Help - Search - Members - Calendar
Full Version: dezaburirea geamurilor
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Andreas93471
Am o intrebare la care nu gasesc explicatia. Am de curand masina, iar problema mea este urmatoarea: cand este frig afara, se aburesc geamurile, daca butonul de la bord este mutat pe reciclat (adica baga aer dinauntrul masinii). Geamurile se dezaburesc numai daca acelasi buton este mutat, astfel incat aerul intra din afara. Sper ca am fost destul de coerent. Stie cineva care este explicatia?
Dinu33295
cred ca s-a raspuns la aceeasi intrebare sau foarte apropiata saptamana trecuta. Incearca sa gasesti mesajul respectiv folosind functia de cautare
Dinu33295
http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=13307
florinm2all
ce masina ai?
Andreas93471
Multumesc pentru link, dar nu ma prea ajuta pentru ca nu am Skoda, am Smart Fortwo. Asta sa fie singura explicatie, filtrul de polen? Nici nu stiu care este.
Marius30562
Nu are importanta ce masina ai.
La mine, in cartea masinii scrie clar faptul ca, in cazul in care recircularea aerului este activata pentru mai mult timp, exista riscul aburirii geamurilor datorita cresterii gradului de umiditate al aerului din habitaclu.

Acest fenomen nu apare numai iarna (cand este foarte frig) ci poate aparea si vara - este mai vizibil noaptea.

Pentru dezaburire rapida, cea mai eficienta metoda este: A/C ON + fluxul de aer directionat spre parbriz.

Si nu cred ca filtrul de polen are de-a face cu asta.
Andreas93471
Marius, exact asta se intampla. Ai descris foarte bine. Nu stiu insa de ce creste gradul de umiditate.
Sa inteleg ca trebuie ca A/C sa fie pornit? Dar stiu ca nu merge pe caldura cu A/C, ci numai pe rece.
Luka
QUOTE(Andreas93471)
Dar stiu ca nu merge pe caldura cu A/C, ci numai pe rece.


Nu incalzeste pe A/C, insa usuca aerul.
eddie
Umezeala creste inauntru nu numai cand ploua afara,ci si cand sunt 4-5 persoane in masina.Aerul trebuie sa nu fie pe recirculare si trebuie sa existe totusi o ventilatie(NU COMPLET OPRIT) pentru ca geamurile sa nu se abureasca.
TLS-09
QUOTE(Andreas93471)
Nu stiu insa de ce creste gradul de umiditate.


De exemplu pentru ca respiri. Sau pentru ca iarna cand habitaclul este racit corpul tau degaja caldura si umiditate, astfel incat se formaeaza practic condens.
Baby Blues
Si eu am avut probleme cu aburirea geamurilor. La mine nu a fost problema filtrul de polen, ci faptul ca geamurile fusesera "manjite" cu silicon de la ultima spalatorie unde banuiesc ca au atins carpele de geamuri cu solutie de silicon si datorita grasimii se aburea geamul imediat.
Am spalat cu spirt si am scapat de problema. Daca ai reciclarea pornita o sa-ti abureasca in continuare cum au spus colegii mai sus. Daca problema persista ai o problema cu filtrul de polen.
Daca sunteti mai multi in masina mergi ceva timp cu AC pornit chiar si pe caldura.
Succes!
Andreas93471
Problema mea era ca merg mult in trafic si prefer sa stau pe reciclat, sa nu inghit toate noxele celorlalte autoturisme. O sa folosesc A/C si pe caldura. Multumesc pentru raspunsuri.
f1anatic
aburirea si condensul se intimpla cind exista o diferenta de cladura si umiditate intre cele 2 suprafete. Nu o sa se poata niciodata aduce suprafata exterioara a parbrizului la parametrii din interiorul habitaclului - DECI mai bine aduci aer de afara si modifici interiorul. Dupa care se ajusteaza temperatura din interior pe placul soferului.

Daca ai clima auto "bizonica", vei vedea ca A/C mereg si iarna intermitent....dar pentru scaderea umiditatii nu pentru a racori interiorul. Atunci cind dai reglaj de caldura computerul masinii va stii sa foloseasca A/C in alt mod.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.