Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce laptop sa imi iau?
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
marius68582
Deschid acest subiect si va cer parerea in convingerea ca printre masinisti sunt si calculatoristi care stiu mult mai multe dacat mine despre subiect!
Asadar,pentru ca toti colegii mei au Dell,iar aceste calculatoare sunt foarte populare pe aici si sunt folosite peste tot,m-am hotarat sa imi iau si eu tot Dell.Poate alte firme sunt "mai de firma",dar am impresia ca Dell-ul ofera cea mai buna valoare pentru bani.
Selectia a ajuns la 2 modele : Inspiron 1501 si Inspiron 6400,pe care le puteti vedea unul langa altul aici
Pentru un cineva ca mine care nu cunoaste toate chichitele IT-ului principala deosebire intre aceste doua modele ar fi ca 1501 foloseste un procesor AMD pe cand 6400-le foloseste un procesor Intel(amandoua sunt Dual Core)Ok,mai sunt si alte diferente:6400 mai are avantaj si in privinta placii grafice si a harddrive-lui mai mare...dar este totusi cu 200 de euro mai scump.
Ce parere aveti?
MotorHead
QUOTE(marius68582)
Pentru un cineva ca mine care nu cunoaste toate chichitele IT-ului principala deosebire intre aceste doua modele ar fi ca 1501 foloseste un procesor AMD pe cand 6400-le foloseste un procesor Intel(amandoua sunt Dual Core)Ok,mai sunt si alte diferente:6400 mai are avantaj si in privinta placii grafice si a harddrive-lui mai mare...dar este totusi cu 200 de euro mai scump.
Ce parere aveti?
Nu trebuie sa stii "toate chichitele IT-ului", ca nimeni nu le stie biggrin.gif , trebuie doar sa stii la ce il vei folosi... Ai nevoie de "dual core"? Rulezi multe belele pe el? Bine, pretzurile nu sunt cine stie ce mari, dar se poate ca pt. ce-ti trebuie tie un Inspiron 1300 sa fie suficient... Eu as merge pe AMD-uri.

//EDIT

Si ar trebui sa te interesezi cat e incarcatorul de mare... Unele au un incarcator cat o caramida :bash: si e cam enervant sa-l cari dupa tine. Da, daca e bateria mare e si incarcatorul mare, dar ai nevoie de baterie care sa tzina mult? Deci depinde cum ai de gand sa-l utilizezi smile.gif
marius68582
QUOTE(MotorHead)
Eu as merge pe AMD-uri.

Asta ma intereseaza. biggrin.gif

Mi-am facut cat de cat temele,stiu in mare cu se mananca si la ce se foloseste un laptop.
Intrebarea mea(reformulata blush.gif ) este daca merita un Inspiron 6400 cu Intel doua sute de euro mai mult decat un Inspiron 1501 cu procesor AMD.
DORU
Nu sunt Dr. IT, dar treaba cu laptop-urile sta cam asa: sunt mai greu de updatat dpdv harware, deci trebuie sa ai in vedere ca il vei folosi 2-3 ani minim de acum incolo.

Asadar, NU FACE RABAT la rezolutia si diagonala vizibila a monitorului (1024 e deja un minim necesar, incearca peste), la procesor (eu iti recomand Intel Duo Core) si mai apoi la capacitatea HDD, a memoriei video si a memoriei. Sincer, din ofertele actuale un laptop care sa merite banii nu-l gasesti sub 3000 RON (mergi pe Dell, HP, Toshiba). Bafta !
MotorHead
Eu as zice ca nu merita sa dai €220 in plus, ia AMD-ul.
grenouille
in afara de ce a zis Doru:
prima intrebare- la ce va fi folosit laptopul?

[grafica- nerecomandabil, filme, muzica, procesare texte, dezvoltare software - ce tool-uri si cam care sunt cerintele de instalare si rulare?] ce versiune de windows (presupunand ca vei pune windows pe el) va avea? Vista am inteles de la colegii de la tehnic ca va avea nevoie de aprox 1 GB la rulare (inca nu a fost instalat in reteaua noastra ca sa il vad si eu], nu stiu cat de corecta e afirmatia.
Dupa aia:
Pentru ca este laptop, care e autonomia bateriei? [trebuie luata in calcul si asta] Cat cantareste? [la un moment dat, il vei cara in spate]
cat are garantie? care sunt posibiltatile de upgrade/costurile? carcasa e rezistenta la socuri? (in ipoteza ca il vei cara dupa tine in calatorii).
exista service-uri autorizate pentru reparatii in caz de defectiuni?
faptul ca procesorul e un pic mai rapid la o firma sau alta la o configuratie similara (AMD sau Intel )- e insesizabil la aplicatii mici.
Care sunt review-urile utilizatorilor? (ca trebe sa fie si din astea pe net)...

