Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Consum Fabia 1,9SDI / Buton alimentare rezerva combustibil !
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
mircea emilian95616
Salut.Sunt posesorul unei Skode Fabia 1,9sdi(2002)si as vrea sa stiu cat consuma atat in oras cat si in afara.Nu am BC si de multe ori i-am facut plinul dar nu am putut sa-i stabilesc cu exactitate consumul de motorina. Ma poate ajuta in special cei care au acest model dotat cu BC,dar si alti specialisti in acest domeniu.Va multumesc la toti si va urez drum bun si cat mai putine evenimente neplacute atat tehnice cat si de trafic.
TLS-09
De ce nu ai reusit cu metoda clasica si infailibila a plinului la pompa?Nu inteleg.
mircea emilian95616
Pentru ca o data a intrat mai mult in rezervor, altadata mai putin.Acest model are la rezervor o clapeta prin care se incarca o rezerva de combustibil si nu stiu cat intra in acesta rezerva.
DORU
Rezervorul suplimentar are maxim 7l. Asadar, dupa ce la un plin pompa se opreste pe automat, mai picuri "manual" aproape 7l. Multa migala, dar la drum lung ajuta minim alti 100-150km !

Consumul cartii spune urban maxim 6%, extraurban 4%. Sa inteleg ca te nemultumesc aceste valori? Ma indoiesc de asta... Poate doar taxele sunt cam mari raportate la cilindree/performante, dar consumul e OK. Numai 1.4TDI scoate mai putin, dar nu sesizabil pe distante mici/medii.
TLS-09
QUOTE(DORU)
.............., dupa ce la un plin pompa se opreste pe automat, mai picuri "manual" aproape 7l. Multa migala, dar la drum lung ajuta minim alti 100-150km !


Sau daca vrei mai repede apesi cu pistolul in timp ce pompezi pe butonul din stanga gurii de alimentare(unul mic negru in stinga biggrin.gif ). Desi s-a sustinut ca nu ar avea efect,la mine merge mai repede sa umplu asa rezerva.
DORU
QUOTE(TLS-09)
Sau daca vrei mai repede apesi cu pistolul in timp ce pompezi pe butonul din stanga gurii de alimentare (unul mic negru in stinga biggrin.gif ).


Cristi, habar n-aveam de butonul asta! M-ai facut curios! E greu lizibil? Zau ca ma duc acasa si-l caut...nu l-am vazut pana in prezent si nici nu am citit pe undeva de el. :angel:
onet_bogdan
Salutare,
m-ati facut curios cu chestia asta. Si eu am alimentat si vroiam neaparat sa puna pina nu mai incape si dupa ce a sarit clapeta de la pompa am mai insistat asa cu picuratul dar m-am plictisit destul de repede. La urmatorul plin am sa insist si eu sa vad cat mai intra dupa ce sare clapeta. La fel si cu butonul de care zice TLS-09.
TLS-09
Poza e slaba(noaptea in garaj).Macar indica pozitionarea.De fapt in opinia mea e vorba de un declansator al vreunui supraplin sau aerisitor pentru gaze insa cert cu el apasat de pistol intra mai usor rezerva.
mircea emilian95616
Merci mult de detalii dar, la mine daca umplu rezervorul la maximum cu tot cu rezerva, fac cam 250 km pana cand acul de la indicatorul de la combustibil incepe sa scada.Deci parerea mea este ca in rezerva intra mai mult de 7l,de aceea eram interesat de consum de la posesori de Fabia 1,9sdi cu BC,care cred ca este cel mai corect consum.In alta ordine de idei sunt foarte multumit de consum, dar in schimb atat impozitul cat si RCA sunt f.mari.
onet_bogdan
Aseara de curiozitate m-am uitat si eu dupa acea clapeta. Se poate ca la Fabia mea acea clapeta sa fie in dreapta? pentru ca am ceva in partea dreapta care se poate apasa.
DORU
Aseara pe intuneric in garaj nu am vazut nimic. Maine pe lumina o scot din garaj si o inspectez, tot plec la plimbare cu ea. Abia astept sa gasesc si eu butonul asta miraculos. Luni revin cu informatii noi...
AlexTM
Am descoperit si eu butonul minune. Zici ca daca-l apas (inca nu mi-e clar cum, in timp ce alimentez), o sa intre inca 7 litri?
Si aia cum ajung sa fie folositi? Mai e o legatura spre rezervorul mare?
Andrei55037
Acel buton deschide rezerva dar daca alimentezi inainte sa se aprinda becul de alimentare nu are nici un efect pt ca rezerva este plina oricum. Este normal sa mergi mai ales pe distante lungi si 100 de km fara sa se miste indicatorul pt ca este conbustibil si pe teava care duce spre rezervor .
TLS-09
QUOTE(Andrei55037)
Acel buton deschide rezerva dar daca alimentezi inainte sa se aprinda becul de alimentare nu are nici un efect pt ca rezerva este plina oricum. Este normal sa mergi mai ales pe distante lungi si 100 de km fara sa se miste indicatorul pt ca este conbustibil si pe teava care duce spre rezervor .


