Help - Search - Members - Calendar
Full Version: LA MULTI ANI ROMANIA!
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Probleme Sociale
Baby Blues
Lasand la o parte discutiile din topicurile cu si despre romani si Romania ar trebui sa salutam o zi de 1 Decembrie care cel putin pentru mine pare mai buna decat oricare celelate 16 de dupa revolutie.
La Multi Ani Romania!
guerilla
La multi ani !
Si da Stefane, sa fie o zi de 1 dec mai buna decat celelalte 28 de pana acum smile.gif
btw, e ziua mea azi laugh.gif
G e o r g e
la multi ani mister T
guerilla
sar'na
ionut91746
La multi ani Romania! azi dimineata mi-am pus stegulet pe masina... biggrin.gif
G e o r g e
nu vrei sa o faci si tricolor ?

blink.gif
Andrei Suzuki
L-am vazut si eu pe unu azi la Billa cu ditai tricoloru in luneta. Ziceai ca joaca nationala vre-un meci in CM. laugh.gif
Mariustom
Salutare :wave:
La Mulți Ani ROMÂNI !!!



Șiiiii, o dedicație specială pentru:
band.gif band.gif band.gif
QUOTE(guerilla)
btw, e ziua mea azi laugh.gif


:punk:
madalina
La mulri ani, Teo!

esti nascut in aceeasi zi cu tatal meu (la ceva distanta in timp, totusi)!

Aniversare fericita si petrecere frumoasa!

Cat despre Ziua Nationala a Romaniei, mi se pare totul atat de artificial, incat nu am ce sarbatori.
Oana
La multi ani Romania!...
postez un editorial publicat intr-un cotidian din Braila referitor la ce inteleg autoritatile prin "a sarbatori" ziua de 1 Decembrie

A venit, din nou, ziua comemorarii nationale

Autor: Mircea DOAGA

Azi este 1 Decembrie, data care semnifica, asa cum stie aproape toata lumea, Ziua Nationala a Romaniei. Cum la fel de multa lume stie ca ziua asta nationala vine de la faptul ca, pe 1 decembrie 1918, s-a realizat Marea Unire. Daca stam si ne amintim de lectiile de istorie din scoala, acesta fusese dezideratul de sute de ani al intregii suflari romanesti de pe meleagurile astea, vis care, dupa atita amar de vreme de lupte si sacrificii, a devenit realitate in urma cu exact 87 de ani. La scara mai mica, luind un exemplu pentru comparatie, asta ar insemna, pentru un roman obisnuit din zilele noastre, cam ca atunci cind, dupa 10 ani de rupt de la gura, facut foamea si imbracat hainele din deceniul trecut, ar reusi sa-si ia o masina noua, la care viseaza de cind se stie. Logic, asta ar fi pentru romanul din exemplul nostru un motiv de bucurie. Un bun prilej sa fie vesel nevoie mare, sa rida, sa cinte si sa danseze ca nebunul prin casa, ba chiar sa faca cinste la prieteni. Si totusi, in tara si mai ales la Braila, Ziua Nationala a Romaniei nu se sarbatoreste niciodata, ci se comemoreaza. Daca aruncam o privire pe "programul manifestarilor dedicate sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei", intocmit de Prefectura, la Braila totul se rezuma la o ora, de la 9.00 la 10.00, timp in care se desfasoara spectaculoasele ceremoniale militar-religioase de la Cimitirul Eroilor, depuneri de coroane si o slujba religioasa, cu participarea extraordinara a unui sobor de oficialitati, de militari si preoti. Iar astea se numesc "manifestari dedicate sarbatoririi". Sincer, nu stiu cine si ce sarbatoreste azi la Cimitirul Eroilor, dar asta numai zi de sarbatoare nu este. De fapt, Ziua Nationala se reduce la o obligatie pentru autoritati si nimic mai mult. Pur si simplu, trebuia bifata si asta in agenda oficiala, asa, ca sa nu se spuna ca nu s-a facut. Iar treaba asta se repeta, an de an, din 1990 incoace. Noi, romanii, n-am invatat inca sa sarbatorim sau sa ne bucuram de Ziua nationala. Nu vreau sa amintesc aici ce se intimpla in SUA de 4 iulie sau in Franta de 14 iulie. 1 Decembrie pare, la noi, comemorarea zilei in care tara s-a rupt in 3 provincii, nu ziua in care s-a infaptuit Unirea. Sau, mai degraba, un 11 septembrie pentru americani. Dar, probabil ca intr-o tara in care Unirea ii duce pe multi cu gindul mai degraba la o marca de coniac decit la Ziua Nationala, comemorarea de astazi e normala.

