Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fiat Uno
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Ionut95379
Am si eu un Fiat Uno din 1984 radiat cu motor de 1.1l iar un Fiat Uno din '91 cu care circul cu motor de Tipo tot de 1.1l. Asa l-am cumparat. Am segmentat motorul pentu segmentii de ulei, in rest ceilalti sunt foarte buni. Au diametrul de 70mm. Si acum as vrea sa schimb segmentii cu cei din Fiatul din '84. Dar nu stiu daca se potrivesc. N-as vrea sa desfac motorul si sa vad ca segmentii nu se potrivesc. Ma poate ajuta cineva? biggrin.gif
Ionut45405
Nu te complica cu segmenti vechi ! E prea multa munca si nu faci nik, ei sunt "asezati" pe blocul acela si numai daca le schimbi pozitia si nu isi mai fac bine treaba. La cat costa un setr de segmenti nu merita munca! Oricum segmentarea e o operatie care nu da rezultate decat o data daca cilindrii nu sunt uzati, altfel ai surpriza ca fumega si papa mai mult ulei ca inainte!
Ionut95379
Pai bine, nu vreau sa fac motorul ala sa zboare, dar e doar un exercitiu, poate sa imbunatatesc vre-un pic motorul. Oricum masina este radiata si fac doar off-road cu ea pe dealuri pana o sa se dezintegreze :bash: .Deci nu vreau sa mearga super, dar daca s-ar putea un pic mai multa putere. as putea folosi segmentii, au aceleasi dimensiuni, si ar mari puterea, chiar daca consuma mai mult ulei?
TLS-09
Nici vorba sa refolosesti segmentii. Pune noi si basta ca altfel mai mult pierzi, stii proverbul cu "lenesul care mai mult alearga si zgarcitul care mai mult pierde". Sa nu intelegi gresit ce am spus (nu intentionam sa te fac zgarcit) dar chiar nu vad cum se pot refolosi niste segmenti( care asa cum s-a spus au jocurile facute pe cilindri/camasile de cilindri respectivi) si care ar fi afacerea.
Ionut95379
Merci mult pentru indicatii. M-ai scutit de multa munca degeaba si multi, multi nervi pe care ii trageam cand vedeam ca motorul nu merge ca lumea dupa ce ii puneam "noii" segmenti. Probabil ca o sa las motorul asa cum e, pt ca are putere si nu cred ca are rost sa investesc intr-o masina asa veche care in scurta vreme o sa oboseasca tare, irecuperabil poate. Apropo de segmenti, cum se afla de ce cota trebuie sa fie segmentii? dupa fanta? daca da, care sunt valorile? (nu numai la Fiat, la Dacia,...)
Laurentiu93709
sal...am vazut ca ai si tu tot fiat uno...al meu merge intrerupt si se opreste motorul...ai idee?stii ceva de preturile de la Fiat service?
Ionut45405
ota se afla masurand cilindrii cu instrumente de precizie (micrometru+comparator).
Ionut95379
Ma nu stiu ce ar putea sa fie. Poate o curatare de carburator ar rezolva problema. Eventual demonteaza-l si curata-l cum se cuvine, daca nu l-ai curatat de mult. Daca tot nu merge vezi aprinderea (curata cu un smirghel fin capul distribuitorului (primul obiect pe care il vezi cand iei capacul delcoului jos), contactele de pe capacul distribuitorului (care conduc curentul spre fise), platinile sa fie bune si sa aiba distanta intre ele). Si eu am avut probleme acum vreo doi ani, adica nu pornea motorul, si in rarele cazuri cand pornea, mergea rau de tot. Asa ca am curatat carburatorul cu benzina dupa ce l-am desfacut bucatele, am curatat conductele de alimentare si rezervorul, operatii dupa care masina mergea perfect si pornea la prima cheie foarte usor.
Bafta si sper sa reusesti! :wave:
TLS-09
QUOTE(Ionut95379)
Asa ca am curatat carburatorul cu benzina dupa ce l-am desfacut bucatele, am curatat conductele de alimentare si rezervorul, operatii dupa care masina mergea perfect si pornea la prima cheie foarte usor.
:wave:

Preferabil sa folosesti Decanol, Carburol sau ceva similar, curata mult mai bine.Incearca apoi sa pui si un filtru/decantor pe circuit.Daca ai pompa mecanica de benzina curata si pompa.
Ionut45405
Atentie! Decanol & Carburol ataca tot ce e membrana si supapa cu bila, trebuie demontat tot si spalate doar corpul, capacul si jiglerele simple! Si bagat bine cu seringa pe canale iar la urma clatit cu apa calda si suflat. Altfel ramane parafina de la solutiile astea.
TLS-09
Dar e evident ca o spalere temeinica presupune demontarea si indepartarea membranelor.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.