Help - Search - Members - Calendar
Full Version: azi am luat si eu masina....Aveo Platinium 1.4
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Chevrolet
alex-179
Astazi am luat si eu masina....si evident sunt incantat. Inca nu stiu sa va spun nimic pt ca am facut doar 29 km cu ea. biggrin.gif Dar intr-o saptamana o sa va spun ce-mi place sau nu , si de ce .
Apropo ...cei de la gtt au fost de treaba, chiar senzationali, adica am platit avansul la bcr-leasing marti si vineri seara....masina in parcare.Zici ca am fost la piatza biggrin.gif
chevy
Felicitari! Eu am varianta Platinum, dar la modelul Kalos. Este singura varianta, dupa parerea mea care merita banii. Cutia automata este super!
chevy
M-am gandit sa-ti dau cateva sfaturi inainte sa parcurgi manualul de utilizare. Spre sa te bucuri cat mai mult de ea si fara evenimente.
1. Cutia automata este beton! Nu trebuie sa umbli la ea niciodata. Este produsa de AISIN Japonia (nr. 1 mondial). Doar sa o utilizezi cu atentie. Multi nu stiu sa foloseasca o cutie automata si iti poate strica contactorii. Mergi cat mai mult cu ea in D4. Chiar si atunci cand stai la semafor. Doar daca asteptarea depaseste sa zic 2 minute. Atunci o scoti pe N si tragi frana de mana. Vezi ca esti dependent de frana de mana (asta daca nu esti obisnuit cu asa ceva). Asa cum spuneam vezi la cine dai masina. Nici mecanici de la Chevrolet nu stiu prea bine sa o foloseasca. Eu pentru cei din Pitesti am fost cobai. Atentie! Sa te obisnuiesti cand muti din N in R sa apesi putin maneta (in jos). In timp iti formeazi mana. In concluzie tin-o tot timpul in D4 (asa scrie si in manual).
2. Ai scapat de grija farurilor aprinse. Chiar daca uiti din greseala comutatorul pozitionat pe pozitie sau faza scurta, la scoaterea cheilor din contact si inchiderea masinii, calculatorul "taie" orice legatura.
3. Ai scapat de asemenea de grija "usilor deschise". Daca uiti din greseala sa inchizi usile cu telecomanda (functioneaza si de la 50 de metri), dupa un anumit timp masina se inchide singura. Atentie sa nu fi grabit si sa uiti si cheile in contact ca acolo ramane.
4. Spal-o cat mai des (o data la 2 saptamani). Lacul dat peste vopsea este fin si zgarieturile se observa repede. Sa nu o stergi niciodata de praf cu carpa. La spalatorie cu jet puternic de apa.
5. Sa nu te sperii daca intri in depasire si simti ca nu ai timp pentru operatiune. Calca pedala de acceleratie mai mult (eventual pana la fund), iar masina va comuta automat intr-o treapta inferioara de viteza, marind turatia si puterea. Cei 94 de CP sunt suficienti pentru depasiri. Mai ales daca esti singur in masina. La mine cand merg cu 50 de km la ora prin oras, turatia motorului este de doar 1500.
6. Nu tura in exces motorul. Ai cutie automata si consuma mult. Condusul sportiv = costa.
7. La denivelari si gropi incearca sa o protejezi. Suspensiile sunt rigide, iar in timp apar "chitaituri" la plastice. Un capitol la care sta foarte prost.
8. In concluzie: are un sistem audio beton, motorul si cutia sunt super, silentioasa la viteze mari, portbagaj mai mult decat suficient. O alegere foarte buna.
Daca ai intrebari: nu ezita.
marius88521
Azi am luat si eu masina dupa 4 luni de asteptare. Este un Aveo Platinum negru , are toate dotarile din brosura de prezentare,mai putin cotiera pentru sofer dintre scaunele din fata, ( acasa am observat ca lipseste si nu stiu de ce, dar o sa dau un tel. la dealer maine), in schimb are montata alarma din fabrica,iar dealeru mi-a facut cadou o sticla de sampanie, un set de presuri si setul de siguranta(triunghi,trusa medicala si stingator),asta probabil pentru a-si mai spala pacatele ca ma facut sa astept atata timp dupa masina.Am facut 100km chiar in seara asta dupa ce am luat-o si pot sa spun ca pe ansamblu se comporta bine,mai putin suspensiile care sunt foarte rigide si zgomotoase.Cam astea sunt primele concluzii ce le-am putut trage dupa prima suta de kilometri,in rest vom trai si vom vedea.
_Theo_
astia de la rucom intotdeauna dau o sticla de sampanie smile.gif)
octavian67510
..dar magazie pt 6 cd ai?...
...tot cu cutie automata de viteze?...
alex-179
QUOTE(alex-179)
Astazi am luat si eu masina....si evident sunt incantat. Inca nu stiu sa va spun nimic pt ca am facut doar 29 km cu ea. biggrin.gif Dar intr-o saptamana o sa va spun ce-mi place sau nu , si de ce .
Apropo ...cei de la gtt au fost de treaba, chiar senzationali, adica am platit avansul la bcr-leasing marti si vineri seara....masina in parcare.Zici ca am fost la piatza biggrin.gif