pentru comparatie: eu am un Compaq EVO din 2003, cu 1 GB de ram, pe care pe langa Win XP si suita Office mai folosesc niste tool-uri de dezvoltare care mananca serios din resursele calculatorului. HDD-ul e de 40 GB (suficient pentru mine la munca) iar procesorul e un Intel de 1,8 GHz.
Cu exceptia HDD (care a crapat spectaculos asta vara, cu 5 zile inainte de expirarea garantiei) configuratia e neschimbata de atunci si inca isi face treaba. ecranul e cam mic, dar asta e, am atasat un monotor extern.
RUE
intreb si eu, pt un laptop de casa (nu de work) cu deplasari in provincie care sa fie nou si penibil de ieftin:
- ACER 1,7 celeron Travel Mate (sau daca merita saltul la ASPIRE)
cam 14.5mil in echivalent.
- Dell inspiron 1300 cam 15.5 mil lei

Ambele cam au 256 sau daca sap si negociez poate cu mic adaus pt 512 ram, hdd 40/60 gb, dvd multi .., wifi. cred ca dell e pe 15,4 inchi display.

In romania stiu ca dell ul a fost si 17 mil dar consumat rapid si pe la 20 mil se mai gasea.

sfaturi?
air_wolf
diferena de pret sta in amd-intel si xp-home/xp media center.
daca ai nevoie de un desktop repacement, iei 6400-ele, daca nu, il iei pe celalalt.
ambele au video shared, cel de 60gb presupun ca tot sata e hdd-ul dar acolo sint dor 10-15 eur maxim diferenta.

depinde ce vrei sa faci cu el. vezi ca xp home nu intra pe domeniu, doar in workgroup poti activa.
grenouille
rue, 256 nu cred ca e suficient pentru win XP (mai trebuie rulate si alte aplicatii), 512 e un minim smile.gif . [asa am pe desktopul de acasa si se misca acceptabil, ma tot tin sa fac un upgrade de memorie la el]
RUE
asta sunt convins. am un armada vechi acasa care doar ce a sarit de 2 luni de la 128 la 384 si mama ce se mai simte.
iar la FJS ul de serviciu am avut o aprobare de achizitie si am sarit de la 256 (am muulte chestii puse pe el) care ma omorau cu zile cam la 760 si e decant. startul are cam aceiasi viteza dar merge apoi cu muuulte ferestre cu topicuri deschise ;-).

nu stiu cat mai e Travel Mate ul in tara nou si ce dotari are pe el deaorece vreau sa l trec pe armada rudelor cadou de paste sau ce o fi cand merg acasa.
DORU
Fortelady are mare dreptate: autonomia si greutatea sunt doua caracteristici f importante, inafara celor hardware. Este totusi un portabil...
M A R I A N
In momentul asta stiu ca printre cele mai tari sunt Sony Vaio si Mac-urile (pe care le poti lua foarte ieftin din State)
HalbaSus
Sony Vaio e indecent de scump pentru ce ofera... dar e compact, are design dragut, etc... iar cu Mac-urile problema e softul limitat disponibil (cel putin pe piata din .ro).

Eu sincer nu as pune dual core pe un laptop nici sa ma bati. Poate daca as avea un job care sa necesite mobilitate perpetua si putere de procesare extrem de mare. Pornesc de la premisa ca un laptop oricat ar fi el de laptop nu o sa se compare niciodata cu un desktop (la care ai tastatura normala, nu una inghesuita, un mouse decent, nu touchpad sau ceva mouse penibil de marimea unei cutii de chibrite, are monitor de 21" daca asa vrea muschiu tau, etc...). Cei mai multi posesori de laptop detin deja un calculator acasa... si mai detin unul la birou. Deci laptopul il folosesc pentru perioada in care nu esti nici acasa nici la birou. Daca lucrezi in proiectare (CAD-uri si alte cele) ai nevoie de 1 gb ram si un procesor decent (1.8 ghz)... daca lucrezi cu office si alte programe mai pasnice... ajunge unul cu ce procesor o fi (eu n-am vazut sub 1.5 mai nou) si 512 rami.
grenouille
halba, o singura obiectie am la ce ai zis tu - (in rest sunt de acord- vaio e scump, mac-ul sufera de lipsa de aplicatii... ) cu mouse si tastatura se rezolva; idem si cu ecranul (marea majoritate au porturi pe care poti atasa mouse si tastatura externe); oricum, depinde de touchpad (al meu e chiar prea sensibil) daca poti lucra cu sau fara mouse

