Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Masina pentru tata Logan vs Cielo
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
M A R K
Salutari la forumisti!!
In maxim o luna tata vrea sa-si achizitioneze o masina noua.
Este pensionar si masina va fi achizitionata prin credit .Credit pe 10 ani la o suma de 150 mil rol vine o rata de cca 2.6 mil suportabila.
In prezent are po Dacia berlina din 1998.
Daca vinde masina veche + credit +economii =240-250 mil rol.
Problema care se pune este Logan nou cel mai ieftin cu Cielo cel mai ieftin.
Mentionez ca nu va face multi Km ...3000/an.Prin oras si vara la tara.
Ce sa fie ???
Multumesc.
Adrian
unchiul meu a fost intr-o situatie similara si a ales cielo
parca arata mai bine cielo decat loganu, problema e ca nu se mai produce!
M A R K
Arata mai bine Cielo dar cel dotat.Cielo chel arata ca naiba la interior.
CatalinKRK
Nu stiu care mai sunt preturile la Cielo, dar e invechit rau, e facut dupa vechiul Kadett, are 20 de ani in spate. Loganul are piese de pe Renaultul de acum maxim 10 ani. In plus Cielo nu se mai fabrica, cum ati spus si voi. Nu as recomanda nimanui sa mai ia Cielo nou.
ncristi
Logan.
cody-man
Clar : LOGAN . Mai spatios , mai economic ,garda mare la sol , taxe mai mici .
_Constantin_
Evident Logan. Nu are rost comparatia. E peste Cielo la orice capitol, inclusiv pret.
James Kilowatt
QUOTE(_Constantin_)
Evident Logan. Nu are rost comparatia. E peste Cielo la orice capitol, inclusiv pret.


Mai putin la confort, performante si pret de intretinere .... Si la consum, mai ales comparat cu versiunea GPL pe care maestrii de la Dacia by Reno nu binevoiesc s-o vanda ei si nici nu accepta sa-ti pui la altii.
Mihai44627
"Problema care se pune este Logan nou cel mai ieftin cu Cielo cel mai ieftin. "

gandeste`te ca loganul are un motor 1.4 benzina si o caroserie de il cocoseaza.consumul e destul de mare la logan. as opta pt un cielo cu GPL din 2005 sh full option cu putini km.nici dacia berlina nu se mai face..si uite ca romania e inca plina de ele..nici solenza la fel ca si olcit-ul...piese se vor gasi tot timpul..asa ca nu e asta o problema wink.gif. ca sa nu mai zicem de grosimea tablei de pe un cielo cu cea de pe un logan.
Adrian
nu Mihai, piese nu se vor gasi tot timpul pentru ca era o lege daca nu ma insel prin care producatorul era obligat sa faca piese 10 de la scoaterea din productie, dupa aceea gata. oricum si daca iei cielo pe gpl dupa cum a recomandat James, nu cred ca o sa il tii mai mult de 10 ani ca sa ai probleme cu piesele. cielo e mai bun ca loganul de 75 cp fara indoiala.
Mihai44627
nu stiu....nu am auzit de legea asta...dar din moment ce inca se mai gasesc piese pt olcit si espero eu cred ca se vor gasi si pt cielo in viitorii 10 ani.espero nu se mai fabrica din 97-98...si sunt magazinele pline de piese.cielo consuma si el destul de mult dar gpl-ul ajuta la $$
Andrei76320
DECI:
Am mers si cu Cielo, Logan 1.4, 1.6, 1.5 dci:Cielo, 1.4 si 1.6 au prietenii, eu mi-am comandat 1.5 dci, Ambition si pot sa spun:
1. CIelo se vede ca e de conceptie veche, are un plastic de kk, bord respingator( la logan poti sa-l ignori), cosumul nu e chiar de poveste, adik extra mic, stiu pe cineva care a avut 2- primul de prin 99 si in 2005 sia luat altul, si a spus ca afost maimultumit de primul; plafonul daca apesi pe el de ridica si nou este prea scump pt ce ofera.
2. Logan 1.4 are un prieten si e ok, pp ca pentru pers in cauza(tatal tau) va fi mult peste berlina, si este ca si consum, spatiu, dotari; cel de 1.6 a avut altcineva si a facut 57000 km fara probleme de nici un fel(ulei si revizie)
3. Cel de 1.5 este super la consum, si nu e lenes cat tiai inchipui, dar revizia e mai scumpa, si deci nu se merita.

