Help - Search - Members - Calendar
Full Version: jante O1
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Octavia 1
serestely94734
Baieti am vazut azi pe piata auto din CJ jante O1,putin zgariate,ce sa mai zic cred ca trebuiau revopsite. Omul vrea 220euro pe 4 bucati fara cauciucuri. E varianta cu 5 spite,originale Skoda. Ce zice-ti merita?? Sau cat m-ar mai costa sa le fac :"noi noute" si unde se reconditioneaza asa ceva?
_Constantin_
Cat de mult tii la viata ta si a celor cu care mergi in masina? Niciodata sa nu cumperi jante second. Nu stii prin ce nenorocire de accident au fost implicate si ce fisuri interne au suferit. Am un prieten care si-a cumparat din magazin jante pentru un bmw si pe craiova-pitesti la 140 kmh s-a rupt janta, intrand unele spite in caroerie si rasturnand masina. A scapat dar doar datorita masinii, s-au deschis air-bagurile, ca altfel murea sigur.

Mai bine daca vrei sa schimbi aspectul rotilor mergi la skoda si intreaba de niste capace frumoase, sau daca ei nu au ... au sigur la alti producatori. Eu zic ca nu merita sa risti atat de mult pentru atat de putin. Banuiesc ca e vorba de jante pe 15"... caz in care iti garantez ca gasesti sa cumperi noi si la sub 100 euro bucata. E un sfat prietenesc.
TLS-09
Constantin are dreptate, este prea riscant sa iei jantele frecate de altii, poate si roluite etc.
serestely94734
Merci mult. pt. raspunsuri.Si eu cam tot asa m-am gandit.Capace frumosase originale de skoda am . Dar ce ziceti mai bine jante noi chiar daca nu sunt originale Skoda decat Jante pe 15" skoda originale dar second?! Stie careva un magazin online care vinde jante aliaj?? Sau un magazin din CJ?La reprezentanta jantele skoda aliaj sunt peste 150-180euro bucata din cate stiu!!
TLS-09
Poate pe http://www.depozituldejante.ro/ Am postat din greseala de doua ori asa ca voi completa http://www.jante.com.ro/
_Constantin_
Gasesti multe modele pe net si majoritatea magazinelor ofera si consultanta deci poti sa afli tot ce vrei de la ei. Eu am luat ceva de la http://www.jante.com.ro/ si au fost foarte seriosi. Adica s-au tinut de cuvant cu termenul de livrare si au aplicat si reducere unde a fost cazul.
Ai sanse sa gasesti jante frumoasa si sub 3 milioane daca nu vrei sa fie de o culoare deosebita, dar e pacat daca tot dai banii sa nu iei ceva frumos. Eu recomand OZ, intotdeauna.
serestely94734
Care stie ce fel de jante merg la Octavia 1?? Ca am vazut ca sunt: 6.0X15 ; 6.5X15 si 7.0X15. Care sunt bune pt. Octavia? sie careva?
_Constantin_
Ce cauciucuri ai acum pe masina? Dimensiunea lor adica... si cate prezoane?
serestely94734
O sa ma uit. Stiu ca sunt gentile de tabla originale cu care a fost cumparata masina iar cauciucurile sunt 195x65.Dar oricum sunt exact ce scrie in talon. Prezoanele ce inseamna? In cate "suruburi" se prinde roata? cum ma uit la presoane cate am si tipul cauciucului il citesc de pe anvelopa,nu?
_Constantin_
da. si prezoanele cred ca le poti vedea mai usor la roata de rezerva unde poti vedea si dimeniunile fara probleme.
serestely94734
Am revenit. Cauciucurile sunt 195/65x15 91T cu 5 gauri de prindere. Dar am vazut ca in cartea masinii scrie cauciucuri 91V!! Care este diferenta inre 91T cat am si 91 V?? Pana la urma ce latime imi trebuie la jante:6.0;6.5;7.0?? Iar daca jentile au 5 prezoane vor potrivi?
_Constantin_
91T inseamna peste 190kmh, 91V inseamna peste 210 kmh.

La dimensiunile alea poti sa pui de la 5.5Jx15 pana la 7.0Jx15. Eu iti recomand 6.0Jx15, e cel mai bun compromis.

Daca ai 5 prezoane mai trebuie sa afli distanta dintre ele. Majoritatea masinilro de serie cu puteri mici si medii au o distanta de 100, bmw are 112 si mai sunt cateva japoneze ciudate dar nu ne intereseaza asta in mom asta.
cody-man
Eu recomand 7j15 , sunt un pic mai late si inafara ca se vad mai bine cresc un pic si stabilitatea [ creste ecartamentul]
Altfel se aseaza si anvelopa pe ele
serestely94734
Merci.Dar cum aflu distanta dinre prezoane? Sau cum o masor?Sau la mine este distanta 100??
_Constantin_
Cel mai simplu trimiti un mail la o firma din asta care vinde si iti spun ei ce si cum. Nu stiu daca tu ai 100.

