Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ajutor. Nubira 2 noua sau passat, mondeo, octavia second
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Tuglea92787
Am 11000 si nu stiu ce sa fac cu ei.
Ma puteti ajuta?
Adrian
si eu am fost in aceeasi situatie ca tine.
am avut de ales intre nubira 2 noua sau megan 1 sedan second, opel astra break second si ford focus tournier tot second.
am ales focusu dupa cum vezi la semnatura.

nu iti recomand nubira pentru ca din cate stiu eu, nu se mai fabrica si acum se vinde doar stocul ramas. si fiind pe benzina consuma mai mult.

din masinile enumerate de tine as alege un mondeo second , adus din afara, si DIESEL. vezi un 1.8 TDCI 115 cp sau un 2.0 TDCI 115 sau 130 cp.
Tuglea92787
Merci de parere.
Consumul nu ma prea intereseaza ca nu fac prea multi kilometri.
Mondeo e clar mai buna ca si masina(comfort, performante, aspect) la fel si passat sau octavia.
Am condus Octavia si chiar m-a impresionat(aveam o parere mai proasta despre ele)
Pe de alta parte am niste prieteni care au avut probleme cu niste masini aduse din Germania (2 golfuri si 1 octavia). Asta ma sperie.
Nubira 2 pe de alta parte este noua, garantie si tot tacamul. Totusi nu se compara cu celelalte. Tre sa fac un test drive smile.gif
eddie
Se muta la ,,Versus'',acolo cu siguranta vei primi mai multe raspunsuri.
adi.mitrea
Salut. La treaba cu test drive-ul ai dreptate. E decisiv.

Acum sa încep cu sfaturile pentru că în aceeași situație am fost și eu. Am plecat chiar de la un prag inferior: 9.000 euro, dar am ajuns la 11.000...

A rezultat mașina din semnătură...

Nubira 2 are GPL standard la varianta aia de 11.000, dar nu are NICI UN airbag. In rest e bine: ABS, centuri de siguranță în trei puncte, închidere centralizată, spațioasă, cotieră centrală.
Am renunțat la Nubira din trei motive: 1. O asociez cu mașină de politicieni și corupți; 2. Are culori puține (Alb, Albastru, Argintiu și Galben); 3. Am citit pe daewooclub.ro că mașina vibrează toată la frânări care intervin de la 120 km/h în sus - asta a fost decisiv. După părerea mea Nubira se merită doar pe GPL și sunt convins că este o mașină bună și mai fiabilă decât orice second fie el dizăl sau nu.

Clio Symbol - prea mic, nu mi-a plăcut, preferam Logan în locul lui.

Clio 2 Bicorp - prea mic dar și prea scump cu un motor decent (1.4 16v)

Astra... Dragoste la prima vedere: Standard: ABS, 2 airbaguri, închidere centralizată, volan reglabil pe înălțime și în profunzime, scaun șofer reglabil pe înălțime, servo electrohidraulică. Nu în ultimul rând ținută sportivă și fiabilitate recunoscută, consum relativ mic (corect mai bine spus). Recunosc că am avut probleme cu ea la 4.000 km când s-a blocat compresorul de AC, mi-a rupt cureaua de accesorii și am rămas în drum - toată povestea s-a rezolvat în 20 de zile pe garanție - și la drumuri gropănoase sau denivelări mărunte și repetate se mai aud zgomote suspecte în habitaclu, toate venite de pe la plasticele din interior. Trenul de rulare este (încă) impecabil la 8500 km parcurși cât are acum pe bord.

Dacă zici că nu te interesează consumul nu-ți povestesc nimic de el...
Sper să iei decizia înțeleaptă! :wave:
James Kilowatt
QUOTE(adi.mitrea)
Am renunțat la Nubira din trei motive: 1. O asociez cu mașină de politicieni și corupți; 2. Are culori puține (Alb, Albastru, Argintiu și Galben); 3. Am citit pe daewooclub.ro că mașina vibrează toată la frânări care intervin de la 120 km/h în sus - asta a fost decisiv. După părerea mea Nubira se merită doar pe GPL și sunt convins că este o mașină bună și mai fiabilă decât orice second fie el dizăl sau nu.



1. Clar... tre' s-o vand sa-mi iau jeep biggrin.gif
3. La mine nu vibreaza... versiunea CDX are frane disc fata-spate si franeaza destul de corect pentru pretentiile ei. Numai ca CDX (care are si airbaguri) + GPL e +12k, adica iese din buget.
3. E buna si fiabila eventual dupa ce micile probleme sunt remediate in garantie. Marele avantaj dupa pararea mea nu este neaparat o fiablitate de exceptie, ci faptul ca e foarte ieftin de intretinut; probabil cea mai ieftina dupa cielo dintre masinile noi. Versiunea GPL e si foarte economica, mai economica decat un diesel la performante asemanatoare.

