Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mica fresca despre cine suntem
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Pages: 1, 2
Xalanx
Am primit si eu articolul asta pe mail, nu pot sa nu-l dau mai departe. Il gasiti aici.
Alex-F1
Hehe....dintr-un anumit unghi de privire a problemei, are dreptate omu, dar....totusi....sa nu exageram....o fi fost omu foarte "suparat negativ" pe ceva sau i s-a umplut paharul cand a scris articolul!!! Oricum, un sambure de adevar tot exista si probabil exact asta a si urmarit omu, pe langa satira prezenta la tot pasul de-a lungul intregului articol....
schumiallexx
nu imi place ca omul amesteca frustrarile lui pe care le inteleg si impartasesc cu politica. treaba cu tariceanu nu avea ce cauta acolo!
C Z R
Nu stiam ce sa fac sa scriu sau nu?
Are perfecta dreptate M.Cartarescu, la ce mai foloseste "ceva" in contextul actual, chiar daca acel "ceva" ar fi limba romana sau educatia sau stiinta sau orice altceva?
Neobrazarea si nesimtirea de astazi te fac sa te intrebi daca "raul" nu este in orice si oricine? eu zic ca da si ma bazez pe faptul ca acesta coordoneaza cu usurinta toate activitatile curente, elementare, banale, importante, extraordinare etc., este loc pentru "rau" inca din atitudinea virtuala a lucrurilor, inca din perspectiva nimicului pe care il ai de discutat vrand-nevrand in orice imprejurare.
Apoi limba romana din perpectiva limbisticii(citeste: lingvisticii) este total la pamant, a scrie incorect este un fapt absolut firesc, or daca esti un "pasionat" al al acestui domeniu ca si in cazul celui muzical, te zgarie pe creier sa auzi ceva incorect si culmea!, pe deasupra si intentionat spus.
Daca in cazul generatiei tinere a devenit o obisnuinta a nu citi, a nu merge la vreun spectacol, a studia intr-o biblioteca, a scrie poezie/proza, a participa in cadrul unui/unei cenaclu/laborator/intruniri/olimpiade/seminar s.a.m.d. si alte activitati vechi si plictisitoare, regasim aceleasi greseli si inactivitati cotidiene si la generatiile veterane, acestia vrand parca sa faca parte din "trend" s-au raliat acestui curent si duc stindardul limbii mult iubite in adancul prapastiei.
Ca sa nu ma lungesc, in incheiere pot spune ca ne-am pierdut pe noi insine si ne-am gasit in pragul unei "depresii haotice generale" fara a ne mai putea intoarce cu identitatea si traditia luate de un val tsunamic ireversibil in timp si spatiu.
Alex-F1
AMIN !!! biggrin.gif
Baby Blues
Am o teorie proprie impartasita de cercul meu prea bautor de licori aromate sau mai putin aromate: In Romania anului 2007 singura modalitate de a iesi in fata este non-valoarea. Daca vrei sa iesi in fata faci exact opusul unei valori general acceptate( nu de romani). Exemple: usuratic = cool, arogant = barbat, tipator = trandy, galagios= monden, agramat = smecher, opulenta= sex-apeal. Terminand cu insiruirea asta care nu s-ar termina as vrea sa trag o concluzie: Valoarea in Romania a devenit non-valoare. Daca vrei sa fii la moda sau vrei sa ai succes iti alegi o valoare si faci exact opusul ei. Asa ca oricum cred ca D-ul Cartarescu are destul de multa popularitate ca sa nu fie frustrat. Adevarul ca suntem condusi de niste semianalfabeti majoritatea comunisti ( prin provincie) ahtiati de bani si de foloasele pe care le aduce politica. De ce sa nu amestece treaba asta cu politica? Oare nu politica face de vreo 16 ani de zile ca in Romania o generatie intreaga sa devina semianalfabeta si corupta de alte valori decat chiar si cele europene (familie etc.). Mergeti intr-o discoteca si veti fi uimiti sa constatati ce se intampla acolo cu fete de 13 -14 ani. Oare nu politicienii nu fost in stare ca de 16 ani de zile sa aiba o politica coerenta in domeniul invatamantului? Oare nu politica este cea care de 16 ani de zile indobitoceste poporul roman si il lasa fara carte ca sa-l manipuleze ei cum vor. Am mai repetat: de abia in anull 2004 a ajuns cablul la tara. Oare de ce ? Pe TVR1 apareau doar...? Ati fost pe la tara prin satele noastre? Ati vazut cum au ajuns tinerii nostri care la revolutie aveau intre 1-15 ani? Nu stiu sa scrie cred ca 80% iar cei care stiu o fac cu litere de tipar. Din pacate am relationat si relationez foarte mult cu ei si e foarte greu.

LE: AMIN biggrin.gif
Xalanx
Si eu sunt de acord cu ce scrie in articol, partea cu politica am cam sarit-o cat de cat si nu ma leg de ea ca intram intr-un loop infinit.
Pe vremea mea cand tv color era o mare socoteala si numai la bastani gaseai asa ceva, cartile erau principala sursa de informatii. In concluzie, generatia mea citea mult mai mult decat generatia tv/dvd actuala. Am avut o colega de o varsta mai frageda care nu citise nimic in viata ei. I-a placut in schimb cum suna "Amintiri din casa mortilor" de Dostoievski si a avut o temerara incercare cu cartea asta. Incheiata in sange desigur. S-a plictisit...

Nu pot sa nu fiu de acord cu articolul asta, e o exprimare plastica a halului in care suntem.

Lucrurile s-au intamplat cu o rapiditate extraordinara, avand in vedere faptul ca "vremea mea" insemna cam prin anii 80 cand eram la liceu. Dar, din nou - omul e un animal ingrozitor de adaptabil. Din ciclul "you shall be assimilated, resistance is futile".

