Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Honda Jazz vs. Toyota Yaris vs. Opel Corsa vs. Mitsu Colt
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Henry90720
Avand in vedere ca turismele din clasa mica sunt din ce in ce mai cautate in Romania, va propun urmatoarea comparatie: Honda Jazz versus Toypta Yaris, Opel Corsa si Mitsubishi Colt.
Probabil s-ar mai fi putut discuta si despre alte modele, dar le-am apreciat pe acestea ca fiind cele mai interesante. Oricum...parerile sunt asteptate, indiferent daca ele se refera si la alte marci/modele decat cele enumerate.
_Constantin_
Eu daca as alege maine m-ai vedea la Opel in ograda. Corsa, pe langa faptul ca e cel mai nou model, are un pret decent, dotari foarte interesante, dinamica buna, imagine placuta ... pe mine m-a cucerit, mai mult decat a facut-o yaris, jazz si colt.
Cso96419
asi zice honda jazz. zic ca este cea mai buna. nu stiu la pret cum sta la la interior/modularitate sigur castiga. fiabilitate/cost de intretinere super OK.
Henry90720
Yaris si Corsa sunt modele noi ... au ceva avantaj in fata celorlalte din acest punct de vedere.
In ce priveste Jazz, chiar daca este un model destul de "batran" in Europa si Asia, el a fost de curand lansat in USA sub numele de ... Fit.
Cred ca Jazz este o masina ideala pentru oras, destul de practica ... insa pentru distante mai mari nu as recomanda-o.
Am facut un test-drive acum vreo 3-4 luni si ... mi-au placut manevrabilitatea, confortul pentru locurile din fata si, in special, calitatea finisarii, mult peste toate celelalte din gama. Este un fel de premium ... al clasei ei.
Pe autostrada nu iti da un prea mare sentiment de siguranta, iar placerea condusului poate exista...dar numai pentru cei ce urca pentru prima data la volanul unei masini.
Corsa...interesant ca design...motorizari acceptabile, calitate a finisarii ... ok ... dar, totusi, ... doar un Opel.
Colt ... probabil cea mai de succes masina pentru Mitsubishi in ultimii ani, in Europa. Nimic care sa o scoata in evidenta, dar, totodata, nu este masina care putea sa fie tinta tuturor criticilor. O masina de oras ce nu iese in evidenta.
Yaris ... ceva mai bine decat precedentul model, o motorizare diesel excelenta ... dar dezamagit de imbinarile materialelor la interior. O Toyota...si nu prea, din acest punct de vedere.
_Constantin_
Referitor la Yaris, am avut unul cateva zile si am fost pana la Buc cu ea. Hmm destul de spatioasa, eram 4 pers cu bagaje pt 1 luna. Si am avut loc. Insa ... la peste 120-130 e o adevarata aventura, adica zgomot mare, cam tremura. Matrialele desi masina era de teste aratau impecabil, nu scartatia nimic, consum foarte bun 4.7 si AC a facut fata. Pt mine e destul din partea unei masini de pertul asta.
M A R I A N
Cu zgomotul sunt de acord dar cu tremuratul si in general cu aventura la peste 120-130 km/h...ieri am mers numai cu 150 km/h pe A2 si merge ca la 110 km/h (cu exceptia zgomotului).
Te pot crede pe cuvant doar intr-o situatie:Yarisul pe care l-ai condus sa fi avut jante de aluminiu care s-au ovalizat de atata mers pe strazi cu gropi si/sau denivelari.
C Z R
Parerea mea: Cel mai mult imi place si am auzit si am si citit, nu am mers ce-i drept cu "dansa", este Noul Opel Corsa, apoi in ordine ar fi yaris cu mentiunea ca este foarte buna masina, dar si foarte scumpa, apoi honda jazz a carei prezentare o stiu mai bine din top gear si din reviste automobilistice si apoi mitsu colt care de asemenea este o optiune buna, doar este un mitsubishi smile.gif

Cu mentiunea ca nu stiu foarte bine nici despre fiabilitatea lor, service etc. ci doar in functie de cum arata si de ceea am citit despre ele, deci sunt subiectiv biggrin.gif
_Constantin_
QUOTE(Marian67562)
Cu zgomotul sunt de acord dar cu tremuratul si in general cu aventura la peste 120-130 km/h...ieri am mers numai cu 150 km/h pe A2 si merge ca la 110 km/h (cu exceptia zgomotului).
Te pot crede pe cuvant doar intr-o situatie:Yarisul pe care l-ai condus sa fi avut jante de aluminiu care s-au ovalizat de atata mers pe strazi cu gropi si/sau denivelari.