Acum am 450 km la bord , facuti numai in oras.
1. Este puturoasa, indiferent de turatie.....cica se va rezolva dupa cca 1000-2000 de km.Nici macar nu pot sa o compar cu un golf 2 , 1.3cc de 60 cai.( pe care il am )
2. Plasticul de la bord( cadrane ) este foarte prost si subtzire
3. Are o rulare zgomotoasa, ''reparabila'' 50% daca se etanseaza corespunzator portbagajul de habitaclu( facut proba cu o patura)
3.1. Suspensie exagerat de rigida
4. Ma enerveaza cumplit avertizorul sonor de usi deschise care nu-ti permite sa asculti muzica cu usa deschisa, sau pur si simplu sa tii usa deschisa.
5. Sistemul audio nu poate fi pornit decat cu cheia in contact
6. Nu-mi gasesc pozitia pt genunchiul drept , la volan, ...ma lovesc de consola.....poate o fi ceva de obisnuintza.
7. Consum ....cca 10 la suta( Bucuresti), dar avand in vedere ca este masina noua....nu cred ca este consumul real...., am tzinut-o pornita la relanti destul ( ca sa ma laud la colegi biggrin.gif ) , am urcat- o in 5500 ture, ...bla bla bla.
8. Vizibilitate redusa la mers cu spatele
9. LIpsa scut motor si dupa prima ploaie zici ca am masina de 10 ani asa de murdar este motorul.
10. Lipsa lumina la scrumiera si butoane geamuri electrice


Gata ....m-am plans destul,....sa mai fac inca 500km si ...mai vedem.

Lucruri bune:

1: motor senzational de silentios.....chiar nu ma asteptam, indiferent de turatie.
2: sistem audio ....de apreciat, nu deosebit dar i-si merita banii
3: ''Climatronicul'' chiar i-si merita banii
4: ABS nesperat de bine calibrat
5: Bord destul de ergonomic.
6: Air-bag in scaune

Concluzie:

Pentru Doritori, Aceasta masina este O MASINA CINSTITA la banii astia si cu siguranta nu cred ca va puteti alege cu ceva mai bun.
Per total, cu toate neajunsurile ei , in comparatie cu Logan, Hiunday, Fabia 1.2, fiat Albea, Kia Rio, Daewoo cielo si Nubira( aceste au fost masinile la care m-am oprit pt drive test inainte de a cumpara Chevi.) in opinia mea este cea mai fericita si intzeleapta alegere.
Raportul caliate- dotari -pretz cred ca este unul absolut excelent.


Acum pt cei care au..... o intrebare:
Linga vasul de lichid de frana este atasata o ''mufa in aer''. La ce foloseste ?
Cica sub scrumiera sau deasupra este geam....ceeea ce inseamna ca a fost proiectata si pt iluminat scrumiera-bricheta....a incercat sa vada cineva daca este trasa electrica pt asa ceva?


Va salut pe toti.... Un om multzumit de noua lui carutza beer.gif
octavian67510
...pai cu scutul e problema generala...multe marci nu-l mai pun..deci cade..