aaa mi-am adus aminte - prietenul surorii mele are un laptop dell (nu stiu ce model) are probleme in recunoasterea flash-ului usb (se pare ca e o problema generala la toate din modelul respectiv). trebuie vazut si asta- compatibilitatea cu medii de stocare externe.
James Kilowatt
Si mie mi se par bataie de cap laptopurile.... sunt nefiabile (seful sotiei a stricat deja doua Vaio in 9 luni, toshiba cumnaticii s-a paradit de 3 ori in 2 ani), sunt greu upgradabile, sunt sensibile la incalzire, etc. Sa cumperi un laptop ca sa-l folosesti ca desktop mi se pare aruncat bani pe fereastra. La aceeasi bani iei unul cu putere de calcul mult mai mare si un ecran mult mai bun.

Iar pentru unul cu adevarat mobil, sunt de acord cu halba. Puterea de calcul e mai putin importanta pentru ca am dubii ca cineva face 3D sau element finit in tren. Important e sa fie fiabil si sa consume putin (aici Centrino cred ca e in avantaj) ca sa nu se supraincalzeasca si sa nu se termine prea devreme bateria.
Eu am o obsesie cu caldura, in perioada de canicula toate isi dadeau shutdown singure intr-o veselie, indiferent de marca....
ivghenie74744
Din tot ce s a spus ati uitat ceva foarte important : placa video daca ai share poti sa arunci laptopul...si nu glumesc TREBUIE placa video macar de 128MB.
TREBUIE minim 512 sau mai bine 1G
AMD este mult inferior fata de intel duo dar daca ai AMD 2,00 Ghz poti dormi linistit.
macar o diagonala de 15".
hard minim 60GB
DVD/RW
Dell e prea scump ptr ce ofera
eu am ACER Aspire 5100
Bogdan54824
Până acum ceva timp și eu eram un fan înrăit al desktop-urilor, dar de când lucrez mult și de acasă (50% acasa - 50% la birou) să țin 2 desktopuri era îngrozitor de ineficient. Pierdeam mai mult timp mutând fisiere, baze de date, etc, decât lucrând efectiv. Și atunci a devenit evident că trebuie să iau un laptop.
Îmi pare rău dar afirmația că laptop-urile nu sunt la fel de performante ca desktop-urile este puțin incorectă. Este mult mai scump să cumperi un laptop la fel de performant ca un desktop, dar se poate.

Marius, sfaturile mele:
- la ora asta cel mai bun raport preț/calitate îl ai la HP;
- mergi pe procesor Intel Centrino, uită de AMD sau Celeron;
- ai grijă memoria standard să fie dintr-un singur modul, ca să îți rămână un slot liber, astfel mai târziu poți să faci upgrade la un preț mai mic;
- vezi să aibă o placă video decentă și intradevăr fără memory share;
- dacă bugetul permite încearcă să iei un HDD la 7200rpm, diferența este foarte mare față de cele standard de pe laptopuri de 5400rpm;
- rezoluția să fie un minim de 1024x768, dar asta depinde de fiecare;

Dacă este nevoie pot să argumentez acolo unde nu am făcut-o.
marius68582
Va multumesc pentru raspunsuri.E enervant pentru mine sa nu cunosc chiar tot ce e de stiut....
[quote=DORU]1024 e deja un minim necesar, incearca peste[/quote]
Cati pixeli inseamna 15,4 inch?
[quote=fortelady]prima intrebare- la ce va fi folosit laptopul?[/quote]
Este primul meu laptop si in perioada imediat urmatoare va tine loc si de desktop.Nu il cumpar pentru a-l folosi in scop profesional(desi este prezentat ca fiind pentru small bussines are aceleasi caracteristici ca si ale lui 6400,care este recomandat pentru home use)Il voi folosi la lucruri de baza,nimic extravagant:navigare pe internet,downoadare de filme poate,inregistrare de DVD-uri,photoshop simplu...vreau sa faca cat mai multe cat mai bine pentru cat mai putini bani.