Spor la cumparaturi
Adrian
o fi bordul urat dar cielo e mai stabil decat loganul la viteze mai mari pentru ca are garda la sol mai mica!
ncristi
Nu inteleg cum puteti sa-i recomandati omului sa-si cumpere cielo smile.gif...masina aia, de cand au plecat coreenii, si mai ales in ultama perioada, este un dezastru in ceeace priveste calitatea, fiabiliatea etc.

A avut un amic si imi amintesc ce lupte a dus sa faca sa functioneze cum trebuie instalatia GPL + alte o gramada de probleme si mai ales probleme cu garantia adica mereu incercau sa-l convinga ca de vina este el nu masina..etc

Cielo a fost o masina buna atat timp cat cineva (coreeni) a stat cu bata la fundul muncitorului roman...oricum inainte inceraca sa faci un drive test smile.gif
_Constantin_
Pt un om care face 3000 km pe an nu cred ca conteaza cat de mica este garda la sol. Cielo este depasit din toate punctele de vedere, din pacate. Orice s-a zice Loganul macar are piese de pe masini facute in ultimii 10 ani nu de acum 30.
ionut91746
Saluty, eu recomand loganul, pentru ce are nevoie tatal tau este mai mult decat bun, garda inalta la sol ajuta la drumurile de tara cum a mai subliniat cineva mai inainte, cielo este slaba rau., nu se mai fabrica, este depasita.
alcris01
Cel putin convinge-l sa ia un Logan de 1.6. 16v, ca este mult imbunatatit fata de cel de 1.4, atat la motorizare, cat si la finisajul interior si exterior. Merita, cu siguranta. :wave:
T u d o r
QUOTE([Adrian)
]o fi bordul urat dar cielo e mai stabil decat loganul la viteze mai mari pentru ca are garda la sol mai mica!


Mai, mai... biggrin.gif Adrian, cat ai mers cu Logan? Te asigur eu ca este suficient de stabil si pentru tine, si pentru mine, si cu atat mai suficient pentru cineva care conduce 3000 km/an.

Comparatia asta a mai fost adusa in discutie de vreo 2-3 ori la versus si pe unde s-a mai nimerit, asa ca se poate cauta ce s-a mai zis si pe acolo.

Daca in discutie erau o Dacie (chiar si Logan) sh versus Cielo sh, as fi zis Cielo. Ca si masina noua, Loganul e o alegere mai buna, macar pentru ca are 2 airbaguri si ABS (Laureate plus), iar consumul este mai bun decat la Cielo (fara GPL). Argumentul consum insa nu prea are ce cauta aici, ca la 3000 km... smile.gif

Cielo din epoca postcoreeana nu e ce a fost, nici pe departe. Pentru cei care nu au vazut, le recomand urcarea intr-unul de acum si apoi in unul facut in Coreea.

@Alin: Loganul 1.6 16v e prea scump pentru o masina ce parcurge atati km intr-un an. Laureate Plus e alegerea pe care as face-o eu.
HalbaSus
Pentru 3000 de km pe an eu as lua SH... daca vrea neaparat noua atunci as alege logan.
Adrian
Tudor, ce echipare a avut loganul tau?
eddie
Nu merita o masina noua pentru numai 3000 de km/an.
Inseamna ca Dacia pe care o are are numai 24.000 de km ? De ce vrea sa o schimbe cu tot dinadinsul ?
Nu stiu de ce vrea tatal tau sa-si bage pielea in saramura pe asa o mare perioada,nu am mai auzit la NIMENI sa plateasca rate pe 10 ani la o masina,ce Dumnezeu ?O plateste in final de doua ori si sa nu uitam ca tatal tau mai este si pensionar.Si asta pentru ce,doar pentru a avea o masina noua ? Nu merita efortul financiar.
De ce nu isi ia o Solenza,o SuperNova,un Matiz sau un Cielo GLE second-hand ? Cu rabdare si putin noroc,poate gasi o masina de la un singur proprietar si cu nu prea multi kilometrii.

