Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Telefon cu infra-rosu
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Seri
Stiu ca este depasita aceasta tehnologie si la moda este bluetooth, dar numai d-asta am si nu stiu la ce il pot folosi. Zicea cineva pe aici ca folosea un PDA cu IR pe post de telecomanda TV insa nu am gasit informatii suplimentare pe Google. Stie cineva mai multe?
Exista port IR care se conecteaza prin USB la computer ca sa pot face schimb de fisiere cu telefonul?

Multumesc anticipat pentru orice informatie!
Bogdan54824
Depinde ce telefon ai, dar utilizarile ar fi următoarele: transfer de data cu un computer dotat cu port IR (orice laptop are, iar pt. desktop se găsesc de cumpărat pe toate drumurile), pentru a tipări agenda pe o imprimantă cu port IR (unele HPuri au așaceva), pentru a schimba informații cu alt telefon cu port IR, chiar și alt model, sau de la altă firmă.
Pe post de telecomandă nu prea merg. Marea majoritate a telefoanelor au un emițător IR slab, care nu bate decât maxim 2m. Ca să funcționeze cu un TV ar trebui să fii cam la 1m de TV și să ținești bine de tot receptorul IR al TVului. A... evident ai nevoie și de software pt. așaceva.
air_wolf
da, exista telecomanda pentru tv pe pda si telefon. a avut un prieten pe 3650 si pe 7650 dar sa stii ca merge prost de prost.

exista si port usb/irda.
eu am folosit csd-ul de la orange destul de mult, cu un ericsson r320+laptop si a mers perfect. banuiesc ca merge si mai bine cu edge dar viteza portului IR e limitata.
vma
exista soft pentru seria 600 de la nokia, adica symbian smile.gif

http://shop.psiloc.com/en/Application,65544,Psiloc+irRemote

l'am avut si functioneaza pe orice fel de TV, DVD, VIDEO....
HalbaSus
Asa e... si eu am pe 6600 soft de telecomanda, problema e ca bate la o raza de maxim 1.5 metri adica mai bine schimbi canalele cu mana. Partea misto e cand te plimbi prin targuri si vezi pe unul cu combina "smechera" care vinde manele... configurezi telecomanda pentru jaful lui de combina si in timp ce te faci ca te uiti la cd-ul cu gutza ii inchizi jucaria biggrin.gif
Seri
Merci mult pentru link, dar nu am smart phone, al meu este Sony Ericsson K310i, care acuma este la promotie si eu l-am luat la pret dublu acum 2 luni. :ewpu:
Il folosesc doar ca telefon, de camera video si MP3 player nici nu am nevoie, dar vroiam sa pot face cam ceea ce zicea Halba Sus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.