Help - Search - Members - Calendar
Full Version: COCOSATU SA FACA ZGOMOTE INACEPTABIL NU ?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Volkswagen
sergiu90450
am schimbat de curand placutele de frana si se aude un TACANIT dreapta fata, cineva mi a spus ca e din placute si am schimbat placutele de frana fata stanga cu fata dreapta , NIMIC, se aude la fel acel tacanit, mentionez ca se aude cu geamul deschis altfel nu ,am fost la mecanicul meu sa nu care cumva sa fie alt ceva. a mers cu masina si daca apasa putin pe frana nu se mai auzea, mi aspus ca ori placutele din fabrica sunt putin mai largi ori suportul de etrier sa mai uzat si de aia tacane si ca a mai venit cineva la el cu un audi a6 si la fel a patit o
voi ce credeti ? au patit o si alti , ce ati facut ?
nu de alta dar ma deranjeaza al dracu.
COCOSATU SA FACA ZGOMOTE INACEPTABIL NU ?
Mariustom
Mai mult ca sigur (cum vine asta? :bash: ) plăcuțele de frână joacă în suportul din etrier, din această cauză zgomotul nu este mare și dispare la acționarea frânei, prin înțepenirea plăcuțelor.
Totuși n-au nici un joc, la verificarea cu mâna ? Sau n-a verificat asta, ci a presupus doar mergând cu mașina.
cornel90012
Cat te-a costat operatiunea cu schimbatul placutelor? Ai schimbat doar pe fata sau si pe spate? Nu de alta dar urmeaza sa fac si eu operatia asta in viitorul imediat si as vrea sa stiu cat sa scot din banca...
TLS-09
Daca ar juca placutele ar trebui ca zgomotul sa se auda doar pe drum cu denivelari, piatra cubica etc.
Am trecut si eu prin asta pe vremuri cu un Scirocco dar se datora nu neaparat jocului (pe care placutele oricum trebuie sa-l aiba dar in limite minime) ci absentei unor lamele (arcuri) care aveau rolul de a le fixa printr-un sistem flexibil. In principal ele trebuie sa gliseze doar stanga-dreapta spre disc nu si pe verticala.
De regula acele arcuri veneau in acelasi set cu placutele dar datorita diferentei enorme de ani intre masini sistemul trebuie sa fi evoluat asa ca exemplul meu poate sa fie luat doar cu rezervele de rigoare.
In rest Mariustom are dreptate, chestia asta se verifica doar cu roata data jos pentru a vedea unde sint jocurile.
ionut83652
exista si posibilitatea sa joace placutile atunci cand discul e sapat iar placua e noua nu calca pe tot discu iar in mers mai face zgomot pan se uzeaza!dar cel mai bine vezi ca totu sa fie strans din cate stiu eo vw au o clema care tine etrieu pe partea exterioara vezi sa nu cumva so fi uiutat so puna!
sergiu90450
are si siguranta pusa si suruburile etrier stranse ,degeaba tot fac zgomot ,in special pe denivelari cum s a mai spus. TOTUSI ,nu se poa sa faca asa ceva, am pus totul pe seama celor ce le au fabricat nu au pastrat
bine dimensiunile sistemului de ghidaj, pe cutie scria ca sunt nemtesti dar mai sti.Am fost si la CARDINAL PLOIESTI degeaba,spun ca ori placutele sunt de vina.Pai bine fratilor nu le ati pus voi faceti le SA TACA.Mai scoti bani si l e schimbam cu altele pana nu mai fac zgomote.Poftim cultura ce sa mai spun sa schimb seturi da placute pana n o sa mai faca zgomote ?
MA DUC LA POARTA FABRICII IN GERMANIA SA VEDEM AIA CE OR SA ZICA GLUMESC DAR AS FI FOARTE CURIOS SA AUD CE SPUN SI SA LE SPUN SI CE COLABORATORI AU IN ROMANIA
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.