Help - Search - Members - Calendar
Full Version: VW Passat Variant sau Skoda Octavia 2 Break ?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Alexandru93781
Vreau sa cumpar un SH pina in 15000 EUR. Caracteristicile lui : break, diesel, siguranta, fiabilitate. Ma gindesc la VW Passat Variant sau Skoda Octavia 2 Break. Multumesc pentru sfaturile si comentariile voastre pro si contra acestor doua modele.

P.S. Daca aveti si alte propuneri, numai nemtesti sau japoneze sa fie. Tks.
tataee92528
Sincer sa fiu personal asi alege passatul...in primul rand dupa aspect, octavia fiind cam "depasita" si plus de asta passaturi sunt destul de multe prin tara si nu ar fi problema pieselor...iar la pretul de 15000 ai gasi unul foarte frumusel si bine dotat...este mult mai fiabil un passat din privinta mea...nu cred ca ti-am fost de mare ajutor...oricum SUCCES in alegerea pe care ai sa o faci....sa verifici FOARTE atent masina inainte! Scuze daca umplu topicul degeaba!
Alexandru93781
In ce sens este "depasita" ? Te referi la Octavia 2?

Intrebare : la capitolul fiabilitate, se poate spune ca Octavia se apropie cit de cit de Passat?
tataee92528
Scuze nu am vazut octavia 2... e super 2 dar personal tot pe passat asi merge are un farmec specific ce la octavia lipseste chiar cu modificarile aparute o data cu modelul nou! ceea ce mi-a placut mie la passat a fost puterea de la motor care se SIMTE la motor de 1.9 tdi si comfortul interior urias! mie imi place enorm passatul dar alegerea iti apartine!
TLS-09
Alexandru, ai mers cu cele doua modele intre care vrei sa alegi sau e doar teoretica toata chestiunea? Nu de alta dar te-ar ajuta in alegere. Referitor la confortul interior, daca nu ai incercat du-te la un dealer Skoda si fa un test drive cu O II.
Alexandru93781
Departe de mine teoria ! Vreau sa-mi cumpar una din cele doua variante.
La inceput aveam optiuniule : Audi A4, Toyota Avensis, WW Passat si Octavia 2. Toate variante break. Am ramas la ultimele doua.

Ca sa va mai spun un mic secret, in caz ca ma voi axa pe Octavia 2, o sa mai am ulterior o alta dilema : SH la 15000 EUR sau una noua la vreo 21000 EUR (asta-i insa alta poveste).

Ca sa revin, ambele imi par spatioase (parca cu un mic plus pt Passat; este doar o parere). Fiabilitate : stiu de la prieteni ca Passatul este o masina care tine (un amic, posesor a doua Passaturi (1998 si 2004, ambele luate de nou) apreciaza mai mult pe cel din 1998 ca fiabilitate. cel din 2004 troncane..etc.). Despre Skoda, la capitolul fiabilitate, nu stiu nimic.

M-ar ajuta foarte mult, din experienta si informatiile voastre, sa sintetizez succint, atuurile si dezavantajele fiecaruia din cele doua modele.

Tks.
TLS-09
Am inteles ca vrei sa cumperi dar referirea la partea teoretica viza daca alegerea o faci dupa ce ai condus masinile respective sau fara a le fi condus.Inclin spre Octavia II.
Alexandru93781
Nu am condus niciuna din cele doua masini.
*****81107
Passatul second-hand va fi mai vechi ca Octavia second hand. Eu as alege Octavia.
Sa sti ca Skoda Octavia e mai fiabila ca VW Passat. S-a inregistrat nr. de defectiuni la cele doua masini si Octavia a obtinut maximul 5 stele la fiabilitate.
VW Passat a obtinut 3 stele la fiabilitate.
TLS-09
Mergi la un dealer Skoda si fa un test drive cu Octavia II. In fond nu trebuie sa stie ca vrei noua sau nu. Poate asa chiar te hotarasti sa cumperi noua. Chiar si in caz contrar tot te va ajuta sa-ti faci o idee si sa ieie o decizie.
r4mp
QUOTE(tataee92528)
personal tot pe passat asi merge are un farmec specific ce la octavia lipseste


daca si passatul mai are farmec.......
TLS-09
QUOTE(r4mp)
daca si passatul mai are farmec.......


Eu zic ca treaba sta exact invers.
Alexandru93781
Am fost astazi la un dealer Skoda. Am facut si un drive test.
Interiorul mi se pare generos (dar putin mai "strimt" ca la passat; pina la urma este si normal, atita timp cit Octavia este construita pe platforma Golf V).

Impresia mea este ca motorul este putin cam zgomotos. Gresesc ?
tataee92528
Ambele motoare sunt destul de zgomotoase dar Passatul este mai bine antiofonat sau poate gresesc...dar am mers cu o octavia 2 a unui preot si facea o huruiala "ca de tractor" si referitor la interiorul "stramt" si eu am simtit acelasi lucru. Dar daca ai posibilitatea de 21000 EUR pt o masina noua de ce nu te gandesti la altceva NOU... ca macar stii ce iei...vorba aia e noua si cum o porti asa o ai nu cum a "jucat-o" fostu proprietar....

