Help - Search - Members - Calendar
Full Version: leon vs focus vs golf
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Pages: 1, 2
22nst
este timpul sa-mi cumpar si eu masina, si nu pot sa ma hotarasc ce sa aleg.
variantele sunt:

leon - sport-up - 1.9 tdi
focus - ghia - 1.6 sau 1.8 tdci (nu m-am hotarat)
golf - sport line - 1.9 tdi

pretul ~20.000 - 21.000 euro ddp

cam ce ma sfatuiti sa aleg?
danmatyas
eu as merge pe leon smile.gif are un design cu adevarat sportiv si pana la urma e tot vw.focusu pe locu 3 smile.gif
T u d o r
Eu pe Focus as merge. Dar daca nu ma insel, cred ca merge si motorul de 2.0 si 138 cai.
22nst
da... golful si leonul sunt aproape una si aceeasi masina, avand acelasi motor si platforma. dar cum stau masinile astea cu stabilitatea in curbe? eu am o pasiune la abordarea virajelor cu o viteza peste medie. (am la activ un logan care l-am ridicat pe 3 roti... Doamne ce m-am speriat, am crezut ca ma rastorn)
focus are pe spate suspensia independenta, golf si leon au?
T u d o r
Au. E setata mai confortabil decat la Focus.
22nst
motorul diesel nu e prea sportiv, dar consuma putin si ofera putere mare la turatie mica si un cuplu mult mai mare decat la una pe benzina.
as vrea sa pot face comanda pana la sfrasitul anului, poate, poate obtin niste reduceri cu ocazia craciunului, noului an... stiti voi. nu ma pot decide deloc, timpul este scurt...
cei cu aceste masini, ce imi puteti spune despre ele? de ce sa ma feresc, si la ce sa ma astept?
_Constantin_
cum darq puteti fratilor sa dati 21.000 ddp pe o masina de clasa compacta? La banii astia iei ce masina vrei tu din clasa medie. Vectra, Mondeo, Laguna, C5, Avensis nu stiu daca motor diesel dar... in orice caz mai dotate decat compactele.
Kry_Sty
dap avensisu e 22 smile.gif vroiam si eu sa iau dar cand am auzit pretu... saracu dealer ma tot indruma spre benzinar pana m`am uitat pe brosurile cu preturi blink.gif io aveam maxim 19.000... i-am zis frate daca pui tu diferenta cumpar avensisu daca nu asta e smile.gif)) a ras un pic probabil m-a injurat in gandul lui si am plecat mai departe :angel:
sa revenit la topic sunt de aceeasi parere cu constantin, daca tot ai banii astia poti sa iti iei lejer un mondeo sau 407... ma rog depinde de gusturi :wave:
22nst
unde vedeti voi masini din clasa medie, cu dotarile care le au astea 3 (cu variantele de echipare sport line, ghia si sport-up) la 21000 euro?
ce fac? cumpar ce vectra de 1.6 sa-mi consume 12-13 in oras, sau cine stie ce mondeo de 1.8 sau avensis si sa pun benzina de 2 ori pe saptamana? sau sa plec nu mai sambata si duminica, ca deh e soseaua mai libera. crede-ma ca m-am saturat de benzinare.

mai bine compacta, cu motor diesel si super dotata
danmatyas
mondeo 2.0 tdci 131 cp trend..o echipare buna e 21 700 aproximativ.
22nst
din pacate, este depasit cu mult bugetul.
sa nu uitam 20 mii euro cu o usoara posibilitate de extindere la 21 mii euro si asa ca pornisem cu 15-16mii si am ajuns la 20mii euro
Kry_Sty
eu prinsesem oferta la mondeo ambiente parca prima varianta de echipare cu 2750 de euro reducere... deci ajungea pe undeva pe la 17.000 de euro, din pacate cand m-am trezit eu nu mai era nici un mondeo in tara :bash:
_Constantin_
Ionele de superi degeaba, dar nu cred ca la ghia sau la ce compacta vrei tu vei avea nush ce optiuni, clima e esentiala, oglinzi elctrice si bla bla, xenon, cotiera, radio cd cu 6-8 boxe, comp de bord... cam astea sunt doatrile la o compacta ca nu cred ca iti pui piele si navigatie/trapa sau dvd in tetiere. Nu o sa incerc sa te conving dar sa stii ca nici dieselurile alea nu consuma atat de putin, nu cred ca cei care au benzina merg doar cand sunt drumurile libere si fac plinul de 2 ori pe sapt. benzina de 1.8 de la Toyota are 130 cp si mananca in oras 8-9% garantat, la un mers normal cu aglomeratie si tot ce trebuie iar la drum lung maxim 7% daca tragi de ea in nesimtire. Normal ca vectra de 1.6 consuma 13% in oras ca are 1500 kg, avensis are 1250kg. Cu toate astea daca te interesezi Vectra C face-lift motor 2.0 cdti 120 cp, in echiparea Elegance este exact 21.000 euro si daca te tiganesti putin o scoti mai ieftin. Deci se poate. In plus la compacte nu prea ai cum sa negociezi, alea se vand singure.