[quote=fortelady]ce versiune de windows (presupunand ca vei pune windows pe el) va avea? [/quote]
Pai vin amandoua cu Windows Media Center-se poate vedea urmarind linkul-excelent spun eu blink.gif
[quote="fortelady"] care e autonomia bateriei? [trebuie luata in calcul si asta] Cat cantareste? [la un moment dat, il vei cara in spate]
cat are garantie?[/ quote]
Toate caracteristici sunt expuse in prezentarea produselor,fara sa ma uit parca au amandoua vre-o 3,5 kg(oricum nu imi fac griji in privinta greutatii,sunt sportiv).Duarat de viata a bateriei este un lucru care ma intereseaza,de aceea voi lua un upgrade de la 6 celule la 9 celule pentru inca 36 de euro.
[quote=fortelady]
cat are garantie?
exista service-uri autorizate pentru reparatii[/quote]
Orice prodes vandut in irlanda are prin lege garantie oferita de producator de minim un an.In plus de asta,Dell ofera niste servicii de servisare la care eu nu am s apelez...De exemplu in standars este incles un serviciu de 2 ani de colectare si returnare a produsului in caz de probleme,serviciu care poate fi extins pana la 4 ani pentru o suma suplimentara sau lde care nu poti benefiacia daca alegia sta si atunci pretul este mai mic(cu pana la 100 de euro).Ah,si poate asta e important...Dell-ul se fabrica local,poate de asta toata lumea foloseste Dell-uri,deci piesele sunt cum nu se ppoate mai usor de gasit.
[quote=fortelady]
Care sunt review-urile utilizatorilor? (ca trebe sa fie si din astea pe net)...
[/quote]
Sincer sa fiu nu am cautat informatii pe net.Sunt prea ocupat cu forumurile auto! blush.gif Dar asa cum am mai spus,aici toti colegii mei au Dell,daca stau si ma gandesc nu-mi imi aduc aminte csa fi vazut alta marca folosita in scop profesional de cand sunt aici.
[quote=air_wolf]vezi ca xp home nu intra pe domeniu, doar in workgroup poti activa.[/quote]
Ce inseamna asta? oricum in ultima oferta amandoua au Windows Media.
[quote=ivghenie74744]Din tot ce s a spus ati uitat ceva foarte important : placa video daca ai share poti sa arunci laptopul...si nu [/quote]
Serios??Nu caut uz profesiuonal si nici nu ma voi juca(am PS2) dar il voi folosi pentru photoshop de baza.E destul?
[quote=Bogdan54824]la ora asta cel mai bun raport preț/calitate îl ai la HP[/quote]Aici sunt mai scumpe decat Dell-urile,am studiat piata.
[quote=Bogdan54824]mergi pe procesor Intel Centrino, uită de AMD sau Celeron;
[/quote]
Am inteles ca ultima generatie de AMD X2 este mai buna decat Intel Duo
[quote=Bogdan54824]- ai grijă memoria standard să fie dintr-un singur modul, ca să îți rămână un slot liber, astfel mai târziu poți să faci upgrade la un preț mai mic;
[/quote]
Da,ai dreptate,nu am realizat lucrul acesta.Deja studiam pe ebay hard drive-uri externe pe care eventual sa le cumpar in viitor.Sunt mult mai ieftine decat upgradele de la Dell.
Bogdan54824
Hm... părerea mea: Dell-urile sunt mai mari, mai grele și mai urâte decât HP, pt. aceeași configurație. ah... și încă un amănunt... anul trecut acumulatorii de pe unele modele Dell (acumulatori Sony) aveau prostul obicei să explodeze. Mă rog, problema este rezolvată acum, dar cred că spune ceva despre ce standarde impun componentelor pe care le acceptă. Și HP folosește acumulatori Sony, dar la ei nu au explodat....

hint: caută dell exploding battery pe google
marius68582
QUOTE(Bogdan54824)
hint: caută dell exploding battery pe google

