Help - Search - Members - Calendar
Full Version: placute octavia 1
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
serestely94734
buna.Mi-am schimmbat recent (1000km) placute ssi discuri frana fata la octavia 1 la reprezentanta skoda CJ.Sau ce-l putin mi le-au facturat..... Am o intrebare va rog: este posibil ca mai mereu sa-mi fie inegrite capacele de la rotile din fata de la placute daca sunt noi? Din cate imi aduc aminte inaintt cu placutele originale de austria nu se intampla acelasi lucru?! Este oare normal?
TLS-09
Da. Depinde de materialul placutelor dar in principiu este un fenomen general.
Mihai44627
am patit si eu cu o masina....imediat dupa ce i`am schimbat placutele se inegreau jentile ca sa nu mai zic de fumul care iesea cand puneam frana.prima data am crezut ca e de la motor.si nu aveam viteza mare...a fost o simpla frana la un stop. dupa 2-3 sapt nu o sa se mai inegreasca nimic. pana atunci...jos capacele tongue.gif
DORU
Este normal. TLS a punctat f bine.
serestely94734
Deci sa mai astept ca v-a trece?Eset normal deoarece sunt placute noi si discuri noi de frana sa inteleg?
DORU
Stii producatorul si modelul celor dinainte si al celor actuale? Le-ai schimbat la service Skoda?
TLS-09
Pai trece dupa ce duci masina la spalatorie, dar isi revine imediat. biggrin.gif Ai inteles ce am vrut sa zic. blush.gif
serestely94734
Pt. Doru . Le-am schimbat la Compexit Cluj service Skoda si dealer Skoda pe CJ. Orice interventie service o fac numai la ei. Sigur nu mi-au montat placute de calitate proasta?
TLS-09
Mie mi s-a intimplat chiar de la placutele din fabrica. Daca nici alea nu erau originale.........
serestely94734
Ce cred ca mai pot face smecherii si mecanici din serviceuri. Smecherii de gen:scot piesa originala din depozit pe factura dar cand ajung sa o monteze monteaza una contrafacuta?? Poate fi si asta? Cat trebuie sa am garantie pe placutele montate de Compexit CJ ( service skoda) ? Dat fiind ca am schimbat si discurile de frana la ei totodata cu placutele cat ar trebui minim sa rulez fara a schimba placutele?? Cat oare 15-25-35000 km sau cat oare?
TLS-09
Asta depinde de stilul de condus. Eu am schimbat placutele la 42000 Km.Dar discurile de ce le-ai schimbat, erau ovalizate? Vezi pe factura nu au trecut cat ai garantie?
serestely94734
M-au aburit ca daca nu schimb si discurile o sa-mi uzeze mai repede placutele si bla-bla-bla.Masina are cam 195k km reali.Oricum din cartea service in austriaca nu inteleg daca au mai fost schimbate discurile sau nu, cert este ca nu am vazut cand au schimbat discurile dar am verificat apoi si intradevar mi-au pus discuri noi iar cele vechi mi le-au dat inapoi acuma nu am de unde sa stiu daca discurile care mi le-au dat inapoi au fost si cele de pe masina. smile.gif Oricum cand fac 15k km pri toamna anul viitor ma duc cu ea la service tot la ei sa vad daca au curajul sa-mi zica ca placutele sunt uzate dupa numai 15k km. Din cate am auzit si eu de la altii cu Passat sau bora ei schimba placutele la 50-60k km. Dar discurile cu aproximatie cat pot sa tina pana sa le schimb din nou? 70-100-150k?? Multumesc celor care raspund la intrebarile mele.
TLS-09
Chestia cu schimbatul discurilor ca sa nu se uzeze mai repede placutele mi se pare o timpenie. Placutele iau forma santrilor de pe disc, se muleaza pe disc undeva in primii 200 Km de la montare. De altfel in acesti 200 Km este bine sa conduci mai prudent deoarece suprafata de contact nu este 100%.
Discurile se schimba daca sint ovalizate ceea ce ar fi trebuit sa simti in volan si anume vibratii puternice la viteza mai mare (in jurul a 110-120 km/h sau la franare mai puternica).
Uzura maxima la discuri nu o cunosc pentru Skoda dar nu cred ca ai ajuns la ea asa de usor. Oricum uzura discului (in grosime nu are legatura cu uzura placutelor in sensul spus de cei de la service). Daca ar fi asa ar insemna ca pastrand acelasi stil de condus pe masura ce se subtiaza discul vei schimba tot mai des placutele. Chiar daca ar exista o asemenea legatura ar fi insesizabila.
Din cate stiu eu trebuie sa ai un senzor la placute si abia cand se aprinde becul pe bord( cel care se aprinde si cand tragi frana de mana) trebuie schimbate. Ai avut senzorul aprins?
Referitor la cei 195.000 Km avand in vedere ca nu esti primul proprietar este posibil sa fi fost necesara schimbarea discurilor. Nu este certa necesitatea acesteia. Acuma una peste alta macar ai discuri noi si stai cat de cat linistit. Problema e sa nu aiba si aia de la service discuri aproape noi (alea care le-au dat jos de la tine).
Oricum nu ai cum sa verifici.
serestely94734
Beculetul galben care indica placute slabe s-a aprins cat ce priveste discurile nu trepida deloc masina nici la 150 km/ora nici la franari. totusi cred ca am fost fraierit cu discurile.Treaba este ca mi-au facut discount mare deoarece consilierul lor de service la care merg trebuie sa-si reconditioneze parchetul anul viitor iar eu o sa Il reconditionez(cu astaa ma ocup). Am platit 1600 RON pt: schimb placute frana fata,discuri frana fata, doua bucse la brat inferior fata,service complet cu schimburi de ului+filtre etc si mi-a si facut cica un reglaj de directie gratuit ca membru Skoda Gold . Pretul de 1600 RON a inclus manopera-piese si tva. Ce ziceti am platit destul de putin sau cam acolo este pretul? Una peste alta nu-mi pare rau dar ma deranjeaza ca se inegresc capacele de la placute. Poate pe undeva este si normal pana se mai uzeaza si placutele si discurile. Oricum cred ca nu mai schimb placutele vreo 40-50k km ceea ce inseamna pt. mine vreo 2 ani si discurile poate nici la 100k nu le mai schimb ca oricum in maxim 2 ani cumpar o Octavia noua .
TLS-09
Eu am dat la o revizie plus schimb placute 600 RON. Asadar la tine in plus ar fi discurile, directia + manopera aferenta. Daca fac 1000 RON astea nu stiu ce sa zic? Cata au costat discurile?
DORU
Daca dealerul Skoda a operat lucrarea de service, atunci au folosit piese originale pt care garanteaza, in general 3 luni manopera si un an piesele.