Si a propos de snobii expresiilor pretioase ca sa zic asa: aveam un maior, seful catedrei de psihologie acum mai multi ani (dar la inceputul transformarii anti-cultura de la noi) care folosea cu deosebita emfaza "raris ava" in loc de "rara avis" si "se vede vizibil" precum si "dupe" in loc de dupa. E straniu cum reusea numai din tuguiatul buzelor sa scoata chiar si un abia audibil umlaut pe e-ul de la "dupe". Din pacate nu-l chema Popesco, asta ar fi fost cireasa de pe tort.
Baby Blues
Altceva decat frustrare observ la Cartrescu - furie si neputinta pentru cei care sunt deja non-valori sau care sunt deja asimilati subcultulturii din ziua de azi. Furie pentru ca pentru ei este deja tarziu si pot contamina si pe altii. Ceea ce nu vad ai nostri tineri e faptul ca "smenarii" cu bratari lanturi de aur sau cei cu Q7 si manele date la mxim reprezinta doar 0.001% dintre cei care au resusit in viata datorita "manevrelor" si smecheriilor. Restul probabil sunt modesti si nu epateaza. Probabil o excursie in strainatate e si mai ieftina si mai frumoasa pentru ei , decat un concediu pe litoral cu masina pe "strasse" cu 20 la ora- sa vada fetele bratara de aur din mana stanga care atarna absolut intamplator din masina.
TLS-09
QUOTE(schumiallexx)
nu imi place ca omul amesteca frustrarile lui pe care le inteleg si impartasesc cu politica. treaba cu tariceanu nu avea ce cauta acolo!


Mai prietene(consatene ar zice Alex F1) eu inteleg sa conduci Citroen dar nu-l scoate basma curata pe Calin pentru asta. Hai sa-ti spun un secret, Calin nu a fabricat personal masina ta iar o buna parte din banii platiti s-au dus in buzunarul lui(firesc de altfel, bravo lui).
Singurul motiv pentru care nu a fost pomenit si "marinarul" in articol este faptul ca macar ala nu se tine cu nasul pe sus(nici nu are prestanta necesara si nici nu poate, are limitele lui omul), in schimb Calinutu' se cam umfla in pene cu spoiala de "baiat de salon" , de european etc.
Cata vreme avem guvernatii pe care ii meritam nu vad nimic rau in a-i pomeni si pe ei intr-una sau alta din tusele articolului.
Baby Blues
QUOTE(TLS-09)
Cata vreme avem guvernatii pe care ii meritam nu vad nimic rau in a-i pomeni si pe ei intr-una sau alta din tusele articolului.

Pai daca i-am votat sa-i si tragem la raspundere, nu? Pai ce ei sunt straini de invatamantul romanesc sau acesta se afla numai in puterea lor? :evil:
Baby Blues
Ca sa putem face legatura intre politica si restul domeniilor, cititi si acest articol. Aici e "frustrare"!!!!!!!!!
http://www.jurnalul.ro/articol_58062/cerne...aracatitei.html
schumiallexx
nu ma intelegeti gresit ca urasc politica. am zis de tariceanu nu din cauza citroenului pentru ca nu ma gandeam la aia. dar e un articol despre smecherie si mijloace parsive de a insela si de a ajunge in fata. din acest motiv cred ca nu trebuia sa mai intre in inca o tema de discutie.
si am incheiat cu politica ca imi displace profund.
despre tema astalalta, ce pot sa zic, tanar 23 de ani traiesc cu parintii nu am vreo sansa la un apartament, ies din facultate si frec menta, in ciuda cv-ului stufos si impresionant.
Baby Blues
Deci conform standardelor romanesti esti o non-valoare, nu? biggrin.gif biggrin.gif
TLS-09
QUOTE(schumiallexx)
............. in ciuda cv-ului stufos si impresionant.


Stufos Ok, dar si impresionant?
He,He! Modest dom'le, modest! Bravos!

offtopic.gif Tot asa o sa-ti fac pana cand vei binevoi sa poftesti la intalnirea vesticilor! Da! S-a inteles?! :wave:
schumiallexx
QUOTE(TLS-09)
QUOTE(schumiallexx)
............. in ciuda cv-ului stufos si impresionant.


Stufos Ok, dar si impresionant?
He,He! Modest dom'le, modest! Bravos!

offtopic.gif Tot asa o sa-ti fac pana cand vei binevoi sa poftesti la intalnirea vesticilor! Da! S-a inteles?! :wave:


pei bine, am zis la noi pe topic ca merit. si voi veni. iti aduc si cv daca imi dai o idee de un loc de angajare in marketing. dar fain nu orice chestie.

si nu e vorba de modestie ci de aprecierea de sine. chiar cred ca am facut multe chestii care tinerii de varsta mea le vor face peste cativa ani sau niciodata. este o diferenta intre lauda si capacitatea de a te aprecia corespunzator. pentru ca trebuie sa iti dai seama cand e bine sa zici unele lucruri pentru a nu fi mancat de viu de cei cu Q7 ca sa stim cu totii la cine ne referim
Alex-F1
QUOTE(schumiallexx)
un loc de angajare in marketing. dar fain nu orice chestie


Ia uite dom'le....omu vrea sa sara din prima direct sus, nu se incurca cu chestii marunte!!! blink.gif Probabil si la intrebarea "ce salariu doresti?", ai raspunde "minim 2000 de lei", este? blush.gif Spuneai mai sus: "tanar 23 de ani traiesc cu parintii nu am vreo sansa la un apartament....."....dar ai C4? AI!!! Ce-ti mai trebuie mai mult? biggrin.gif Hehe...te-a piscat putin consateanul nostru la faza cu "cv impresionant"....are si dreptate omu....nici n-ai terminat facultatea si ai deja un CV impresionant??? E prima oara cand aud asa ceva!!!! blink.gif (no offence, please) :angel:
schumiallexx
hai sa nu mai continuam discutia asta inutil. eu am propriile motive sa zic ce zic, voi nu le cunoasteti si atunci discutia degenreaza. alta era tema discutiei si hai sa revenim la ea.
cu c4 e o alta poveste la prima intalnire aflati si voi. si atunci in private aflati ce vreti sa stiti.
so how about those q sevens ?
Baby Blues
Imi pare rau schumiallexx dar aceste doua subiecte "este " de neseparat"!
air_wolf
e subiecte care nu se mai termineaza... adica cultura care este si ne invadeaza spiritili prin toate canalele da teveu, de le vezi seara la stiri si la ora 5, asta este da baza azi. cine este dostoievschi asta? in ce film joaca, ca nu ma uit decit daca e cu carate sau jmekeri da are lantu' un kil pa iei... pai alexandri asta am auzit ca scria porno, ca si ala... ramurica sau creanga, d'avea amintiri ca copilaria lui era nefericita... frate, io stiu chat si dau pa mirc flood la toti daca vrea muskiu meu nu sa misca unu ca am shelluri pa servere din afara... sa vezi ce headshooturi le dau la fraieri cind joc couner da te sperii, am omorit intr-o seara pe banda rulanta... afara cind sa iese sa sperie toate babele si copii mici, si pot sa rigii da se aude juma da cartier...
am o gagica care sa uita la telenovele si care cica sa pregateste sa plece in spania cind o face 18, la produs da bani, si daia cica ea invata spanioleasca lor...
sa vezi ba e masina de baiat a luat unu da la scara 2, adevaata frate, are dizal de 109 cai da' rupe la reprize tot, a zis ca mai baga in ea fo 2000 si o face de 150 da cai, ii pune genti si eleron ca alea de fac aia liniute in filme. moooaaaa... pai cind lasa fum in spate sa turbez daca mai vede vreunu ceva.
cool, nu ba?