Stiu,am auzit de probleme.Stiam insa de Sony ca suferise mai mult de pe urma unor baterii care luau foc,dar asa cum ai spus si tu,si Dell-ul a avut parte lui de probleme.Pana la urma e vorba de furnizori.
Bogdan54824
Nu..... Dell, ca și mulți alți producători folosesc în laptop-urile lor acumulatori făcuți de Sony, care anul trecut au explodat în draci. Dar este interesant că au explodat cu preponderență în laptopuri Dell. De HP chiar nu am auzit nici un caz.
grenouille
nu cred ca o sa auzi curand de HP/Compaq lucuri nasoale, pentru ca compaq a fost ani de zile printre cei mai buni in compactare si posturi mobile (chiar si la desktopuri, sunt cateva modele care folosesc la maxim spatiul din carcasa) si au o traditie destul de lunga (alaturi de IBM, iar o alegere buna din punctul meu de vedere).
nu am avut timp ieri sa urmaresc cu atentie linkurile (aveam ceva urat de facut ), ce am scris eu au fost doar sfaturi generale.
James Kilowatt, poate ca unele laptopuri de le-ai vazut tu ca isi dadeau demisia pe canicula nu erau facute de firme "cu traditie" - sunt multi producatori de laptopuri, nu toti care vand laptopuri fac configuratii foarte bine. E ca si cum ai compara un calculator facut la Ultra Pro de ex cu o configuratie IBM smile.gif [nu am nimic cu ultra pro, de la ei cumpar si eu desktopuri pt firma, dar nu il pot compara cu o configuratie "de traditie"].
In reteaua clientilor mei sunt cateva sute de posturi mobile, toate sunt HP-Compaq sau IBM si nu am auzit de problemele de care ziceai tu (incalzire, shut down etc). Si o mare parte sunt folosite la dezvoltare (ruleaza pe ele aplicatii care mananca resurse la greu). Cererile de interventie service pe care le-am vazut (imi trec toate ticketele tehnice prin mana) au fost maxim 5 intr-un un an de zile.
ivghenie74744
configuratiile dell la care te ai oprit tu nu vor putea functiona cu vista e si asta ceva nu?
marius68582
In cazul in care doresc am upgrade gratuit pentru vista cand va aparea.
Daca ca te referi ca nu sunt destul de puternice in configuratia de baza pentru a rula vista...sincer sa fiu nu stiu daca am nevoie de cel mai tare/cel mai performant.
James Kilowatt
@Fortelady
Nu erau nonameuri... nici nu se gasesc prea usor pe aici. Erau dell-uri, toshibe, ibm-uri.... Care dupa ce adunau putin praf incepeau sa se inchida. E drept ca asta s-a intamplat intr-o vara in care canicula ca facut zeci de mii de victime. In plus dealerii sunt niste gangsteri. Daca le desfaci sa le cureti, pierzi garantia. Daca nu le desfaci si ajungi la ei, te pun sa platesti manopera ca nu le-ai intretinut :bash: Sau daca se prind ca nu te pricepi patesti ca fata de aici
http://masini.ro/forum/viewtopic.php?t=137...sc&start=20

Eu raman la parerea mea laptopurile sunt bune daca ai nevoie de mobilitate, daca nu, ia desktop. E mai ieftin, mai usor de intretinut si de tinut la zi, sau la aceeasi bani e mult mai performant.
air_wolf
eu nu mai folosesc desktopuri de vreo 4 ani... si pina acum acasa nu am schimbat decit vreo citeva laptopuri... avantajul fata de un desktop e ca e portabil si ai totul la indemina.
nu recomand deloc desktop-replacementul - sint mari si greu de transportat.
ecranul ideal are pina in 14" iar ca greutate pina in 2kg.
in rest nu conteaza, pentru aplicatii office sau filme este suficient un pIII.
vista sucks - nu vad de ce l-ar pune cineva care nu este obligat sa faca asta.
e ca la masini: poti cumpara unul doar ca sa moara vecini de ciuda sau iti poti lua unul decent, care sa-ti permita sa-ti faci treaba.
Virgil47474
eu am de vreo 4 luni un hp nx6325 cu turion 64 dual core, 1 gb ram, win xp prof.

rulez oracle, sql server, .net 2005 (am enumerat cei mai mari consumatori de resurse)

pot sa spun doar atat - merge de rupe!!!
marius68582
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si sfaturi.
Pana la urma tot mi-am facut de cap:am comandat un 6400 cu procesor dual de la Intel pe care l-am incarcat cu hard de 120,ram de 1024,placa grafica buna,windows media center,sitem de protectie antivirus pe 3 ani,geanta ,mouse fara fir si alte cateva chestii care m-au facut sa platesc aproape 1100 de coco.
lucicop
Parerea e subiectiva, dar eu cred ca HP-urile sunt mai urate ca Dell-urile. Un Dell D600 face toti banii. Am avut din asta la serviciu si nu am avut nici o problema cu el. Acasa am Fujitsu-Siemens, care cred eu ca ofera cel mai bun raport pret-performanta. Totusi nu se ridica la nivelul Dell-ului. Bateria tine mai putin, aspectul exterior e de plastic ieftin, se incalzeste mai repede si a trebuit sa schimb placa de baza (in garantie) pentru un circuit defect care de la incalzire a ajuns sa nu mai functioneze cum trebuie (am asteptat vreo 3 saptamani pentru asta). Deci ca sa nu ai parte de lucruri din astea, eu zic sa te orientezi catre unul mai scump, dar care nu iti va face surprize. Dell sau HP ar fi alegerea mea...
grenouille
QUOTE(marius68582)
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si sfaturi.
Pana la urma tot mi-am facut de cap:am comandat un 6400 cu procesor dual de la Intel pe care l-am incarcat cu hard de 120,ram de 1024,placa grafica buna,windows media center,sitem de protectie antivirus pe 3 ani,geanta ,mouse fara fir si alte cateva chestii care m-au facut sa platesc aproape 1100 de coco.