Daca tipul placutelor este altul decat cel de fabrica, f probabil de altfel, atunci de aceea a aparut praful acela fin si negru.

Un set de discuri este scump (minim 150 euro), deci cele 10 mil lei s-ar justifica intr-un fel.
serestely94734
A-ti uitat ca mi-au schimbat si 2 bucse la brat inferior fata pt. care au trebuit sa dea bratul fata jos. Deci am platit 1600 ron pt urmatoarele: schimb discuri frana,schimb placute,schimb 2 bucse brat inferior, o garnitura la pompa de motorina parca ,service complet cu schimbare filtre,ulei,filtru polen,verificari complete si reglare directie. Factura totala a fost 1850 ron dar mi-a facut reducere pan ala 1600 ron pt. ca sunt membru skoda gold. Mie nu mi s-a parut exagerat de mult in comparatie cu ce platesc altii la Passaturi de exemplu la service VW pt. similar. repet singurul fapt care ma intriga este ca mi se inegresc capacele al roti... smile.gif
BlueWave
sal,
apropos de placutze...
le=am schimbat si eu pe spate... si nu au conectori pt senzori ( cu toate ca-s originale).Probabil doar cele de pe fata au asa ceva.Asa ca se schimba ...la ureche sau vizual la tocire.
ionut83652
cand ajungi la ureche e cam rau mai da si tu cate o roata jos dion cand in cand si uitate
cat pentru cel de a lansat topicul :depinde de placute sunt placute rigide care se uzeaza greu dar scad si performantele la franare sunt si placute mai moi care au performante ff bune dar se uzeaza mai repede cat despre cele originale skoda daca nu ma insel folosesc doua tipuri (de vara de iarna cel putin la noi)oricum mai putin conteaza asta si la alea mai tari o sa ai negreala din -traia dar mai putina!
TLS-09
QUOTE(ionut83652)
..........cat despre cele originale skoda daca nu ma insel folosesc doua tipuri (de vara de iarna cel putin la noi)oricum mai putin conteaza asta si la alea mai tari o sa ai negreala din -traia dar mai putina!


Dar cum trebuie (sau cat) sa conduci ca sa apuci sa schimbi placutele de iarna pana vara sau invers?