Extras din oferta FORD: Dotari pt Modelul Focus Ghia: suplimentar la echiparea trend( ma gandesc cu groaza ce doatri avea aia, probabil erau trecute la dotari si pedalele. :| )
# Aer conditionat manual
# Computer de bord
# Grila fata cromata
# Volan cu 3 spite, imbracat in piele
# Schimbator de viteze imbracat in piele
# Faruri de ceata
# Faruri cu stingere intarziata si system “Follow me home”
# Geamuri fata/spate actionate electric; inchidere/deschidere globala
# Consola centrala fata si spate cu cotiera
# Manere exterioare usi in culoarea caroseriei
# Torpedou refrigerat
# Oglinda retrovizoare interioara cu sticla heliomata
# Plasa portbagaj (doar pentru Wagon)
# Jante aliaj 6.5 X16" cu 5 X 3 spite, anvelope 205/55 R16 etc.

@sa-mi fie scuzat dar astea nu sunt dotari. Singurele dotari adevarate din toata lista sunt jantele, volanul, comp de bord.

Pana la urma alegerea e a ta si daca ar fi sa aleg as alege Seat. e cel mai bine dotat si e pe deasupra e si frumos+ca se face tuning la motor foarte usor si gasesti multe piese pt el. Cu toate astea, nu pot decat sa ma repet, ia si alte oferte. ti-o spun prieteneste, cum i-as spune celui mai bun prieten. Numai bine si bafta si sa te bucuri de masina, orice ai alege. beer.gif :help:
Mihai 36955
Salut!
Eu nu am sa iti propun altceva cum fac altii, in fond si la urma urmei fiecare isi ia ce vrea. Anyway, eu le-am condus pe toate cand m-am decis sa-mi schimb masina. Dintre toate cel mai setat sport este LEON-ul (garantat), dar sa nu ai impresia ca te va zdruncina, Focus-ul de 1.6 e cam slabut sincer ( si motor si feeling la conducere ), golf-ul.........e cam ca LEON-ul dar mai confortabil un pic ( am impresia ca setarea masinilor SEAT este un pic mai sport decat VW, chestie de marketing). Eu in final am ales SEAT dar TOLEDO fiindca........au stiut dealerii sa-si vanda masina biggrin.gif (nu ca as regreta alegerea facuta).

In plus daca zici ca-ti palce condusul sportiv, masinile din grupul VAG sunt mai usor tunabile decat FORD-urile, si probabil, chiar daca nu acum, in viitor te vei gandi la mici imbunatatiri aduse masini

Bafta!
Tarabostes
Nu tre sa fie o referinta, dar un amic bun, fost proprietar de Focus ( si foarte multumit de altfel) tocmai si-a luat un Leon 1.9 ( la care planuieste un upgrade de putere, ca toata lumea i-a spus ca se poate). Masina arata misto, are un look temperamental, tipul ca sa mai atenueze imaginea asta a mers pe culoarea neagra. Si-ar fi luat tot Focus, a fost foarte multumit de modelul anterior si inclusiv de service dar noul Focus nu i-a mai placut la fel.
DORU
De ce nu faci un drive-test cu aceste modele? S-ar putea sa te ajute!

Pareri personale:
- Seat e cea mai joasa masina din grupul VAG
- Golf e modern, dar prea banal
- Focus are o platforma tehnica dinamica, dar personal nu stiu daca service-ul e mai bun decat la VAG, in general. Si nici preturile nu le cunosc la Ford-service.
22nst
cum adica seat este cea mai joasa masina din grupul VAG?
la aspectul exterior leonul este cel mai frumos si cu o inpresie de sportivitate, apoi focus si in cele din urma golf smile.gif
DORU
QUOTE(ionel92779)
cum adica seat este cea mai joasa masina din grupul VAG?


