Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pornire de pe loc cu probleme
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Florin50070
Nu e vorba de masina din semnatura ci de un Opel Astra 1.4 din 1993, pe benzina, al unui prieten.

Cum se manifesta: la pornirea de pe loc exista o zona foarte scurta unde cupleaza ambreiajul astfel ca pornirea de pe loc devine un adevarat chin: trebuie sa lasi pedala foarte foarte foarte usor, altfel motorul moare. Zona in care cupleaza este cam pe la mijlocul pedalei deci nu e din reglajul cursei acesteia. Lucrul asta e valabil atat cu motorul rece cat si cu el cald.

Mecanicii pe la care a fost au spus ca totul e ok blink.gif desi omul are probleme serioase cu plecarea de pe loc; deja cred ca are un muschi in plus pe undeva smile.gif

Oare e chestie de reglaj sau ceva pe la ambreiaj ? Multumesc
Alex-F1
Pai dintotdeauna a fost asa sau e mai noua situatia? Prietenul tau e incepator sau nu? Ai incercat si tu personal sa vezi cum se manifesta sau ce-ai scris aici e doar din descrierea prietenului tau? Poate sa fie si din reglaj, dar de stricat nu cred sa fie nimic stricat la ambreiaj sau la altceva....
Horia49540
ori e din reglaje, ori e placa de presiune fisurata, ori daca are ambreiaj hidraulic s-au uzat garniturile (ca la frana)
a incercat sa apese de doua-trei ori ambreiajul si abia apoi sa bage in viteza si sa porneasca? la marche-arriere cum se manifesta? :wave:
Florin50070
Am incercat vreo trei persoane manevra, toti soferi cu experienta ca sa zic asa si se urneste foarte greu intr-adevar.

In marche-arriere totul e ok blink.gif

Inca un detaliu: la temperaturi scazute, cand e motorul rece, de exemplu dimineata, nu sta la relanti pe liber, decat cu ambreiajul apasat aproximativ 2 minute. Daca lasa pedala, motorul se opreste
Horia49540
atunci sa ia drumul serviceului, tre demontat ambreiajul...
ionut83652
atunci problema mai mult ca sigur e de la rulmentu de presiune daca e mecanic se poate regla daca e hidraulic pierde pe undeva si trebuie schimbat!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.