Nu este neaparat nevoie sa fi ajuns pe rezerva, eu zic ca deschide oricum.
AlexTM
Adica? Se consum si din astia, inainte de terminarea restului de rezervor?

Si tot nu m-ati lamurit cum e legatura intre aceasta "rezerva" si rezervorul propriu zis. Ca doar n-o sa iau furtunul sa mut benzina din una in alta, cind fac pana prostului smile.gif
TLS-09
Nici eu nu stiu exact cum functioneaza treaba.Cert este ca dupa ce ai bagat motorina la capacitatea din talon, mai intra cativa litri(spre 7).Asadar exista acea rezerva.Modul de comunicare cu rezervorul, sau modul de compartimentare nu-l stiu nici eu exact.
TLS-09
Am gasit ceva aici la fuel sistem: http://tdiclub.com/TDIFAQ/TDiFAQ-1.html#a
serestely94734
Ce-i asa greu nu se gaseste nici un posesor de FABIA 1,9sdi cu computer de bord sa ne zica consumul???? Daca nu suna omule la o reprezentanta Skoda si intreaba decat sa tot faci "scamatorii" cu rezervor plin si calcule aiurea....
TLS-09
Omul vrea sa stie cat consuma masina lui si asta cu stilul lui de condus. Daca dorea sa afle cat consuma standard sau mediu accesa pagina web a producatorului sau citea cartea tehnica.Iar daca dorea sa afle cat consuma a altora facea un sondaj.
Problema lui este cat consuma propria-i masina.In plus topicul s-a dezvoltat si in alta directie aceea a rezervei de combustibil.
serestely94734
Mie mi-se pare o pierdere de vreme .Daca masina este in starea tehnica data de producator va consuma f apropiat de cartea tehnica. Oricum el nu va putea face consumul cu zecimale ci doar un consum aproximativ dar cu mica eroare.Chiar nu exista un user cu computer de bord si fabia 1,9sdi???
TLS-09
Majoritatea celor care fac consumul il fac mai degraba pentru "efectul psihologic" desi stiu in realitate cam cat consuma masina dupa ce-l fac spun fie"uite domle' consuma ca-n carte", sau "mai dar putin mai consuma".
La fel de bine sint momente cand chiar merita si trebuie sa faci consumul asadar nu intotdeauna este chiar o pierdere de vreme.
DORU
Am verificat butonul cu pricina. Exista !
Cursa lui nu este prin apasarea perpendiculara pe capatul lui, ci din fata spre spate... voi astepta pana mi se aprinde becul din bord sa realimentez, asa cum zice Andrei. Din pacate, am sa astept ceva, am facut plinul pe 31 dec seara blush.gif
AlexTM
Pai la masina ta, apasa numai ceva mai tare pe aceeleratie.
Cind incep 200 de cai sa soarba, curge benzina din rezervor ca din chiuveta.
Face si virtej biggrin.gif biggrin.gif
DORU
biggrin.gif Alex, m-ai facut sa rad cu lacrimi...