Nu te gandi cand zic tremurat ca nu poti tine volanul in mana, doar ca nu poti merge relaxat la 150kmh, zgomotul e mare si nu poti sa lasi volanul din mana. Poate am avut senzatia respectiva raportat la Avensis, in orice caz yaris si toate cele de mai sus nu sunt masini cu care sa cutreieri autostrazile. Asta e cert.
Mihai69739
QUOTE(Cso96419)
asi zice honda jazz. zic ca este cea mai buna. nu stiu la pret cum sta la la interior/modularitate sigur castiga. fiabilitate/cost de intretinere super OK.

sunt pwerfect de acord cu aceasta opinie
masina mea de serv. este o honda jazz.
ca spatiu interior este talia Toyota Corolla (masina mea pers mai bine zis a nevesti-mii)
aspect exterior de 2lei la jazz, insa nu stii ce este aia cost de intretinere
_Constantin_
Scuze dar chiar nu sunt de acord... Jazz este cat Corolla la spatiu interior? Totusi... 2450 mm pt Jazz si 2600 mm pt Corolla.
adi.mitrea
QUOTE(Henry90720)
Corsa...interesant ca design...motorizari acceptabile, calitate a finisarii ... ok ... dar, totusi, ... doar un Opel.


Sunt curios ce altceva conteaă pentru tine la o mașină. Imaginea? La clasa mică? Atunci recomand Mercedes A Classe.

Corsa oferă de departe cele mai bune dotări la cel mai bun preț. Chiar azi m-am urcat din nou în una, echipare NJoy și credeți-mă pe cuvânt că feelingul este unul de mașină mai scumpă. Materialele folosite în interior sunt de foarte bună calitate, comenzile la îndemână, totul e așa cum te-ai aștepta să fie.

Sincer să fiu nu prea îmi place designul exterior, însă interiorul (care de fapt este cel care contează cu adevărat) este impecabil.

Pentru Corsa recomand cu căldură 1.4 twinport. Este un motor foarte bun și cred că pe Corsa își arată și mai bine veleitățile decât pe Astra mea.
Tarabostes
QUOTE(Mihai69739)
insa nu stii ce este aia cost de intretinere

normal, pai daca zici ca e masina de serviciu smile.gif
dincolo de gluma, da-ne unele repere: consum ( in fisa tehnica apare ceva sub 7 in oras) revizii etc.
Henry90720
Pentru "adi.mitrea": Conteaza renumele producatorului cand vine vorba despre produsele firmei in cauza. Ori daca ar fi sa avem un subiect de genul Honda vs. Opel nu cred ca germanii ar fi in avantaj, cel putin daca ar fi sa vorbim despre fiabilitate.
Honda se situeaza imediat sub clasa premium din punct de vedere al calitatii, iar ca tehnologie... Opel-ul mai are de facut, in opinia mea, ceva pasi pana a concura cu japoneza in cauza.

In ceea ce priveste dotarile, Jazz ofera (la pretul de baza de 11.680 Euro fara TVA, respectiv 13.899 cu toate taxele) urmatoarele dotari:
- 2 x airbag frontal;
- 2 x airbag lateral;
- discuri frana fata/spate;
- ABS + EBD + EBA;
- VSA (controlul tractiunii si al stabilitatii);
- climatizare automata;
- oglinzi electrice si incalzite;
- computer de bord;
- servodirectie progresiva, asistata electric;
- geamuri electrice fata;
- portbagaj 353 litri, respectiv 845 litri cu scaunele rabatate;
- comenzi audio pe volan.
Iulian HondaFan
da, acu' ca s-au mai ieftinit Jazz-urile fac sens. majoritatea in America dau Fit ca cel mai bun din clasa. unii spun ca are personalitatea Civic-urilor de acu' 10-15 ani care au facut renumele Honda in America. in plus Jazz este extrem de bine vazut si in UK...

daca insa Colt sau Yaris sunt semnificativ mai ieftine ( ca sunt asamblate in Europa) la aceleasi motorizari si dotari as merge pe unul din ele.