* Fiindca nici anul acesta autoritatile brailene nu au schimbat programul privind manifestarile dedicate Zilei Nationale, nu am schimbat nici noi editorialul si l-am publicat pe cel de anul trecut. Este inca perfect valabil.
ionut91746
Nu consider ca ziua natioanal este artificiala, asta ar insemna ca noi ca natiune suntem artificiali, nu-mi vopsesc masina-n tricolor, dar am considerat ca e frumos ca macar o zi in an sa fim putin mai natioanlisti decat in restul zilelor , in care nu cautam altceva decat sa cautam hibe in tara asta. Cum o fi aici ne-am nascut,,, (3 virgule de suspensie) beer.gif :romania:
madalina
Nationalismul si patriotismul sunt doua lucruri diferite. Nu ziua nationala este artificiala, ci modul in care se sarbatoreste, diferentele frapante intre manifestarile oficiale si modul in care se manifesta cetatenii acestei tari (atentie, e ziua nationala a Romaniei, asa ca indiferent de nationalitate, toti cetatenii romani ar trebui sa sarbatoreasca).

Am avit ocazia sa fiu de doua ori in Franta de 14 iulie. Oamenii chiar simteau precum o sarbatoare, in familie, pe strada, se bucurau si erau sinceri mandri de tara lor, pe cand la noi nu am vazut niciodata asa ceva.
ionut91746
pai la noi daca te manifesti in vreun fel(cu un steag) eesti imediat catalogat, n-ai cum sa te bucuri ca se gaseste cineva sa te judece si sa-ti dea in cap. Ai dat exemplu din franta unde sunt ultra nationalisti, eu unul cred ca nationalismul si patriotismul au multe-n comun, dar asta-i doar parerea mea, In grecia au steagul lor peste tot, la orice taverna , pe masini, peste tot. La noi e rusine :bandit: Sora-mea in Canada, si-a lipit pe ambele masini stick-ere cu Romania nu ii niciun fel de rusine ca-i romanca. Oare de ce ma agit asa? blush.gif
mike.omega
Mda, forget about Romania!
La multi ani Teo! Sanatate maxima! biggrin.gif
alcris01
Discutii frumoase pro si contra ca de obicei pe forumurile noastre, dar sa fim totusi mandri de apartenenta la statutul de roman, asa ca din partea mea un sincer si cordial LA MULTI ANI tuturor romanilor! :wave:
MadMax
La Multi Ani ROMANIA ! :romania:
Legionaru'
Un gand bun pentru toti romanii de pretutindeni!

