Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Intrebari referitoare la suspendare
Masini.ro Forum > Masini.ro > Juridico-financiar
Trax96705
Am si eu niste intrebari referitoare la suspendarea permisului de conducere.
1. Daca nu te-a oprit politia, permisul poate fi suspendat ?
2. Daca in caz ca la intrebarea 1, raspunsul este da, in cat timp aflu acest lucru, si cum.
Sisi73634
Iti vine acasa scrisoare de la ei sa le predai permisul.
Trax96705
in cat timp
TLS-09
La pct.1 raspuns DA pentru ca aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei.
La punctul 2 raspuns depinde ca sintem in Romania. Daca intrebai in cat timp trebuie sa afli atunci spuneam:executarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenției nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancțiunii.
Bogdan54824
În lege scrie clar că trebuie să-ți comunice decizia de suspendare în termen de 5 zile de la constatarea contravenției, dar nu scrie nimic despre ce se întâmplă dacă nu o fac în acest termen. Eu am avut carnetul suspendat recent. Mi l-au reținut pe loc, dar nu s-au sinchisit să-mi trimită decizia de suspendare decât după vreo 2-3 săpt., dar nu ai ce face.
PS: Numai șeful serviciului de circulație are voie să suspende un carnet, din cauza asta ei doar îl rețin inițial, iar decizia de suspendare vine dupaia.
TLS-09
Art. 91 ind.2
(1)Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
a)pentru o perioada de 30 de zile, daca titularul permisului de conducere a savârsit contraventii care cumuleaza 15 puncte de penalizare;
b)pentru o perioada de 60 de zile, daca titularul permisului de conducere cumuleaza din nou cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce.
................................................................................
.........
(6)În cazurile prevazute la alin. (1), contravenientul este obligat sa se prezinte la unitatea de politie pe raza careia domiciliaza sau, dupa caz, are resedinta, în termen de 5 zile de la primirea înstiintarii scrise, pentru a preda permisul de conducere.
(7)Neprezentarea contravenientului în termenul prevazut la alin. (6), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, prevazuta la alin. (1) lit. a) si cool.gif.

In concluzie termenul de 5 zile este dat pentru altceva decat pt.intocmirea PV-ului
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.