de Corsa nu stiu ce sa zic... baza este ca si la Aveo... dar nu e exclus sa fie o masina buna. oricum taote 4 sunt probabil o alegere buna.
chevy
Nu inteleg ce mai cauta Corsa intre atatea japoneze. Noul Yaris, Colt-ul si Jazz-ul sunt net superioare, dar si diferite ca si caroserie. Arata toate ca un minivan. Motoare bune, fiabile, intretinere ieftina. Corsa sa se bata cu Punto, Clio, 207. Masini europene de clasa mini.
M A R I A N
Iulian, subscriu 100%.
Ca posesor de Yaris 2006 si Corsa 2005 am spus intotdeauna ca japoneza nu are termen de comparatie cu opelul.Unii m-au facut tampit, altii au zis ca vorbesc fara sa cunosc noul Corsa 2006. Azi m-am dat cu o Corsa luata de 1 luna. Desi masina arata altfel, atat la interior cat si la exterior, si are mai multa stabilitate, fiind mai lata, in esenta trenul de rulare si suspensia sunt la fel. Ca feeling general sunt la fel.
Eu vreau sa stiu daca mai e cineva care sa conduca Yaris 2006 si Corsa in fiecare zi ca mine si care poate sa-si spuna o parere obiectiva, nu din ceea ce a auzit sau a experimentat 10 minute intr-un drive-test.
Apropos, nu cumpara cineva o Corsa 1.0, benzina (aer, abs etc)?
chevy
Marian nu toti care isi dau cu parerea pe acest forum se si pricep la masini. Majoritatea sunt orgoliosi si subiectivi, iar masina lor li se pare cea mai buna.
ncristi
Yaris este un nume japonez pe o masina europeana. Se fabrica in Franta (tot acolo se si proiecteaza din cate stiu) si are intr-o proportie f mare aceleasi componente care se gasesc si pe corsa, 207, clio, punto si care or mai fi .

Marca si masina japoneza este honda jazz atat timp cat nu o sa se fabrice pe undeva prin europa smile.gif
Iulian HondaFan
se pare ca o buna parte din Jazz-urile de pe piata europeana vin acum de la o noua uzina Honda din China.

http://www.greencarcongress.com/2005/06/honda_china_beg.html

Yaris-ul se face si in Japonia si s-a exportat si in America - Yaris 1 ca sedan numai cu numele de Echo si Yaris2 sub numele de Yaris si vine acum si in hatch. In Japonia si asia este insa comercializat sub numele de Vitz.

http://www.globalautoindex.com/bodies.plt?...p;g=Toyota-Vitz
M A R I A N
Ncristi, ai fi uimit sa iti spun pe cate recipiente din Yaris (lichid de racire, de frana etc.) scrie in japoneza. Inca o data spun:vulpea cand n-ajunge la struguri zice ca-s acri.
T u d o r
Marian, in afara de recipientii aia pe care se vede scris, ce piese japoneze mai sunt puse pe Yaris? Ar fi interesant de stiut. In special ma gandesc la amortizoare, instalatia de iluminare si orice piesa care sa fie la vedere si ar trebui marcata cu numele producatorului.
Te rog, daca nu te-ai uitat pana acum, ar fi bine sa stim si noi. Oricum, Yaris, japoneza sau mai putin, e o masina foarte buna. Am inclinat si eu destul de mult spre ea, dar pana la urma am renuntat din cauza spatiului prea mic pentru o familiala. Aceeasi istorie si cu Jazz, o masina care mie sincer mi s-a parut peste Yaris, atat dpdv al calitatii materialelor cat si a motorului (vorbesc despre benzinarele de 1.4 respectiv 1.3).
Si mai am ceva de zis, sa nu mi-o luati in nume de rau. Fiabilitatea legendara a modelelor japoneze are o baza reala, dar e destul de mult umflata de marketing si mai ales de acea "reclama" din gura in gura. smile.gif Nu spun ca nu sunt mai bune, dar diferentele de fiabilitate sunt destul de mici, cel putin din topuri asa reiese. Dar astea s-au mai discutat si rasdiscutat. Ideea era ca si Corsa are ce cauta in discutie, nu vad de ce ar trebui eliminata pe motivul ca japonezele sunt infinit mai bune si nu suporta comparatia. Si noul Corsa e o masina buna si nu cred sa se faca chiar asa de ras in aceasta companie. smile.gif
alin94962
Cea mai buna este cea pe care o ai, nu???
Cred ca din fiecare imi place cate ceva si nu-mi place altceva.
Yarisul ma incanta de-a dreptul la exterior dar ma dezamageste la interior, in special la instalatia de climatizare...par a fi butoane ieftine din plastic care nu se integreaza in consola centrala...pacat.
Opelul este o buna optiune ptr.Romania, masina robusta si cal de travaliu.
Honda mi se pare non-conformista.
Cat despre Mitsu, cred ca e cea mai versatila in oras...personal nu-mi place calitatea materialelor din interior.
Asta despre cum arata...
De condus, nu le-am condus, dar sunt convins ca cea care place mai mult ochiului va fi alegerea finala...
T u d o r
Honda Jazz sufera in opinia mea din cauza politicii de marketing complet idioata. smile.gif Am vazut reclama la Jazz intr-o revista pentru femei de-a nevestei mele, era ceva cu "strict feminin" sau pe-acolo. smile.gif Pentru niste barbati plini de testosteron cum suntem noi, asta e ca un semn cu "accesul interzis"... tongue.gif
xxxx97371
Bun topic.
Si eu sunt in cautarea unei masini si cele discutate aici sunt inca in 'teste'.
Am facut drive-test cu toate mai putin cu Jazz cu care urmeaza sa fac sambata.
Nu vreau sa discut de motoare dar ca interior Mitzu este cel mai prost facut si plus cel mai galagios la gropi. Asta cu zgomotul la interior nu ascund ca este un fix al meu dar nu exagerez. Am mers si cu un Yaris de 11000 de km si pe piatra cubica nu ma putea auzi cu pasagerul... A fost un mic soc. Chederul de la geamuri scartaia in ultimul hal. Le-am deschis si tot se auzeau diferite zgomote. Nu ma asteptam la renumele Toyota. Deci chiar incep sa cred si eu ca fiabilitatea si calitatea toyota incep sa fie doar vorbe. Opel mi-a placut la interior si este o masina super legata. Am luat cu ea o gramada de gropi si nu se auzea nici fss. Si Mitsubishi si Opel aveau cam 1000 si ceva de km.
La inceput eram cam pornit pe Toyota dar am dat inapoi. Nu zic, o fi un caz izolat dar mi s-a parut cam exagerat.
T u d o r
Bine ai venit pe forum. smile.gif