Are cea mai mica garda la sol dintre marcile VAG, cel putin pana la aparitia noilor modele Leon, Altea, Toledo. Aici trebuie verificat !
_Constantin_
Si in plus vine cu ceva foarte foarte important: jante de aliaj de 17"( numai astea sunt 1000 euro fara anvelope daca ar fi sa le iei dupa) plus ca are o gramada de dotari in plus fata de golf si sa nu mai zic de focus. In ceea ce priveste manevrabilitatea... sa va spun parerea mea: Normal ca Jeremy Clarkson si Hamster si Tiff care merg zi de zi cu Ford Gt, Porsche 911 sau lamborghini se urca in compactele astea si cauta la ele calitati asemanatoare, probabil focusul are un comportament exemplar cand iei un ac de par la 120kmh dar asta nu acopera nici 0.0001% din situatiile de pe "traseu". Banuind ca esti destul de tanar eu zic sa iei Seat, e sportiva( mult mai ... decat cele 2), infinit mai frumoasa( design modern), incomparabil dotata si pretul este din ce am vazut eu 16.000 si ceva CIP. beer.gif Hai hotaraste-te ca de abia astept sa vad poze cu ea. Ce culoare vrei?
22nst
smile.gif as vrea negru daca o sa fie leon sau focus si alb daca este golf (ii pun jante negre si e superb)
dar, cred ca o sa ma inderpt spre leon
_Constantin_
Cam asa ceva?
22nst
biggrin.gif daaa... misto

vad ca tu ai avensis de 1.6
imi poti da niste detalii despre el?
adica, ce varianta de echipare este, cand l-ai cumparat, daca era nou, eventual si pretul iar cel mai important consumul.
_Constantin_
18.000 DDP, cumparat in martie, 110 cp, motorul este excelent, am avut o mica problema dar care s-a rezolvat imdeiat. Cand l-am luat eu NOU, era echiparea SOL, acum s-au schimbat, oricum sunt 2 echipari pt 1.6 si a mea este cea mai scumpa.Garantie 3 ani, integrala inclusiv bucse, absolut orice, in limita a 100.000 km. Dotari de bun simt:
*cotiera
*clima pe 2 zone
*oglinzi electrige, rabatabile elctric si degrivate
*radio cd cu 8 boxe, casetofon( cu caseta smile.gif )
*indicatoare optitron
*geamuri electrice fata/spate
*oglinda interioara cu functie anti orbire ( are un buton foarte interesant)
*jaluzea spate
*volan reglabil pe 2 directii
*senzor de ploaie
*volan, schimbator, cotierele de pe usi din piele.
volan cu comenzi audio
*comp de bord cu multiple info
*directie asistata electric cu efect progresiv
*Abs, Ebd, fara ESP la motorizarea asta, 9 airbaguri, 5 stele euroNcap( cu 34 puncte din 36).
*frane cu disc fata/spate. cele fata ventilate

Nush ce sa mai zic.... eu sunt super multumit de ea. Acum la 16.000 km in oras pe vremea asta nu sare de 10.5 dar pe vreme buna ia cu 1-1.5 litri mai putin. Afara la mers domol 100-120 6-6.5. Am tras de ea de cateva ori pe Constanta-Bucuresti ( constant peste 170) si am ajuns in buc cu consum 8%. Eu zic ca e normal pt o masina de clasa asta. Revizia am facut-o si a costat 3.2 mil. Daca veneam cu piesele mele nu depasea probabil 3 mil. Daca mai ai si alte intrebari ...

PS: nu trece zi fara sa-si ia redline, poate chiar mai multe si consumul se mentine in limite, la fel uleiul si toate subansamblele. acum am un zgomot langa usa( dar e de cand mi-au montat alarma), ma duc josi sa-l "operez".
Ionut72466
constantin si mie imi place avensis dar la design leon arata bestial, suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper-mortal.... si ce mai vrei
_Constantin_
Pai si am zis eu sa ia Avensis pt ca arata mai bine? Mi s-au cerut dealii, le-am dat. Sunt constient ca Leon arata suuuper mortal, e unul din motivele pt care i l-am recomandat din start, cel putin la clasa compacta :angel:
George87633
Nu uitati ca acum o saptamana noul boss al grupului VAG a anuntat ca ar vrea sa renunte la Seat datorita cheltuielilor foarte mari si lipsei de profit.
Apoi dai 21000 E si iti faci probleme de consum?
Cred ca alte lucruri ar trebuii sa fie mai importante.
In orice caz mergi la show-room-uri pentru a vedea masinile.
Imi permit sa iti fac si eu o recomandare:Mazda3.
Du-te si fa un test drive cu ea.
air_wolf
QUOTE(dan florin57283)
eu as merge pe leon smile.gif are un design cu adevarat sportiv si pana la urma e tot vw.focusu pe locu 3 smile.gif