,..cu suspensia..am inteles ca asha a fost aleasa..rigida..de ex cele mai elastice...mai moi..fac probleme la directie..asa am auzit la hyunday..o fi adevarat?
chevy
Pentru Alex: am sa ofer cateva lamuriri in aceeasi ordine:

Lucruri proaste:

1. Motorul inca nu este lasat. Nu este lenesa deloc. Este chiar sportiva (chiar daca are cutie automata). Ajunge la 100 de km/h in 11 secunde. Mai ai putina rabdare.
2. La plastic "no comment". Dar nu fi foarte suparat asa este la majoritatea masinilor cu exceptia celor nemtesti.
3. Are rulare zgomotoasa daca mergi pe drumuri proaste.
3.1. La suspensie ai dreptate. Este foarte rigida, iar masina este usoara. Cand o sa mergi cu ea incarcat o sa ti se para OK.
4. Scoate cheia din contact cand stai cu usa deschisa si n-o sa mai urle.
5. Nu cred, mai incearca. La mine merge, dar nu mai mult de o ora pentru protectia bateriei.
6. ASTA MA ENERVEAZA SI PE MINE. Fata de Kalos este o prostie. Este adevarat ca bordul arata mai bine, dar cred ca nu s-au gandit si la oameni mai mari. UN MINUS ENORM.
7. Consum bun pentru o cutie automata si la inceput.
8. Este adevarat, dar o sa te obisnuiesti sau puneti senzori.
9. Nu exista scut, dar daca te uiti la roti observi niste "opritori" ca sa nu lovesti cu motorul. Se murdareste si atat.
10. Pe mine unul nu ma deranjeaza.

Lucruri bune:

1. Motorul este facut dintr-un aliaj si este extrem de usor si silentios. Tipic american.
2. Daca Blaupunkt nu te satisface puneti tu BOSE. Este excelent in comparatie cu alte masini. Crede-ma!
3. Baga rece.
4. Asa este.
5. Imi place foarte mult noul bord fata de cel al Kalosului.
6. Exista airbag-uri in scune, dar atentie sa nu-ti modifici pozitia scaunului in mers. Va ramane aprins martorul si bagi drumuri la service pentru resetare. Mare grija si la spalatorie, contactul pentru airbag este sub scaun (firul galben) si daca nu sunt atenti baieti scot mufele.


CONCLUZIE: Este mai mult decat o masina "cinstita".
Marius30562
Pe mine ma surprinde faza cu scrumiera.
La al meu Kalos este iluminata de un led(?) verde.

Faza cu butoanele de la geamuri este adevarata si deranjanta (la inceput, acum le gasesc "cu ochii inchisi"). Bine ca nu sunt puse intre scaune ca la Logan !

Puturoasa indiferent de turatie !!?? Mie nu mi se pare deloc asa. Trage bine si la 1500 ture. Peste 3000 - 3500 deja se comporta excelent spre sportiv.

Avertizorul sonor de la usa deschisa "piuie" numai daca ai lasat cheia in contact. Incerca sa o scoti inainte sa deschizi usile ...

Nu stiu ce model de RCD este pe noul Aveo, dar, la Kalos (si nu numai) poate fi pornit si fara contact pus. Apasa pe butonul de pornire (de regula este acelasi cu "rotita" de volum). Are in schim o chestie "desteapta" - daca-l lasi (RCD -ul) pornit mai mult timp cu motorul oprit, il "shut down" automat dupa o ora de functionare pentru a nu ramane fara baterie (am prieteni/cunoscuti care si-au uitat radioul pornit in masina de seara pana a doua zi si ... ).
mugurel97263
pentru alex:
ai uitat de avertizorul pentru centura care nu te lasa sa acsulti muzica fara centurajava script:emoticon('biggrin.gif').

in privinta genunchiului drept cel mai bine e sa optezi pentru mersul tip"balenin", adica sa calci ambreiajul numai cu varful piciorului stang si astfel ai posibilitatea sa dai scaunul mai in spate.
eu as fi vrut portbagajul mai mare caci la dimensiunile actuale nu-mi pot baga betele de pescuit in el,sunt prea lungi si nu am decat varianta sa le scurtez ca sa incapa.
alex-179
QUOTE(alex-179)
Astazi am luat si eu masina....si evident sunt incantat. Inca nu stiu sa va spun nimic pt ca am facut doar 29 km cu ea. biggrin.gif Dar intr-o saptamana o sa va spun ce-mi place sau nu , si de ce .
Apropo ...cei de la gtt au fost de treaba, chiar senzationali, adica am platit avansul la bcr-leasing marti si vineri seara....masina in parcare.Zici ca am fost la piatza biggrin.gif


