Help - Search - Members - Calendar
Full Version: octavia110cp diesel probleme la pornirea la cald,de ce oare?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
Elgis95376
salut! am o problema cu o octavia diesel la pornirea la cald,in sensul ca dimineata porneste excelent dar dupa ce se incalzeste pornirea e putin greoaie 4-5 secunde la automat.cineva mi-a spus ca ar putea fi de vina capul hidraulic de la pompa de injectie dar nu este sigur decat dupa ce fac experimentul cu uleiul in motorina.Intrebarea mea este a mai avut cineva asemenea problema? Si cum s-a rezovat?Si inca ceva,cineva a dat pe forum mai demult solutia cu senzor de temperatura,vreau sa stiu si eu daca a dat roade si este buna sau orice alta solutie pe langa cea de a schimba pompa de injectie.
P.S. am fost la tester si totul e OK
ionut83652
poi sigur e de la capu hidraulic ca sa verifici cand vrei sa pornesti la cald toarna apa pe pompa de injectie si vezi daca o ia !
DORU
Schimba la service Skoda piesa care se presupune ca ar fi defecta si daca simptomul dispare, atunci o si achiti. Cel mai corect.
Elgis95376
vi s-a intampla vreodata sa se decupleze turbosuflanta in mers?Adica eu mai aveam de mers c-am 50 de km cu motorina din rezervor , si dintr-o data nu mai tragea motorul,parca era SDI.Dupa ce am alimentat totul s-a intors la normal.Motive de ingrijorare?
ionut83652
se strica debitmetru sau ai incalzit prea tare turbina!
gabi67272
aceeasi problema am avut-o si eu la 110 cai,si am tot gadilat-o,dar pana la urma trebuie sa schimbi capul hidr.!
Elgis95376
imi spui si mie ce costuri au fost? ca pe aici c-am bat campii astia!
A disparut complet pornirea greoaie?
Mihai87418
Sincer, nu cred ca are vreo legatura cu pompa de injectie. E totusi Skoda si pompa pica al naibii de greu sau deloc. Am aceeasi masina si am avut aceeasi problema. S-a rezolvat instant schimband senzorul de temperatura a motorului. Costa cateva sute de mii, max. 50 RON. La mine testerul VW a depistat imediat problema. Explicatia e simpla: senzorul defect ii spune calculatorului de injectie ca temperatura motorului e mica, ceea ce e ok cand motorul e rece, dar cand el e deja cald amestecul diferit injectat ca pt. rece face pornirea mai greoaie.
Elgis95376
insa am o singura problema, am fost la tester si in prima faza a iesit ceva la motor,o eroare care s-a resetat la urmatoarea conectare si cu totii am crezut ca s-a rezolvat problema dar degeaba.Acum testerul acela facea o scanare pe toata masina,intrebarea mea este exista un tester sau un soft separat numai pt. motor?Sa ma duc la Skoda la reprezentanta sau la vw,audi?
DORU
Softul VAG-Com / subcategorie "Engine".
gabi67272
Am schimbat si eu acel senzor de temperatura,dar degeaba,trebuie schimbat capul hidr.
Se rezolva cu cca 8 mil
Alex64222
Si eu am aceeasi problema cu pornirea greoaie am schimbat senzorul acum 6 luni (febi parca) si tot de atunci mi-a aprut problema asta desi pe vag-com nu apare nici o eroare.Acum nu stiu ce sa fac sa iau un senzor original 150RON.

P.S
Atunci cand motorul este cald si ii dau cheie imediat fara sa mai faca testele porneste. blink.gif blush.gif
Elgis95376
Sa va zic cum s-a rezolvat la mine:
-am ajuns la un baiat de la skoda, a conectat testerul la masina,a turat-o putzin,si apoi deznodamantul: Uzura f.mare pe pompa de injectie
-apoi a desfacut furtunul de la filtrul de aer si a facut un fel de bypass la o sonda aflata sub furtunu'asta
-le monteaza pe toate la loc, inchide capota,da o cheie si pornirea perfecta,la sfert de cheie de atunci(cica ar fi marit consumul la pornire, spune el..si mai merge vreo 100.000 km.)
-si inca ceva, masina este la mana a doua,150.000 km. pe bord din 2001,
la km. astia este imposibil ca pompa de injectie sa aiba uzura spun specialistii,dar surpriza... masina avea km. reali fara numar....si asa am luat tzeapa!!
Alex64222
Salutare,


Problema rezolvata .Am schimbat bateria si acum porneste "la sfert de cheie" cu motoru cald.Bateria este Caranda MAXIMA 80A + a scazut consumul in oras.

PASTE FERICIT tuturor forumistilor biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.