de monovolum sportiv poate... hai, varianta fr mai treaca mearga, dar standardul... eventual bicolor... :puke:
focus si golf au macar valoare de revinzare, mai ales in varianta diesel. iar la romanica prinde bine un tdi sub capota wink.gif
22nst
pai asa m-am gandit si eu. un diesel merge mai bine la noi in buc. biggrin.gif
modelul corolla asta nou stie cineva cand apare?
_Constantin_
Mai ai de asteptat cateva luni bune, plus ca nu o sa ai nici o promotie, nici o reducere... oricum daca POTI sa astepti o sa merite asteptarea.
22nst
da, o sa astept. acum eram luat de val si eram dispus sa fac un compromis, si sa renunt la niste masini mai "de calitate" in favoarea altora cu aspect sportiv. am stat si m-am gandit ca la 1.83 si 100 si un pic de kg, mai bine imi sta intr-o limuzina, gen avensis, c5, vectra, passat s.a.
_Constantin_
Ma bucur. Asteapta sa vezi cum o sa fie noua Corolla, sau si mai bine mai pune niste bani la ciorap si treci direct la Avensis dar cu motor diese serios sau ce masina iti place din clasa medie. beer.gif
Legionaru'
Domnu' _Constantin_ , la dotari ati uitat a treia lampa stop! :bash:
_Constantin_
Si manere in culoarea caroseriei, levier semnalizare, faruri, dar cea mai tare am gasit-o la Skoda... TORPEDOU ILUMINAT. WOW
DORU
Carcotasilor ! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
_Constantin_
DORU nu poti sa nu recunosti ca astfel de dotari par stupide si pun in umbra dotarile adevarate. Nu mai stii ce are masina si ce nu...
DORU
Nu am cum sa nu recunosc ceva flagrant biggrin.gif
MK zice ca daca umple pagina, ia si ochii. Uneori e valabil, alterori nu. Dar cand dotarile standard sunt putine... blush.gif
Sergiu75148
QUOTE(DORU)
Pareri personale:
- Seat e cea mai joasa masina din grupul VAG
- Golf e modern, dar prea banal
- Focus are o platforma tehnica dinamica, dar personal nu stiu daca service-ul e mai bun decat la VAG, in general. Si nici preturile nu le cunosc la Ford-service.


Nu Seat, ci chiar Skoda e cea mai "joasa" masina din grupul VAG. Iar faptul ca-i plina Romania de ele, nu inseamna nimic (si de Loganuri e plin...).

Intr-adevar, Golful e banal, cand au scos noul model, cei de la WV au fost acuzati de lipsa totala de creativitate, intr-un moment cand majoritatea producatorilor se dadeau peste cap sa intre pe piata cu designuri cat mai revolutionare...
Mandula
QUOTE(_Constantin_)
dar cea mai tare am gasit-o la Skoda... TORPEDOU ILUMINAT. WOW


Loganul cu care am mers aseara (nu era cel full) nu beneficia de asa ceva... deci stie marketingul (penibil, dupa parerea mea) Skodei ce stie, stie ce prinde la romanica. Dacia are o traditie aici, va mai amintiti Solenza Europa de 4500 E (si euro era atunci 40.000 de lei) fara turometru, scrumiera si parasolar pasager ? I-au mai spus si Europa...

On topic: vad ca autorul s-a reorientat spre clasa medie, iar optiunile sunt asa multe, incat fara niste criterii e greu de opinat.
DORU
QUOTE(Sergiu75148)
Nu Seat, ci chiar Skoda e cea mai "joasa" masina din grupul VAG. Iar faptul ca-i plina Romania de ele, nu inseamna nimic (si de Loganuri e plin...)


