Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Regulatorul de tensiune de 1200
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Lada
CRISTI91516
Salutare.Vreau sa intreb si eu daca e bine sa schimb regulatorul de tensiune,am lumina destul de slaba si s-ar putea sa fie de la asta.Mai adaug ca mi-am schimbat becurile de la faruri mi-am pus de 60cu 55.Si vroiam sa intreb cam cat costa motorasul de la stergatoare ca nu prea se invart.Eh astept sfaturi.Multam.
Georgian40398
Daca ai lumina slaba atunci daca ai releu de incarcare reglabil ar trebui umblat nitel si ridicat tensiunea, sa iti ajunga si la relanti cu toate becurile si consumatorii porniti. Dar mai cred ca poate ai cureaua de la alternator un pic slabita, eu am vazut pe propria piele, credeam ca e stransa ok, insa nu aveam tensiune constanta la relanti, iar pana la urma am ajuns sa nu am deloc incarcare...

Pt becurile tale de 60 ar fi sanatos sa pui releu de faza scurta, daca nu ai deja. Si atat. Eu becuri din astea am, halogene de 60, 4 bucati.
Dragos56563
Depinde cind ai lumina slaba. Daca e slaba la relanti, ar putea fi de la regulatorul de tensiune, de la releul ala reglabil de care vorbeste Georgian, de la curea ( caz in care nu incarca ) sau de la alternator, care trebuei curatat.

Eu mi-am schimbat regulatorul de tensiune pentru ca s-a ars. Daca nu s-ar fi ars, nu cred ca l-as fi schimbat. Oricum, si mie imi scade tensiunea la relanti ( becurile nu mai au lumina alba si puternica, este mai degraba galbuie ). Daca accelerez, se face lumina in sat. biggrin.gif

:wave:
Georgian40398
Hihihih, ia vezi Dragos, nu cumva ti s-a slabit nitel cureaua ? biggrin.gif
Dragos56563
E si asta... Am pus in vara, prin iulie, o curea noua, de la vestita firma Master din Germania, despre care lumea lumea spune ca sunt foarte buni ( :bash: ) si care deja scirtie si care nu mai poate fi intinsa. Mentionez ca din iulie pina acum am facut cam 3000 de kilometri. Pe curea scrie ca e garantata 100.000 de kilometri. Oare asa e ? :minigun: :minigun:

:wave:
Georgian40398
Hihihih, 100.000 km o curea pe lada ? biggrin.gif Nu poci sa cred, mi se pare Star Trek biggrin.gif Eu cu curea noua de la basarabeni am, facut cateva mii si pac, in mijlocul drumului... Ce e drept o si accelerasem mai brusc pe drumul ala spre mare, dar nu chiar cine stie ce... Apoi cu o curea noua de la Atlas Impex am mai facut cateva mii si cand am ajuns la mecanic si am scos-o era subtiata masiv... Pe lateral, cum e ea ca un trapez cu baza mica in jos, baza aia devenise de 2 ori mai mica... :ohmy:
CRISTI91516
Are idee cineva cat costa un regulator de tensiune?....si daca in prelungirea Ghencea are?
Georgian40398
Pai nu ai nevoie neaparat sa fie de Lada, merge la fel de bine unul tipic de Dacie, parca e vreo 40 RON din ala mai mare, reglabil.
gabriel cretu
intr-adevar daca nu tii neaparat sa fie original sfatul meu e sa-ti iei unul de dacie........se regleaza mult,mult mai usor,si chiar nu conteaza daca e de lada original.......eu am de lada si-ti trebuie nervi tari de tot ca sa-l reglezi........ biggrin.gif cel de dacie are o rotita si e joaca de copil sa-l reglezi.......asta de lada are o lamela pe care trebuie sa o indoi,ATAT CAT TREBUIE,...........intelegi ? biggrin.gif
REMUS69209
Sfatul meu este sa cauti un regulator de tensiune electronic (din ala cu doua borne),este foarte bun si nu costs decat 13 ron.Eu am asa ceva (cam de doi ani)si merge foarte bine.Cat despre cureaua de la ventilator tot asa pateam si eu pana cand,de nevoie,am pus una cu un trapez mai mare de 13X8(fata de 10X8 cat e normal)si de atunci am facut cam 80000 de km si merge inca foarte bine.
Georgian40398
QUOTE(REMUS69209)
Cat despre cureaua de la ventilator tot asa pateam si eu pana cand,de nevoie,am pus una cu un trapez mai mare de 13X8(fata de 10X8 cat e normal)si de atunci am facut cam 80000 de km si merge inca foarte bine.


Pai ce curea e asta ? De lada ? Ca mi-as lua daca citesc asa performante beer.gif
Dragos56563
Cred ca e de tractor... Ca se potriveste ! Ma rog, se potriveste orice... biggrin.gif

:wave: Well done !

:wave:
CRISTI91516
Deci...mi-am luat un regulator din asta electronic (asha zice vanzatoarea) de pe Ghencea la pretul de 18 Ron.Trebuie sa mai reglez ceva daca e electronic?
Georgian40398
Nu mai ai ce regla, daca poti mai ia unul sa ai vreodata de schimb beer.gif
REMUS69209
Salutare,cureaua este marca Optibelt (Germania) si inca ceva foarte important este danturata
REMUS69209
Daca vreti sa cumparati curele de imp. aveti mare grija la dimensiuni.De ex.alea romanesti,de Fartec,au trecuta pe ele lungimea exterioara(La)iar cele de imp au trecuta pe ele,in general,lungimea interioara a curelei(Li).Deci la un trapez de 10x8(cat are Lada)este o diferenta intre int. si ext. de 50,24 mm.
CRISTI91516
Nu m-am bagat sa il montez pentru ca din ala vechi ies 4 fire iar in asta nou intra doar 2 blink.gif ...deci ramane ptr maine la intrunire.Sa aduceti si voi o bere ceva ca sa nu stam ca data trecuta pe uscat bicycle.gif
Horia49540
ma nu trebuia sa-ti iei releu, parerea mea
acu daca l-ai luat tine-l acolo si adu-l si al intalnire, da' la intalnire daca ala vechi nu e stricat ti-l reglez eu in doua minute, o sa vedeti ce usor e
releul de lada e unul din cele mai fiabile nu se strica aproape nicodata (parerea ea e ca Dragos a fost un ghinionist:)
lasa-l pe ala vechi ca nu are moarte, tre doar reglat :wave:

ps - sa-mi aduceti aminte ianinte de intalnire sa-mi iau multimetru cu mine, ca altfel nu putem regla nimic :bash: :wave:
CRISTI91516
dap Horia.Data aviatoare smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.