Aha....va arde de gluma.... :boxing:
Pt Marius 30562.... vreau sa ascult muzica cu motorul oprit.asta inseamna ca tre sa penetrez contactul cu cheia ca sa se desfunde tzeava de muzica, dar se desfunda si avertizorul ala care urla cat il tzin membranele....nashpa moment.
Vis-a-vis de putere...tot puturoasa este( scuze dar am uitat sa va spun ca inainte aveam sub dos cca 200CP)
Consumul.....se tzine tare.......inca nu scade sub 10.Este adevarat ca am si ore tampite de mers prin Bucuresti iar eu sunt destul de zglobiu la volan .....dar totusi....
Am mers cu 3 persoane in spate si cu portbagajul full de cabluri multicor..... senzational....maine cand scap de incarcatura sunt hotarat sa-mi pun ceva asfalt in portbagaj....zici ca ai alta masina
Toti zic ca masina se incuie singura dupa un timp de....daca ai uitat sa o incui.....pe a mea nu cred ca au invatzat-o. blush.gif
Sunt cam obosit si nu stiu ce sa va mai mint, .....poate o sa scriu ceva duminica( singura mea zii libera :puke: ) cand o sa am capul mai limpede ( sper)
Hai sa va bucurati chevi. ...care aveti, care nu ....nu stiti ce piedeti.
chevy
Alex, daca stai langa masina si astepti sa se inchida singura dupa un timp sa stii ca nu tine. Nu este chiar asa de proasta. Treaba tine de distanta la care te aflii fata de ea.
Esti cel mai dezamagit posesor de Aveo. Sa inteleg ca Kalos a fost un model mai bun? In America se vinde foarte bine varianta de Kalos din 2004, iar Aveo apare doar anul acesta. Americanii sunt foarte multumiti de masinuta (vezi Yahoo Autos), singura diferenta este faptul ca se vinde cu motor de 1.6 16V. In topul J.D. Power varianta Kalos este in primele 3 pozitii la categoria "subcompacte". Asa ca nu te mai plange ca se poate si mai rau.
marius88521
Azi am mai facut 100 km cu masina,am fost cu ea pe la tara si am mers si pe drumuri neasfaltate.Garda inalta este foarte utila pe drumuri neamenajate,in schimb lipsa scutului la motor este un lucru foarte deranjant,motorul se murdareste rau.Dupa ce m-am obisnuit cu masina cat de cat zgomotul suspensiilor nu ma mai deranjeaza chiar asa mult.Directia mi se pare foarte sensibila, adica la cea mai mica rotire a volanului reactioneaza promt.Nu am depasit 100km/h,pentru a menaja cat de cat motorul in primele sute de km.,si pot sa spun ca e destul de lenes pana pe la vreo 2500 ture,dupa aceasta turatie incepe sa se infiga si el cat de cat.Astept sa fac macar 1000 km. si dupa aia o sa-i dau eu talpa sa vad ce poate.Am facut cateva poze masinii in curte la tara ,incerc sa vad daca reusesc sa postez vreuna.
marius88521
cred ca am micsorat-o prea mult pe prima sa o vedem pe cea de a2a
marius88521
nu reusesc sa postez o poza ca lumea,daca e mica nu se vede,iar daca e mare nu o posteaza.
alex-179
Nene Iulian....nu fi rau...nu sunt nemultumit.Doar ca, am promis ca o sa va impartasesc ce-mi place si ce nu vis-a-vis dse aceasta masina.
RCD nu pleaca fara cheie in contact nici sa-l batzi.Parerea ca este puturoasa inca o mentin.Consumul este de cca 10 la suta urban. Maine o sa am un drum mai lung de vreo 150km si o sa vad cum se comporta la drum lung si ce consum estimativ o sa am .Pana acu nu a raspuns nimeni daca stie cineva ce este cu mufa aia..... :evil: .
Intrebare intrebatoare..... A resetat cineva ecu?...este acelasi cu cel de la Kalos?.....procedura de relanti este aceiasi?
A adus careva imbunatatiri? de ex. lumina la scrumiera si bricheta?....sau mai stiu eu ..altceva?
Numai de bine si km muuuulti. biggrin.gif
chevy