Calitatea si fiabilitatea nu sunt totuna, sau nu intotdeauna. De regula, cu cat o masina e mai sofisticata si are mai multe "smecherii", cu atat sansele sa se strice ceva sunt mai mari.
Clio 3 cum ti s-a parut? Pe cand imi cautam masina, am testat si Yaris si Clio si Jazz si C3 si 206 si...etc, mai putin noul Corsa. Dintre toate acestea, Clio mi s-a parut cea mai aproape de ce-mi doream, anume calitate, silentiozitate, spatiu, nu neaparat in ordinea asta. Plus ca beneficiaza si de un pret foarte bun.
xxxx97371
QUOTE(> T u d o r <)
Bine ai venit pe forum. smile.gif

Calitatea si fiabilitatea nu sunt totuna, sau nu intotdeauna. De regula, cu cat o masina e mai sofisticata si are mai multe "smecherii", cu atat sansele sa se strice ceva sunt mai mari.
Clio 3 cum ti s-a parut? Pe cand imi cautam masina, am testat si Yaris si Clio si Jazz si C3 si 206 si...etc, mai putin noul Corsa. Dintre toate acestea, Clio mi s-a parut cea mai aproape de ce-mi doream, anume calitate, silentiozitate, spatiu, nu neaparat in ordinea asta. Plus ca beneficiaza si de un pret foarte bun.


inteleg sa se strice ceva datorita "smecheriilor" dar nu sa chitzaie la fiecare crapatura...
eu de renault nu vreau sa aud. si te sfatuiesc sa alegi ORICE altceva. l-am dat ca m-am saturat sa merg in service cu ea. si asta in perioada de garantie (sa-i spunem noroc). pe alte forumuri imi ziceau ca sunt de la concurenta si vreau sa le fac antireclama... oricum nu vreau sa deschid discutia si aici. de aici si repulsia pentru masini frantuzesti. la peugeot ca angajat (la o companie) am chiar 12% reducere dar tot nu vreau sa ma uit la el. C3 mi se pare cea mai nepotrivita din toate astea mici. n-are nimic sa-mi placa.
cum ti s-a parut jazz-ul? cu care ai mers? aia cu cutie manuala?
T u d o r
Manuala. A fost ok masina, dotata cu tot ce-ti trebuie si destul de silentioasa. Cat despre alegere... tocmai s-a facut, asa ca asta e... biggrin.gif Eu nu am o parere asa de rea despre Reno. oricum, astea sunt discutate si rasdiscutate pe forum, cauta topicuri vechi si vezi cum au decurs lucrurile.
xxxx97371
QUOTE(> T u d o r <)
Manuala. A fost ok masina, dotata cu tot ce-ti trebuie si destul de silentioasa. Cat despre alegere... tocmai s-a facut, asa ca asta e... biggrin.gif Eu nu am o parere asa de rea despre Reno. oricum, astea sunt discutate si rasdiscutate pe forum, cauta topicuri vechi si vezi cum au decurs lucrurile.


ce sa mai vad pe topicuri cum au decurs lucrurile cand stiu cum au decurs la mine... biggrin.gif

s-o stapanesti sanatos
xxxx97371
posesorii... impresii noi?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.