Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Zgomot Golf IV
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Volkswagen
Sebastian96680
Sunt posesorul unui Golf IV, 1.9 TDi, 101CP, 2003, AXR...

De cateva zile aud un zgomot foarte ingrijorator in momentul in care ridic piciorul de pe pedala de acceleratie. Sunetul este de forma unei pocnituri metalice.

Ieri am observat de cateva ori in timpul mersului un zgomot de bataie in aceeasi zona (undeva spre stanga fata, nu am reusit sa imi dau seama exact unde e). Zgomotul de bataie se aude doar cand nu mai tin piciorul pe acceleratie.

Ceea ce ma ingrijoreaza este ca unul dintre mecanicii la care am apelat in trecut mi-a spus ca s-ar putea sa am probleme cu volanta, care am inteles ca e o mica avere sa o schimb.

Puteti sa ma ajutati cu vreun sfat, indicatie? Nu stiu nici la ce service sa merg, am avut niste probleme in trecut cu masina si am fost la Midocar. Au rezolvat problemele (nu cred ca am avut lipsuri sau inlocuiri de piese) dar a durat foarte mult (aproape 1 luna) toata treaba. Aveti careva vreo sugestie legat de acest aspect?
marius96537
cand accelerezi si franezi se misca tot ansamblul motor-cutie.verifica daca nu cumva este ceva desfacut sau slabit;tampon,surb,etc.nu cred ca volanta se manifesta doar cand iei piciorul de pe acceleratie!
succes!
Cristi2
volanta e legata in principiu de pedala de ambreiaj, dar asta nu insemna ca nu e aia.
actualmente exista la VW un program prin care poti sa-ti schimbi piesele mult mai ieftin daca dai ls schimb piesa avariata.
oricum, cand volanta e chiar pe duca, apar si alte manifestari, gen pornit mai greu de pe loc.
bafta !
ionut83652
daca iti fluctueaza turometru la relanti daca tremura volanu si usile din fata atunci e volantul!astea ar mai fi cateva simptome ale volantului pe duca si intradevar e foarte posibil ca el sa fie cauza (are nite arcuri care se rup)
oricum se manifestain cele mai cudate feluri la unele la pornire face urat ,merge motoru nasol dupa pornire cateva zeci de secunde ,la oprire face urat,in mers motoru nu merge rotund are manifestari dintre cele mai diverse si porerea mea volantu asta cu masa dubla e o piesa tare ciudata si greu de inteles (personal chiar nu aveam nevoie de el)!dar asta e !
Sebastian96680
Turometrul nu variaza si nici nu am sesizat alte manifestari mai ciudate ale masinii.

Am sunat azi la Metrotehnica si mi-am facut o programare, inginerul de acolo zicea ca probabil e o bieleta care loveste intr-o teava. Va voi zice mai multe cand ma intorc de la constatare. blink.gif
Sebastian96680
:bash:

Ok, ca tot omul care nu se pricepe, m-am gandit din start la ce e mai rau... Se pare ca problema a fost cu totul alta decat m-am asteptat eu (si sincer nici nu mi-a trecut prin cap sa verific)... Cineva a incercat sa imi fure roata din stanga-fata... Din fericire ptr. mine nu a reusit sa scoata anti-furtul asa ca a lasat prezoanele desurubate si a plecat.

Evident nu am stiut de treaba asta, si am mers cu roata pe trei sferturi desfacuta... Din pacate mi-am cam bulit janta asa ca va trebui sa o schimb (s-au ovalizat gaurile de la prezoane), dar macar nu a fost ceva mai grav...
valentin38883
La mine exista ceeasi manifestare dar nu e roata. Ce e ciudat...nu se aude cand mtorul e rece,... doar cand e cald. Mecanicii nu au gasit nimic, dar lovitura se aude cand dau in spate si franez. Se aude tare, o lovitura mecanica. Ma sperie,..sa nu se rupa ceva.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.