Nu fac pledoarie pentru Nubira, insa personal la 11.000 euro eu as vrea masina noua. Mai vezi un accent pe benzina, sau un clio (dizel sau benzina).
Tuglea92787
Merci de ajutor. Tre sa fac test drive-ul ala neaparat smile.gif
AlexTM
Ce Nubira se mai vinde la noi? Nu e Chevrolet, nu mai stiu ce model?
James Kilowatt
E o babilonie totala peste tot smile.gif La noi se vinde Nubira 2 made in Ro, Chevrolet Lacetti hatchback si Chevrolet LAcetti Sedan (care in Belgia se cheama Nubira 3).
In plus, in Belgia jumatate din Nubira, Lacetti sau Kalos scrie Daewoo, pe celelalte Chevrolet desi sunt identice.
S-ar putea ca Nubira 2 sa se fabrice in continuare prin polonia sau rusia. Cele poloneze de exemplu au si climatizare automata, cum are a mea.

Aici au bagat pe Chevy/Daewoo noi un sistem GPL cu injectie directa de GPL lichid (LPI) facute de Vialle care este dupa parerea mea cel mai avansat. Consuma super si nu se simte nici o diferenta fata de benzina. I-a laudat si la televizor, e marca care promoveaza cel mai bine GPL-ul cel verde smile.gif
La noi pe Nubira din cate stiu sunt instalatii BRC secventiale, care nici astea nu-s rele.
AlexTM
La fel e si cu Matiz-ul, care ba e Chevrolet ba Daewoo, ba Matiz ba Spark.
Cred ca nici ei nu mai stiu si iau emblemele la intimplare, la capatul linie de montaj. Dupa care numesc asta "strategie de marketing", "adaptare la diferite piete", etc... biggrin.gif

Tu ai Nubira 1, n'est ce pas?
Nubira 2 s-a dovedit la fel de fiabila, sau aprecierile tale (ca esti ca George cu Subarul biggrin.gif biggrin.gif ) se bazeaza doar pe experienta cu Nubira 1?
James Kilowatt
LA noi se cheama Nubira 2. Aici se cheama 1 cu facelift, iar nubira 3/ chevy sedan se cheama Nubira2. Ca sa fie mai clar smile.gif
Caroseria e de Nubira2 de la noi doar e hatch si are faruri cu lupa, iar motorul e ca cel de pe Leganza.
Nu e superfiabila, e doar OK. Seatul pe care l-am avut inainte a fost mai fiabil desi a fost mai batran si mai rulat... Totusi in Ro preturile la service si piese sunt foarte OK fata de alte marci, iar pe GPL iese foarte economica. N-are pretentii, e doar o masina de tavaleala cu cheltuieli mici.
adrian81563
eu am ales astra. 12.000 cu motor de 1.6, climatronic si vopsea metalizata.
varianta de 1.4 cu aer simplu si vopsea nemetalizata e 11.000
daca tii la banii tai si la nevii tai i-ati masina noua.
eu nu merg decat 1000-1200 de km pe an si chiar nu merita loteria cu SH pe motorina
Mihai44627
nubira...consuma mult smile.gif...deci cade ford focus ...nu se merita..dupa 80mii km..ii cade ambreiajul sunt scumpe piesele, passat...e masina buna..motoarele sunt garantate din fabrica pt 500mii km...ai grija ca sunt multe passaturi care deja au sarit de 400mii km si pe bord arata 120000....cauta sa iti cumperi unul cu carte service....as opta pt passat....sunt bune...sau un opel vectra din 2003...gasesti pana in 10000..incearca sa iti iei o masinsa in asa fel incat sa iti ajunga si de un casca macar pt primele 6 luni ..o masina fara defecte electrice,de caroserie sau la motor...succes la keltuit :wave:
Adrian
Adrian, mergi doar 1000 - 1200 km pe an? pai la km astia mai bine nu iti luai masina, mergeai cu taxiul.

Mihai, cum sa iti cada ambreiajul dupa 80 000 km ? tu tii piciorul mereu pe pedala? ambreiajul trebuie sa tina minim 150 000 , normal 200 000 km.
Adrian
revin cu o precizare, un prieten din anglia mi-a spus ca la ei ambreiajul rezista toata viata masinii.
Mihai44627
adrian ...e ford cand am zis "cade ambreiajul" ma refeream la disc si alte cateva minunatzii de pe langa el.si ca sa vezi..si ca sa vezi...sa intamplat kiar dupa ce am parcat masina...sa auzit un poc...si sa scurs un likid sub masina.dupa care pedala de ambreiaj sa dus la podea... smile.gif o stiu din proprie experientza ..."un prieten si alt amic"...toti zic...asa si in US sau Canada...lumea merge cu masina pana cand moare de tot...pana cand nu mai porneste deloc...si ei nu skimba nimic smile.gif....probabil asa sunt si cei din UK...nu crezi?
Adrian
ceva piese mai schimba si ei ... nu are cum altfel!

focusul tau era luat din romania? ca aici cred ca toti producatorii de masini ne dau ''rebuturile'' minus diferenta de pret. s-a mai discutat pe forum.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.