Help - Search - Members - Calendar
Full Version: pretul final al masinii T Avensis
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Toyota
Grigore-Dan97811
Pana la urma, pe langa pretul afisat in catalog (DDP), la cat se ridica pretul REAL al masinii?

Ma refer aici la Parking (care am inteles ca e in jur de 200E), la alarma (inchidere centralizata), s.a.m.d.

Mai exact, mai sunt elemente ale masinii care se achizitioneaza separat fata de pretul standard? covorase sau mai stiu eu ce? Pretul trusei medicale este inclus in pretul masinii sau se achizitioneaza separat?

Si cum stam cu GPS-ul? in catalog apare pe bord, in locul micului torpedo. Din pacate am inteles ca in romania nu se comercializeaza... Poate gresesc. De aceea cer lamuriri.

Am inteles din ceea ce am citit pana acum ca e de preferabil a se folosi cea mai buna benzina. Tot aici am inteles necesitatea schimbarii scutului de la baia de ulei, care este din plastic. ciudat.

Eu unul optez pt 1.8 Avensis cu Luna.
BogdanS
Nu am Avensis, și nici experiență, însă răspund cu ce știu. Da, este unanim recomandat să pui carburant de calitate. Însă definiția expresiei "carburant de calitate" este în practică disputată: pe lângă discuții despre brand, ai să auzi mii de discuții despre diferența reală de calitate între carburanții x și y ale aceluiași producător.

A propos de parking, alarmă, covorașe, GPS, etc -- aici intri deja în opțiuni. Poate ar fi bine să scrii explicit o listă clară cu ce-ți dorești să ai pe mașină, ca să poți primi răspunsuri adecvate: nu toată lumea vrea GPS, nu toată lumea vrea senzori de parcare, în timp ce altora li se pare încălzirea scaunelor sau tuning o necesitate. Drept care prețul REAL al mașinii depinde de ce-ți dorești...
_Constantin_
Cred ca poti sa comanzi GPS daca vrei neaparat dar pretul crede-ma este enorm.
Cu cat mai buna si mai scumpa benzina cu atat protejezi motorul mai bine si rezultatele dinamice vor fi mai bune.
Eu cand am luat-o trusa si restul nimicurilor a fost impreuna cu asigurarea obligatorie 2 milioane jumate. Senzorii si alarma ii poti monta si ulterior si nu trebuie sa ii iei de la Toyota. Senzorii sunt 2-3 mil cu tot cu montaj, gasesti pe www.autoaccesorii.ro si sunt aceleasi care le pune si toyota, cel putin la noi in craiova.

Eu pana acum nu cred ca mi-am facut griji pt scut, daca crezi ca o sa mergi cu ea pe drumuri neasfaltate atunci poate se merita, altfel cred ca e o cheltuiala inutila.

PS: De acum incolo te rog orice intrebare sau mesaj referitor la Avensis sa-l scrii la sectiunea dedicata acestui model, asta pentru a usura cautarile altor useri care se afla in aceiasi situatie cu tine. :wave:
Numai bine.
BogdanS
QUOTE(_Constantin_)
PS: De acum incolo te rog orice intrebare sau mesaj referitor la Avensis sa-l scrii la sectiunea dedicata acestui model, asta pentru a usura cautarile altor useri care se afla in aceiasi situatie cu tine. :wave:
Numai bine.


Dimpotriva -- ai cautat vreodata ceva anume pe forum? Rezultatele cautarilor iti dau thread-ul, nu mesajul. Cu cat thread-urile sunt mai atomice, cu atat cautarile sunt mai eficiente.
_Constantin_
Si atunci pentru fiecare mesaj nou sau idee sau intrebare ar trebui facut un nou Topic? Ar rezult haos. Si eu cred ca poate daca s-ar imparti fiecare catgorie in subcategorii ( motor, transmisie, costuri, etc) ar fi mai logic dar ar deveni greu de navigat si de urmarit.

In momentul care in iti place Avensis intri frumos pe Toyota si incepi sa citesti toate cele 147 pagini care s-au scris. E mult stiu, dar si 20.000 euro sunt bani multi. Toti suntem grabiti si de multe ori nu ar trebui sa scriem acelasi lucru de 100 ori in 10 pagini si poate sa fim acuzati ca suntem plictisiti sau rai. Si eu cand am inceput, inainte sa scriu macar un cuvant am citit tot ce se scrisese inaintea mea si dupa aia am postat, lucruri noi.