p.s. incercati sa cititi fara virgule, am gresit si le-am pus... sad.gif
Mariustom
Mișto demonstrația de limbaj de cartier. Doar că nu prinde biggrin.gif
Aici :ban:
T u d o r
Hohohooo.. merry christmas boys and girls!!! Cat pe ce sa-mi scape asa topic frumos si interesant. Seamana izbitor cu unul mai vechi, despre scoala. Cine are rabdare si "putere" pe acest forum poate incerca o lipire, au fost multe idei bune acolo (desigur, printre genii m-am numarat si eu, modestul tongue.gif).

As vrea sa spun intai ca nu sunt de acord cu procentul dat de Stefan-Adrian de doar zero virgula zero-zero-zero si nu mai stiu cat de "jmecheri manca-ti-as" din totalul populatiei. Pentru exemplificare, va invit la Rm. Valcea in prospectare. smile.gif E plin de pusti de 18-22 ani cu Audi-uri, Mertzane sau BMW-uri. Desigur, achizitionate din banii lor, ca parintii stau la bloc confort 2 si nici nu ar putea sa viseze la asa masini. Cum... treaba lor, dar ei au ajuns modelele tineretului. Bani gramada de spart, masini de agatat gagici (de 15-18 ani, extrem de "available", doar sa ai banu'), viata de noapte agitata, somn de voie pana dupa masa, etc. smile.gif Ce mai, niste adevarate exemple pentru mintile necoapte ale pustilor de liceu. Si atunci, cand cartea e un drum asa de lung si greu, de ce sa condamni un copil ca incearca scurtatura si se apuca de furat pe net, combinatii, droguri, etc.?
Categoric nu sunt ei de vina! Sistemul "ticalosit" e de vina. De la autoritatile statului si pana la parinti. Autoritatile pentru ca nu iau nici o masura pentru a starpi aceste focare de infectie numite "hackeri" , scoala pentru ca de fapt nu mai e, parintii pentru ca nu mai au timp sau chef sa se ocupe de copii in adevaratul sens al cuvantului.
Xalanx
@air_wolf: more than funny, it's true biggrin.gif:D. Dar se simte ca nu esti "nativ" hehehe...
E ca te-am prins ca l-ai citit pe Alecsandri? Bueyy, te dai singur da gol mancatzash...
air_wolf
pai in epoca in care faci 1000EUR in 2-3 zile doar din video-chat, la ce poti sa te astepti? ia si fata un comision, ia si el unul si toata lumea e fericita.
cum sa te astepti sa vrea vreunul sa mai citeasca ceva, in afara de cecuri si extrase de cont? si daca e destept, mai cumpara si teren si in 3-4 ani face 100.000EUR fara sa fi facut nimic toata viata lui. si de acolo pina la 1.000.000 mai sint vreo 4-5 ani... si-ti da cu tifla tie, muncitor cinstit si fricos ce esti. dar deh, tu esti inginer sau isotric, intelegi ce vrea sa zica patapievici si te multumeste faptul ca esti mai cult decit el. te incinta in asemenea hal incit il consideri un gunoi, care nu e in stare sa lege doua cuvinte - dar n-ai curajul nici sa-i spui in fata si nici sa faci bani.
asta-i viata...
A K U
QUOTE(air_wolf)
pai in epoca in care faci 1000EUR in 2-3 zile doar din video-chat, la ce poti sa te astepti? ia si fata un comision, ia si el unul si toata lumea e fericita.
cum sa te astepti sa vrea vreunul sa mai citeasca ceva, in afara de cecuri si extrase de cont? si daca e destept, mai cumpara si teren si in 3-4 ani face 100.000EUR fara sa fi facut nimic toata viata lui. si de acolo pina la 1.000.000 mai sint vreo 4-5 ani... si-ti da cu tifla tie, muncitor cinstit si fricos ce esti. dar deh, tu esti inginer sau isotric, intelegi ce vrea sa zica patapievici si te multumeste faptul ca esti mai cult decit el. te incinta in asemenea hal incit il consideri un gunoi, care nu e in stare sa lege doua cuvinte - dar n-ai curajul nici sa-i spui in fata si nici sa faci bani.
asta-i viata...


Jos palaria arigato.gif
RUE
air_wolf, vezi bine lucrurile din jur.

schumialex: e masina ta (produsa in baza cv ului stufos) sau a fost cadoul de anul 3?

sa vorbim si din caracterul tinerelor din prezent, care la 17 ani nu mai au prieten ci "barbat", adica s-ar muta cu unul de 25 de ani care poarta o masina sh cu numere de franta si care ii recomanda o locuinta inchiriata de el ... poate intre timp gaseste sa si faca si pasaport si o ia cu el afara :smoke:

intre timp merge uneori la scoala si cere scutiri medicale produse de parinti sau fara stirea lor pe bani prin prieteni.


