Help - Search - Members - Calendar
Full Version: opel meriva - ce parere aveti?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
chevy
Doresc sa achizitionez un Opel Meriva SH, dar nu mai vechi de 2-3 ani. Ce parere aveti despre aceasta masina? Cer parerea posesorilor. Cum se comporta in timp: scartaie, se aseaza bine la drum? Ce probleme apar in timp?
chevy
Chiar nu are nimeni un Opel meriva? Nu a mers nimeni cu asa ceva?
ionut83652
IATI O ROABA SAU O BICICLETA SI LASAL DRACULUI DE OPEL MERIVA!NAI VAST CE URAT E?
Alex89808
QUOTE(ionut83652)
IATI O ROABA SAU O BICICLETA SI LASAL DRACULUI DE OPEL MERIVA!NAI VAST CE URAT E?

cand o sa ai tu o masina d'aia sa ma anunti sau daca vei merge cu una d'aia! tu nu vezi ca omul a spus clar:"Cer parerea posesorilor" !!! te bagi tu repede cu reclame proaste! e parerea ta ca e urata, dar cand o sa ai tu o masina din aia sa ma anunti!
florin58588
In lume exista mai multe categori de oameni, asa ca eu zic sa nu dai importanta.cat despte meriva ce sa zic eu nu sunt posesor insa m-a interesat f mult pt ca voaiam sa-mi iau,ulterior am luat un astra.De asezat asa cum tu ziceai se aseaza f bine, confort nu mai vb, ce nu pot sa-ti zic este pretul pieselor pt ca este o marca rarutza pe la noi prin tara si nu am prea multe informatii despre preturi.Daca totusi te hotarasti vezi ca este una pe autovit cu navigatie cu nebunii, mie unul mi-a placut mult si nici nu era exagerat de scumpa...undeva la vreo 8000-8500.Bafta si daca iti iei sa-mi zici si mie daca esti multumit.ceau
Seri
Platforma tehnica si motoarele sunt preluate de la Opel Corsa C.
chevy
In primul rand ii multumesc lui Florin pentru mesaj. Nu cred ca a preluat platforma tehnica de la Corsa. Motoarele sunt mai putenice, iar masina are aproape 1,5 tone. Ma tenteaza una de la Dibas (sh) si nu de pe Autovit. Vreau neaparat factura.
Seri
Chiar acuma m-am uitat peste lista de preturi de la Meriva, iar motoarele care corespund sunt la fel ca si la vechiul Corsa, exceptie face 1.6 Turbo de pe Meriva OPC. Platforma tehnica este comuna, altfel nu ar fi lansat acest model, pentru ca era prea scump sa dezvolte o platforma proprie. Tot pe aceasta platforma tehnica este contruit si Opel Tigra TwinTop, daca-ti vine sa crezi! Teoretic si problemele care pot aparea ar trebui sa fie comune.
Singurii concurenti directi pentru Meriva sunt Renault Modus si Fiat Ideea.
chevy
Vad ca esti bine documentat. Poate ai dreptate. Interesant.
Alma89240
Am cochetat mai mult cu ideea achizitionarii unei Merive.

Ce pot sa spun --din teste si conversatii cu teximetristii pe cele vreo 6 Meriva din oras:

+ Modularitate exemplara. Modul de culisare a elementelor banchetei din spate --care se divid cam asa: 2/5, 1/5, 2/5-- plus posibilitatea, ca dupa inlaturarea locului din mijloc bancheta sa culiseze inainte sau in spate vreo 20 cm. Odata rabatute (si coborate in jos pe un ingenios sistem tip paralelogram), scaunele formeaza un planseu perfect plat si aliniat cu podeaua portbagajului. Modularitatea este, dupa parerea mea, neegalata de nici un alt model din aceadta clasa.

+ Senzatie incredibila de spatiu interior.

+ Tinuta de drum buna. Desi inalta, Meriva nu are un ruliu pronuntat.

Exista insa o serie de probleme, de care se plang posesorii mai vechi de Meriva:

- Vizibilitate dubioasa, reudsa de montantii A din fata. E o chestiune de obisnuinta, se pare.

- Posesorii de Meriva care o folosesc pe drumuri cu denivelari (piatra cubica...) se plang de un zanganit suparator care provine de la caseta de directie. Inlcuirea acestea in garantie este greoaie (in Italia e un intreg scandal din cauza refuzului Opel de a o mai inlocui), iar in afara garantiei costa vreo 1500 euro. Unii posesori s-au plans de reaparitia problemei dupa 15-20.000 km.

Aceasta problema mi-a cam dezumflat entuziasmul initial. E ciudat insa ca ea nu apare aproape deloc la conducatorii germani. Dimpotriva, testele lor de fiabilitate sun impresionante.

In schimb, in Italia si partial in Franta, defectiunea e mult mai frecventa. Parerea me este ca discrepanta asta se explica prin doi factori: (1) numarul mai mare de drumuri cu piatra cubica in Italia (in centrele istorice ale oraselor) si (2) stilul de conducere mai agresiv al italienilor si francezilor.

Exista mai multe forumuri specializate dedicate acestui model, care este foarte popular in Germania si Franta. Iata adresle forumurilor pe care le-am frecventat eu:

Un forum frantuzesc mai vechi (cu cateva cazuri de defectiuni)
http://www.rezoweb.com/forum/automobile/meriva.shtml

Un forum francez mai nou, mai optimist in privinta calitatii masinii:
http://meriva.conceptforum.net/viewtopic.forum?t=263

Langzeitforum, in germana:
http://forum.langzeittest.de/index.php?f=354

Motor Talk, german:
http://www.motor-talk.de/forumdisplay.php?...mp;pagenumber=1

Un forum simpatic din Italia:
http://www.freeforumzone.com/viewforum.aspx?f=53766

Forumul de pe MotorBox Italia unde s-au semnalat cele mai multe cazuri de cutii de directie defecte:
http://www.motorbox.com/4780.html?tbk=147733&cmtpage=1

Cred ca daca menajezi masina si nu ai trasee frecvente pe piatra cubica vei fi scutit de problemele astea cu cutia de viteze.

Succes in alegerea ta.
chevy
mersi de informatii. nu am drumuri cu piatra cubica, dar avem drumuri cu multe denivelari. asa ca tot acolo se ajunge. la stabilitate ar trebui sa stea foarte bine pentru ca este grea. sincer, ma atrage acum mai mult Ford Focus C-max. Mersi oricum!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.