Help - Search - Members - Calendar
Full Version: problema grava astra
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
cristian95382
:evil: Imi pare rau ca deschid un nou topic dar sunt suparat pe masina mea :argue: .Dimineata am pornit sa merg la servici cu masina,peste vro 500 metri se aprinde la bord martorul de la baterie dupa care constat ca am pierdut servo directia,am oprit dar nu am avut cei face la 6 dimineata si am plecat cu ea asa. Cand am venit de la serv am pornit-o si acum se mai aprindea si martorul de la ABS...a si porneste mai greu.Am ajuns cu greu acasa tragand de volan mai rau ca la dacie.M-am mai uitat la ea apoi am vrut sa o pornesc dar surpriza... bateria era moarta.Sa fie incarcarea sau ceva mai grav?
ionut83652
CRED CA NU MAI INCARCAvezi alternatorul (releu)e cea mai probabi;la cauza si pentru ca pompa de servo la opel e elctrica nu mai ai nici servo daca era bateria de vina cu mtoru pornit servo mergea (casi lua curent de la alternator) deci sigur nuti mai incarca
ar mai fi o varianta dar putin probabila :pompa de servo fac scurt si descarca de uragenta bateria dar vezi asta deabia dupa ce verifici daca alternatorul incarca!
adi.mitrea
Vezi să nu ți se fi rupt cureaua de accesorii (nu de distribuție). Eu așa am pățit, dar am observat când s-a rupt.

Simptomele mi se par identice cu ce am avut eu. Deschide capota și vezi dacă mai e acolo!
cristian95382
ok mersi de sugestii dar unde e cureaua de accesorii?
cristian95382
[quote="cristian95382"]ok mersi de sugestii maine o sa dau alternatoru jos sa vad ce gasesc si va anunt.Care e cureaua de accesorii?Cureaua de la alternator si electromotor? blush.gif daca nu gresesc.Asta nu se vede numai pe dedesupt nu?
ionut83652
e cureaua de alternator ca electromotorul nare curea ci dinti care se invart pe volant cauti cureau de alternator e o curea lunga cu santuri longitudinale e usor so gaseti vezi daca mai e acolo!
cristian95382
Cureaua nu e rupta dar am dat jos alternaturu astazi cu un elctrician super (3 ore pana sal dea jos) a verificat si cica e releu.Am fost si am cumparat un releu si am luat si puntea cu diode pret 180 lei amandoua. N-am apucat sa-l mai punem sus astazi dar sper sa fie ok!
cristian95382
Am pus alternatoru pe masina si acum e ok.Intradevar incarcarea era de vina,a fost dus releu dar eu am schimbat si puntea cu diode.

Si apropo acum nu mai sta aprins martoru cu cheia pana pornesc , se stinge dupa 2-3 sec,probabil cum am luat bateria jos si sa sters eroarea din memoria calc.
cristian95382
Mai am o intrebare pentru voi cand pun pozitia sau faza scurta ar trebui sa se aprinde ceva martor la bord?...ca la mine nu se aprinde in nici unul din cazuri numai pe faza lunga
booneK9
Se aprind oarece lumini ambientale. Dar cel mai curat se vede ca scade intensitatea la kilometraj.
cristian95382
QUOTE(booneK9)
Se aprind oarece lumini ambientale. Dar cel mai curat se vede ca scade intensitatea la kilometraj.


Bai eu intrebam daca se aprinde ceva martor la bord daca aprind faza scurta sau pozitia :bash: ...ce ma iei cu lumini ambientale? :argue:

Cum se aprinde martoru cand pun pe faza lunga eu asa cred ca ar trebui sa se aprinda ceva martor si pt faza scurta,dar nu stiu pt ca eu de cand am luat masina nu sa aprins si poate e ars, de aceea va intreb pe voi sa stiu sa-l schimb dc e ars!
eddie
Nu se aprinde decat la faza lunga.La proiectoare se aprinde un martor la bord,dar la faza scurta niciunul !
cristian95382
Multumesc domnule moderator de un raspuns concret!!! arigato.gif
cristian95382
Azi am facut un drum de oradea si cum sunt drumurile noastre asa de bune am dat intr-o groapa cu partea stanga iar acum bate ceva pe stanga la orice denivelare,oare ce sa fie?

Ce reprezinta gradele alea ce arata pe display in dreapta cu minus in fata (-40t grade C) sau -35 , se tot schimba!
booneK9
Chestiunea aceea este ...suspans... un termometru.
Iti arata cam cate grade sunt afara si se schimba odata cu vremea.
cristian95382
QUOTE(booneK9)
Chestiunea aceea este ...suspans... un termometru.
Iti arata cam cate grade sunt afara si se schimba odata cu vremea.


Cum adica cate grade sunt afara -40???? si de ce nu apare intotdeauna?
GST
langa cifrele alea, cand sunt cu minus iti apare si un fulg langa ? gen martor ca sunt sub 0 grade si e pericol de inghet.
cristian95382
QUOTE(GST)
langa cifrele alea, cand sunt cu minus iti apare si un fulg langa ? gen martor ca sunt sub 0 grade si e pericol de inghet.


Nu stiu sigur dar cred ca apare si ala dar nu intotdeauna. Ce reprezinta???Ms
booneK9
ok, va sa zica ai termometru. Asta daca imi mai aimntesc corect ca Celsius se ocupa cu caldura.
Daca iti arata temperaturile astea, e momentul sa inlocuiesti dracovenia. La mine arata corect, dar daca stau cu masina pe loc cu motorul pornit la loc ferit se aduna caldura motorului si influenteaza si senzorul de temperatura din exterior.
Iar fulguletul ala apare la +3 grade, cand cu "wind-chill" exista riscul aparitiei poleiului.
cristian95382
A inceput sa bata :boxing: ceva pe stanga de cand am dat intr-o gropa si cred ca este telescopul , ma poate informa cineva cam cat costa unul pe fata pt masina din semnatura! ms
ionut83652
putin probabiul sa fie amortizorul cred ca mai curand bucsa de la amrrtizor dar cum nu se gaseste trebuie schimbat amortizorul oricum inainte de al schimba verifica si pivoti(cel inferior in special) capetul de bara si bieleta de directie dar daca spui cai dat intro gaura cel mai probabil capatul de bara e de vina pt zgomot!
cristian95382
Am fost astazi cu masina la un service pentru constatare , au ridicat-o sus au verificat nu au gasit nimic, dupa aceea au lasat-o jos au inceput sa apese pe masina si au zis ca trebuie sa schimb amandoua amotrizoarele de pe fata ca sunt slabe mai ales cel de pe partea stanga partea cu problema.Cand i-am intrebat daca de acolo se aude bataia in mers au zis un da cam tras de coada,nu au fost sigur pe ei!

Si ionut de care bucse zici tu , de aia de cauciuc ce este deasupra? sau alta.Ms
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.