Alex nu sunt rau, dar te vad cam nemultumit. Acum fiecare are alta impresie. Pentru mine un consum de 10% la o cutie automata nu mi se pare mare. La mixtul nu sare de 7,5% (si asta vara alergata cu aer conditionat). Motorul se lasa mai greu la versiunile cu automata, ai rabdare si o sa-ti consume si mai putin. In rest vad ca exista diferente majore intre Kalos si Aveo. Bafta!
alex-179
Sa nu fiu carcotasi, dar CONSUMA exagerat.Dupa calculul meu, din data de 18.01.2007 de cand am luat-o, si pana astazi, 30.01.2007 am bagat 130 litrii si am facut 1009 km, din care 380 au fost afara, mers regulamentar cu 90-110. In fiecare zii fac 30km in Bucuresti si 40 afara( pana in Buftea si inapoi). ............la un calcul simplu ....zici ca am motor de 5000cc.Daca presupun 8% consum mixt( nu cat dau ei in carte) ar trebui sa scot vreo 1625 km.....diferenta cam mare. Nici cu Nissanul care are 2800ccc, 6 cyl. il linie ....si o calc , nu scot consumul asta, si credeti-ma ca nu am 3 aere conditionate pe ea si nici nu schimb mai sus de 2500-3000.
O trebui sa resetez ECU?....sau sa fug la service?.Mai este cineva in situatia mea?
alex-179
nu mai sunt posesori de aveo pe forum? :ban:
octavian67510
...cred ca nu-i vezi tu...
mugurel97263
Da ...mai suntem.
Si mie mi se pare ca ia cam mult dar tinand cont ca este iarna(?!) si ca motorul nu este inca lasat(dupa cum sustin cei cu vechime mai mare) momentan nu-mi fac probleme. Astept sa ajung pe la 3000 km si apoi mai vad daca e cazul sa intru in panica.
Rudolf90835
Eu cu plin de 39 de litri fac maxim 400 de km( asta in contextul in care fortez beculetul rosu inca 20-25 de km ) deci becul se aprinde pe la 350 sa zic..e adevarat ca imi place sa schimb la 3000+ dar am incercat in toate felurile si e la fel..cand sar de 400 de km /plin inseamna ca ori am mers pe autostrada soarelui ( si asta se intampla doar vara ) sau pe bucuresti-valea prahovei cand nu e trafic...de altfel un vecin de-al meu pe la 60 de ani are kalos, merge cu ea enervant de economic si se plange ca-i ia 9 la suta...la aveo nu pot sa-mi dau cu parerea dar nu cred sa fi redus simtitor problema consumului..
_Theo_
mie imi ia 9 in oras dar fortata un pic...si in afara 6-7
alex-179
Totusi......cu un rezervor plin, mers 80% in afara, consumul nu a iesit sub 13.Este o masina papacioasa si gata. Saptamana viitoare cand iau banii...o duc la doctor.
chevy
Papa cam mult. Indiferent de stilul tau de mers este ceva in neregula.
alex-179
biggrin.gif
alex-179
Am fost la doftor , la dibas.Raspunsul: masina nu are absolut nimic.Recomandari: sa schimb vitezele pe la 3000-3500.
Concluzii: ori am fost luat de fraier, ori eu merg cu spatele pana la servici , si nu-mi dau seama, de aceea consuma asa mult. :puke:
O sa-mi schimb doftorul, ...., sambata viitoare o sa ma duc la altu.
Daca aveti ceva recomandari....va astept cu interes
chevy
Cei de la Di-bas imi lasa impresia ca intotdeauna vor sa scape rapid de oameni. Sunt atotstiutori, iar masinile vandute de ei sunt cele mai bune si fara probleme. MAi cauta si alti dealeri.
alex-179
m-am reprogramat la alt service.....in spetza de unde am cumparat masina ....de la gtt.Iar acum o sa tin mortzisi sa-mi completeze caietul service, pt ca aia de la di-bas pur si simplu mi-au scos masina afara , mi-au dat actele si au spus ca nu are nimic...sa plec....mama lor de ga....ari. :puke: ,iar canetul service este alb ca si cum nu sa umblat la misina niciodata....
Adrian101433
QUOTE(alex-179)
4. Ma enerveaza cumplit avertizorul sonor de usi deschise care nu-ti permite sa asculti muzica cu usa deschisa, sau pur si simplu sa tii usa deschisa.
5. Sistemul audio nu poate fi pornit decat cu cheia in contact