hai sa nu vedem numai "baietasii", uneori ne sar in ochi se "fetitele"!
HalbaSus
Eu cred ca atunci cand vorbim de tineri care fura de pe net, sau fac niste combinatii la coltul blocului, vorbim totusi de o minoritate. In plus majoritatea "combinatorilor" nu fac 1000 de euro pe noapte... unii nici macar intr-o luna. Desigur unii se "descurca" mai bine si fac sume fabuloasa, dar repet, vorbim de o minoritate.
Desigur daca vezi unul, iti sare in ochi, si e posibil ca ei sa devina modele pentru generatia tanara, dar nici asta nu e un drum extrem de usor de urmat.
Eu cred ca majoritatea celor care isi permit o masina premium, o casa cu geamuri termopan si televizoare cu plasma, au studii superioare. Nu stiu cat de culti sunt, sau cat de cinstite au fost caile de dobandire a banilor, dar nu cred ca sunt prea multi milionari fara scoala, desigur mai exista unii ca jiji, si sunt foarte foarte multi oameni culti si cu studii superioare care abia isi permit un logan in timp ce unii bisnitarii marunti umbla in 730d, dar statistic vorbind cred ca cei cu studii superioare au putere financiara mai mare decat cei fara.
E foarte posibil sa avem mai multi inculti cu bani decat alte tari, asta se datoreaza mediului ciudat de afaceri care a aparut dupa revolutie, cu oportunitati de care au profitat cei "smecheri" nu neaparat cei extrem de cultivati.
air_wolf
halba, furtul de pe net nu se mai practica "in masa" ca intre 1996-2000. nu, totul e legal, sau aproape legal, avind in vedere ca nu se platesc impozite.
evident ca sint o minoritate, dar una invidiata. si una care are bani sa cumpere spatiu de emisie. desi nu ne convine, sintem in epoca audio-vizualului - daca nu esti pe sticla, nu existi.
HalbaSus
Nu prea inteleg legatura dintre furtul de pe net (cu diversele sale forme si variatuni) si spatiul de emisie... blink.gif
Eu nu cred ca sunt invidiati cei care fura de pe net/fac diverse afaceri mai mult sau mai putin curate/etc... sunt invidiati toti oamenii cu bani, evident uneori cele doua coincid dar dupa cum ziceam, chiar si intre cei cu bani incultii (sau macar cei fara studii superioare, ca sa nu facem judecati de valoare) reprezinta o minoritate.
T u d o r
QUOTE(air_wolf)
halba, furtul de pe net nu se mai practica "in masa" ca intre 1996-2000. nu, totul e legal, sau aproape legal, avind in vedere ca nu se platesc impozite.
evident ca sint o minoritate, dar una invidiata. si una care are bani sa cumpere spatiu de emisie. desi nu ne convine, sintem in epoca audio-vizualului - daca nu esti pe sticla, nu existi.


Man, vino in Rm Valcea si vezi ce "masa" e. Daca asta nu e furt in masa, atunci nu mai stiu eu ce vorbesc. E drept ca nu am vazut fenomenul raspandit in egala masura in alte locuri, si asta poate fi din cauza "implicarii" politiei. Pentru ca unde pisica umbla cu clopotei la gat... smile.gif
Din cate stiu, Valcea si Targoviste sunt localitatile cu cei mai multi hoti pe net. Si cand am spus hoti, nu te duce cu gandul la webcamuri sau alte mijloace semilegale de a face bani. E vorba de licitatii fictive, vanzari fictive, carti de credit, etc. Stiu ce vorbesc. Din cand in cand ii mai ia politia pe unii mai fraieri, apoi...surpriza, ii vezi iar in oras, ba chiar mai cu tupeu. Astea sunt modelele pentru copiii din oras si nu pot crede ca ai putea sa privesti ingaduitor si pragmatic situatia. Adica, daca am inteles eu bine, de ce nu sunt si altii jmecheri sa faca, n-au sange in instalatie...?!
Imi place sa cred ca nu apreciezi in mod pozitiv existenta lor, pe principiul ca unii sunt mai destepti si se descurca, iar munca nu e decat pentru prosti si pentru tractoare...
air_wolf
se creeaza "legende". mitul baiatului de cartier care da clasa la toata lumea doar prin faptul ca are scoala vietii, ca el refuza orice educatie facuta in scoala, ca singura educatie primita e pumnul.
sint multe aspecte strins legate de tv si de ceea ce transmite el. inclusiv legenda furtului de pe net. daca te apuci sa-i numeri pe cei care faceau asta ies, asa cum spui si tu, o minoritate. dar cind minoritatea asta e prezentata ca fiind "WOOOooooOOOW, super, cum ai scapat, acum ce faci, etc..." sau cind sint prezentate case si masini facute din evaziune fiscala, ce ideal crezi ca are un pusti de 14 ani? sa termine liceul cu 10? biggrin.gif
T u d o r
Mi-e destul de clar care sunt "modelele". Dar vorbeam despre aspectul moral al situatiei si despre scoala care nu mai cizeleaza caracterele tinere. Modelele trebuie inoculate in subconstientul tanarului de la varsta la care psihicul sau este inca maleabil. Notiunea valorilor reale nu trebuie sa fie o vorba in vant cum spui tu. Sau vreau sa cred ca nu... smile.gif Si nu ma simt deloc frustrat de faptul ca unii "produc" bani, vile, masini, etc. prin metode ilicite. Ma frustreaza faptul ca statul, prin mijloacele lui specifice nu actioneaza in nici un fel, iar respectivele vile, masini sunt dobandite intr-o relativa siguranta si imbie si pe altii in felul asta sa caute scurtatura. smile.gif Nu am nimic cu cei care isi risca libertatea sau chiar viata pentru a da cu "tunul", dar sa faca asta fara nici un risc? Pai ce naiba, suntem bananieri, luam cu sabia ce ne trebuie?
Eu am ce am cu institutiile statului, nu cu hotii sau smenarii cu pricina. Peste tot sunt. Dar intr-o tara civilizata si cu un stat puternic acestia risca atat de mult facand faptele cu pricina, incat nu merita efortul pentru cea mai mare majoritate. La noi parca te imbie politia sa faci talharii. smile.gif Poate se dau si premii, mai stii? biggrin.gif
air_wolf
scoala nu poate fi mai puternica decit mass-media. nu in contextul actual. sint de acord cu tine ca politia nu face, ca guvernul suge mai ceva decit vampirii... dar te intreb: cine trebuie sa ia atitudine?
ceea ce nu s-a inteles in 17 ani de asa-zisa democratie este ca noi, oamenii de rind, putem oricind spune stop. doar sa vrem asta. dar repet: lasitatea noastra se transmite copiilor. si asta da peste cap valorile. cum sa-i spui copilului "invata ca sa reusesti" cind el are clar in casa exemplul "invata ca sa fii muls".
astia care sintem aici poate avem alte posibilitati, dar nu sintm doar noi in tara asta - sintem o minoritate. biggrin.gif

cine e responsabi de starea invatamintului din romania? noi. guvernul ala e al nostru. profesorii sint platiti din banii nostrii. sincer, eu as renunta la alegeri si as scoate la licitatie locurile din si din guvern. sa vezi atunci bani la buget. si fara salarii. oricum tot ce maninca si beau deconteaza. si hirtia igienica e decontata.
RUE
imi e groaza de ce poate sa educe o profesoara care se uita la columbeanu live si la DDTV cu invitati senzationali care ghicesc orice prin telefon.
departe de a mai ajunge un profesor exemplu pt un elev atunci cand totul se rezuma la cine vine la meditatii platite.