Oricum eu iti urez succes in cumparaturi!!!
Alexandru93781
Deja am schimbat putin optica. De la 15000 EUR SH am ajuns la un 20-21 K de noua. In conditiile astea, am ajuns la Octavia 2.

Acum se pune problema : Octavia 2 sau Ford mondeo ?
TLS-09
Ne omori!!!!! biggrin.gif
:bash: biggrin.gif
Pana la urmatoare schimbare de optiuni recomand cu incredere Octavia II.
Alexandru93781
Recunosc. Sunt dificil. Sunt spaima vanzatorilor.

Oricum, daca ar fi sa trag o linie, in marea majoritate a cazurilor am auzit numai de bine de Octavia 2 (chiar si din partea concurentei).

Ramine insa o urma de Ford Mondeo...daca o elimin si pe asta, aleg in final Octavia 2.

Avantaje Ford :
- motorizare diesel foarte buna (TDCI-silentios, fiabil)
- clasa superioara fata de Skoda
- pret bun.

Dezavantaj major : nu se mai produce.
TLS-09
Acum un an cand am fost la revizie cu O I, a mea, l-am intrebat pe un mecanic de la ei(Skoda) daca se merita O II. Tipul mi-a zis sincer ca sa nu ma arunc inca datorita faptului ca modelul este nou si probail vor mai fi "bug"-uri de rezolvat.
Acum o saptamana am discutat iarasi problema si mi-a spus ca sint fiabile si ca nu au avut in service prea multe sau cu probleme majore.
Dat fiind intervalul de timp de aproximativ un an eu cred ca merita.
Alexandru93781
Cum comentati faptul ca motorul 1,9 TDI de pe Octavia 2 este EURO 3?
TLS-09
Tu ce parere ai.Eu nu prea vad nimic de comentat aici.
Alexandru93781
Poate constitui un dezavantaj ? Dintre toate motorizarile de la Octavia, este singura cu EURO 3. Ce inseamna asta ?

Din cele ce scriu, iti dai seama cit de novice sunt in ale mecanicii. De asta si apelez la forum.
TLS-09
Sa nu crezi ca forumul este constituit doar din specialisti, ci mai degraba din pasionati.
Titulatura de specialist se obtine raportat la numarul de postari, sau cum imi place mie sa spun poti ajunge specialist punand 700 de intrebari sau postand de n... ori la off-topic.
Nu vad de ce ar constitui un dezavantaj cata vreme impozitul il platim la capacitatea cilindrica si nu raportat la poluarea produsa de motor.
Alexandru93781
Se vede ca este pasiune. In zilele astea doua, din discutiile cu voi am aflat multe lucruri. Pt asta, tks.

Vreau sa revin putin la comparatia intre dieselul de la Mondeo si cel de pe Octavia 2. Le poti compara in citeva cuvinte ?
TLS-09
Ce motorizari? De cati Cp?
Doru37001
eu am un passat variant 2003, 1.9, 131 CP, xenon, climatronic, etc... stare foarte buna. daca te intereseaza putem sa vorbim pe mail doru_i@yahoo.com
DORU
QUOTE(Alexandru93781)
Cum comentati faptul ca motorul 1,9 TDI de pe Octavia 2 este EURO 3?


Din 2007 toate motorizarile Skoda sunt Euro 4 !
Cele care nu au putut respecta aceasta norma nu se mai importa (1.9 SDI la Fabia sau 1.9TDI la Octavia 1, daca nu ma insel).

P.S. Doru37005, aici nu e permisa reclama de vanzare. Ii puteai trimite un MP, dar mesajul postat contravine Regulamentului!
AlexTM
Hai ca stim ca tot tu esti si vrei sa-ti vinzi a doua masina biggrin.gif biggrin.gif
TLS-09
QUOTE(DORU)
Cele care nu au putut respecta aceasta norma nu se mai importa (1.9 SDI la Fabia sau 1.9TDI la Octavia 1, daca nu ma insel).

Nu se mai importa Octavia 1 Tour cu motorul 1,9 TDI de 90 cai.Daca se fac comenzi se aduce masina de la alt dealer din tara ,in cazul in care o au pe stoc (stiu ca am fost laSkoda cu un coleg care era interesat de motorizarea asta).
Cso96419
personal asi merge pe o II. din mai multe puncte de vedere.
1. fiabilitatea, este general cunoscut faptul ca skoda este o masina foarte fiabila, in majoritatea cazurilor mai fiabil decat VW.
2. cost de reparatii, sunt mai mici de cat cele de la passat de ex.
3. platforma noua de golf V sub ea, si nu una veche de audi a4 din '96.
4. suspensie independenta pe spate fata de semirigida la passat, ceea ce reprezinta o tinuta de drum mai buna, confort mai mare

morotizarile sunt de acelasi tip, sunt toate tdi cu pompe duse, deci se elimina orice diferenta.
interiorul cam acelasi, dar parca O II e mai inchegat, mai robust.
dotarile sunt acelasi, comenzile esentiale sunt ashezate aproximativ la fel.
si in final ce nu tine de nimic, passat-ul e o aparitie mult prea banala deja pe la noi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.