Daca intri la avensis si rasfoiesti doar partea III-a vei vedea ca mai intra cineva si intreaba... ce parere aveti despre avensis, costuri performante, service ... si se supara daca nu dai un raspuns elaborat... pai nu poti. Sunt in spate sute de pagini care raspund la intrebarea asta.

Sunt oarecum de acord cu tine ... motiv pentru care chiar eu am deschis cateva topicuri singulare prin care am raspuns la intrebarile care le primeam pe privat si incerc sa le "tin" cat mai sus. Avand in vedere acuzatiile recente aduse la adresa moderatorilor, fani japoneze, cum ca ar fi partinitori eu rog toti toyotisi in urmatoarea perioada... hai sa nu dam apa la moara gurilor rele.
BogdanS
QUOTE(_Constantin_)
Si atunci pentru fiecare mesaj nou sau idee sau intrebare ar trebui facut un nou topic? Ar rezulta haos.


Definește "haos". Pe cele mai multe forumuri se practică acest "modus operandi" și de regulă funționează.

Să nu mă înțelegi greșit, nu intenționez să te contrez fără motiv -- am văzut că ai încheiat spunând "Sunt oarecum de acord cu tine" -- însă hai să fim serioși, cine vrea să citească sute de pagini de forum?!

Pe de altă parte, sunt și eu de acord cu tine într-un fel: dacă vrei să afli informațiile reale despre un topic, atunci pui mâna și citești, frate! Dar nu văd motiv să exorcizăm demoni via literatură dacă un om vrea să afle punctual cât costă un GPS... biggrin.gif
drabisan
2.500 euro (fara TVA). Manopera este inclusa in acest pret.
Navteq nu scrie pe nicaieri ca ar oferi si Europa de Est...

Trebuie sa-i dau dreptate lui Constantin - informatiile exista, dar si tu ai dreptate ca si pe mine nu stiu daca m-ar tine nervii sa citesc toate paginile alea...
alin94962
Grigore, nu inteleg de ce nu te interesezi la reprezentanta, pana la urma fiecare are sa-ti ofere ceva care sa te determine sa cumperi de la ei.
Preturile sunt aceleasi peste tot, doar ca unii iti ofera gratuit senzori de parcare, covorase, alarma etc.
Mie mi s-au oferit primele 4 revizii gratuit...
Din cate stiu eu, covorasele nu intra in pretul masinii, dar trusa medicala si triunghiul da.
Deci, cel mai bine e sa contactezi o reprezentanta Toyota.
Bafta!!!
_Constantin_
Nici eu nu vreau sa ma contrazic cu tine. Ai dreptate, sunt foarte multe pagini, dar despre GPS am vorbit chiar saptamana trecuta pe mai multe pagini... daca doar dadea... pagina precedenta... sigur ar fi gasit un raspuns.

Alin ... mie mi-au luat bani pe trusa si pe triunghi... blink.gif si au fost trecute pe factura deci...
alin94962
Cred ca pe Grigore l-ar interesa mai mult diferite gadget-uri gratis (la oferta) care s-ar putea instala decat chestii banale tip trusa sau triunghi, pe care oricum le poate cumpara si nu pe bani multi.
Constantin, ce sa mai zic, ecomonie de piata de tip balcanic....
drabisan
Constantin, daca tin eu bine minte, vinzatorii de masini erau obligati sa dea trusa si triunghi pe gratis inca din 2005.
Cred ca te-au tepuit, dar...
Grigore-Dan97811
merci frumos pentru ajutor...
_Constantin_
Voi cat platiti asigurarea obligatorie ca se poate sa fie doar aia pe factura si restul sa fi fost trecute cu valoare zero. E posibil. Un lucru e cert cand mi-a fost livrata masina am platit 2 sau 3 mil.
alin94962
In septembrie 2006 am platit 1.1 milioane pentru 6 luni.
Acum cu noile tarife nu stiu cat va fi, dar cred ca max 1.5 milioane (pe 6 luni).
_Constantin_
Nu m-au tapit. M-am uitat acum pe factura si pe chitante. Ma miram eu sa faca baietii mei din Craiova chestii din astea, sunt prea seriosi pentru asa ceva. M-au sunat ei sa-mi zica de Auris ... mai rar.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.