Referitor la 7J asta se traduce printr-o scadere a manevrabilitatii si o scadere marcata a confortului. Nu o sa mai fie nici o zona "tampon" pentru gropile mioritice. Daca traiam in sudul Frantei... poate.
serestely94734
Merci Constantin.Astept sa apara DORU sau TLS poate ei stiu ce distanta este intre prezoane sau alt posesor de SKODA. Daca nimeni nu stie o sa sun la reprezentanta Skoda Cluj
DORU
A aparut si Doru, scuze de intarziere. blush.gif

Rotile 15" de la Octi 1 sunt ET 38 si 5x100.

Serestely, da-mi MP cu adresa ta privata mail si 2 nr telefon (fix/mobil) (scrie-le cu Space intre cifre!) sa te pot contacta pt alte detalii. Multumesc !
Kun95299
Serestely, in CJ este un magazin de tuning Skoda. Eu n-am fost niciodata la ei, dar au siteul http://skodatuning.ro/ Preturile (acolo unde exista binenteles) sunt cam vechi, cred ca de anu trecut. Daca treci cumva pe acolo sa-mi zici si mie.
serestely94734
Kun vreau cum da primavara sa-mi cumpar 4 pneuri de vara. Si ma gandesc sa iau si jante aliaj dar inca nu sunt sigur deoarece arata destul de bine si cu capacele Skoda originale.Oare jantele aliaj de la www.depozituldejante.ro sunt comparabil calitativ cu cele Skoda?
_Constantin_
Depinde de marca, unele sunt mai bune altele mai slabe. Depinde foarte mult de firma si de pretul jantei. O janta "jmechera" pe 15" poate sa depaseasca 200 euro.
serestely94734
Merci Constantin. Tocmai de aceea stau si ma mai gandesc in privinta jentilor,stiu ca cele bune sunt cele din partea superioara a preturilor iar eu nu as cheltui momentan (cum da primavara) mai mult de 100-110 euro pe jeanta. Si ma mai gandesc inca ceva daca merita investitia deoarece in 2008 o sa-mi schimb masina cu o Octavia 2 noua-nouta si atunci cu siguranta ca o voi comanda cu jante aliaj pe aceea. Acum nu m-as intinde la mai mult de 100 euro/janta ca degeaba dau 200euro/janta ca la vanzarea masini nu scot pt. ca am jenti aliaj mai mult de 200 euro in plus.Nu? Jantele de pana in 110 euro de pe www.depozituldejante.ro sunt de ceva calitate sau doar cele mai scumpe??? Nu de alta dar in domeniul in care lucru eu cu cat creste pretul cu atat creste si caliattea materialelor fara exceptie!!!
_Constantin_
Uite aici un exemplu. OZ este o firma foarte serioasa si jantele astea sunt chiar deosebite, la fel si michelangelo 8 sau 10 si cred ca merg excelent pe octavia. biggrin.gif Eu recomand pt romania jante cu cat mai multe spite deoarece gropile si calitatea asfaltului pot sa lase urme regretabile.
AlexTM
O intrebare de circotas smile.gif
Daca tot zici ca are capace frumoase si tot o sa si vinzi masina la anul, de ce sa-ti bati capul cu jante de aluminiu?

Eu ti le-as vinde pe-ale mele, ca nu am astfel de pasiuni.
Ba chiar ma enerveaza iarna ca nu pot sa-mi pun lanturi, din cauza ca se zgiriie.
Da' sint ceva kilometri intre TM si CJ.
TLS-09
Nu plecase topicul de la jante SH?
Adr1an
Ma uitam la un catalog cu jante de aliaj pentru optionale la Noua Skoda Fabia si am dat peste niste jante foarte atragatoare.. "Atria" de 16"..
Pe catalog scrie ca nu se pot folosi decat pe Noua Skoda Fabia si pe Skoda Roomster.. Imi dau seama ca or fi ceva detalii tehnice pe-acolo despre care eu nu am prea mare habar dar totusi intreb specialistii... as avea niste sanse la "Atria" de 16" pentru autovehiculul personal?
Doresc sa lucrez putin la estetica.... Astept parerile voastre.
TLS-09
Nu stiu daca merg dar incearca daca te ajuta sa cauti aici:
http://www.bmf-gmbh.de/cgi-bin/points2/hol...;pkwMarke=Skoda
Adr1an
Superb! Multumesc TLS!!! Imi da o idee la ce doresc sa imi aleg pentru masinuta!
serestely94734
Salut Adriane!! ai plecat cu masina spre uk sau cand pleci??? Nu-mi trimiti si mie pe email office@expertparchet.ro te rog traseul pe care mergi??? Iar apoi cate ore ai facut pana in Calais?? Merci. Dupa cum stii si eu urmeaza sa fac traseul pana in Scotia in septembrie.
Adr1an
Am de ales dintre OZ Titan si Knife de 16"...o sa ma hotarasc cand ajung inapoi pe insula...o sa le fac acolo modificarile.. Multumesc pentru sugestii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.