sa-l stapanesti sanatos si fara incidente!
ncristi
QUOTE
Am inteles ca ultima generatie de AMD X2 este mai buna decat Intel Duo


Intel in momentul de fata este la ani lumina in fata AMD smile.gif

Ai facut forte bine ca ai ales core duo si sa-l stapanesti cu sanatate smile.gif
AZAZEL
off topic

am si eu o problema: am un laptop fujitsu siemens 1437g care anul trecut pe vremea asta m-a costat un car de bani.
mai jos este descrierea lui luata din system information:


OS Name Microsoft Windows XP Home Edition
Version 5.1.2600 Service Pack 2 Build 2600
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Name E9386C577A
System Manufacturer FUJITSU SIEMENS
System Model Amilo M1437 Series
System Type X86-based PC
Processor x86 Family 6 Model 13 Stepping 8 GenuineIntel ~800 Mhz
BIOS Version/Date American Megatrends Inc. 1.10C, 05.10.2005
SMBIOS Version 2.3
Windows Directory C:WINDOWS
System Directory C:WINDOWSsystem32
Boot Device DeviceHarddiskVolume1
Total Physical Memory 512,00 MB
Available Physical Memory 94,96 MB
Total Virtual Memory 2,00 GB
Available Virtual Memory 1,96 GB
Page File Space 1,22 GB
Page File C:pagefile.sys


observati mai sus tipul procesorului.

de asemenea cand dau click dreapta pe my computer si apoi properties, apar diverse informatii printre care informatii despre procesor despre care apare scris: "intel® pentium ® processor 1.86ghz 800 mhz.

acesta este un procesor modelul M50 care ar fi trebuit sa mearga in diverse frecvente. la mine de ce sta tot timpul in 800mhz? sau de fapt ce inseamna 800mhz??

la alte computere cu procesoare din gama M, cifra care este la mine CONSTANTA 800mhz , cred are diverse valori in functie de solicitarea computerului din acel moment.

sa nu-mi spuneti ca procesorul meu este de fapt de 800mhz, pt ca nici nu imi place cum se misca.

scuzati-mi necunoasterea.
astept raspunsuri.
Bogdan54824
Caută în Power Options (în control panel), pe la advanced, sau cam asaceva. Pe XP depinde de fiecare fabricant de laptop cum a implementat partea asta. Sau in BIOS, sau eventual utilitarele de setare cu care a venit laptopul.
ivghenie74744
eu am aser aspire 5101, cand l am luat i am instalat driver CPU si arata ca as avea 1,4 Ghz. l am chinuit vreo saptamana pana cand i am instalat din nou sistemul de operare dar fara driver CPU. incearca sa i sa faci acelasi lucru , mie acum imi arata 2,0 Ghz
AZAZEL
QUOTE(Bogdan54824)
Caută în Power Options (în control panel), pe la advanced, sau cam asaceva. Pe XP depinde de fiecare fabricant de laptop cum a implementat partea asta. Sau in BIOS, sau eventual utilitarele de setare cu care a venit laptopul.


m-am uitat in power options. nu are nici o legatura. te intreba despre economisirea de energie, despre stand by si altele.

in bios sau alte utilitate nu stiu sa umblu.

mai astept totusi si alte pareri.
se pare ca cea a lui ivghenie pare apropape de adevar.

va rog !!!
lucicop
Ai manualul BIOS-ului ? Daca nu, cred ca il poti gasi pe site-ul Fujitsu-Siemens (www.fujitsu-siemens.com). Vezi acolo cum intri in BIOS (F2 sau DEL) si unde gasesti optiunea de a seta viteza procesorului.
AZAZEL
am tot ce mi-a dat emag in momentul vanzarii.