Deci,parerea mea este ca nu merita ca un pensionar sa-si ia masina noua,decat daca dispune de acei bani,punct
T u d o r
QUOTE([Adrian)
]Tudor, ce echipare a avut loganul tau?


Ambition + biggrin.gif

Adica mai avea muzica, cotiera, alarma, senzori de parcare, geamuri ionizate pe langa dotarile serie de la ambition. smile.gif
Adrian
de acord cu Eddie !
T u d o r
In acest caz, as alege un Cielo "coreean", pe la 4000-4500 euro gasesti unul in stare buna si cu km mai putini. Intretinerea unui Cielo sh nu se compara cu cea a unui Logan nou, asta e clar. Pretul pieselor de Logan se apropie de pretul celor de 307. smile.gif

Sincer, m-am gandit ca daca aduni piesa cu piesa pana scoti de o masina completa, pretul acesteia ar fi cu mult mai mare decat al masinii nou luata de la dealer... biggrin.gif
HalbaSus
QUOTE
pretul acesteia ar fi cu mult mai mare decat al masinii nou luata de la dealer.


Asta e valabil la orice masina... cred blush.gif
M A R K
QUOTE(E d d i e)
Nu merita o masina noua pentru numai 3000 de km/an.
Inseamna ca Dacia pe care o are are numai 24.000 de km ? De ce vrea sa o schimbe cu tot dinadinsul ?
Nu stiu de ce vrea tatal tau sa-si bage pielea in saramura pe asa o mare perioada,nu am mai auzit la NIMENI sa plateasca rate pe 10 ani la o masina,ce Dumnezeu ?O plateste in final de doua ori si sa nu uitam ca tatal tau mai este si pensionar.Si asta pentru ce,doar pentru a avea o masina noua ? Nu merita efortul financiar.
De ce nu isi ia o Solenza,o SuperNova,un Matiz sau un Cielo GLE second-hand ? Cu rabdare si putin noroc,poate gasi o masina de la un singur proprietar si cu nu prea multi kilometrii.

Deci,parerea mea este ca nu merita ca un pensionar sa-si ia masina noua,decat daca dispune de acei bani,punct


logan ramane , c el mai ieftin si nou.

De ce o face pe zece ani ?Pt ca este rata mica si o poate suporta si ii mai raman bani sa o plimbe.Daca face rate pe 5 ani este rata mare si il sugruma si nu se mai poate "invarti".Asa daca ii mai raman bani poate sa ramburseze anticipat..

De ce trebuie sa fie noua ?
Pentru ca cea pe care o are acum desi are 45.000 km reali are bataie de cap cu ea..nu porneste (a schimbat pompa de benzina) , rugina a intrat in ea, .....miercuri dimineata a gasit-o fara apa in vasul de expansiune... garnituri ....sa speram ca nu mai apare ceva pana o vinde.
Si-a dorit toata viata o masina mai buna si care sa nu-i faca problemele vechii berline.
Nu vrea sh pentru ca nu mai are alti bani sa o repare daca se strica ceva si nu cred ca isi va mai lua o alta masina...(sa speram ca daca o sa reusesc eu financiar sa-i pot oferi eu o masina mai buna )..si nu vrea bataie de cap sa o repare sa se streseze...(a lucrat in conditii grele de munca si doreste o viata mai linistita fara stres si fara sa stea sa se tiganeasca cu toti mesterii mecanicii care se uita dupa ciupeli)
Ai spus ca o plateste de doua ori daca i-a credit pe 10 ani ....nu-i chiar de 2 ori dar sa stii ca in viata nu conteaza banii (conteaza mai mult ca isi poate permite sa aiba lucrul pa care si-l doreste acum ..o viata ai !!!)
Incearca sa nu mai gandesti pur contabil ...banii nu se fac nici economisind nici alergand dupa ei....trebuie sa prinzi sistemul si te salta singur...
Oricum Logan ramane este si ofeta pana maine cu 3 ani garantie si prima revizie gratuita.
Va multumesc mult.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.