Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Comportament ciudat(?) Renault Megane II
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Renault
S85672
Salutare,

De foarte putin timp sunt fericitul propretar al unui Megane Sedan II (1,6).
Vreau sa intreb vreo 2 lucruri:

1) inca din prima zi, am observat ca atunci cand accelerez, schimbatorul de viteze se deplaseaza un pic catre fata (daca iau piciorul de pe acceleratie se relaxeaza si el).

2) ieri am franat ceva mai brusc (aveam in jur de 60 km/h) si am auzit niste bocanituri pe sub masina (tot in zona cutii de viteze), astazi zgomotele s-au repetat (se intampla doar la viteze relativ mari si franare brusca).

aveti idee care ar fi problema si daca este nevoie sa merg cu ea in service?


Multumesc
radu96247
Nu stiu ce sa-ti zic.E ciudat.Am un amic care are un megan I,dar nu a avut astfel de probleme.Parerea mea este sa te duci la service si sa insisti sa ti-o primeasca,ei sunt sigur ca iti vor spune ca nu e nimic anormal.Cu atat mai mult cu cat cred ca e si in garantie.
Sisi73634
poate sa fie un suport de cutie rupt.
cody-man
Ala trebuie sa fie ABS -ul
VECTOR
Ala sigur e ABS-ul...Si eu m-am speriat prima data beer.gif . S-a auzit de parca mergeam prin bolovani.
S85672
Si pana la urma cum ai rezolvat problema?

Multumesc
adi.mitrea
Păi ABS nu trebuie "rezolvat". Bine că îl ai și că funcționează!

Treaba cu maneta schimbătorului am observat-o și eu la Logan (toate motorizările, mai ales la 1.4) și la Clio 3 1.4 16 valve. Când accelerez, mai ales în treapta 3, schimbătorul se duce spre înainte. Cu Megane nu am mers, dar tind să cred că toate Renault-urile fac așa!

Prinderile cutiei de viteze și ale blocului motor sunt mai elastice decât la alte mașini, cam asta ar fi explicația. Eu zic să nu te sperii și să te bucuri de mașină. :wave:
ncristi
1-normal cu dchimbatorul de viteza]
2 - abs-ul - asa cum spune adi - este bine ca-l ai - nu este o defectiune asa tre sa faca smile.gif
nicolici95815
Esti beton! Dar cate roti are masina ta? Mergi la service si intreaba. :bash:
Andrei38283
ABS-ul smile.gif Prima data cand a intrat la mine am zis ca am dat cu sctutul de pamant.
Miscarile alea le au toate. Asa e cutia. Ma gandesc ca ar putea fi din cauza ca e pe cabluri (mai multe nu pot sa va spun pt ca nici eu nu stiu).
Mircea38023
Din ciclul: Da cu vaselina pe placutele de frana daca scartaie: Vezi ca in tabloul de sigurante, este o siguranta in dreptul careia scrie ABS. Scoate-o si nu va mai face, iti garantez biggrin.gif blush.gif
ionut83652
despre schimbator va explic eo cum sta treaba e lagat prin niste tije de cutia de viteze (sau cabluri)cand acelerezi motoru se misca (putin in fata )in speta si cutia de viteze se duce dupa motor deci e ceva cat se poate de normal cat despre abs lasa asa nai tu treaba cu el bnu te apuca sa scoti siguranta(desi nu cred ca poti)asa trebuie sa faca el si sa vibreze pedala!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.