ca sa nu spunem nivelul psihic la care se prezinta multi din profesori cat si profesionalismul...
T u d o r
Sa spui ca guvernul, statul, profesorii, etc sunt ai nostri e ca si cum ai spune ca soarele rasare dimineata pentru tine... biggrin.gif

Adica teoretic e posibil, practic.. suntem departe. De acord ca sunt platiti si din banii mei, dar asta nu inseamna ca am un control asupra lor. Desigur, exista controlul din 4 in 4 ani, dar... cand ma uit la alternativa ma apuca plansul. biggrin.gif Dar spune-mi tu ce as (am) putea face. Sa ne organizam in potere si sa impartim noi dreptatea? Cu ce autoritate am putea face asta? Nu, tot institutiile trebuie sa devina eficiente. Pentru asta trebuie sa treaca multi ani, poate una sau doua generatii, pentru ca sistemul e format din oameni, iar acestia ingreuneaza dezvoltarea prin mentalitatile lor. Poate cand generatia noastra sau urmatoarea vor avea putere de decizie sa se schimbe ceva. Daca nu ne-om schimba noi...
air_wolf
da, soarele rasasare si pentru mine biggrin.gif biggrin.gif chiar imi place sa cred asta biggrin.gif dimpotriva, trebuie sa invatam ce inseamna democratie. democratie asta inseamna: societatea civila trebuie sa aibe controlul celor ce sint platiti din banii publici. poate nu crezi, dar chiar si impozitele lor tot din banii nostrii sint platite. ai celor care nu lucam in sistem si care nu avem nici un drept, conform declaratiilor lor.
evident, ii putem penaliza din 4 in 4 ani, dar o putem face oricit de des vrem. prin petitii si actionare in justitie.

pot sa ma pling de faptul ca politistul de pe strada e agramat, si pot cere sa se ia masuri. nu ma impiedica nimeni.

la fel si in invatamint. se pot cere diverse lucruri, cum ar fi ca profesorii sa aiba licenta, suplinitorii sa aiba macar 12 clase (da, exista profesori care stau acasa, iau banii dar la scoala dai de suplinitor la catedra, uneori chiar si cu 4 clase primare!!! blink.gif )
putem cere ca profesorii ce trebuie sa iasa la pensie sa nu mai aiba dreptul sa predea in invatamintul de public (atentie, nu privat). putem cere ca profesorii care nu indeplinesc baremul sa nu mai aiba dreptul de predare pina la urmatoarea titularizare.
astea sint drepturile noastre: sa cerem ceva ce este spre binele nostru. evident, daca o sa ceara doar un parinte, va ride toata lumea de el. dar ia sa cerem vreo 500.000 sau 1.000.000 - atunci vor avea o problema. pirghiile sint la noi dar ne e frica sa le folosim.

si daca nu putem schimba mentalitatea, hai sa schimbam oamenii!!!
HalbaSus
Eu cred ca exagerati un pic cu "mitul baiatului de cartier"... Pot sa spun ca am trait "la maxim" perioada 98-2000 perioada in care faza cu "baiat de cartier care face bani fara sa fi facut scoala si da pumni la fraieri si reguleaza tarfele din jurul blocului si umbla in 600SEL" avea audienta maxima, ma rog, nu eram fan B.U.G. Mafia dar in perioada respectiva aveam un site care se ocupa exclusiv cu hip-hop-ul romanesc, deci am ascultat tot ganxta rap-ul romanesc ever writen. Mai mult decat atat cunosteam mare parte din "underground"-ul de pe undernet, deci auzisem si eu de unii si altii care "au cardat" una sau alta. Cu toate astea nici macar pentru o clipa nu mi s-a parut ca m-as putea imbogati din asta, vedeam avocati care conduceau mercedesuri iar "baietii de cartier" se dadeau mari ca si-au luat scuter, vedeam ca patronii de magazine au suficienti bani in timp ce "carderii" dupa ce cheltuiau o suma importanta pe un calculator mai scump cereau imprumut bani ca sa-si ia o bere, ca cei care erau "deasupra legii" nu erau baietii de cartier ci mai degraba vamesii si politistii, mai ales cei care terminasera dreptul la seral si devenisera ofiteri, ca multi din cei care detineau afaceri de succes aveau studii economice, ca unii medici cunoscuti aveau copii care se plimbau in mertane, and so on...
Eu cred ca cei care au impresia ca pot sa aiba o cariera de succes din "smecherii pe net" au IQ atat de scazut incat oricum nu ar avea rost sa-ti bati capul cu educatia lor.
O tara are nevoie si de muncitori necalificati, nu doar de intelectuali, din pacate majoritatea celor care au crezut in astfel de vise (combinatii pe net sau in fata blocului) au devenit muncitori necalificati... in spania... si italia... iar noi deja am ajuns sa importam chinezi ca sa lucreze in fabricile din romania.
Baby Blues
QUOTE(HalbaSus)
Eu cred ca exagerati un pic cu "mitul baiatului de cartier"... Pot sa spun ca am trait "la maxim" perioada 98-2000 perioada in care faza cu "baiat de cartier care face bani fara sa fi facut scoala si da pumni la fraieri si reguleaza tarfele din jurul blocului si umbla in 600SEL" avea audienta maxima, ma rog, nu eram fan B.U.G. Mafia dar in perioada respectiva aveam un site care se ocupa exclusiv cu hip-hop-ul romanesc, deci am ascultat tot ganxta rap-ul romanesc ever writen. Mai mult decat atat cunosteam mare parte din "underground"-ul de pe undernet, deci auzisem si eu de unii si altii care "au cardat" una sau alta. Cu toate astea nici macar pentru o clipa nu mi s-a parut ca m-as putea imbogati din asta, vedeam avocati care conduceau mercedesuri iar "baietii de cartier" se dadeau mari ca si-au luat scuter, vedeam ca patronii de magazine au suficienti bani in timp ce "carderii" dupa ce cheltuiau o suma importanta pe un calculator mai scump cereau imprumut bani ca sa-si ia o bere, ca cei care erau "deasupra legii" nu erau baietii de cartier ci mai degraba vamesii si politistii, mai ales cei care terminasera dreptul la seral si devenisera ofiteri, ca multi din cei care detineau afaceri de succes aveau studii economice, ca unii medici cunoscuti aveau copii care se plimbau in mertane, and so on...
Eu cred ca cei care au impresia ca pot sa aiba o cariera de succes din "smecherii pe net" au IQ atat de scazut incat oricum nu ar avea rost sa-ti bati capul cu educatia lor.
O tara are nevoie si de muncitori necalificati, nu doar de intelectuali, din pacate majoritatea celor care au crezut in astfel de vise (combinatii pe net sau in fata blocului) au devenit muncitori necalificati... in spania... si italia... iar noi deja am ajuns sa importam chinezi ca sa lucreze in fabricile din romania.