un laptop nou , presupune ca ai si manualul BIOS-ului?
banuiesc ca da.
ma voi uita cand ajung acasa.
lucicop
Da, trebuie sa scrie in manualul laptop-ului cum setezi diversele optiuni din BIOS. Ar trebui sa ai o optiune de setare a vitezei procesorului, sau de a-l pune pe setare automata (care il seteaza la frecventa lui normala). Dar ma intreb de ce ar fi setat la 800MHz (cel mai probabil manual) ? Poate se incalzeste prea tare la frecventa aia...
air_wolf
de pa PIII incoace exista o tehnologie care permite procesorului sa ruleze la frecvente mai mici pentru a salva din viata bateriei. daca sint dezactivate anumite optiuni din bios (sau din softul de control al procului) exista riscul ca el sa functioneze la frecventa minima.
vezi ce zic aia la fujitsu pe site si vezi ca poate e nevoie de update de bios. eu fac regulat vizite la producatori pe site pentru ca sint multe patchuri si update-uri necesare. mai ales cele de bios!!!
AlexTM
De curiozitate m-am uitat si eu. Tot cam asa, scrie Intel Pentium M processor, 1.60 GHz, 590 MHz.
Adicatelea pot sa-l fac sa mearga mai repede? Nu pot sa ma pling de viteza, mere OK.
Bogdan54824
Nu, nu e problemă că ți-ar merge mai încet. Procesorul își schimbă frecvența în funcție de utilizare. Dacă ai doar un Winamp pornit nu are rost să meargă la 1.7GHz, când el este folosit doar 3% pentru că papă mai mult curent și se și încălzește cu ocazia asta și trebuie să pornească ventilatoarele care și ele la rândul loc papă curent și fac și zgomot. În schimb dacă este nevoie de putere de procesare atunci frecvența este crescută la maxim.
Aceeași tehnică este folosită și pentru a evita "prăjirea" proc-ului. Dacă se încălzește prea tare (ventilator stricat, etc) atunci îi scade frecvența până la punctul unde nu mai are nevoie de răcire activă.
AlexTM
YES!
I-am dat sa macine ceva si intradevar afisa ba 1.60 GHz (full speed) ba 988 MHz....
590 MHz probabil ca e relanti-ul smile.gif

Mersi
AZAZEL
QUOTE(GhitaTM)
YES!
I-am dat sa macine ceva si intradevar afisa ba 1.60 GHz (full speed) ba 988 MHz....
590 MHz probabil ca e relanti-ul smile.gif

Mersi


ghita TM si Bogdan, asta este PROBLEMA la mine.

indiferent ce ii dau sa faca, aplicatii dureroase pt un computer, mie imi sta procesorul NUMAI IN 800 MHZ.

frate-miu are pe computer un procesor M60 de 2.00ghz care merge in diverse frecvente, asa cum se intampla la voi.

la mine computerul are procesor M50 de 1,86 Ghz , care merge intotdeauna in 800Mhz.

asta este problema ce trebuie sa o rezolv.

ma oftic pt ca la vremea lui (acum un an ) avea o super configuratie.
cica este o editie limitata a lui fujitsu siemens 1437G. o configuratie peste ceea ce inseamna 1437G- configuratie de baza. cred ca editie limitata=editie proasta:

1,86 Ghz
hard de 100G
memorie 512
placa video de 128(memorie ne-share-uita).

si ,merge ca naiba.
AlexTM
Am inteles problema ta si sintem alaturi de tine in aceasta grea incercare...

Ma gindeam ca e la fel si la mine. Nu aveam deloc chef sa umblu la "overclocking" in BIOS.
AZAZEL
simt o usoara ironie!!

acum sfaturi privind remedierea.
nu-mi este suficient suportul moral.
am nevoie de lucruri concrete.
AlexTM
Scuze, nu era ironie, era doar o gluma. Din pacate, eu nu pot sa te ajut.
Ionut72466
Marius sa il stapanesti sanatos. ai facut o alegere buna
totusi am doua lucruri sa iti spun:
1. am un coleg care are exact acelasi model si are ceva probleme la placa video, da o groaza de erori la instalare (adiica placa se instaleaza cam cand vrea, nu numai la noi ci si la cei de la ultrapro)
2 are slotul pcmcia mai special difera fata de cele normale, asa ca nu o sa poti sa pui produse comercializate la noi compatibile pcmcia pe el (ceea ce mie mi se pare destul de nasol, caci a aparut la o firma de telefonie mobila(nu-i spun numele) modem pt. internet) plus multe alte produse placi audio de la creative, etc)
per total e ok, laptopul e super.
ca raport calitate/pret la ora asta pe primul loc e fujitsu-siemens, doi hp, 3 dell, 4 toshiba, 5 acer (credeti-ma-din experienta) biggrin.gif [/b]
RUE
lumeeeeeeeeee

am un compaq armada mai vechi, merge bine ca si P3 mai ales cu 380 ram...
problema e ca balamalele laptopului una din ele mai ales e cam teapana si da tendinta de rupere in zona aia de prindere cand inchide leadul.