Acum pt cei care au..... o intrebare:
Linga vasul de lichid de frana este atasata o ''mufa in aer''. La ce foloseste ?


Ce pot sa zic, daca te incalzeste cu ceva, si la mine e la fel. Adica nu pot sa ascult muzica cu usa deschisa ca piuie de te scoate din minti si nu pot sa ascult muzica decat cu cheia in contact. In carte scrie clar ca sistemul audio functioneaza decat in pozitiile ACC si ON ale contactului, pozitii in care nu se poate scoate cheia din contact, asa ca... ACC si usi inchise pentru auditie... :bash:
Referitor la mufa, si la mine e la fel... Ca si la toate celelalte AVEO pe care le-am vazut pana acum, indiferent de echipare. Doar la varianta americana (cu Cruise Control si alte dandanale) am vazut ca nu e mufa aia in aer (am vazut niste poze pe net).
In rest, sa te bucuri de ea!

P.S. Am uitat sa spun... Am un "proaspat" AVEO Platinum 1.4 full cu cutie automata...
:wave:
alex-179
Ca sa vezi...am rezolvat-o cu consumul.....URAAAA
Adrian101433
Felicitari!
Cum?
alex-179
Pai ...simplu....am schimbat benzina.Cand am cumparat masina dealerul a insistat sa bag neaparat 98 sau mai buna ca altfel apar nu stiu ce probleme la motor .....bla bla bla.Deci, masina a vazut numai omv 100 carerra....consum....cca 15% in regim mixt....eram capiat.
Dupa ce am studiat forumurile de profil, am decis sa schimb benzina cu omv95 dar sa merg mai turat( 2800-3500 uzual)....rezultatul...incredibil dar nu sare de 8,5 mixt si ma bucur si de motor... biggrin.gif
Acu ce sa zic....nu stiu cu ce ma va afecta pe viitor aceasta schimbare...timpul i-mi va raspunde
Adrian101433
Cam ciudat... Sa ti se injumatateasca aproape consumul de la reducerea cifrei octanice cu mai putin de 5 octani... In fine, cine stie, s-o mai fi lasat si motorul intre timp.
La a mea am facut plinul cu Petrom Top Premium 99+ si dupa 250Km am indicatorul de nivel putin peste jumatate de rezervor. Asta inseamna un consum sub 9% si am plimbat-o destul prin oras, plus mers cam mult in gol. Acum sper sa fie si liniar indicatorul ala de nivel, ca altfel mi se dau peste cap calculele astea. Oricum o sa-i mai fac un plin cat de curand si o sa vad clar cat mai intra in rezervor. Atunci o sa pot calcula exact consumul.
Apropos, ai tot cutie automata?
_Theo_
eu din ce am vazut prima jumatate a rezervorului se goleste mai repede decat cealalta.(vorbesc de acul indicator)
alex-179
Am cutie manuala. Am ajuns la 4450km si de 2 ori in service pt consum mare. Tot ce i-am facut a fost sa-i schimb benzina .Nu mi-am schimbat nici stilul de mers...ci poate am revenit la vechile obiceiuri( mai sportiv).
Iar consumul acesta poate fi confirmat si de colegii mei de serviciu care faceau misto de mine( cu jipane pe benzina consumau mai putzin ca mine)
Oricum nu-mi pot explica daca este de la service ( ei sustin ca nu au facut nimic), de la benzina sau ca sa lasat motorul, dar diferenta de consum este mult prea mare iar din ce am mai citit pe forumuri( daewooclub) rezulta ca omv100 genereaza consumurile cele mai mari( acolo sau facut comparatiii intre 98-mol 98- petrom, 100omv, 98 luk. 95....bla bla bla ).DECI ...DE LA BENZINA.( sper blush.gif )
alex-179
Si ai dreptate in privintza indicatorului de benzina....oricum nu indica liniar. La mine cu primul sfert ( cel de sus) fac cei mai multi km, cu al 2-le....parca-i spart rezervorul, iar de la jumatate in jos...sa zic normal.
Oricum cu ultimele 2 rezervoare am facut: valoare bon: 33litrii = 420km, respectiv 34.4 = 421,8km in regim mixt spre urban.
Benzina este omv95, de la aceiasi statie, aceiasi pompa, iar benzina bag pana sare pompa singura( nu mai insist). De mers merg pana ajunge acul pe rosu , dar niciodata nu stau sa se aprinda becul.
Altceva nu stiu ce sa te mai mint... :angel:
Apropo...daca mereu cand fac plinul nu ia mai mult de 32-35 litrii sa inteleg ca masina asta are rezerva de 15 litrii?....nu este cam mult pt un motor de 1.4?....La golf aveam rezerva de cca 10litrii la mot de 1.3