Nu stiu daca as mai putea adauga multe la o asemnea radiografiere completa. daca ar mai fi ceva de adaugat ar aceia ca din rasputeri atunci cand incerc sa "consiliez" vreu copil mai sarac care a facut ceva prostii ii arat destul de simplu prin exemple de langa el ca "smecheria" nu aduce decat probleme iar scoala iti da mai multe sanse. Si mie imi este greu cateodata. blush.gif
air_wolf
treaba e ca daca nu vom face niciodata nimic, ai nostrii copii vor deveni agramati, vor reusi sa scoata cuvintele ca marii fotbalisti ai tarii, vor vorbi in propozitii, ca frazele sint prea lungi.
HalbaSus
Eu cred ca ceea ce-i ameninta pe copii nostri este lipsa aerului curat, lipsa exercitiului fizic si eventual lipsa unor deprinderi "invechite". Eu am avut acces la calculator din clasa a 5-a, din clasa a 10-a nu mai scriam cu mana decat la extemporale/teze/etc... nu prea notam in caete nimic - ca doar aveam si carti (recunosc ca nici nu eram un elev model), in facultate scriam doar de 2-3 ori pe an (in sesiuni, la examene), iar acum am ajuns sa am viteza de tastare cam de 2 ori mai rapida decat scrisul de mana... Ma intreb daca ai nostri copii vor mai invata sa scrie cu mana, sau vor trece direct la tastatura ?
Eu cand eram mic mai alergam de nebun prin curtea blocului, dar daca as fi avut net nu as fi pierdut vremea ca debilul jucand "pac-pac" cu gloante din cornete de hartie si pistoale din tevi pvc ci as fi jucat counter strike in retea.
Eu in clasa a doua m-am apucat sa citesc primele carti (tarzan, winetou, boys stuff generally) dar daca as fi avut un dvd player mai greu m-ai fi prins pe mine langa o carte, dar cum in loc de "home cinema" aveam un TV alb negru diamant si in loc de DVD + 40 de canale aveam TVR1.
Baby Blues
Chiar si fara un studiu sociologic ne putem da seama ca un copil care in loc sa alerge , sa joace fotbal sa -si juleasca genunchiul , sta la calculator in lumea virtuala va fi un copil care va socializa foarte greu si foarte greu va recunoaste realitatile lumii in care traim.
Xalanx
QUOTE(stefan_adrian)
Chiar si fara un studiu sociologic ne putem da seama ca un copil care in loc sa alerge , sa joace fotbal sa -si juleasca genunchiul , sta la calculator in lumea virtuala va fi un copil care va socializa foarte greu si foarte greu va recunoaste realitatile lumii in care traim.


Nu tocmai. Pe vremuri socializarea includea discutii despre cu totul si cu totul alte lucruri. Pe cand acum, ia sa te duci la o gradinita sa asculti un pic. Toti copii stiu pe de rost Scooby Doo si Teen Titans ca sa nu mai zic de Xiaolin Showdown, fac schimb intre ei de carticele Scooby, discuta despre joculete pe calculator si asa mai departe. Chestia este ca n-ai cum sa-i feresti de "progresele" (am pus in ghilimele cu oarecare indoiala) civilizatiei din zilele noastre. Dar una e sa stea 5 ore pe zi la calculator / televizor si alta e sa le primeasca mai cu portia si sa-l duci la tara sa alerge pana i-or sari plamanii.
Daca ar fi sa-l las pe fi-meu la calculator cat vrea el cred ca ar trebui sa-l hranesc intravenos si sa-i montez olitza la scaun. In schimb, ii restrictionez accesul si iata ca are o tona de reviste si carticele instructive, cu diverse jocuri de inteligenta, de la puzzle-uri la labirinturi si exercitii matematice pe care in cele din urma le-a acceptat ca fiind la fel de distractive ca desenele animate. Ca sa nu mai vorbesc si de povestile pe care i le citesc seara cateodata inainte de culcare. Cartea intr-adevar stimuleaza imaginatia si inteligenta. Este o diferenta intre a vizualiza mental ce ti se povesteste si a te zgai inert la elucubratia de Ed, Edd si Eddie (ce desen cretin, btw).

Educatia este cheia. Cunosc oameni de nota 10 care au provenit din familii cu probleme si au reusit sa ramana integri. Mult superiori pustilor de bani gata carora tati sau mami le cumpara un coupe ultimul racnet, din bani castigati in mod susceptibil.

Partea cea mai dificila a educatiei este atunci cand se confrunta cu anturajul. Este punctul cel mai nevralgic in dezvoltarea unui individ si faptul ca avem o cantitate insemnata de zerouri umane printre noi denota multe. Lipsa educatiei, caracterul labil al individului (spiritul gregar), etc-etc-etc.