Nu exista placute de iarna si de vara.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Exista placute din material mai dur sau mai moale dar in nici un caz de iarna si de vara.In primul rand ele sint facute sa mearga cateva zeci de mii de kilometri fiind astfel putin probabil sa-i parcurgi in 3 luni.
E drept ca puteau sa puna senzor si la spate dar probabil au mers pe ideea uzurii egale sau mai mari pe fata,astfel incat cand se schimba pe fata sa se schimbe si pe spate sau cel putin sa fie verificate.
BlueWave
se merge pe ideea planului de service la verificare ( e o bifa in paln de verificare placutze) ia rcu vara/iarna ... ce-s dom-ne cauciucuri ... sunt mai dure sau mai moi ... cele moi au eficienta mai mare .
iar la mine pe fata se duc mai repede decat scrie la carte ca am discuri cu santuri !!! asta e ... dar se pare ca e un avantaj( o spun specialistii nu eu ) ca se ovalizeaza mai greu.
BlueWave
oricum ideea e ca daca nu-ti sare in ochi senzorul , se aude si daca nu se aude vad oamenii in service( ca si asa cunosc un caz care merge revizie si de fiecare data mec. sar pe el sa schimbe placutzele biggrin.gif )
TLS-09
Bine, plan de service dar acolo verificarea se face din 15.000 in 15.000.La prima si poate a doua verificare merge dar pe urma poate sa apara momentul in care trebuie sa le schimbi ci 4-5000 Km inainte de vizita la service.Tot senzorul era solutia optima.
ionut83652
QUOTE(TLS-09)
QUOTE(ionut83652)
..........cat despre cele originale skoda daca nu ma insel folosesc doua tipuri (de vara de iarna cel putin la noi)oricum mai putin conteaza asta si la alea mai tari o sa ai negreala din -traia dar mai putina!


Dar cum trebuie (sau cat) sa conduci ca sa apuci sa schimbi placutele de iarna pana vara sau invers?

Nu exista placute de iarna si de vara.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Exista placute din material mai dur sau mai moale dar in nici un caz de iarna si de vara.In primul rand ele sint facute sa mearga cateva zeci de mii de kilometri fiind astfel putin probabil sa-i parcurgi in 3 luni.
E drept ca puteau sa puna senzor si la spate dar probabil au mers pe ideea uzurii egale sau mai mari pe fata,astfel incat cand se schimba pe fata sa se schimbe si pe spate sau cel putin sa fie verificate.


am gasit eo la brembo placute pentru a fi utilizate iarna si placute pentrui a fi utilizate vara alea pentru iarna is dintrun material mai moale cu mai mult bronz asa scria acolo si la skoda aceiasi faza iarna au un lot vara altu difera si culoarea alea normale is negre iar celelalte is mai multa galbene decat negre(au si galben)
DORU
QUOTE(BlueWave)
iar la mine pe fata se duc mai repede decat scrie la carte ca am discuri cu santuri !!! asta e ... dar se pare ca e un avantaj( o spun specialistii nu eu ) ca se ovalizeaza mai greu.


Santuri? Vrei sa zici cu striatii poate... Da, sunt mai bune discurile, dar si placutele se tocesc mai repede...
BlueWave
da niste striatii . stiu ca se duc mai repede placutzele dar la recomandarea mecanicului sunt mai eficiente.
intentionez sa pun si pe spate acel tip de disk ( brambo ), tot cu striatii.
dar asta la primavara ca sigur o sa mazgalesc si etrierii cu vopsea , sa dea bine la public.
apropos vopsea verde ca la rs care sa stea acolo ( tinand cont de temp) de unde se cumpara? augsburg?
DORU
QUOTE(BlueWave)
intentionez sa pun si pe spate acel tip de disc ( Brembo), tot cu striatii.
Dar asta la primavara ca sigur o sa mazgalesc si etrierii cu vopsea , sa dea bine la public. Apropos vopsea verde ca la RS care sa stea acolo
(tinand cont de temp) de unde se cumpara? Augsburg?


Eu iti recomand tuburile de vopsea din CORA, costa 170.000 lei, iei 2 sa fii sigur ca-ti ajung, dai 2-3 straturi, sunt f rezistente. Te asigur!

Zici Brembo...cand ai ales marca, ce alt brand ai avut in vedere si cum te-ai decis? Un link, sau pret, se poate? Mersi !
BlueWave
cand am achizitionat masina disck-urile pe fata nu aratau tocmai bine.
al meu frate ( mec la mertz) mi-a sugerat sa le schimb ... si tot cautand "pe original" mi-a ajuns la urechi ca cele cu striatii sunt mai eficiente... atunci intreb si vad ca pretul e usor mai mare ( nesimnificativ ~40 lei) si decid sa le iau pe astea " brembo" dupa numele fabricantului.
am avut in vedere si schimbarea dupa un nr. mai mic de km. parcursi a placutzelor dar am spus ca si cu 5 mii si fara ei tot acolo ajung.
cad or sa moara si cele de pe spate ..., tot cu deastea le inlocuiesc.
BlueWave
http://www.augsburg.ro de aici le-am luat cu comanda pe site...si livrare la "militari", de pret ..nu mai stiu cat sunt ca-s luate in feb anul trecut ...
DORU
Multumim pt informatii ! arigato.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.