Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Audi A3 Sportback
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Audi
Daniel97893
Vreau informatii despre Audi A3 Sportback 1.8 TFSI!Cand apare pe piata ca Porsche Leasing nu stie!
Centaurus
Poate te ajuta (preluat dupa site-ul audi)......

Noul propulsor 1.8 TFSI la Audi A3

Un nou motor ultramodern - patru cilindri, capacitate de 1,8 litri, echipat cu tehnologie FSI combinată cu supraalimentare - va putea fi comandat de clienți pentru modelele Audi A3 și A3 Sportback. 1.8 TFSI înseamnă apariția pe piață a unei noi game de propulsoare care combină evoluția conceptului TFSI cu un motor schimbat fundamental.

Conceptul TFSI îmbină avantajele injecției directe pe benzină și ale supraalimentării. Această tehnologie inovatoare oferă performanțe mai bune în trafic, caracteristici dinamice îmbunătățite, un consum mai mic și emisii reduse. Cu o putere de 118 kW (160 CP) și un cuplu maxim de 250 Nm, propulsorul oferă o mai mare plăcere pentru cel aflat la volan în cazul unui condus sportiv.

Inginerii de la Audi au demonstrat utilitatea tehnologiei FSI în combinație cu supraalimentarea nu numai pe circuitele de pe mapamond, dar și sub forma mult-apreciatului 2.0 TFSI. Acest concept a fost prefecționat în cazul noului motor 1.8 TFSI. Presiunea de injecție, crescută la 150 bar, și noile injectoare cu șase perforații garantează o pregătire cât se poate de omogenă a amestecului și o combustie extremel de eficientă.

Supraalimentarea integrată și noul sistem de gestiune a motorului aduc noi îmbuntățiri în materie de nervozitate și ajută la o creștere lină a cuplului. Nivelul de top - 250 Nm - este disponibil pe un interval larg al turațiilor motorului, de la 1.500 rpm până la 4.200 rpm. Noul motor este conceput cu atenție până la cele mai mici detalii, în special pentru un nivel redus al vibrațiilor. Prin urmare, propulsorul 1.8 TFSI redefinește standardele în clasa lui în materie de putere, cuplu și comportament acustic. Conceptul utilizat îl face potrivit pentru o gamă largă de performanțe.

Pentru început, noul motor este disponbil la modelele Audi A3 și A3 Sportback în combinație cu cutia de viteze manuală cu șase trepte. Opțional se poate comanda transmisia automată S tronic, cu dublu ambreiaj, potrivită pentru schimbări mult mai rapide ale rapoartelor fără întreruperi perceptibile în fluxul de putere.

Cu o viteză maximă de 220 km/h și o accelerație (de la 0 la 100 km/h) în 7,8 secunde pentru modelul A3 cu trei uși și transmisie S tronic, 1.8 TFSI garantează performanțe extreme. La versiunea echipată cu cutie de viteze manuală, consumul mixt de combustibil este de 7,3 litri la 100 km.

Prețul de bază pentru A3 1.8 TFSI Attraction, cu cutie de viteze manuală with 6-speed în șase trepte, este de 23.500 euro (inclusiv TVA 19%). Primele exemplare vor fi disponibile în luna ianuarie 2007.
Baby Blues
Sunt nou pe forumul Audi asa ca sper sa ma primiti si pe mine ca mandru posesor al unei masini din aceasta marca.Am cateva nelamuriri vis-a-vis de consumul real al masinii din semnatura precum si ceva costuri de service la primii 15.000 de km. Mai exista vreun posesor de sportback 2.0 tfsi? Nu de alta dar as vrea sa schimb si eu ceva impresii.
Daca m-ar putea ajuta cineva cu un manual as fi recunoscator.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.