cineva ce inseamna aceasta avertizare?
Radu97668
chiar nu stie nimeni ce inseamna acel martor care clipeste? maine trebuie sa plec cu masina si vreau sa stiu daca se poate...
_Constantin_
Pai probabil te avertizeaza unu din doua chestii:

1. Sunt defecte una sau mai multe bujii
2. Se apropie momentul inlocuirii lor desi pare putin probabil.

Cati km ai? E luata noua? Ai incercat sa pleci cu ea?
TLS-09
Verifica instalatie electrica si in special becurile de la faruri,stopuri, lumini pozitie daca-ti functioneaza. Palpairea martorului de bujii poate indica si asa ceva(ex.la mine a fost defect intrerupatorul de frana de la pedala).
Radu97668
masina are 75000km, insa inainte a fost a tatalui meu. am mers azi cu ea si nu am avut alte probleme in afara acelui martor care clipeste. din cate stiu eu, la diesel bujiile ajuta numai la pornire. am lasat-o vreo 2 ore sa se raceasca oarecum motorul si apoi l-am pornit. spre surprinderea mea, a pornit la un sfert de cheie. in ceea ce priveste instalatia electrica, maine cand ma trezesc primul lucru pe care il voi face va fi sa verific functionarea becurilor.
Radu97668
TLS, se pare ca ai avut dreptate. Stopurile de la frana nu se aprind.
TLS-09
Ai incercat sa vezi daca nu cumva sint arse becurile?Nu de alta dar le schimbi tu fara sa mai mergi la service.
Oricum e putin probabil sa fie arse simultan!In cazul asta oricum ti-ar fi mers cel putin stopul suplimentar(cel din hayon).
In cazul in care nu merge nici unul din cele trei 99,99% este vorba despre contactul de frana.
Se schimba la service si costa din cate tiu eu minte undeva pe la 50-60 lei iar durata de schimbare este de 5 minute maximum.Mie nu mi-au luat manopera si banuiesc ca este o chestie de bun simt sa nu-ti ia la asa o operatiune banala.
Contacteaza un service Skoda si vezi daca este vorba despre ce ti-am spus.
Bafta!
DORU
Verifica actuatorul / switch-ul de la pedala de frana. Chiar daca becurile ar functiona, el tot poate fi defect !
Radu97668
Am verificat in seara asta siguranta de la luminile de frana si pare in regula. Deci, singura explicatie ar fi acel switch defect. Doru, cum ajung la el?
DORU
Switch-ul respectiv "este de gasit" sub bord, are o culoare maro daca nu ma insel. Ideea este sa fie inlocuit cu unul similar pt a vedea da ca este defect; sau se verifica cu VAS-ul pedala de frana. Ai nevoie deci de un service Skoda, iti recomand AVIA pt aceasta operatiune.
Radu97668
Multumesc mult pentru sfaturi, Doru. Voi incerca sa imi fac un pic de timp saptamana asta si voi da o fuga pana la AVIA.
DORU
Cu placere, Radu. Ti-am trimis MP.
Radu97668
Am rezolvat! Am fost azi la AVIA Motors si mi-au schimbat contactul de la pedala. Toata operatia a costat 78lei.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.