Modelul Golf nu va fi produs de alte uzine europene VW pe durata grevei din Belgia
27 noiembrie 2006 19:53:10

Producția modelului Golf va fi suspendată la uzinele europene ale producătorului german de automobile Volkswagen pe toată durata grevei de la Forest Bruxelles, unde se asamblau, de obicei, componentelor pentru Golf, a indicat, luni, un sindicalist german, Bernd Osterloch, citat de AFP.

"Pierderile din suspendarea producției la fabrica de la Bruxelles nu vor fi compensate, pe durata grevei, cu producția de la alte uzine Volkswagen din Europa. Este exclus", a declarat Președintele Comitetului Întreprinderilor Europene Volkswagen și membreu al consiliului de supraveghere Volkswagen, Bernd Osterloch.

Osterloch, fost reprezentant al sindicatului german IG Mettal, a făcut declarațiile după reuniunea extraordinară de la Bruxelles a Confederației Europene a Metalurgiștilor, convocată la o săptămână după anunțul de concediere a patru mii de salariați de la uzina Forest Bruxelles.

Sindicalistul german a adăugat că posibilitatea de a produce un nou model, din 2009, la uzina de la Bruxelles, cum ar fi Audi, depinde mult de costurile de producție. Ideea producției unui alt model de automobil a fost înaintată de conducerea grupului german și urmează să fie discutată, marți, de sindicatele belgiene și de conducerea Volkswagen.

"Problema costurilor va fi centrală, la fel ca în Germania, unde au fost făcute economii de 20%, prin corelarea timpului de lucru pentru același salar", a spus Osterloch.

Metalurgiștii europeni estimează că, în prezent, conducătorii jocului sunt reprezentanții conducerii Volkswagen.

"Respingem orice închidere a vreunei uzine Volkswagen în Europa și oriunde în lume. Cerem conducerii Volkswagen să producă un alt model de automobil la fabrica de la Bruxelles și lămuriri referitoare la toate proiectele europene ale companiei", a declarat secretarul general al Confederației, Peter Scherrer.

Salariații de la uzina belgiană, aflați în grevă de la data de 17 noiembrie, au făcut un apel pentru o manifestare europeană de solidaritate, programată pentru 2 decembrie, la Bruxelles.

Întrebat care vor fi viitoarele acțiuni ale greviștilor în plan european, Scherrer a răspuns că, momentan, nu există niciun plan, dar că, pe termen lung, este posibil să urmeze diverse acțiuni.

Volkswagen anunțase, la 21 noiembrie, concedierea a patru mii de salariați din cei aproximativ 5300 de la uzina Forest Bruxelles.

Reporter Anca Tulici
Editor Laura Radulescu

sursa: www.newsin.ro