LE: bagasem una gen "almanahe" biggrin.gif:D am corectat-o. Oboseala...
T u d o r
Perfect de acord cu Xalanx. arigato.gif

Air Wolf si Halba, nu ma contrazic cu voi. Doar va repet ca in Valcea situatia e cum va spun eu. smile.gif In fiecare bloc cred ca sunt 3-4 tineri care fac pradaciuni pe net si le merge foarte bine. Toata lumea ii stie (macar pe cei mai avuti), dar se pare ca politia nu are timp pentru ei. Au fetite frumoase, masini premium germane (de la A4 sau serie3 in sus) si bani garla. Nu mai ai loc de ei prin baruri sau discoteci, multi consuma droguri in mod regulat si duc o viata exclusiv de noapte.
Si desigur, sunt priviti ca niste idoli de catre pustani. smile.gif

Daca veti avea curiozitatea sa va uitati atent cand veti trece prin Rm Valcea, veti observa cu usurinta numarul foarte mare de Audi-uri si BMW-uri conduse de unii cu sepci si treninguri de firma, multi sub 20 ani.
RUE
eu propun cand se va linisti acet topic sa l punem intr-o carte.
C Z R
QUOTE(> T u d o r <)
Perfect de acord cu Xalanx. arigato.gif

Air Wolf si Halba, nu ma contrazic cu voi. Doar va repet ca in Valcea situatia e cum va spun eu. smile.gif In fiecare bloc cred ca sunt 3-4 tineri care fac pradaciuni pe net si le merge foarte bine. Toata lumea ii stie (macar pe cei mai avuti), dar se pare ca politia nu are timp pentru ei. Au fetite frumoase, masini premium germane (de la A4 sau serie3 in sus) si bani garla. Nu mai ai loc de ei prin baruri sau discoteci, multi consuma droguri in mod regulat si duc o viata exclusiv de noapte.
Si desigur, sunt priviti ca niste idoli de catre pustani. smile.gif

Daca veti avea curiozitatea sa va uitati atent cand veti trece prin Rm Valcea, veti observa cu usurinta numarul foarte mare de Audi-uri si BMW-uri conduse de unii cu sepci si treninguri de firma, multi sub 20 ani.



Intamplarea este sa fi fost anul trecut prin Valcea si sa cunosc pe taticul si mamica pradaciunilor, un tip fanatic, nebun, de culoare(citeste: rrom) si care exact cu asta se ocupa, adica avea echipa de furat de pe net si nu numai, era sa uit! era si un mare criminal, ca mentiune: cu mine nu a avut nimic, doar ca ce mi-a povestit a fost groaznic.Iar daca povestesc cate masini a "bulit"(citeste: calat) cu mersul lui "extraordinar": opel calibra, bmw seria 3 etc. si atunci avea un audi 1,9 tdi cu care se lauda ca a mers cu 260 km/h :DDDD. In concluzie altcineva de pe acolo mi-a povestit ca acolo este raiul, eu as zice iadul pradaciunilor si a mizeriei umane. Eu plimbandu-ma pe acolo si vazand cam ce e mie mi s-a parut totul pasnic, dar in spate stau altfel lucrurile... biggrin.gif
ozz86651
Problema e ca si pentru parinti e mult mai usor sa-i dea plodului ce vrea decit sa se certe cu el si sa chiraie si e mult mai comod sa-l lasi 6 ore la tv/calculator si sa ai liniste decit sa fugi dupa el in casa sau afara. Din comoditatea asta se neorocescc copiii. Daca nu ma pot controla eu la treijde ani cu folosirea calculatorului (si acum 10 ani era mult mai rau), de jocuri satu departe ca fostul alcoolic de vodca, altii au probleme cu teveul (eu nu am problema asta, nu am teve in casa si evident nici cablu) cum poti sa ai pretentii de la un copil?
air_wolf
nu se poate trage nici o concluzie. pe fi-mea o creste soacra-mea la snagov, vine in bucuresti doar in weekenduri cind mergem in parc si se da in masinutele electrice. si prefer sa-i iau 20 de fise acolo decit sa stea inchisa in casa in fata dvd-ului. la comp nici nu se pune problema, doar 10 min la un minesweeper sau un screamer4x4.
si in rest joaca la greu. acum ma chiuni sa-i amenajez o camera special pentru joaca biggrin.gif
Alex-F1
QUOTE(ozz86651)
nu am teve in casa si evident nici cablu


N-ai pierdut mare lucru, te asigur io!!! blink.gif Nu ai teve + cablu, dar ai tuner tv + receptor satelit + dvd &stuff!!! tongue.gif Acuma, pe bune, chiar e o raritate in ziua de azi o persoana/familie care sa nu aiba macar un televizor (fie el cat de amarat) in casa!!!! :wtf: Fie el si asa de forma, de decor, cum sunt de exemplu ale noaste....avem 3 tv in casa, sotia se uita mai des, dar io unu ma uit f. rar, caci am un loc de munca unde am un perete intreg de televizoare/monitoare {in functie} si alea imi ajung...cand sunt acasa, parca nici nu vreau sa vad tv in fata ochilor....dar ma mai uit si io din cand in cand asa la diverse emisiuni, niciodata la filme....sunt ani de zile de cand n-am mai vazut un film (acasa) de la cap la coada....la serviciu am vazut, ca n-am de ales biggrin.gif Cert e ca televiziunea (din zilele noastre) are o influenta covarsitoare, inimaginabila mai ales asupra tineretului a carui psihic si mod de gandire/percepere a realitatii e inca in formare.... Cei care avem acum copii mici, in curand vom pasi pe un taram nesigur in ceea ce priveste educatia lor, caci oricat ne-am stradui noi, tot nu vom putea fi non-stop langa ei si cu siguranta vor invata o gramada de alte chestii (si bune si rele, dar mai multe rele cred) din alte surse (televizor, cartier, prieteni, scoala, rude etc) si ne vom trezi ca saptamanal (ca sa nu zic mai des) ne vor uimi cu cate o perla, iar noi vom pune fireasca intrebare "asta de unde-ai mai invatat-o?" :scratchchin: Oricum....primul cuvant in educatia copiilor il au parintii....e total gresit sa dai vina pe bietii copii atunci cand fac lucruri ne-la-locul-lor, mai ales cand sunt mici....vina e NUMAI a parintilor....poate avem pe-aici si parinti cu copii marisori (10-15 ani), care ne-ar putea spune cum s-au descurcat, cum au razbit in aceasta perioada delicata a tranzitiei.... arigato.gif
Alex-F1
QUOTE(air_wolf)
pe fi-mea o creste soacra-mea la snagov, vine in bucuresti doar in weekenduri cind mergem in parc