Eu stiu ce spui tu, dar sotia este f atenta la tahometru si de aceea reusesc autonomie mixta de 800km asa ca am de asteptat pana in februarie minim...doar merg preponderent extraurban si de obicei incet (acum sunt obligat pt ca am anvelope iarna SH si sistemul de franare in urma... discurile fata doar putin ovalizate...sa-ti mai zic?) Cred ca daca acclerez tare, motorul o ia inaintea masinii...
onet_bogdan
Am ajuns la concluzia ca cel mai bun sistem de franare tot sotia(prietena) ramane. Doru si la mine are grija sa nu apas prea tare pe acceleratie smile.gif
DORU
Cand le facem cunostinta? Asa poate mai trece si turometrul de 3000 rot/min...
serestely94734
Mie imi place cand imi duc soacra cu 3500 rot/min sa vezi cum tace si se ascunde in scaun... smile.gif
DORU
Aia nu e o soacra adevarata... bicycle.gif
onet_bogdan
QUOTE(DORU)
Cand le facem cunostinta? Asa poate mai trece si turometrul de 3000 rot/min...


Doru draga eu nu cred ca e o idee prea buna ca de fac front comun inpotriva noastra am cam incurcat-o biggrin.gif
TLS-09
QUOTE(onet85224)
Am ajuns la concluzia ca cel mai bun sistem de franare tot sotia(prietena) ramane. Doru si la mine are grija sa nu apas prea tare pe acceleratie smile.gif


Te corectez nu-i sistem de franare ci mai dregraba "cruise control" sau limitator de viteza. biggrin.gif
Alex72641
Pt ca sa revin la topic...
Tocmai m-am intors dintr-o "plimbare" de 5000km, in timpul careia am facut o alimentare de 53 L. Mai aveam in rezervor minim 2. In talon scrie 45 L rezervorul + max 7 rezerva. Pe cuvantul meu ca nu am dat pe langa buson si nici nu am umplut vreun PET.
Am si bonul ca sa dovedesc.
Intrebare:

Cati litri intra intr-o Fabia?

Pt detalii calatorie caut un topic! offtopic.gif
serestely94734
5000km cu 53 litri? Este SF
piciul
Fratilot toate bune ,personal nu am cautat acel buton miraculos,eu caut unul care la actionarea lui sa nu mai fie nevoie sa trec printr-o statie de alimentare,daca voi stiti pe unde se ascunde fiti amabili si aratati-mi si mie unde este instalat.
Cat despre consum ce sa va spun ,masina mea nu consuma mult doar atat cat ii dau.

p.s ma duc in garaj si caut si eu acel boton,iau si aparatul foto.
piciul
Cata dreptate averi:





Acuma stau si ma gansesc cum pot eu sa actionez acel "boton" in momentul alimentari :scratchchin:
Asa cum spunea si Doru cursa "botonolui" este cam dificila de realizat,la prima actionare a lui sa auzit un zgomotde parca s-ar fi deschis vreo clapeta nu pot sa va spun mare lucru ,la a doua actionare nu sa mai auzit nimica.
Astept si eu cu nerabdare prima alimentare sa vad cum pot actiona acel "boton" cu pompa de alimentare :coolspeak:

cu ocazia asta mi-am spalat si masina prima oara pe anul asta beer.gif beer.gif beer.gif
Attila62140
QUOTE(serestely94734)
5000km cu 53 litri? Este SF

Cind a alimenta a avut cca. 2litri, dar nu cred ca a scos un consum de 1.06%. E imposibil. A scuze... poate tractat. blink.gif
piciul
QUOTE(Attila62140)
QUOTE(serestely94734)
5000km cu 53 litri? Este SF

Cind a alimenta a avut cca. 2litri, dar nu cred ca a scos un consum de 1.06%. E imposibil. A scuze... poate tractat. blink.gif


