Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 20% din incalzirea mediului se datoreaza vacilor...
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Eco
f1anatic
ma rog animalelor de ferma

http://www.bbc.co.uk/blogs/newsnight/2007/..._number_on.html

Am mai auzit de chestia asta.
Cimpurile cu orez deasemeni emit mult gaz metan.
HalbaSus
Chiar ieri am vazut la o emisiune pe national geographic o chestie despre efectul vacilor asupra mediului. In trecut se credea ca o vaca produce la fel de multa poluare pe an ca si 85 de masini (optzecisicinci), dar in urma unor cercetari se crede ca aceste cifre ar fi exagerate, in realitate se pare ca ar fi vorba doar de 10 masini. Oricum, toata lumea acuza masinile de incalzire glolbala dar nimeni nu se ia de vaci. Eu am cateva idei pentru reducerea poluarii la nivelul globului:
- Schimbarea religiei din india (unde vacile sunt considerate sfinte, deci pot emite cate gaze vor fara sa fie amenintate de cutitul macelarului).
- Colectarea gazelor produse de vaci si transformarea lor in GPL - cu ocazia asta scapam si de problema petrolului la nivel global.
- Mancati mai multa carne de vita, e sanatoasa si reduce poluarea biggrin.gif
Ionut72466
corect. bine spus
Cipp
Incredibil, dar adevarat! Si eu care credeam ca se datoreaza vacilor d'alde Delfina Barbu si altele... biggrin.gif In orice caz si masinile polueaza foarte mult. Pai daca mergeti in bulgaria sau in rusia sa vedeti acolo gaz-uri pe motorina din vremea colhozurilor, va umfla plansul. Ma uitam ca mergea unu' pe o bicicleta in spatele unui camion rusesc. Nu se mai vedea nr. de inmatriculare de la camion iar ala pedala linistit in spatele lui, era "imun"...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.