Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Code eroare 13!!!
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Adrian94843
pe langa problema cablului de kilometraj din alt topic mai am o belea:

Ideea este ca de cand am cumparat masina (acum o saptamana) mi-se tot aprindea ledul de check (acel motoras galben din bord) atunci cand turam motorul putin mai mult (foarte putin) pana cand zilele trecute, am pornit masina, a stat pornit pret de 30-60 sec. dupa care s-a stins de tot si indiferent cum merg nu se mai aprinde. Confom testului cu "agrafa" mi-a indicat cod 13 : " Heated oxygen sensor (HO2S)/oxygen sensor (O2S)-open circuit" iar cauza probabila este : " Wiring, HO2S/O2S, ECM". Acum ca e stins teoretic este bine, practic nu stiu, a existat aceasta problema si nu mai e....nu prea ma pricep eu. Trebuie sa imi fac griji? Unde sa ma uit ca sa fiu sigur ca nu mai eista probleme??? Ce inseamana mai pe romaneste, mai pe limba nepriceputului acest lucru???
Alexandru
...inseamna "circuit intrerupt sonda oxigen"...adica mai pe romaneste s-ar putea sa-ti fi iesit cupla de la sonda lambda...sonda e montata pe galeria de evacuare, inainte de catalizator. Ar fi bine totusi sa mai verifici inca o data daca persista codul de eroare...s-ar putea sa fie un defect aleator...poate contacte oxidate la cupla sondei lambda
Adrian94843
am inteles. Mesajul practic nu a mai aparut de ceva vreme. sa isi fi intrat in normal...sau...nici nu stiu ce sa zic.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.