Deci concluzia nu este SF :1: :coolspeak: :clapping:

p.s omul poate a vrut sa modifice postul cu postul nr. doi dar probabil nu a reusit blush.gif
Alex72641
Cred ca v-am smuls un zambet fara sa vreau. Oricum sunt multumit.
Am vrut sa spun ca una dintre alimentari a fost de 53 L. blush.gif
Ce sa te mai faci cu limba asta. una vrei sa spui si alta iese.
Pt Lucian:
In momentul alimentarii eu apas cu varful de la pompa si in acel moment parca iese aer, cel putin asa se aude.
Dupa cum zicea si Doru, iti trebuie multa migala si rabdara pt ca aceasta operatiune cu apasatul de repeta de mail multe ori.
Astfel am reusit sa bag 53 l.
PS: frate Attila ai facut si calculul 53 l la 5000km. FANTASTIC!!! :ban:
piciul
QUOTE(Alex72641)
Pt Lucian:
In momentul alimentarii eu apas cu varful de la pompa si in acel moment parca iese aer, cel putin asa se aude.
Dupa cum zicea si Doru, iti trebuie multa migala si rabdara pt ca aceasta operatiune cu apasatul de repeta de mail multe ori.
Astfel am reusit sa bag 53 l.


Frate multumesc pentru sfat ,sper ca nu te-ai suparat pe noi biggrin.gif
serestely94734
Dar ar fi interesant parerea unui specialist in privinta acestui buton si a rezervei de 7 litri? Cand intra si cum in functiune combustibilul din rezerva? Cand o sa ma duc la toamna la Skoda sa-mi fac revizia de 165000 km am sa intreb personal un specialist de la ei .
TLS-09
QUOTE(serestely94734)
Dar ar fi interesant parerea unui specialist in privinta acestui buton si a rezervei de 7 litri? Cand intra si cum in functiune combustibilul din rezerva? Cand o sa ma duc la toamna la Skoda sa-mi fac revizia de 165000 km am sa intreb personal un specialist de la ei .


Pai am pus adresa aia (link-ul) pe prima pagina (unde se explica oarece dar in engleza)!
piciul
Domnilor este cu semnula "?" daca este bine sa actionam acel "boton" in timpul alimentari,de si posed manualul de utilizare nu am reusit niciodata sa il citesc pe tot (sa fie din cauza beri) dar cu voi cred ca reusesc.
Dar sa revenim ,dupa cum rezulta din manual:




Nu cred ca este indicat sa actionam acel "boton" cel putin nu vara si in nici un caz cand dupa alimentare nu parcurgem ceva km in plus,acel "boton" este mai de graba o supapa care .............. nu stiu sa va spun mai multe.

Toata stima
piciul
serestely94734
Inseamna ca este un rezervor de expansiune nu unul de rezerva!!! Asa ca nu este voie sa fie umplut ca o sa circulati cu o "bomba" sub voi vara!!!! :bash:
piciul
QUOTE(serestely94734)
Inseamna ca este un rezervor de expansiune nu unul de rezerva!!! Asa ca nu este voie sa fie umplut ca o sa circulati cu o "bomba" sub voi vara!!!! :bash:


Da teoretic ,cam asta rezulta,este bine de consultat si un specialist in domeniu,daca exista asa ceva prin unitatile noastre :argue: :bash: blink.gif blush.gif
DORU
Deci, la 4x4 rezervorul stock are 63l. In realitate, eu alimentez 70l la un plin (la ultimul realizat am alimentat 58l si in rezervor mai aveam cu siguranta ceilalti 12l) !!!

Da, eu adaug benzina pana cand se umple pana la refuz. Asta numai cand plec in concediu imediat si doar daca nu e vara torida. Altfel, riscul umplerii spatiului pt expansiunea vaporilor e mult redus (iarna de ex).
serestely94734
Merita umplut full cand mergi in Occident ca acolo e mai scumpa motorina dar altfel nu-i vad rostul. Eu cu tankul full am o autonomie de minim 1500-km mers constant cu 100km/h. aia inseamna ca alimentez in Oradea si merg pana la Munchen si ma intorc lejer pana in Ungaria unde mai bag 15 litri si sunt inapoi in tara.
piciul
QUOTE(DORU)
Deci, la 4x4 rezervorul stock are 63l. In realitate, eu alimentez 70l la un plin (la ultimul realizat am alimentat 58l si in rezervor mai aveam cu siguranta ceilalti 12l) !!!


Eu am gasit in cartile mele o varianta de 63/8 l deci exista!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.