La multi ani guerilla!
Baby Blues
Cu toate ca am avut mereu un dinte impotriva romanilor azi vreau sa uit tot si sa sarbatoresc ROMANIA. Azi mai mult ca niciodata in Maramures am simtit ca Romania se schimba incet , incet. Azi dimineata cand am deschis topicul 3 pensionari cu o scara dadeau gauri si puneau un suport pe care au agatat trei drapeluri tricolore. Imediat am simtit datoria sa scot pe balcon drapelul national . Incet incet pana la aceasta ora s-au umplut balcoanele romanlior cu trei culori mult incercate de vicisitudini si greutati de-a lungul istoriei. In ciuda unei vremi relativ mohorate baimarenii s-au imbracat in haiune de gala si au pornit la plimbare mandri de aceasta zi care mai mult ca niciodata are o semnificatie mai puternica. Nu stiu de ce ! Probabil deoarece acum simt ca romanul se schimba. Nu-si mai doreste sa fie ieftin si asuprit. A inceput sa-si cumpere o masina noua ( chiar si Logan) de care este mandru si pentru care da de baut.( vorba Oanei) tuturor vecinilor. Pentru faptul ca romanii si-au permis Logan in acest an ma simt mandru dupa foarte mult timp. LA MULTI ANI ROMANIA !
Si doresc sa spun si un sincer " La Multi Ani" colegului nostru de forum care banuiesc ca inplineste 15 ani. Multi inainte! biggrin.gif
eddie
La multi ani Teo ! beer.gif

La multi ani Romania ! :romania:
TLS-09
La multi ani!
Adrian
credeti ca ziua de 1 decembrie este bine aleasa ca simbol pentru tara noastra?

adica sa alegem prima unire, a lui mihai viteazu... nu cea a lui cuza
_Theo_
eu as alege o zi in vara biggrin.gif ca americanii si francezii biggrin.gif sa fie cald si bine si toata lumea sa nu fie influentata de vremea mohorata de afara tongue.gif ar putea alege foarte bine 24iunie ... ziua mea ;;) bicycle.gif :angel:

QUOTE(guerilla)
La multi ani !
Si da Stefane, sa fie o zi de 1 dec mai buna decat celelalte 28 de pana acum smile.gif
btw, e ziua mea azi laugh.gif

la multi ani guerilla la multi ani Romania biggrin.gif
AZAZEL
bucurestenii au sarbatorit din plin 1 dec, mai ales ca aseara s-a dat drumul la lumini in bucuresti. a fost un trafic infernal in zona. am incercat sa ajung in unirii cu ceva treaba, si coada de masini era pana in piata alba iulia.

apoi , pe la 11 seara m-am intors din baneasa, si am zis ca vreau si eu sa vad luminile. coada de masini se intindea de la universitate pana la mijlocul distantei dintre romana si victoriei
Baby Blues
Atat timp cat unirea politica a fost urmata de o unire reala , simtita de catre toti romanii, presupun ca ar fi mai greu de ales alkta zi nationala . Ca si semnificatie nu cred ca am putea gasi alta . Poate 9 sau 10 mai!
marius68582
LA MULTI ANI ROMANIA !!!

Credeti-ma,se vede altfel din exterior..Nu mi-am dat cu parerea pe nici unul(din multele) topice in care se discuta (ne)fericirea de a fi roman,si credeti-ma as avea multe de spus,si pro dar si contra.
Una peste alta,asa cum probabil mai simt si altii,sunt de parere ca avem nevoie sa fim mai mandri.O mandrie nationala(care sa fie constructiva) nu poate decat sa ne fie benefica,noua tuturor, ca si natie.
_Theo_
QUOTE(marius68582)
LA MULTI ANI ROMANIA !!!

Credeti-ma,se vede altfel din exterior..Nu mi-am dat cu parerea pe nici unul(din multele) topice in care se discuta (ne)fericirea de a fi roman,si credeti-ma as avea multe de spus,si pro dar si contra.
Una peste alta,asa cum probabil mai simt si altii,sunt de parere ca avem nevoie sa fim mai mandri.O mandrie nationala(care sa fie constructiva) nu poate decat sa ne fie benefica,noua tuturor, ca si natie.

