Help - Search - Members - Calendar
Full Version: intrebare
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Adi98361
Salut,
Am si eu o intrebare.... poate cineva e binevoitor sa-mi raspunda si mie, in cazul in care, desigur e si in masura sa o faca.
Am gasit o Corsa din 2002 de 1.0l pe care as vrea sa o cumpar. Sunt absolut constient ca motorasul asta in 3 cil. e mic, dar si eu am trecut de varsta liniutzelor si a scartzaitului de roti la semafoare. Totusi, as vrea sa stiu si eu, daca pornesti clima pe motorul asta, mai trage macar ca o Dacia 1300? (asta din urma fara clima pornita biggrin.gif ) ... deci Dacia sa fie termentul de comparatie, nu mai stiu eu ce BMWuri, Porcheuri sau Ferrariuri ca sa puteti dupa aia sa faceti misto de cat de rahat e masina asta in comparatie cu altele ... am observat tendinta asta pe multe forumuri auto.
Merci frumos.
arigato.gif
eddie
Daca cu Tico,care avea doar 800 cmc. si tot 3 pistoane, aveam demaraj mai bun decat orice Dacie 1300,tind sa cred ca nu vei avea probleme cu motorul de 1,0 de pe Corsa.
Mi-am permis sa-ti raspund,pentru ca e mica sansa sa gasesti un posesor de Corsa de 1,0 pe forum...
Adi98361
QUOTE(E d d i e)
Daca cu Tico,care avea doar 800 cmc. si tot 3 pistoane, aveam demaraj mai bun decat orice Dacie 1300,tind sa cred ca nu vei avea probleme cu motorul de 1,0 de pe Corsa.
Mi-am permis sa-ti raspund,pentru ca e mica sansa sa gasesti un posesor de Corsa de 1,0 pe forum...


Multumesc... daca stau bine sa ma gandesc, am mers candva cu un Matiz cu AC... si din cata imi amintesc nu a trebuit sa-l inpingem la deal. Totusi, cred ca 1.0 de la Opel se va comporta mult mai bine ca 0.8 de la Daewoo.
TLS-09
Poate o sa te surprinda dar nu este absolut necesar sa fie asa.Eddie are dreptate, Tico erau printre cele mai"vioaie" masini de mic litraj.Am condus si eu de cateva ori un Tico al unui coleg si l-a drum lung m-a impresionat.
Mariustom
Dar e normal ca mașinile de "talie mică" să fie mai sprintene în oraș, datorită avantajului de a avea mai puține Kg/CP. În afara Corsei, și Tico, Fiesta, Matiz & Co și, cine-și mai aduce aminte de Trabant, toate sunt mai zvelte în oraș.
Problema ridicată de d-l Adi, referitoare la păstrarea "iuțelii" cu clima pornită, trebuie ținut cont că instalația de climă consumă cam 10 chiar 15% din puterea motorului.
Deci, de aici trebuie pornit.
Dar, în general, nu cred să fie o problemă pornirea climei la Corsa față de perioada mai rece, datorită Kg mai puține, cum am zis mai sus.
Dar, cel mai bine, faceți o probă cu clima pornită și vedeți cum se comportă :wave: arigato.gif

Și, apropo, mișto avatar biggrin.gif
Adi98361
Multumesc pt. raspunsuri.
Mersi Marius pt ca te-ai apropiat cel mai mult de esenta intrebarii mele... totusi, domnul Adi.... hai, please... stiu ca am zis ca am trecut de varsta liniutelor, insa nu de mult .. ma simt batran cand imi zice lumea asa :cry: ... Corsa de care ziceam vroiam sa fie un cadou pe care sa mi-l fac singur (astea sunt de fapt singurele cadouri adevarate) cu ocazia lui 27... care vine zilele astea.
:cheers:
O sa fac un tesdrive inainte ... sper sa fie de acord aia de la firma.
Bafta tuturor.
chevy
Spre sa nu fie prea tarziu parerea mea. Socrul meu are un Opel Agila cu motor de 1.0. Masina merge bine. Este un motor mic, dar are 12 V. Cei 60CP sunt arhisuficienti. Pana la 120 Km/h te duci fara probleme. Dupa aceasta viteza se simte puterea scazuta a motorasului. In plus motorul este pe lant asa ca stai foarte bine la revizii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.