va rog idei si cum si cu ce sa le fac sa mearga usor... doar e chestie de mecanica... si sunt multi dibaci aici.
madalina
Dragelor si dragilor,

vreau si eu un laptop, buget undeva intre 35-45 mil, care trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- folosesc pe el numai office, pentru muzica, filme, fotografii etc. Nu ma intereseaza jocuirle, nu fac grafica, nu rulez programe complicate
- sa il folosesc 3 ani fara probleme (atat din punct de vedere al rularii aplicatiilor, cat si din punct de vedere al fiabilitatii. Nu ma pricep, nu stiu sa setez bios, nu stiu sa insatlez sistemul etc etc n-am chef sa umblu prin serviceuri cu el)
- sa aiba autonomie reala, macar 3 ore, eventual daca este posibil sa iau doua baterii si sa e folosesc pe rand
-sa il pot transporta dupa mine (in conditiile in care nu sunt tocmai o persoana puternica, la 155 cm inaltime si 44 Kg)
- acasa folosesc un alt monitor, deci nu ma intereseaza s aiaba un monitor mare
-am nevoie de unitate optica pentru ca mai descarc programe, filme, muzica si trebuie sa le scriu imediat din cauza limitarii capacitatii hardului pe un laptop

- intru multicel pe net si vreau sa se poata misca cat de repede ii permite conexiunea
- vreau bluetooth

eu am selectat niste modele, atat cat m-am priceput, dar cred ca mai sunt si alte variante care mi-au scapat mie


Toshiba

http://www.emag.ro/notebook/notebook-toshi...PTA83E-0CY044G3

http://www.emag.ro/notebook/notebook-toshi...PSAA9E-0R100YG3

http://www.emag.ro/notebook/notebook-toshi...PSPAAE-00S00MG3

http://www.emag.ro/notebook/notebook-toshi...PSAARE-01W012G3


Fujitsu Siemens

http://www.emag.ro/notebook/notebook-fujit...:EM71V3545AL1EE

http://www.emag.ro/notebook/notebook-fujit...1-K190-V100-NEW

http://www.emag.ro/notebook/notebook-fujit...:EM71V3205AE1EE


http://www.emag.ro/notebook/notebook-fujit...:EM71V3205AE1EE


Lenovo

http://www.emag.ro/notebook/notebook-lenov...-80gb--pUD0FERR

Dell

http://www.emag.ro/notebook/notebook-dell-...--pDell-6400-05

HP
http://www.emag.ro/notebook/notebook-hp-nx...b-1gb--pRH402EA

http://www.emag.ro/notebook/notebook-hp-nx...b-1gb--pRH349EA
James Kilowatt
A cam venit vremea sa-mi schimb si eu laptopul de curse (P2-266:D) care a cam inceput sa-si dea duhul.... zboara tastele, iar bateria mai tine cam 15 minute.

Ma intereseaza un laptop entry-level, performantele sunt binevenite insa nu sunt neaparat un criteriu de baza. Il folosesc doar pentru internet, eventual un film si din an in paste un excel. Descifrarea mesajelor extraterestre o fac pe desktop.

Criteriul de baza este viata lunga a bateriei, sa tina cat mai mult si sa nu scada durata la jumatate dupa doua luni, si sa fie usor si fiabil si daca se poate sa se incalzeasca cat mai putin (de obicei asta merge mana-n mana cu durata bateriei si fiabilitatea).
Desi acum garantiile sunt de doi ani mai bine sa nu ajungi sa ai nevoie pentru ca pe aici astia care se ocupa de garantii sunt niste gangsteri. (cei de la reprezentante).

Mi-ar placea Sony Vaio insa am o parerea proasta despre ele, au o fiabilitate la pamant. Pe toti la care am vazut se plangeau si de ele si de hotii de la service care nu faceau nici o tentativa sa le salveze datele inainte sa le schimbe sau repare...

Nici Toshiba nu mi-a facut o impresie mai buna, nici fiabilitatea nici service-ul, am mai scris despre asta.

Dell e rabla care o am acum si care s-a dovedit longeviv, insa nu stiu daca au pastrat standardele ridicate.

De HP nu stiu nimic.

De Lenovo sau firme din astea a auzit cineva?

M-ar fi tentat asta
http://www.ldlc.be/fiche/PB00061570.html
insa doar o ora de baterie mi se pare cam putin.

Alte idei?



In alta ordine de idei, ma intereseaza sistemele de operare. A aparut vre-o versiune de XP64 "curata", eventual cu un service pack ceva? Ca prima era plina de bug-uri si de hotfixuri si patchuri necesare ca sa mearga tot. Pacat, ca totusi mie mi-a placut, la mie a fost stabil si rapid cu AMD64 X2 (mai stabil si parca si mai rapid decat XP32 SP2), insa era teroare sa-l instalezi si sa faci sa mearga tot.

Astia pun pe calculatarele noi Vista. Insa chiar si la cele cu procesoare pe 64biti pun vista32. Sunt doar boi sau chiar nu conteaza?

La vista au aparut si alte versiuni mai "evoluate", cu SP-uri?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.