Fain asa, familie moderna, dom'le!!! :bash: Da' voi (parintii) ce-aveti ma rog frumos de nu puteti s-o cresteti? Sau ce n-aveti? O sa-mi spui probabil ca n-aveti TIMP, este? Timpul asta, bata-l vina.... Pai atunci, iti pun si tie (fara nicio rautate) intrebarea pe care o pun de obicei tuturor celor pe care ii aud ca-si dau copiii sa-i creasca bunicii: de ce-ai mai facut copil??? Stiu ca multora le place/convine sa-si ia copilul gata crescut de bunici, la 3-4-5 ani, cand a trecut perioada dificila, dar sa stii ca exact acea perioada consta in niste momente unice, cu care nu te vei mai intalni niciodata si pe care poate mai tarziu le vei regreta amarnic....primul zambet, primul ras in hohote, primele cuvinte etc....cui ii zice copilul ala "ma-ma" sau "ta-ta" daca pe mama si pe tata ii vede doar in weekend??? - spun asta asa la modul general, nu ma refer strict la tine, fiindca nu stiu nici cati ani are fiica ta si nici cat timp a stat la voi si cat la soacra ta... Uite, al meu ficior are 5 luni si jumatate si noi avem o idee impietrita, de neclintit: cat mai mult timp posibil cu parintii...bunicii, doar asa, in vizita, musafiri....Stii cum e, parintii nostri sunt o alta generatie, imbatranesc, noi vrem sa ne crestem copiii in felul nostru, bunicii au principiile lor, noi ii invatam pe copii una, bunicii alta, apoi copiii saracii nu mai stiu ce sa creada, pe cine sa asculte...etc etc....ideile, influenta pe care bunicii o imprima copiilor in perioada cat "au grija de ei" (a se citi "ii cresc" sau "ii educa") s-ar putea sa ii deranjeze ulterior pe parinti, dar din pacate va fi cam tarziu pt. parinti sa mai schimbe ceva....va fi f. f. greu si in multe cazuri chiar imposibil pt. parinti sa-l mai "corecteze" pe copil si sa-l aduca de pe drumul pe care l-au pus bunicii pe drumul pe care il doresc parintii....parerea mea!!! Vorbeamos.... :wave:
A K U
Vorbeati mai sus de importanta scolii, a educatiei. Un elev din ciclul primar nu-si prea da seama, dar eu, ca adult, ce pot sa spun cand il aud vorbind pe ministrul educatiei, care e mai agramat decat Vanghelie? Ministrul educatiei, care nu poate vorbi corect romaneste...Da, e greu sa cresti un copil in ziua de azi. Si fetita mea e la socri, la munte, la aer curat, pentru ca e mai bine pentru ea acolo, cu doi oameni la pensie, inca tineri si in putere, care stau toata ziua dupa ea si-i fac toate placerile. Mie mi-e foarte greu sa-mi vad copilul, pe care-l iubesc mai mult decat lumina ochilor, o data la 3 sau chiar 4 saptamani. Ce pot face insa? Am servici, plec la 8 dimineata, ajung dupa amiaza la 6, nevasta-mea chiar mai tarziu. Am adus-o la gradinita, dupa cateva saptamani s-a imbolnavit si a stat o luna pe medicamente. Se uita la Scooby, la Tom si Jerry, la Flintstones si altele. Dar cand se poate, cand vremea o permite, sta toata ziua afara si se joaca. Inca nu a ajuns la varsta la care poate intelege lucrurile care o inconjoara. Sper insa ca atunci cand va ajunge la varsta scolii, vom reusi s-o facem sa discearna intre rau si bine, pentru ca educatia in familie, cei 7 ani de-acasa, sunt cei mai importanti. La felul in care se face educatia astazi :bash: , nu cred ca as vrea s-o dau vreodata la scoala. E din ce in ce mai rau...
A K U
Am postat in acelasi timp cu Alex biggrin.gif
Sa va traiasca ala mic biggrin.gif De acord cu tine. Copiii trebuie crescuti de parinti si eu iti doresc sa nu fii nevoit sa-l duci la parinti sau socri. Dar, Alex, te intreb ceva: banuiesc ca sotia ta sta acum cu copilul (concediu ingrijire copil, poate tu castigi suficient pentru amandoi etc.). In cazul in care nici unul dintre parinti nu poate sta cu copilul, tu ce-ai face? Ai angaja o bona? Pentru ca noi am incercat asta si am ajuns la concluzia ca pur si simplu nu merge. Nici o bona din lumea asta nu are grija de un copil cum o face un parinte sau un bunic. Iar noi putem sta linistiti stiind ca fetita noastra e ingrijita, curata, hranita, iubita si, cel mai important, e in familie. Ne e foarte greu fara ea, asta-i si motivul pentru care am incercat s-o aducem la gradinita cand nu avea inca 2 ani si jumatate, sa fie cu noi in fiecare zi, chiar daca numai dupa amiaza dar, dupa ce am avut-o bolnava o luna de la gradinita, cu branula in vena timp de o saptamana, cu drumuri la urgenta la 6 dimineata din cauza temperaturii, crede-ma ca n-am mai avut nici o indoiala ca ii este mult mai bine acolo, la munte. Si oricum, sa stii ca am avut-o langa noi un an si ceva si dupa aia am dus-o la bunici biggrin.gif Ce poti sa faci cand trebuie sa alergi sa faci bani toata ziua ca sa-ti platesti datoriile si sa ai ce sa mananci, cu ce sa te imbraci (cum e cazul nostru)? Pur si simplu, nu putem sta cu copilul, nici eu si nici nevasta-mea. Si desi stiu ca este un stereotip, ea ne motiveaza, pentru ea muncim, sa poata avea o casa, sa nu-i lipseasca nimic atunci cand va creste, sa se bucure de viata. Toata stima pentru cei care-si tin copilul langa ei, dar in multe cazuri acest lucru nu este posibil. Sa-ti mai spun ca la 4 zile dupa ce-a nascut, nevasta-mea a fost nevoita sa mearga la servici sa rezolve o problema a sefului? :bash:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.