asa este...dar nu prea suntem mandrii de tara noastra...desi am avea cu ce...nu multe dar indeajuns
Baby Blues
Cu riscul de a ma repeta si eu sunt foarte mandru de tara mea dar ...cu romanii am eu probleme. Una peste alta parca incepem sa ne regasim ca popor si chiar daca autoritatile incep sarbatorirea zilei nationale cu depuneri de coroane si discursuri sforaitoare, incet incet incepem si noi sa sarbatorim cum trebuie!
Adrian
pai sa sarbatorim! da ai vazut ce s-a intamplat la cluj?
Baby Blues
Daca incepem sa discutam de ce s-a intamnplat la Cluj, disutias o sa degenereze si o sa dam satisfactie celor care au facut gestul. Practic cam asta a fost scopul lor: sa incite.
James Kilowatt
Ce s-a intamplat la cluj? blush.gif
Adrian
bine stefan_adrian, ai dreptate, nu o sa discutam de ceea ce s-a intamplat la cluj.

dar pot sa ii raspund lui James nu?

James, la cluj a fost un incident mai neplacut, coroanele care au fost depuse pentru a sarbatorii 1 decembrie aveau panglici care se folosesc la inmormantari.

gata , nu mai vorbim de cluj!
eddie
@James Kilowatt

Coroane care in loc de panglica tricolora,cum aveau toate coroanele,aveau panglica albe ca la morti...si fusesera depuse intamplator de delegatia UDMR-ului !
James Kilowatt
Coroanele depuse de cine???
James Kilowatt
Ca de obicei, politicienii :puke:
ozz86651
Unii politcieni sint ca hienele, prospera din duhoare si cadavre. Fara ura nu ar exista ratiunea sa ii votezi. Ei nu au nici un program sau talent politico-economic, asa ca se orienteaza pe altele, iti promit ca te scapa de "dusmani". Daca nu exista ura, o creeaza ei. Sint vidanjori din astia si intre romani si intre unguri (si la francezi, americani, rusi, etc etc).
Baby Blues
Eu traiesc in Maramures si iti spun sincer ca nu exista sentimentul asta impotriva maghiarilor sau invers. Am un prieten foarte bun de familie care este ungur si nu avem de impartit absolut nimic. Numai la nivelul politicienilor se gasesc dobitoci care indeamna la ura. Am si colegi unguri si nu avem nimic de impartit. la fel beau bere cu ei cum bem si cu romanii. biggrin.gif
booneK9
Am fost sa vad defilarea soldatilor. Am inghetat pentru ca ora anuntata nu a fost aceeasi cu ora la care chiar au inceput. Dar am stat locului. Daca militarii au inghetat in fiecare zi, am putut sa stau si eu cateva ore. Dar cel mai tare m-a bucurat sa vad copii mici foarte entuziasmati, copii cu drapele, oameni mandri ca au un sentiment de apartenenta. Asta mi-a placut. Ca cel putin cei care s-au trezit devreme intr-o zi de duminica si care au preferat sa stea in picioare decat in fata televizorului, aceia stiu cine sunt si unde sunt.

Si atunci am fost mandru sa spun "eu sunt roman". Apropos, de unde imi iau un drapel?

Multi ani, Teo.
Btw, Adrian, are un pic mai mult de 15 anishori.
Adrian
QUOTE(booneK9)
Btw, Adrian, are un pic mai mult de 15 anishori.



ce ai vrut sa spui ?
Adrian
QUOTE(stefan_adrian)
Eu traiesc in Maramures si iti spun sincer ca nu exista sentimentul asta impotriva maghiarilor sau invers. Am un prieten foarte bun de familie care este ungur si nu avem de impartit absolut nimic. Numai la nivelul politicienilor se gasesc dobitoci care indeamna la ura. Am si colegi unguri si nu avem nimic de impartit. la fel beau bere cu ei cum bem si cu romanii. biggrin.gif



eu am simtit-o pe pielea mea. in oradea si in cluj la unele magazine nu au vrut sa ma serveasca pentru ca vorbeam in romana.
dar nu are rost sa continuam subiectul.
booneK9
QUOTE([Adrian)
]
QUOTE(booneK9)

Btw, Adrian, are un pic mai mult de 15 anishori.

ce ai vrut sa spui ?


Nu era ceva important. stefan adrian a presupus ca guerilla are vreo 15 ani.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.