Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Masina din clasa subcompacta - cutie automata
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Tarabostes
Am vrea sa luam o masina noua ( pt nevasta-mea). Nu suntem orientati catre o marca anume dar trebuie sa fie subcompacta sau mica, benzina - motor mic ( a condus o vreme Matiz si ca putere i s-a parut OK), dotari necesare AC, geamuri electrice, aibaguri laterale - ar fi buna si o asistenta la pornirea in panta smile.gif, nimic deosebit. ( suma alocata e in jur de 8-9000 CIP, dar va fi un leasing si deci nu e batuta in cuie)
Cam stiu ce e pe piata insa insista pentru o cutie automata si aici sunt in ceata. Am condus o singura data o Nubira cu o astfel de cutie dar prea putin ca sa imi fac o parere.
La prima vedere pe Corsa exista easytronic, pe Aygo si Yaris - multimode, C2 are tot ceva similar...Polo ( nu mai stiu cum se numeste)
Pana sa ajung pe la dealeri poate reusim sa facem o diferentiere aici.
Paul46623
Easytronic (Opel) si Sensodrive (Citroen) nu sunt automate. Sunt cutii manuale robotizate. Diferenta intre ele este ca una e secventiala (Sensodrive), iar cealalta e clasica. Amandoua au intr-adevar un mod de functionare automat, insa computerul nu straluceste cand vine vorba de schimbat treptele (are tendinta sa smuceasca, sau nu face downshift cand trebuie). Modul manual e net superior in cazul ambelor cutii.
Mihai66305
Si Suzuki Swift are cutie automata. As fi o varianta...
T u d o r
Din cate stiu si Jazz-ul are o versiune cu cutie automata (de fapt CVT), dar e cam 12000 CIP, asa ca probabil depaseste bugetul alocat. Insa e dotata la nivel inalt, asa ca poate o impresioneaza pe sotia ta. smile.gif
Tarabostes
Tocmai ce m-am intors de la Toyota. Yarisul de teste care are cutie multimode era stricat ( culmea) asa ca nu am putut afla mare lucru. Din ce mi-au spus cei de acolo are tot o cutie manuala si ambreiaj obisnuit dar e comandat de computer si ca la schimbarea vitezelor are o miscare mai ciudata, un fel de smucitura cum zicea si Paul anterior si ca unii cumparatori s-au declarat foarte nemultumiti. Aygo mi s-a parut cam aiurea iar Yarisul ( pe care il stiam) e totusi cam scump. Mai cercetam.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.