Sergiu, te inseli. Pana la noile modele Leon, Altea, etc. Seat detinea garda la sol cea mai mica.
22nst
la banii de care dispun se incadreaza foarte bine skoda octavia2 elegance de 1.9 sau 2.0 tdi, + ca skoda are o imagine foarte bun in romania.
_Constantin_
Adica nu iei Avensis, nu iei Leon, nu iei Golf, nu iei Focus, nu iei Mondeo, Vectra dar iei OII? Eu ma retrag. Din toate masinile de s-au discutat aici e de departe cea mai slaba( din toate punctele de vedre). Bafta.
22nst
:wtf: am zis si eu nu am dat cu paru, oricum ce este sigur este ca masina va fi diesel si ca nu o voi alege fara un test drive.
o sa ma duc, sa stau in ele, sa pipai materialele, sa vad unde-i calitatea mai mare...

ce, nu ar fi frumoasa o octavia 2, elegance, 2.0 tdi cu 140 cp, combi 4x4?
_Constantin_
Aia ar fi frumpoasa dar mi-e teama ca depaseste cu mult bugetul stabilit de tine la inceput. Fa exact ce ai zis... urca-te in ele, pipaie materialele... o sa vezi diferenta.

Octavia II Combi 4x4 2.0Tdi 140 Cp Elegance are un pret CIP de 21.000 euro? blink.gif Tu te refereai la pret CIP cand ziceai ca dispui de 21 mii?
22nst
21.000 ddp
aia de care zic eu e 25.000 ddp
imi place exteriorul la skoda, dar dupa cate mi-ai spus, voi tine cont de parerea ta si nu voi evita avensis, fiind printre preferinte, alaturi de c5, laguna, octavia, si cele enumerate in primele posturi.
_Constantin_
Laguna scoate-o, e prea scumpa. Ca sa o iei cum vrei tu cu motor diesel si ceva dotari... sare de 22mii sigur.
lucian39835
QUOTE(ionel92779)
smile.gif as vrea negru daca o sa fie leon sau focus si alb daca este golf (ii pun jante negre si e superb)
dar, cred ca o sa ma inderpt spre leon


Chiar ma intebam ce cauta Focusul in lista ta. E normal sa alegi intre Golf si Leon. Si aici totul depinde de gusturile tale cu privire la aspectul lor. Mie unul mi-a placut Leonul vechi (chiar am avut unul pt vreo 6 luni), insa daca ar trebui sa aleg intre noul Leon si Golf 5 as alege in 0,00000001 sec Golful.
Nu stiu cum se aseaza cele 2 masini in curbe, dar vechiul meu Leon era extraordinar in viraje. Si nu numai ca se aseza foarte bine dar scotea si un scartait misto, asta fara sa piarda vreo clipa aderenta. Daca nu as fi avut o mare problema ( meteo) cu el l-as fi tinut si acum. Legat de consum imi era cam jena ( sub 6 %), asta in conditiile in care il foloseam intens in regim sportiv.
Succes indiferent de ce masina iti alegi.
22nst
ce ziceti de un pejo 407? 1.8 benzina cu cateva optionale imi iese pe la 18500 euro.
lucian39835
QUOTE(ionel92779)
ce ziceti de un pejo 407? 1.8 benzina cu cateva optionale imi iese pe la 18500 euro.



De ce nu revii atunci cand te hotarasti cam ce masina vrei ?? Te intreb pt ca de la clasa compacta ai trecut la alta clasa.
22nst
la asta nu ma pot hotara. nu ma intereseaza daca este o limuzina de 4.6m sau un hachback de 4.3m; pe mine ma intereseaza sa fie o masina buna, fiabila, sa aiba intretinerea ieftina, sa fie frumoasa, confortabila si nici sa ma rupa la buzunar cu (scuzati cacofonia) consumul. oricum, saptamana viitoare, dupa Sfantul Ion, ma apuc sa colind showroom-urile sa fac test drive, ca asa poate decid mai repede smile.gif
lucian39835
QUOTE(ionel92779)
la asta nu ma pot hotara. nu ma intereseaza daca este o limuzina de 4.6m sau un hachback de 4.3m; pe mine ma intereseaza sa fie o masina buna, fiabila, sa aiba intretinerea ieftina, sa fie frumoasa, confortabila si nici sa ma rupa la buzunar cu (scuzati cacofonia) consumul. oricum, saptamana viitoare, dupa Sfantul Ion, ma apuc sa colind showroom-urile sa fac test drive, ca asa poate decid mai repede smile.gif



Mult succes. band.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.