Adrian101433
Azi am alimentat si am calculat consumul... A reiesit 8.7%. Pentru un parcurs de aproape 300Km din care 50% in oras, mers neforjat, dar cu porniri destule la rece si mers in gol cam mult si ceva AC (pornit automat de climatronic). Pentru o masina in rodaj cu cutie automata (nu are decat 500Km) eu zic ca e OK. Nu e prea economic, dar dupa ce se mai lasa motorul si cutia, sper sa scot in aceleasi conditii ~8%. Benzina e, cum am mai spus, Petrom Top Premium 99+. Tot cu asta am facut plinul, dar in curand cred ca o sa trec pe Carrera95 sa vad cum se comporta. M-am uitat pe ambele buletine de analize si in afara de cifra octanica, toti ceilalti parametrii sunt identici. As incerca si un Efix95 sau 98, dar la ce povesti horror am auzit pe forumuri despre depuneri de calamina dupa alimentari la Rompetrol, cam am retineri.
Inca o chestie ciudata la Aveo... Nu cred ca are rezerva de 15l. In carte scrie ca beculetul de pe bord se aprinde cand mai sunt 6l in rezervor. Din nu stiu ce motiv, pompa se opreste cu mult inainte ca in rezervor sa fie intradevar 45l de benzina, mai bine zis nu poti face plinul pana "in gat" decat daca insisti sa zic de vreo 10 ori la butonul pompei... Eu nu m-am riscat de frica sa nu dea pe afara si sa imi fac de lucru pe urma cu lavete sa sterg vopseaua de benzina.
_Theo_
poate are rezerva de 10L asa ar mai merge 10 + 35 = 45L (parca atat scrie ca are rezervorul capacitate)
alex-179
nu mai umple rezervorul pana'' in gat''...este facut special asa, sa nu se umple complet....ceva legat de vapori, presiune si aerisire rezervor....am citit pe alte forumuri si cica ar fi oaresce pericol de explozie daca se ajunge la o anumita conjunctura de situatii nefericite.
In rest acu sunt multzumit de consum....mixt spre urban = cca 8-8.5, cu tot cu clima.( omv95 - 2800-3500rpm)
Adrian101433
Da, cred ca ai dreptate ca nu e bine sa-l umpli ochi. Oricum, eu nu am reusit asta... Pe viitor cand mai fac plinul nu mai insist dupa ce declanseaza pompa.
alex-179
o sa caut sa-ti dau un link cu o discutie destul de interesanta si edificatoare de pe un alt forum..chiar merita citita
chevy
Consumul urban este undeva intre 8 si 9 in functie de stilu de mers al fiecaruia.
Nu mai insistati sa bagati super-benzina. Benzina de 95 de la MOL, OMV sau Petrom este FOARTE BUNA.
Indicatorul de benzina este naspa. Nu indica corect. Asa am patit si eu. Aveam rezervorul mai mult de jumatate (aproape trei sferuri) si mergeam pe ruta Pitesti - Brasov. Drum greu, multe serpentine. La un moment dat asa de mult coborase acul incat iesea la calcule un consum de 14-15 %. La intoarcere mai aveam vreo 60-70 de km si al naibii ac daca s-a mai miscat din loc.
Ca sa vezi consumul corect cea mai buna metoda este cea cu rezervorul plin. Eu cand am mers la mare am scos 5,5 mers cu 100-110 km/h fara AC si 6,3-6,5 cu 120-130 km/h si AC cam 60-70% din drum pornit. In localitati circulat regulamentar. Ce vreti mai mult la un motor cu 16V?

De unde ati mai scos treaba cu plinul? Ca daca este plin, explodeaza? La mine nu a explodat. Cand se umple sare pompa.
Adrian101433
QUOTE(Iulian74637)
De unde ati mai scos treaba cu plinul? Ca daca este plin, explodeaza? La mine nu a explodat. Cand se umple sare pompa.


Nu e vorba ca explodeaza. Dar am inteles ca nu-i face bine sistemului de recuperare vapori daca umpli ochi rezervorul. Dar asta nu e posibil daca lasi pompa sa declanseze si nu mai insisti. Daca se continua alimentarea dupa prima declansare a pompei mai pot intra in rezervor cativa litrii buni pana sa dea pe afara, dar asa cum am zis mai sus poate duce la probleme.
chevy
Sincer mi se pare o prostie sa mai insisti dupa ce sare pompa. De fapt ala este plinul: adica cei 45 de litri.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.